Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 2x05 - Dig Dug

2018. június 27. 12:00 - Ancsinszka

Will épp Mike-nak magyarázza milyen az Upside Down fíling, azaz olyan mintha egy végtelenített haluban lenne, és mintha az ellenség szemével látná Hawkinst. Mike szerint ez jó, mert így Will majd tud kémkedni, és így van esélyük legyőzni az Árnyék Szörnyet. Igen ám, gondolja tovább Will, de mi van, ha az Árnyék Szörny visszakémkedik. Hopper tökföld alatti alagútban kommandózik, de sajnos ide kevés a tökösség meg a revolver, mert az upside downi alagút oldalából kinyúló alien szembe spricceli egy kis upside downi designer droggal. Szegény seriff nem ér vissza a lyukhoz, amin bemászott, mert megbotlik egy dzsindzsában, és eszméletét veszti.

stranger_things01.jpg

Nancy és Jonathan egy motelben húzzák meg magukat, és felemlegetik a legutóbbi demogorgon vadászat romantikus pillanatait, és hogy már megint összehozta őket a világvége. Megmutogatják egymásnak a korábbi közös harci sebesülésük, mint a Halálos Fegyverben, de végül nem kötnek ki a padlót fél pucéran; annyira még nincs világvége. Nancy azért rákérdez, hogy Jonathan miért nem próbálkozott be korábban, és a fiú a tesója miatti aggodalmaskodást és Steve-et emlegeti, mint visszatartó erőt. Nancy elmondja, hogy ő azért várta volna Jonathan közeledését, mire a srác mondja is a helytelen választ: nem vártál elég sokáig! Na, itt vége is a lepedőgyűrés esélyének.
stranger_things02.jpg

Willnek újabb látomása volt, méghozzá Hopper seriff bajba jutásáról, és már rohan is elmondani az anyjának a fejleményeket. A seriff közben magához tér, és letépi az inge ujját, hogy eltakarja vele az arcát, és így halad tovább az alagútban, de sajnos a kijáratot nem találja. A cigarettát széttördelve hagy maga után jelzést, hogy merre járt, de a nyomokat csak egy arra csuszmákoló förmedvény követi. Dustin közben megpróbál úgy tenni, mintha Dartika nem tépte volna szét az anyja macskáját, és azt hazudja, hogy látták a cicót tó mellett kóborolni. Amíg az anyja kereső körútra indul, a fia felveszi a hokikapus szerelését, és kicsalja Dartot a földbe vájt fészerbe egy parizer ösvényen keresztül. Kicsit rá kell segíteni a hokiütővel, mert Dart nem annyira hülye, hogy önként beugorjon.
stranger_things03.jpg

Eleven közben elindult az anyja keresésére, és meg is találja a házat, de nem kap valami meleg fogadtatást. Az anyja nővére rácsukja az ajtót, mert Eleven nem a kapcsolatteremtő képességéről híres, ezért bemutatkozásképpen inkább a mentális erejével kinyitja az ajtót, majd közli, hogy az anyját akarja látni. Sajnos az Terry még mindig katatóniás állapotban billeg a hintaszékében, és olyan szavakat susmorog egymás után, hogy szivárvány, három jobbra, négy balra, 450, lélegezz, napraforgó. Nancy és Jonathan közben ellátogatnak Konteó Károlyhoz, aki egy elhagyatott, lepukkant helyen lakik, mint a gettó dílerek. A fickó megmutatja a szuper titkos kis infógyűjteményét, a szokásos gombostűvel parafatáblára tűzdelt papír fecnikkel és piros fonalakkal.
stranger_things04.jpg

Nancy, Alan Turingot megszégyenítő gyorsasággal lát át a fonalrengetegen, és rögtön kiszúrja, hogy rossz sorrendben vannak az események összerakva, illetve nincsen semmilyen orosz lány, csak egy Eleven nevű, a Hawkins laborból. Közben Max a játékteremben próbálja levezetni a feszkót, de látszólag bedöglött a Dig Dug játék, és a kissé enervált, chipset zabáló felügyelő srác egy raktárhoz vezeti Maxot, hogy ott van egy működő gép. Mielőtt még pedofíliába hajlana a jelenet, kiderül, hogy Lucas jattolta le a játéktermes srácot, hogy odacsalja Maxet. A mérges és kétkedő lánynak Lucas megpróbálja elmagyarázni, hogy mi áll a sok titkolózás mögött.
stranger_things05.jpg

Will lerajzolta Hopper lehetséges tartózkodási helyét az upside downban, ám ekkor toppan be Bob, és Joyce végül behívja és megmutatja neki, hogy milyen őrület megy éppen Byerséknál. Bob már kérdezne, de hát van ez a szabály, hogy mindent lehet csak kérdezni nem, és Joyce megkéri, hogy inkább segítsen megtalálni a Will által körberajzolt alagút térkép e világi megfelelőjét. Bobot nem hiába hívták a suliban Agyasnak, mert egyszer csak összeáll neki a rajzrengetegből, hogy ez Hawkins térképe. Hoppert se ejtették azért a fejére, és mivel az összes cigijét már szétdobálta, mondhatni fölöslegesen, előveszi az öngyújtóját, hátha többet lát a környezetből. Nyúlványok, óriás meztelen csigaszerű lényeg ficánkolnak kicsontozott tetemeken, de szerencsére a fénytől irtóznak. Hopper csinál is egy jó kis krátert az alagút oldalában a tűzzel, és megpróbálja kikaparni a falat. Közben Dustin riadóztatja a walkie-talkie-n keresztül a srácokat, de jelenleg mindenki önmagán és házon kívül van, úgyhogy csak Lucas húga szól vissza Dustinnak, hogy pofa be, roló le.
stranger_things06.jpg

Becky, Eleven anyjának a nővére próbálja kérdezgetni a lányt, hogy mégis honnan került ide, de nem sikerül egy egészséges interakciót kialakítani. Becky megmutatja a lánynak a régi szobáját, és felajánlja neki, hogy itt maradhat. A régi babaágynál eltöltött könnyfakasztó perceket a lámpák villódzása szakítja félbe. Elevennek egyből egyértelmű lesz, hogy nem a vezetékek elhasználódása a probléma, hanem az anyja okozza a zavart. Közben Dustin Wheeleréknél próbálkozik barátai nyomára bukkanni, de a szülőknek halvány segédfogalma sincs, hogy merre vannak a gyerekeik. (Állítólag az alkotó Duffer fivérek is hasonlóan nőttek fel, a szüleik azt se tudták merre kóbinálnak egész nap.) Dustin már éppen feladná, de ekkor megjelenik Steve, egy csokor rózsával. Mivel Nancy úgysincs otthon, Dustin egyből bepattan Steve kocsijába, és a srác szögecses baseballütője felől érdeklődik.  
stranger_things07.jpg

Hoppernek sajnos nem volt sikeres a szabadulása, és remélhetőleg hamar kiássák Byersék, mert habár egy cigarettára még éppen rá tud gyújtani, sajnos ez már kevés ahhoz, hogy elijessze a szutymákoló kacsokat, amik a földre szorítják. Lucas közben a sztorija végére ért, de sajnos a helyzeten nem javított, mert Max úgy érzi, hogy inkább csak jól hülyére vették, és nem igazán hiszi el kis barátja sztoriját. Nancyék közben meghallgatják együtt hangfelvételt, amin mindent beismernek a laborosok. Konteó Károly viszont a kis háziköntösében, szecsuáni szószos atlétában, egyik kezében vodkával másik kezében a jazz lemezzel elmagyarázza, hogy mindez nagyon szupi, de ezt úgy kell tálalni, hogy a szemellenzős, csinovnyik lelkületű átlagnép a magáénak érezze a sztorit. Erre isznak is mindannyian.

stranger_things08.jpg

Dr. Sunyiék közben vizsgálgatják a tökföldről begyűjtött földmintát, amiben semmi szennyező, káros anyag nem található, ellenben igen érzékenyen reagál, ha alágyújtanak. Eleven meg éppen készül mentálisan meglátogatni az anyja agyát belülről, és már köti is be a szemét, majd jön a nagy fekete semmi, és kezd kibontakozni mi is történt Terryvel. Látjuk, ahogy Terry rosszul lesz, és a húga nyugtatja, hogy csak lélegezzen, és már gördül is be a műtőbe. Látjuk Papa arcát, aki ott volt Eleven születésekor, aztán Terry elájul, és mikor magához tér napraforgókat lát a kórházi szobájában, majd megtudja Beckytől, hogy a kisbaba halva született. Terrynek egyértelmű, hogy valami sunnyogás van, de leszedálják. Később megpróbál kinyitni egy széfet és tekergeti a zárat (ez a három jobbra, négy balra). Terry betör a Hawkins laborba, hogy visszaszerezze a gyermekét, aki minden jel szerint egy szivárvány jellel ellátott ajtó mögött lesz. És valóban, ott egy szőke és egy néger kislány, de ennyibe is marad az egymásra találás, mert a biztonságiak elviszik Terryt egy 450 voltos elektrosokk terápiára, hogy ne maradjanak összefüggő emlékei.
stranger_things09.jpg

Joyce-ék lassan odaérnek és bemásznak Hopper után az alagútrendszerbe, Bob meg csak kapkodja a fejét, hogy mibe is keveredett. Közben a laborosok is a helyszínre érnek 5 autóval. Hoppert megtalálják a meztelen csiga rengetegben, és kivágják a rátapadó kacsokból a bicska segítségével. A laborosok is utánuk érnek az alagútban, és elkezdi szakszerűen felégetni az egész hóbelebancot, csak azzal nem számolnak, hogy ez Willen is keresztül megy, és egy epilepsziás roham keretében Will a földre vágódik.  

 

 

                                                                                                                                                     

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása