Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 3x10 - Home (18+)

2018. június 28. 10:00 - Chat Géza

Sajnos nem ez a két legacélosabb rész az évad során, mert innentől, az évadzáró részig csak eszetlen háborúzás fog menni. És mivel ez nem egy háborús sorozat, itt nem is sikerült kiélezni a feszültséget Woodbury és a börtön között. De nézzük tematikus sorrendben, hogy mi történt.

6.png

Woodbury

A Kormányzó összeszedi magát és átadja Andreának a szóbeli vállveregetést, amiért olyan szép beszédet mondott, és már nyomatja is a demagóg szöveget, hogy ilyen vezetőre van szüksége ennek a városra, ő kell ide. Andrea köszöni, de visszakozik. Jó, ha nem is örökre, csak ideiglenesen lehetne Kormányzó helyettes kistitkár. Végül is. Abból baj nem lehet. Ezt követően a legkiválóbb zsoldosok mind eltűnnek. Andrea gyanakodni kezd, hogy akkor mégis támadás indult volna a börtön ellen? De hát a Kormányzó megígérte, hogy nem lesz több gyilok. Dr. Milton se tud többet, vagy nem mond semmit Andreának, pedig ő már tudja, hogy a Kormányzó simán elmetélné a torkát, mert tuti, hogy inkább Rickékhez hűséges.

Az erdő

5.png

Daryl és Merle, a két Dixon csatangol az erdőben, szokásos módon húzzák egymás agyát, és amikor a náci Merle azt ecseteli, hogy a Kormányzó mér rég halomra gyilkolta Rickéket, akkor egy gyermeksírásra lesznek figyelmesek. WTF? Egy mexikói család szaladt bele egy kisebb csapat zombiba egy folyó feletti hídon. Merle humorizál, odakiabál a bajbajutott ombréknak, hogy ugorjanak le a hídról. A poén csattanójára Daryl már hősiesen kihúzza a bevándorlókat a szarból, egymaga elintézi szinte az összes kóborlót, mire Merle is megérkezik a konzervekkel felstuccolt kocsira ráizgulva egyből enchillada után kutat. Daryl nekiszegezi a nyílpuskát és visszakozásra inti, a díszes famíliának meg szívesen, vissza kettő padlógáz és húzzanak a zimankós faszra szépen el. Ezt követően a testvéri civakodás végén kiderül, hogy Daryl hátából is szíjat hasított az apjuk, de ez csak mellékes, mert most megint magára hagyja, mint ahogy azt tette mindig is. Daryl visszamegy Rickékhez, azokhoz, akikhez tartozik.

A börtön

A kóterban semmi sem oké. Rick még mindig a halott feleségét halucinálja össze-vissza, de annyira, hogy már a kerítésen túli dzsindzsásban keresgéli és várja, hogy megnyugvásra leljen a lelke. Ez idő alatt Glenn hiszi magáról azt, hogy ő itt a kiskirály. Elmegy zombimentesíti a börtön további részét, de az akcióba épphogy nem halt bele. Plusz még Maggie-vel is fasírtban van, amiért nem kérdezte meg, nem beszélték meg, hogy a Kormányzó mit csinált vele vallatás címszó alatt. Nem erőszakoltak meg, nem. Most örülsz? – kérdezi a lány elég agresszíven. Glenn közeledik felé, de Maggie ellöki, hogy inkább húzzon a picsába. Menjünk vagy maradjunk? Ez itt a kérdés. Glenn hirtelen letámadná a Kormányzót, ebben a buliban leginkább csak Michone van benne, a többiek a maradásra vagy az utazgatásra szavaznak leginkább, de persze csak hallgatnak, mint a jó gyerekek. Hershel kimegy Rickhez leadni a napi fejmosó szentenciát. Az embereknek szüksége van rád, leszarják, hogy kit halucinálsz és kit nem, de te akartál diktatúrát bazmeg, hát tessék, mondd, hogy mi a tosz legyen!

A börtön népe messziről nézi, ahogy Hershell és Rick a börtön kerítésénél beszélget. Erről a bajszos börtönviseltnek eszébe jut egy kedves kis anekdota, de a csattanót egy koponyáját átszelő golyó biztosítja. a Kormányzó megérkezett. Senki nem vette észre, hogy a mező egyik végén leparkolt a természetből igencsak kirívó, nem éppen álcázott vajfehér kocsi, de azt se, hogy az egyik őrtoronyba és gond nélkül felsettenkedett valami ellen. Brávó baszki! A kormányzó nem is nagyon céloz, csak vakon lő a levegőbe. Ebből is látszik, hogy csak faszméregetés ez az egész offenzíva, amire azért csak sikerült egy tekintélyes mennyiségű muníciót elpazarolni. Az idióta lövöldözés második hullámába egy nagy robajjal érkező furgon is becsatlakozik. Átszáguld a kerítésen, megáll a börtön belső udvarán és raktérben szállított zombikat szépen ráengedi Rickékre. Búcsúzóul a kormányzó még elereszt pár lövést az égbe, így Rickék minden veszteség híján visszavonulhatnak a böribe. Ez már nem móka.

Címkék: 18+ twd
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.20. 17:50:17

Gézu<3<3<3

Úgy veszem észre, h ezt mindig szívesebben írod, mint a VV-t:D

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.05.20. 20:48:56

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Nézed már végre??! Hogy lesz így sok komment, ha nem tudjuk kibeszélni?
(Nem Gézut)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.20. 22:15:48

@aggyistenbrittudós: Gézut e nélkül is lazán :D

Gézu, jössz hozzánk traccsolni? A mi blogunkra?

Igen, leszedtem az első két részt, jelentem.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.20. 22:24:26

Juj, már az eleje is félelmetes, bírja ezt az én hófehér lelkem?

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.20. 23:06:06

Gézu, szólj, ha nem tetszik, ha itt beszéljük a részt majd. Az 1X1et :D

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.05.21. 09:18:25

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: engem egyáltalán nem zavar.
Ha kell, én is megyek máshova csacsogni.

fransancisco 2014.05.21. 09:29:01

„Daryl visszamegy Rickékhez, azokhoz, akikhez tartozik.“
… és Merle vele tart

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.21. 18:25:26

@Chat Géza: meg vagyol hívva a blogunkba, priviben küldöm a linket :-D

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.05.21. 18:38:58

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Idézném: "Ha kell, én is megyek máshova csacsogni."
Eszerint jönnie KELL :)
Vaaaagy,
szétoffoljuk a Kóborlókat. :)
süti beállítások módosítása