Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marvels Jessica Jones 2x05 – Avagy a polip

2018. június 29. 11:00 - Qedrák

Még mindig meleg van, de Jessica ezúttal egy vécényi cellában rója a köröket, és ver lyukat idegesen a falba. Ezalatt a csupa vér elkövető egy kültéri tűzrakóhelyen módszeresen pusztítja el Jess összegyűjtött adatait, no meg a vértől pirosló gönceit is. Hogarth ezek után nem kecsegteti túl sok jóval Jessicát, aki azt hitte, hogy huszonnégy óra, és tiplizhet a cellából, hiszen Trish mellette tett vallomást. Igen ám, de próbaidőn vagy, meg ilyen apróságok, jelzi Hogarth, szóval semmi megnyugtató hír, kihozni nem tudja, mire Jess bekattan és összeveszik a saját ügyvédjével, pedig az ritkán számít jó ómennek. Hogarth kimérten visszautasítja és távozik.

jessicajones501.jpg

Trish éppen a lelkét is kihányja a drog mellékhatásaként, miközben az anyja, Dorothy ápolgatja őt, felemlegetve, hogy régebben, amikor drogozott, ugyanígy nézett ki. De semmi gond, hamar helyrepofozzák. Igen ám, de az is kiderül, hogy 26 órát aludt. Trish ideges lesz, hívná Jessicát, de az anyja meggyőzi, hogy majd segít neki az az ügyvéd, egyénként is vár rá egy nagy televízió meghallgatása, hogy híradóssá emeljék őt.

Az emlegetett szuperhősünk láncra verve telefonál Malcolmnak, de most kivételesen úgy tűnik, hogy képes uralni az indulatait, igaz néha odaveti a rendőröknek, hogy ne nyúlkáljanak a pisztolyukhoz. Meghagyja a férfinak, hogy övé az Alias, gyűjtsön információkat és gondoskodjon Inezről. A merénylőnk ezalatt egy jól eleresztett lakásban teát forral és zongoraleckéket vesz egy okoseszköz segítségével. Egészen idilli a kép, csak hát az egészet megzavarja a szomszéd lakos, aki a gyermekével jelenik meg az ajtóban. Eleinte minden rendben van, nem eszi meg a kismamát reggelire, ám a baba később elkezd bőgni, mire a házigazda nem tud parancsolni az indulatainak. A szomszéd nő menekülőre fogja, úgyhogy arról pont lemarad, hogy az antihősünk darabokra töri méretes hangszerét.

jessicajones502.jpg

A rendőrségen Hogarth társaságában Jessica végül hajlik arra, hogy terítse lapjait, megmutatja, hogy ki az elkövető, és elmeséli azt a történetet, hogy egy KRK nevű helyen kísérleteztek velük, így lett ő is szuperhős. Jessica irodájában közben Malcolm faggatja Inezt, és szembesíti azzal, hogy az egyik kollégáját megölték, ám azért nem egy szuperhős, hanem egy random férfi tölti büntetését. A börtönben némi szünet után a rendőrök visszatérnek, és elengedik Jessicát, bár az egyetértés nem teljes: a néger nő szerint bent kellene tartani, a másik zsaru szerint viszont nem. Hogarth rohan ki hányni, a néger fakabát is lelécel, a fehér társa viszont elmondja Jessnek, hogy ő is ott volt akkor, amikor Kilgrave megszállta az őrsöt, és akkor múltak el a rémálmai, amikor szuperhősünk kinyírta. Jutalma a távozás meg egy névjegykártya lesz.

jessicajones503.jpg

Nincs itt vége, az épületen kívül némi súrlódást követően Jessica bevallja Hogarthnak, hogy szüksége van egy biztos helyre, és azt is elmondja, hogy Inezről van szó. És még ekkor sem fejezik be, mert érkezik ázsiai barátunk, akinek a lelkét mélyen megérintette, hogy élőben hallhatta a társa halálsikolyait. Csenget Jess végül leforrázza, és siet haza. Ott már várja Inez és Malcolm, de persze első dolga üvegből inni a töményet. A férfi előadja, hogy talált egy gyilkosságot, ahol Inez egyik kollégáját a KRK portása ölte meg, de Inez szerint ez nem igaz. Az egykori ápoló szavát Jess először megkérdőjelezi, de Malcolm megnyugtatóan elküldi pihenni. Meg is beszélik, hogy az elmegyógyban kezelt portáshoz nehéz hozzáférni, de Jess innen átveszi. Búcsúképpen társnak lépteti elő Malcolmot, és leírja a címet, ahová el kellene vinni.

