Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SWAT 1x16 – Több (akar lenni), mint testőr

2018. június 28. 15:00 - szde

Szórakozóhelyen lány táncol, az oszlop mellől a srác a Campus háború egyszernézhetős tinifilmből bámulja, majd lövéseket hallunk. A srác is fegyvert ránt, de a lányt – Julest – már viszik a maszkos emberek. Rick, a srác rohan utánuk, majd miután Julest bedobták a csomagtartóba, testőrét még jól meg is lövik a vállán. Hondo-ék érnek a helyszínre, a gyilkosságiaknak segítenek be addig, AMÍG nincs meg az elrabló. Rick egy drága testőrcég embere, ráadásul háborús veterán az Egy-egytől (Irak), Hondo pedig Kilences volt, Szomáliában szolgált, ahol vannak még haverjai. Jules barátja csak álbarát, a pénz miatt voltak együtt, Rick menne is a helyszínre, de inkább orvoshoz küldik Hondo-ék. Deacon szerint a szülői lét átka az, hogy sosem tud az ember eléggé vigyázni a gyerekére.

vlcsnap-2018-06-23-10h20m39s875.png

A csapat máris Jules barátjának házánál van, ahol van minden: fegyver, pénz, kosz… viszont a lány nincs. A barát már egy hónapja nem látta Julest, Deacon közben pedig a szülőknél van. A család babákat gyárt és ad el, úgy látszik, ez jövedelmező biznisz, majd végül a lány telefonhívása is befut, 5 milliót kérnek 24 órán belül, de hogy kik, azt nem tudja Julest. Ja, igen: rendőrség kizárva. Még szerencse, hogy ez itt nem az LAPD, hanem a SWAT, szóval akár még igazi rendőrségnek sem tekinthető, lévén, hogy a kommandósok kicsit menőbbek.

Jess és Deacon szerint a testőr is benne lehet, aztán a haverjai nem akartak osztozkodni. A testőrség vezetője is megérkezik, aki szerint Jules legjobb esélye, ha a kommandó találja meg. Mindig veteránokat alkalmaz, mert ők fegyelmezettek és képzettek meg olcsók, Rick pedig a kórházban elmondja, hogy Julest kioktatta, hogyan tud életben maradni, ha elrabolják, és Hondo felhívta a srác főnökét, aki elmondta, hogy jó katona, de bajba került. Luca lett a személyi testőre.

vlcsnap-2018-06-23-10h21m51s079.png

vlcsnap-2018-06-23-10h22m23s165.png

Mumford négy hét múlva szombaton esküszik, megint, negyedszerre, Deacon pedig furcsállja a dolgot. Nicky gyógytornász a Beverly Hillsen, a tisztítóban találkoztak, és innentől kezdve minden már történelem, már együtt is élnek. Deaconék nem kapkodtak, Mumford pedig szeretné, ha működne a dolog, még vegán is lett, és Deacon tanácsa, hogy ne siessen. Négy hét bőven elég Mumford szerint, aki a többiek meghívóját a szekrénybe tette.

A fiatalok egy beépített rendőrhöz jönnek, aki csövesnek adja ki magát, Victor régről ismeri, a tag látott egy kocsit a rablás előtti nap. A kocsi rendszáma hamis, de az oldalán ott a golyónyom, ami Rick fegyverének köszönhető, jönnek a gyanúsítottak a tússzal, lövöldözés, Jimmy pedig bármennyire is jó sofőr, az autós üldözés most sajnálatos módon nem jön össze neki. Mondjuk érdekes, hogy Magyarországon, ha jön bármilyen szirénás kocsi, mindenki kitér, de itt valamiért nem tudják ezt abszolválni.

vlcsnap-2018-06-23-10h22m52s974.png

vlcsnap-2018-06-23-10h23m07s800.png

Rick és Luca már az HQ-n, Jules telefonál, én meg kérném a készítőket, hogy Ricket tegyék be Hondo helyére a csapatba, mert bár a nyomozós részek annyira nem izgalmasak, legalább a látvány legyen szép. Jules helikoptert hall, Hondo pedig irányítja a kommandós gépet, hogy körözzön balra, jobbra, szűkebb körökre, és bár ez elég nagy terület lehet, le kéne szűkíteni. Jules telefonja lemerült, Rick szerint pedig ráijesztett a helikopter az elrablókra, a pilótának pedig vissza kell mennie, mert fogytán az üzemanyag. Rick szerint nem nyilvánvaló Jules számára, hogy odavan érte, merthogy ügyfél, meg hálásnak kell lenni a melóért…

Egy régi alkalmazott, Tom lehet a gyanúsított, aki beperelte a céget, a kiemelt ügyfelekért a cég fizet, tehát lehet nem is Jules családja ellen indult az akció. A vezér szerint a beadványt elutasították, mert minden alkalmazottja független vállalkozó (nincs tb, betegszabi meg ilyesmi), Jules pedig telefonál, hogy már csak négy órájuk van a szüleinek és a rendőrséget le kell rázni. Anyuka kitiltja őket a házából, Hondo szerint pedig joguk van ezt tenni, lévén, magánterületen vannak. Ricknek választania kell, hogy a kommandóval vagy a családdal van, Hondo szerint nem ők az egyetlen esélyei, a srác pedig erről beszélni akar vele, de csak akkor, ha lezárják az ügyet.

vlcsnap-2018-06-23-10h23m55s094.png

vlcsnap-2018-06-23-10h24m08s613.png

Megvan Tom címe, a csapat készüljön, addig Hondo szemügyre veszi a környéket. Luca szerint egy kapcsolat addig tartson, amíg jó, nem kell folyton elvenni a nőket, együtt is lehet élni velük. Mondja ezt az, akit 5 hónapja dobtak ki, és még mindig Jimmynél lakik. A csapat betör Tom házába, ahol csak egy baba meg a barátnője van. Deacon intézi a babát, akit láthatóan bír a gyerek, Tom pedig nem lakik itt. Legutoljára a szülésnél látta, jobban be volt állva, mint ő, pedig a nőt epidurálták, és amíg a seregben volt, addig bírta pia nélkül. A józanmenhelyre eljárt, mert kötelezték, de a nő nem hisz benne, lévén, ott lehet a legjobban szétcsúszni. A hely már régen be van zárva, de itt van a banda, mert van fény az egyik ablakban.

A csapat behatol, megvan a szoba, ahol az elrablók és Jules lecuccolt, Victor el is mutogatja a többieknek, hogy mit látott a kis szerkezetén. Három elrabló megvan, Tom felmenekült a tetőre, Jules is egyben. A helikopter megvilágítja a tetőt, majd amikor elmondják Tom helyzetét, Hondo elküldi őket. Még van vissza tizenkét perc, szóval hallgassuk Hondo szentbeszédét, hogy mindenki egyben és sértetlenül jusson ki a helyzetből.

- Nem azért jutott ki Afganisztánból, hogy egy tetőn haljon meg.

- Nem lett volna járulékos veszteség.

- Csak a vezérnek akart ártani, nem?

- Csak a széles mosolyt látja a műfogakkal. Elmondja, mit tesz magáért, miért legyen hálás. Azért vesz fel veteránokat, hogy ne kérdezzenek. Az első hibánál meg kirúgják… az ember olcsó, semmit se tehetsz, mert át fog verni.

vlcsnap-2018-06-23-10h24m23s492.png

Tomot pár bajtársa várta volna Costa Ricán, ahol vettek volna a pénzből egy hotelt, és heppiend.

Tudni akarják, hány embert öltünk meg, és nem értik meg a civilek. Minden perc, ameddig él, egyel több mint amennyi sok bajtársnak jutott. Tartozunk a bajtársaknak. Hallotta, katona? (Hondo)

vlcsnap-2018-06-23-10h24m37s712.png

vlcsnap-2018-06-23-10h24m51s179.png

Tom öngyilkos akar lenni, de nem megy neki, Hondo pedig nem tartja gyávának, a férfi csak túlzottan szereti a családját és nem így akarja itthagyni őket. Kéri Tomot, hogy mutassa meg, milyen az igazi bátorság. Fegyver eldobva, Tom meggyorskötözőzve, HQ-n pedig nagy összeborulás Jules és Rick között. Már majdnem egy csók is elcsattan, de jönnek a szülők meg a vezér, aki még odavágja, hogy mindig lesz embere, amíg pang a gazdaság.

Deacon megy fürdeni, Hondo pedig Rickkel beszél, hogy hozza már tető alá a nőt. Rick akart rendőr lenni, de volt letartóztatva, mert képentörölte a felettesét, aki egyenruhában molesztált egy nőt. Hondo-nak is volt ilyen korszaka, de tud segíteni a srácon, hogy személyesen ajánlja be az akadémiára, és nagy hasznára lenne a testületnek.

vlcsnap-2018-06-23-10h25m28s153.pngHazafelé tart a csapat, a grafika jó legalább a meghívón, Chris és Jimmy utánanéztek a nőnek, aki tiszta, mint a hó. Mumford is hallja ezt, és ennek örömére behozza bemutatni a nőt, és kéri a csapatot, hogy várjanak. A többiek már azt hiszik, hogy Mumford átverte őket, de aztán befut az ifjú pár, Nicky egy nagyon csinos és kedves nő, aki név szerint ismeri a csapat tagjait. Mindenki csöpög a kedvességtől, majd Nicky elmondja, hogy tudja, hogy ha hozzámegy egy kommandóshoz, magához a kommandóhoz megy hozzá, és jó megismerni a családokat. A pár amúgy az operába megy, Mumfordnak pedig jó a hangja, sőt, Mumford várni se akar, Vegas csak 5 óra, még a meghívókat is visszaveszi, de az ajándékokat szívesen látja, és már mennek is. Mindenkinek le van hidalva a nőtől, Chrisnek pedig kicsit ciki, hogy lecsekkolták Mumford jövendőbelijét.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása