Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Into the Badlands 1x03 White stork spreads wings („Kitárja két szárnyát a fehér gólya”)

2018. június 27. 11:00 - vero.na

Pár perc hogyvolt után Quinn és harcosai betörnek az Özvegy udvarházába, foglyokat nem ejtve. M. K. tanoncminőségben van jelen, és nem bír magával, a parancsot megtagadva elhagyja pozícióját és megy a dolgára.

into1.png

Az épület belsejében folyik a harc, meg a vér, meg biztos belsőségek is, de attól megkímélnek az alkotók. Minden névvel rendelkező karaktert mutatnak kicsit; Quinn mészárol, Sunny már-már táncol, M. K. pedig a könyvet megy ellopni, amit az előző részben mutatott neki az Özvegy, amin az a bizonyos szimbólum van. Az Özvegy és kis csapata menekül, de Quinn jól időzít, pont elcsípi az Özvegyet, és olyan hangon szólítja meg, hogy a hideg futkos az egyszeri néző hátán. Az Özvegy marad harcolni, az emberei (lányai?) szöknek, pont, ahol épp M. K. lopja a könyvet. Odaszól Tildának, de hogy mi célból, nem derül ki, mert a lány egy jelentőségteljes pillantás után megy a többiekkel. Quinn és az Özvegy párbaját rövid beszélgetés előzi meg. Quinn sérelmezi a fia kiiktatására tett kísérletet, az Özvegy meg bizonygatja, hogy Quinn-nek akart ezzel jót. Ryder-t ismerve el is hisszük neki. Küzdelmük pazar, kreatívan koreografált, Quinn nyerne, de az Özvegy szerencséjére rájön a migrén, hogy majd’ összeesik, Quinn szerencséjére meg Sunny jön jókor, így mindenki életben marad a hármasból, az Özvegy meglép.

into2.png

Quinn villájában Lydia ápolná a fiát. Jade, az új menyasszony is szeretne ebben részt venni, amit Lydia nem díjaz, inkább legyen máshol, mondjuk két méter mélyen a föld alatt, adja finoman a lány tudtára. Közben visszatér Quinn és csapata, M. K. mutatja Sunny-nak az eltulajdonított könyvet. Sunny-ban megáll az ütő, belopakodtál, meg így nyílt színen mutogatod, a nyaklánc miatt is majdnem kivégeztek, te nagyon hülye vagy. Quinn kipihenné a harc fáradalmait, meg a migrént, de Lydia elkapja, mielőtt az ágyikójához érne, és szurkálódik a büszkesége meg a fia iránti érzéketlensége okán. Jade bezzeg a testét veti be, nem holmi felelősséget meg beteg gyereket, kap is érte piros pontot Quinn képzeletbeli ellenőrzőjébe. Lydiáéba feketét. Sunny némi lelkifröccs után elkezdi M. K. tréningjét, utóbbi nagy örömére.

into3.png

Jade arra használja Quinn szex utáni bódultságát, hogy szíve igaz szerelmét, Ryder-t mentse (és Lydiát picit bemártsa): tud valakit, aki segíthetne, bár Lydia nem örülne a rangján aluli felcsernek, de Quinn engedélyt ad. A valaki persze Veil, Sunny kedvese, a pórnép orvosa, őt kéri Jade, hogy gyógyítsa meg Ryder-t. Veil nemet mond elsőre, tiszteljük érte. Jade sajnos meggyőzi, becsületére legyen mondva, nem a „bárófeleség”, hanem az „együtt nőttünk fel, légyszi segíts” kártya kijátszásával.

into4.png

Sunny a tolószékes Waldo-hoz viszi M. K.-t edzés gyanánt, akinek nem tetszik, hogy egy mozgássérült öregúrra kell kezet emelnie, de Waldo a tolószékből agyonveri, majd elmondja a Badlands egyik túlélési alapelvét: senkit és semmit, soha ne becsülj alá itt, mert ölni mindennel lehet, és mi, nézők se tegyük, mert ez még csak az első évad, olyan harcok és fegyverek lesznek még!

into5.png

Ryder betegszobájában Lydia természetesen kiakad, Veil nem elég képzett orvos, hogy meglékelje a fia koponyáját. Mi nem értjük, mitől fél, nincs Ryder fejében semmi fontos, bármit is csinál Veil, inkompetensebb nem lesz. Végül meggyőzik, hárman meg is műtik Rydert.

into6.png

Rövid közjáté után - az Özvegy és lányai megérkeznek új szállásukhoz (későbbi nevén: a Szentélyhez), és az Özvegy elküldi Tildát az előző részben látott szőke prostiért - Ryder-hez benéz Quinn, együttérzéséről biztosítja Veil-t, megígéri, hogy megtalálja a szülei gyilkosait. Veil tudja, hogy ő az, kissé feszült is emiatt. Mielőtt elmehetne, Quinn közli vele, hogy tud Sunny-ról, és Ryder is felébred. Ez Quinn-t csak annyira érdekli, hogy megkérdje, ki állította a csapdát az ópiumsztorival.

into7.png

Sunny a városban nyomoz, a tetoválós srác nem tudja, hol az Özvegy, annál jártasabb az élet nagy kérdéseiben, és megjegyzéseket tesz Sunny vívódására. Quinn visszahívatja az udvarházba, ahol Veil épp kilép Ryder betegszobájából. Kicsit stresszelnek, majd Sunny megrettenve belép, Ryder ráállítja a szőke prostira, akiért Tilda is megy.

into8.png

Sunny M. K.-t is magával viszi terepgyakorlat címszó alatt, M. K.-nek azt a lányt kell szemmel tartani, aki az életéért fut. Továbbá nagyon rövid leckét ad M. K.-nek és nekünk a Badlands társadalmi berendezkedése tárgyból: külön kasztot alkotnak a doll-ok, azaz prostik, akik ún. dollhouse-ban (babaházban) laknak. Sunny bemegy, Tilda felbukkan, civakodnak kicsit M. K.-vel, hogy melyik báró jobb vagy rosszabb. Édes, hogy sosem bántják igazán egymást, hiába kéne már egymás beleiben taposniuk a báróik parancsa szerint. Sunny rátör a szőke lányra, aki visszatámad, menekül, mint egy számítógépes játékban, erkélyen, oszlopon, ereszen keresztül, de Sunny utoléri. A lány inkább magával végez, minthogy áruló legyen. M. K. futásra ösztönzi Tildát, a szöszin már úgysem segíthet.

into9.png

into10.png

Majd a páros Veil-hez megy, hogy összevarrja Sunny-t. M. K. egyből leveszi, hogy ő a nő, akit Sunny védelmezni akar. Míg a gerlicepár a hátsó szobában társalog, M. K. felfedezi Veil könyveit, és helyesen következtet, hogy az orvosnő bizony tud olvasni. Sunny nem bánná, ha Veil távol maradna Quinn házától, de ez Ryder felépüléséig lehetetlen. Sunny azt kívánja, hogy bár hagyta volna veszni Ryder-t, egyetértünk vele. Veil cserébe azt osztja meg, hogy Quinn tud róluk. Ryder-t és Lydiát látjuk eztán, Lydia egy gyerekkori sztori kapcsán közli a fiával, hogy immáron ő is érzékeli, hogy mennyire inkompetens. Már csak Jade van hátra, hogy észrevegye. Quinn kissé nehéz helyzetben van: megtámadta az Özvegyet, elfoglalta az olajmezőit, ezt a többi báró nem veszi jó néven. Sunny-t küldi, tessen beszélni a Quinn-t legkevésbé utáló báró, Jacobee kormányzójával, hisz’ régi ismeretség köti az illetőt Sunny-hoz. Míg Sunny randira indul, M. K. elcsórja a könyvet. Most nem kapja rajta senki, csodával határos módon.

into11.png

Sunny régi ismerőse, Jacobee báró kormányzója egy Zypher nevű csinos hölgy, aki először arról próbálja meggyőzni, hogy árulja el Quinn-t, mindenki ennek örülne legjobban. De Sunny nem árul el, mert Sunny hűséges (meg ha ő lenne az új báró, sose bírna lelécelni). Inkább Zypher legyen szíves talit szervezni Jacobee és Quinn között. Zypher ezt csak akkor teszi meg, ha neki is csurran-cseppen valami, pontosabban valaki, azaz Sunny, hoppá. Elég alaposan ismerhették egymást anno, mert Zypher egyből leveszi, hogy Sunny szíve foglalt, nem is erőlködik (csak kicsit), megígéri, hogy megpróbálja megszervezni a találkát.

into12.png

A záró képsorokban az Özvegy aggódik a könyv miatt, Quinn a tumorán stresszel, M. K. kiszökik Veil-hez (úgy néz ki, a szökés a hobbija), meghívatja magát vacsorára és felkéri a könyv elolvasására (persze nem Times New Roman a betűtípusa, hanem valami macskakaparás, ezen Veil picit fenn is akad). Quinn is megjelenik, van pofája arra kérni Veil-t, hogy gyógyitsa meg. M. K. okosan elrejtőzik előle. Most először meg is ússza.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.07.04. 13:35:49

Az első évadban egyedül ezt vitték túlzásba de nagyon. M.K. egyszerűen MINDENHOVA be tud surrani és MINDENT el tud lopni úgy hogy egyrészt - a démonság nélkül - tök kezdő mindenben másrészt, mindig a létező legőrzöttebb létesítményekbe sunnyog, be -Bárók kastélya- ahol még Solid Snake is egy percen belül elhullana.

Remek sorozat amúgy és évadról évadra jobb lesz, ha a bevezető "félévad" gyerekbetegségein túllép az ember.
süti beállítások módosítása