A férfi boldog és a mennyekben jár, csakhogy mire átmegy a lakásába, Inez eltűnik, ő pedig kétségbeesetten ered utána. Meg is találja a nőt, amint a tévéjével a kezében próbál boldogulni, ám a meglovasított elektronikai eszközt nem akarják bevenni a sorozatszáma miatt. Egy darabig próbálja rávenni, hogy jöjjön vissza, de sikertelenül. Végül azzal nyeri meg, hogy a címét kiposztoltatná a netre, hogy a gyilkos megtalálja őt, mire Inez mérgesen a földhöz bassza a tévét, és visszatér.

jessicajones504.jpg

Jessica átmegy a latin csődörhöz, hogy kérjen egy szívességet, ami nem is kicsi: hamis igazolvány kell neki ahhoz, hogy bemenjen a pszichiátriára. A házmester rágódik egy kicsit a dolgon, majd rááll az alkura. Jessica siet is el, éppen fel nem lök valami fura alakot a liftnél, amikor Griffin hívja, hogy Trisnek szüksége van rá. A nevezett személy éppen az anyja gyámkodása mellett lép be a helyszínre, és először nem is érti, hiszen egy vendégséget lát, ahol sztárok is vannak, no meg egy néhány családtag is. Mi persze vágjuk mi a helyzet, de aztán jön Jess is, és mivel mindenki megérkezett, megtörténik a romantikus lánykérés. Trish szóhoz sem jut, de ezt a többség igennek veszi. Jesst Dorothy megpróbálja megsérteni, Griffin viszont elmondja, hogy csak azért kémkedett a gépén, mert elő akarta készíteni ezt az alkalmat, és boldoggá akarja tenni, szóval tőle nem kell félteni senkit. Jess azért sort kerít arra, hogy gratuláljon Trishnek, aztán gyorsan lelép, a szőke mostohatesó pedig félrehívja Griffint, hogy eldiskuráljanak.

jessicajones505.jpg

Malcolm egyenesen Hogarth lakására viszi Inezt, akinek tetszik a kecó, szívesen marad is, viszont Malcolmot búcsúzóul lecseszi, amiért alig tudott segíteni. Az ügyvéd gyorsan kitessékeli a férfit, hogy innentől övé a terep. Jess megy a spanyol csődőrhöz, ahol a nagyi meg a kissrác marasztalná vacsorára, de szuperhősünk nem ezért jött. Megkapja a hamis igazolványt, meg egy italkínálást is, de valahogy utóbbinak az elfogyasztása elmarad, bár a házigazda kitölti. Jess távozik, de azért egy vágyódó búcsúpillantást vet a lelkes családra. A másik szupererős nő ezalatt ismét éget, ezúttal a zongora maradványait tüzeli el.

jessicajones506.jpg

Hogarthnál Inez tisztába tette magát, és a luxussal még mindig alig tudja beérni, ám nem most jött le a falvédőről: közli a házigazdájával, hogy valljon színt, különben kisétál az ajtón. Elvégre senki nem koszolná össze egy hajléktalannal a drága ágyneműjét. Az ügyvédcápa színt vall, és a kísérletekről kezd el érdeklődni. Jess bejut Kraweckihez, a bolondokhoz leültetett portáshoz, bár a köpenyén az őr észreveszi az új címkét. Még azt is eléri, hogy egyedül hagyják a rács mögött rajzolgató figurával. Az elmondja a sztoriját, hogy ő ölte meg az ápolónőt, de Jess a keresztkérdéseivel simán sarokba szorítja, ami miatt a férfi kiborul. Sikerül megnyugtatni, mire a figura elkezd a polipokról hadoválni, meg egy dr. Karl nevű ismerőséről, aki szintén imádta a polipokat, mert amúgy a DNS-ük nem hasonlít semmihez a világon. Persze egy idő után ezt a beszélgetést is zsákutcába küldi, úgyhogy Jess végül kér egy rajzot dr. Karlról.

jessicajones507.jpg

Trish némán mered maga elé, az anyja pedig panaszkodik, hogy milyen ostoba, hogy így eltaszította magától Griffint. Trish megpróbálja elmagyarázni az anyjának, hogy baromi rossz ötlet volna ZCN nevű televíziótársasággal lépre csalni őt, mert így csak csalódottságot érzett, nem örömet, ő ugyanis azzá akar válni, ami most Griffin. Az anyja neki is esik, hogy bezzeg lúzerekkel járt mindig is, meg Maxet is leszopta, de ez a mondat félbe is marad, mert Trish egy csattanós pofont helyez el az arcán. Dorothy köpni-nyelni nem tud, és inkább ott hagyja a lányát egy szó nélkül. Patsy persze rájön, hogy nagy ostobaság megütni egy szülőt, de egyedül marad megalázva, úgyhogy rövid gondolkodás után oda nyúl Simpson drogjához, és szív belőle egy méreteset.

jessicajones508.jpg

Jess felhívja a rendőrséget, és elárulja a fehér nyomozónak, hogy nem a portás ölte meg a KRK ápolóját, de részleteket nem árul el, és lecsapja a telefont. Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez a figura nem fog sokáig élni, de erre már nem merek nagy tétet tenni. Szuperhősünk a kissé bolond portás rajza nyomán kezdi keresgélni doktor Karlt, és a fél napját egy oceanariumban tölti, fotózva a polipot etető figurákat. Végül belefut a doktorba, de váratlanul egy hosszú, sötét hajú nő is felbukkan mellette, akivel gyengéden bánik, de aki határozottan úgy fest hátulról, mint a gyilkos, akit szuperhősünk keres. Jessica pechjére a férfi felismeri, úgyhogy a nő beveri az egyik üvegakváriumot. A riasztó megszólal, néhány embert a gyilkosunk földre is visz, hogy akadályozzák Jesst, és ez alighanem sikerül, mert közben az üveg megreped, és a víz vélhetően kizúdul. Hogy tényleg kizúdul-e, az majd a jövő héten derül ki.

jessicajones509.jpg

Címkék: jessica jones
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása