Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A "Don't Open, Dead Inside" felirat története

2018. június 28. 17:00 - Sick Rhymes

3_37.jpg

A Walking Dead egyik ikonikus képkockája a legelső részben látható, amikor Rick magához tér a kórházban, hogy aztán később szembe találja magát egy hatalmas ajtóval, amire azt írták angolul, hogy "Ne nyisd ki, hallottak vannak benn". A Walking Dead: The Oath háromrészes websorozat ennek a háttértörténetét dolgozza fel.

A The Oath a negyedik évadot vezette fel, de szorosan kötődik az elsőhöz. Egy táborukat ellepő zombik elől menekülő párról szól. Egyiküket megsebesítette egy zombi, ezért kórházról kórházra járva próbálnak megfelelő helyet találni a sérülés kezelésére. Végül találnak egy ilyen kórházat, ahol egy ápolónő menti meg az életüket.

A nőről kiderül, hogy a kórház alkalmazottja, és elmondja, hogy sokáig folyamatosan kapták a kormánytól a segélycsomagokat, aztán ez abbamaradt. Végül a túlterhelt kórházban káosz és pánik tört ki a maradék gyógyszerek miatt, az emberek öldökölni kezdték egymást, és a nő végül egyedül maradt az épületben.

Próbál segíteni a sérült férfin is, de végül az ágyhoz kötözve betolja egy szobába, teli zombikkal, az ajtót pedig elreteszeli, hiszen tudja, a férfi hamarosan zombivá változik. A nő közben az öngyilkosságot választja, de golyó híján az ápolónő ajánlja fel neki, hogy halál injekciót is választhatja, majd ő azt beadja neki. A férfi közben magához tér, kiszabadul, de mire visszaér, a nő már halott az injekció miatt.

A nővérről kiderül, hogy az erőszakos helyett egy békés opciót ajánlj mindenkinek a halálhoz, amit a férfi nem visel túl jól. A nő sorsáról azonban nem tudunk meg mindent, mert egy vágás után azt látjuk, hogy a sérült férfi felfesti a zombikkal teli ajtóra, hogy "Don" Open, Dead Inside", majd kihúzza a zombiként feléledt nője fogait, megkötözi a kezeit, és bedobja egy autóba, amivel ketten elhajtanak.

409be727600c8919111af07a1e5d9549.jpg

A többi websorozathoz képest ebben a részben van a legkevesebb zombi és halál is, de sajnos a karakterek későbbi sorsáról sem tudunk meg semmit, mert nem bukkannak fel később. Mindenesetre mind a három rész ingyen nézhető az AMC honlapján.

Az ajtó egyébként a sorozat helyszínéül szolgáló stúdió portáján áll, amikor sixx kolléga ott járt, le is fotózta:

img_20140519_101642.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.06.29. 09:27:41

Én eddig azt hittem hogy "Don't Dead, Open Inside" a felirat. Gondolkoztam rajta is sokat , hogy vajon mit jelenthet. :)
süti beállítások módosítása