Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szolgálólány meséje 2x10 - The Last Ceremony

2018. június 27. 15:00 - hektor_

Elöljáróban annyit, hogy ez a valaha volt legjobb részként vonul be szerintem a sorozat történelmébe, már a címe is sokat sejtet. Évadzárónak is tökéletes lett volna, de a tavalyi évaddal ellentétben a második nem 10, hanem 13 részes. Alig bírom ki hogy ne a végéről kezdjem a hogyvoltot.

Emilyvel kezdünk, Ceremónia déj van, így emberünk a parancsnoknéja ölében fekve tűri a koituszt. A parancsnok hörögve fújtat, majd dolga végeztével felhúzza a sliccét, lép kettőt és összecsuklik - nevezhetjük az esetet szívrohamnak, de ha már vallás államban vagyunk, inkább isteni igazságszolgáltatásnak hívnám. Parancsnokné rávisít a szolgálólányra, hogy azonnal hozzon segítséget, de Emily visszaolt:

Nagyobb az esély, ha utána fekve maradok.

Eny-nyi! Az asszony elszalad a cseléd után bégetve, a lány pedig belerúg a földön fekvő férfiba, majd a cipője sarkával ad egyet a farkának is.

h1.png

Offred a piacon elpletykálja a többi lánynak, hogy Moira átjutott Kanadába, mikor Emilybe próbál lelket verni a sztorival, rájönnek a fájások. Futótűzként megy a hír, hogy megindult a szülés, a lányt hazaviszik ahol Nick szedi ki a furgonból egy olyan mosoly kíséretében, amiben csak a vak nem látja meg, hogy bele van zúgva a csajba, hol máshol csinálná ezt, mint a felesége szeme előtt. Türkiz már a lépcsőn tobzódik és megimádkozza Offred hasát, aki szemforgatva közli vele hogy Isten dolgait nem ismeri senki, kiváló odaszúrásokat írtak ebbe a részbe. A Waterford ház fenekestül felfordul, ott van az összes szolgálólány Lydia nénivel, az összes Feleség, a már whiskeyző meg szivarozó Parancsnokokról nem is beszélve. Offred immár odafent a szobában elmélkedik:

Legalább utoljára kell ebbe a kurva ágyba feküdnöm.

Elkezdődik az a borzasztóan creepy szertartás, ahol Türkiz befekszik az ágyba és úgy csinál, mintha szülne, mindezt harisnyában, miközben a feleségek abajgatják és megmondják neki, hogyan szuszogjon – ekkor betoppan Lydia néni és áthívja a nőket a valódi szülőszobába: Braxton Hicks-féle összehúzódásai voltak Offrednek, legközelebb tán győződj meg arról, kinn van-e már a gyerek feje, mielőtt idecsődítesz mindenkit, mert a szülés az nem ma lesz. BURN!

h2.png

h3.png

h4.png

h5.png

Áthívják az orvost, aki szintén megerősíti a dolgot, de Türkiz nem akar beégni a barátnői előtt, úgyhogy beindíttatná a szülést, Lydia néni leoltja, Türkiz erre levezeti a dühét Offreden: ha vége a vemhességnek, akkor nem csak innen húzol el, de a megyéből is - a lány visszaszúr egy hasonlóan kedveset, Lydia néni csak a fejét rázza. Este a lány lapot húz 19-re, és megkeresi a Parancsnokot a kérésével, hogy abba a körzetbe rakják át, ahol a lánya van, de Waterford leordítja hogy takarodjon a szeme elől, Offred erre neki is odaköhög egy undokat arra vonatkozólag, hogy nyilván nem érti meg, milyen ha valakinek saját(!) gyereke van, és nem is fogja soha. Hát, ez a nap nem ment valami jól, anyukám.

h6.png

h7.png

Másnap reggel a Waterford házaspár az üvegházban beszélget, Türkiz szerint Offred direkt nem szül még, csak azért hogy bosszantsa, az orvos meg ki tudja, miért, de nem akarja beindítani a szülést, kéne csinálni valamit természetes úton – és már tudom, mi lesz ebből, de nem hiszek a szememnek, amikor tényleg megtörténik: behívatják Offredet, és tartanak egy DIY szüléselősegítést, mely abban merül ki, hogy Türkiz lefogja az üvöltő, könyörgő lányt, míg a Parancsnok megerőszakolja. Serena bazmeg, micsoda egy undorító szaralak vagy te.

h8.png

h9.png

h10.png

Közjáték: este Nick felesége a bokrok között smárol a húszéves biztonsági őrrel, Nick rajtakapja őket, a csaj bőg és fogadkozik, Nicket nem érdekli hogy megcsalták, a csaj bőg hogy miért nem érdekli, Nicket nem érdekli akkor sem, a csaj bőg és meggyanusítja hogy Offredet zsírozza, Nick tagad, a csaj bőg.

h11.png

Reggel Offredért küldet a ház ura, van számodra egy meglepetésem, mondja, és beülteti a lányt a kocsiba, majd ad Nicknek egy címet, meg egy parancsot arra vonatkozólag hogy 3 órán belül érjenek vissza, vagy Türkiz rájön és lesz nemulass. Út közben a sofőr próbálja kiszedni Offredből, hogy mi történt, de a lány hallgat, mint a sír, nem tudom hogy ennek a sokk-e az oka, vagy az hogy ha elmondaná, Nick a szart is kiverné Waterfordból, amivel váltana magának egy jegyet A Fal VIP szektorába. Megérkeznek egy elhagyatott házhoz, és igen, a kis Hannah van itt egy márta társaságában. Szívbemarkoló jelenet következik: a nő odaszalad a kislányához, a kislány mikor ki tud szabadulni az öleléséből, a dada mögé bújik és kérdőre vonja az anyját, hogy miért nem próbálta megkeresni, és ha próbálta, miért nem próbálta jobban. Offred jól kezeli a helyzetet, a kislány egyébként képben van a gileádi renddel, ami elég ijesztő egy 8 évestől, de egy ilyen világban nem meglepő. Rövid beszélgetés után a gyereket elszakítják az anyjától, de Offred utánuk szalad ki a hóba, annak ellenére hogy megtiltották neki, búcsúzkodás közben meggyőzi Hannah-t hogy üljön be szépen a kocsiba, találkoznak még – mellesleg ha hagyják a Szemek hogy ezt még odabent megcsinálják, nincs ez az egész hiszti.

h12.png

h13.png

 

Offred Nick karjaiban zokog, mikor a sofőr bajt szimatol: beviszi a házba a nőt, és megkéri hogy bújjon el. Fél perccel később egy fekete limó gurul be a ház elé, és a kiszálló emberek kérdőre vonják a srácot, hogy mit keres itt, majd leütik és miután berakták a csomagtartóba, az egyikük a kocsiját is elviszi – hülyeség egyébként, mert ilyen esetben nem történhetne meg hogy a házban nem néznek szét, de mindenesetre szolgálólány ott marad full egyedül a semmi közepén. Itt a lehetőség a szökésre, bár 9 hónapos terhesen, térdig érő hóban, a hátadon Superman nyári köpenyével igencsak korlátozottak a lehetőségek.

 

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.06.27. 21:27:57

Kár hogy Serena karaktere szinte semerre sem halad. Először geci volt majd pár részig mindha beindult valami fejlődés + mintha még Ofreddel is kezdett volna kialakulni valami véd és dacszövetség, de egy rész alatt ment az egész a kukáákba émost megint egy gonosz tetű.
Kár hogy a sokkfaktoron kívül SEMMIT sem kezdenek vele...

Mellesleg nem vagyok othon a Gileádi szülésgyorsítő praktikák terén de ennek van valami alapja? Már Jóbarátokban is elsütötték ezt a trükköt.

Sargabogre 2018.06.27. 22:37:45

Serenát szerintem csak a gyerek érdekli, az jelenti neki az összes boldogságot, ami megmaradt. És ezért képes bármire.

agika88 2018.06.28. 13:09:57

@Prof. William: én arra gondolok h a női orgazmus közbeni izomösszehúzódások esetleg beindíthathák a szülést, csak hát erőszak közben nem túl valószínű az orgazmus, ugyebár. .

Tiainen 2018.06.29. 09:24:14

@agika88: igen, orgazmus miatt is beindulhatna a szülés (ha ugye lenne), meg elvileg a spermának is van burokrepesztő hatása, vagy valami ilyesmi.

pogona vitticeps 2018.06.29. 23:25:39

Szerintem Serena karaktere szépen kibontakozik - fejlődik, csak nem a nekünk tetsző pozitív irányba. Gileadot megelőzően ismert volt, elismert szeretett volna lenni, férjuram meg a kiszolgáló személyzet akkoriban, aztán fordult a kocka, az eszméi nyertek, önmaga pedig háttérbe szorult. De még segít a tesze- tosza férjnek, aki aztán szépen a fejére nő. Kisember meg a hatalom.
Serena ugyanaz az akarnok, önző ember, aki mindig is volt. Most is egy célért harcol és az érdekeinek, szükségleteinek megfelelően épít/ leépít kapcsolatokat, vált stílust, retorikát.
Szerintem a női nézők nagy része egy percig se hitte, hogy valami öri-bari véd- és dacszövetség lesz majd közte és Offred között. Gyülöli őt, mert Offred képvisel mindent, amire Serena nem (volt ) képes, amit irigyelt, amit nem tudott vagy nem mert megtenni az életében. Nem csak a gyerek miatt jött vissza Kanadából, hanem mert a türkizként birtokolt hatalmat nem akarja feladni, dádázás, félredugó férj, szellemi vegetálás ide vagy oda. Ő az örök helyezkedő, az aktuálkurva, aki mindig tudja merre kell mosolyogni.

Androido 2018.07.03. 20:21:02

@agika88: @Tiainen:

Ja, az orgazmustól lehetnek összehúzódások meg oxitocin szabadul fel (mesterségesen is szoktak ezzel a hormonnal indítani). A spermának pedig magas a prosztaglandintartalma, ami szintén segít a szülés beindulásában. Egyszer olvastam erről egy cikket, de abban még arról volt szó, hogy pontosan még nem tisztázott a dolog (de ez egy jó pár éve volt).

Abban szerintem megegyezhetünk, hogy a körülmények és Waterford kevés kis életképtelen spermája eleve nem sokat segíthettek a dolgon...
süti beállítások módosítása