Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 3x08 - Made to Suffer (18+)

2018. június 26. 10:00 - Chat Géza

twd3x8.1.png

Fagyos sikolyt hallunk az erdőben egy ködös hajnalon. Zombik csámoborognak össze-vissza, és ahol ezek a dögök ott vannak, ott előbb vagy utóbb halálra rémült emberek is lesznek. Egy eddig ismeretlen benga néger ugrik elő egy fa mögül és csapja szét a kóborlók fejét, majd rohan a sikoly irányába. Az ő ötfős csapatát bekerítette egy kisebb horda, gyorsan leabálnak párat, aztán mennek valami torony irányába. De a great escape nem annyira great, mivel az egyik tagot megmarja egy zombi. Így indokolt a masszív fejvakarás, hogy hordják-e tovább a hátukon nehezítő tényezőnek, vagy hagyják a búsba a zombik martalékának. Ugyan nem nyugodt szívvel és a józan paraszti gondolkodást ketté húgyozva viszik magukkal a menedékükbe, ami egy távolodó kameraképnek köszönhetően kiderül, hogy az pont Rickék börtöne.

twd3x8.3.png

Beth csendben ringatja a kis Judithot, mire a szakállas paraszt börtöntöltelék enyhén szólva perverz módon méregeti és kérdezgeti. Erre Carol is felfigyel, hogy hátrább a nemző szerszámmal, hé! Semmi para, csak ezer éve nem beszélt nővel, Maggienek ott van Glenn, te meg leszbikus vagy, ugye – érvel az ombre. Fenéket vagyok én leszbi – érkezik a válasz. Ó, hát akkor így mindjárt más a helyzet – gondolja a paraszt. a legkevésbé sem. Na, hagyjál lógva bazmeg! – olvasható Carol tekintetéről egy az egyben. Ekkor sikítást hallanak. Mi lehet az? Carl megy és megnézi. Pikk-pakk a börtönbe tévedt emberek segítségére siet, közös erővel hentelik a zombikat és tisztítják meg újfent a C cellablokk felé vezető utat, majd odaérve Carl az előtérbe zárja őket. Ennek az egyik csaj , Sasha nem örül, mert nem állatok ők, hogy így bánjanak velük. Szerencsére Tyrese, a benga kezeli a szitut, megköszöni, hogy itt lehetnek, elvégre hetek óta nem volt ilyen jó helyük. Szóval kösz.

Rickék offenzívája Woodberry ellen

Még mindig a kapuk előtt lapítanak, mint a szar a fűben, de az őrök egy gyenge pillanatában valahogy végre belopóznak valami Welcome faházba, ahol Andreáékat is fogadták anno. Ide betéved egy fegyveres kismókus, akit Rickék egyből földre visznek. Mivel tőle nem tudják meg, hogy hol van Glenn és Maggie ezért gyorsan leütik a gecibe. Szerencsére nem kell minden ajtón bekopogtatniuk, hogy csókolom nincs-e itt tök véletlenül egy ázsiai fiú meg a nője? Lövéseket hallanak, csak ők lehetnek azok, nyomás.

twd3x8.4.png

Glenn elég szűkszavúan megkérdezi Maggiet, hogy a Kormányzó megerőszakolta-e. Nem, szinte alig ért hozzá. Az jó. Erre a szobában maradt zombi kezét letépve, széttörve az alkart bökőként nyújtja át a nőjének. Merle ugrik be egy vizitre, Glenn gyorsan leteperi, addig Maggie a kíséret nyakába döfi a csontot. A halott ember még rámarkol az uzi elsütő billentyűjére – ezt hallották meg Rickék – de Maggie elkobozva a fegyvert fenyegeti Merle-t, hogy vigye onnan a mocskos pengéjét Glenn nyakától. Okéka. De az öröm nem teljes, mert e woodberry zsoldosok Maggie hátára céloznak mindeközben. Rickék már a kanyarban settenkednek, kihallgatják a diskurzust és még mielőtt lebuknak gyorsan bevágnak egy füstbombát és kimenekítik a két szerelmest. Elbujdosnak valahol, majd az utcát megszórva füstbombákkal, muníciót nem kímélve, óriási mázli-faktorral valahogy kijutnak Woodberryből, csak Daryl és a szamuráj kardos nő nincs sehol se.

Michone a Kormányzó irodájában várakozik kivont karddal, de a főgönösz csak nem akaródzik jönni. A nagy várakozásban valami csörömpölést hall. Gyorsan berúgja a titokszoba ajtaját és meglátja a zombifejekkel zsúfolt akváriumokat, aztán a ketrecet is, amiből egy zsákfejű, kényszerzubbonyos, szoknyás kislány botorkál kifelé. Michone nem sejti, hogy a lány már nem él, csitítgatja, hogy nincs semmi baj, de amikor leveszi a zsákot  a fejéről, akkor meglátja, hogy az elrohadt fogó, falfehér zombikislány mégsem szorul túl sok nyugtatgatásra, maximum egy fejlövés tekintetében. Már emeli is kardját, hogy abszolválja ezt a problémát, amikor a Kormányzó felkiált, hogy ne, csak az ő csodás kislányát ne bántsa. Le is teszi a fegyverét. Michona abban a pillanatban szúrja át a lány tarkóját a kardjával, de úgy, hogy az a lány száján jön ki. Erre a kormányzó bedühödik. Szétütik egymás feját, már majdnem sikerül megfojtani a nőt, amikor az ez egyik összetört akvárium egy szolidabb méretű üvegszilánkját  nem bassza a jobb szemébe. Michone elrohan és csatlakozik a Woodberryn túl várakozó Rickékhez. A verbális lebaszás után rávilágít a tényre, hogy tetszik vagy sem, de szükségük van rá, mert nélküle juszt se fogják a kiszabadítani dDrylt, de a börtönbe se jutnak vissza az is ziher. A jó életbe hát.

twd3x8.2.png

A félszemű Kormáyzó kicsit megsíratja kislányát, majd egy gyors gyorvosi ápolás után Woodberry színe előtt vázolja a hirtelen megálmodott, nagy összeesküvés-elméletét, hogy Merle elárulta Woodberryt, ezért a túszul ejtett kisöccsével kell tipikus ”kettő megy be, egy jön ki” ketrecharcot vívnia. A kormányzó elégedetten vigyorog, a nap katatón állapotban őrjöng, és ez itt a vége.

Címkék: 18+ twd
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unbiased 2014.05.14. 10:17:00

A sorozat 4x16-nál tart. Mi teszi aktuálissá azt, hogy valaki most írjon a 3x08-09-ről?

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.05.14. 10:21:02

@Unbiased: Úgy látszik ez hagyomány, hogy minden héten rácsodálkozik erre. Szóval: Tudod miért volt aktualitása annak február 11-én, hogy megírtam az első évad első két részének a hogyvoltját? Nem? Azért, mert február 10-én kezdte el sugározni a hazai FOX. Igen. Hetente két rész megy le, és ennyi idő alatt idáig eljutottunk, ami azért nem kis teljesítmény, sőt. Tudod mi lesz még jó? Amikor majd októberben, két nappal a kinti premier után itthon is megnézheted magyarul és ITT el is olvashatod, ha tetszik! BEzzeg, ha akkor egyből az ötödik évadtól írnám, akkor meg az lenne a baj, hogy hol a francba van az első négy.

Unbiased 2014.05.14. 10:36:04

@Chat Géza: Ha ezen tényleg minden héten fennakad valaki, akkor talán el kellene gondolkozni azon, hogy hogyan kellene tálalni ezt az egészet. Időnként új olvasók is akadnak, akiknek szerintem jogosan szúr szemet a dolog.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.05.14. 10:38:17

@Unbiased: Bocsánat! Mert amúgy nem kezdhetünk el csak úgy hogyvoltozni, hogy színesítsük a kínálatot?

nicu71 2014.05.16. 02:06:31

Odase neki!Én élvezettel olvasom ezen részekről a hogyvoltokat,sőt ujranézem szinkronosan ezt a kitűnő sorozatot.Dupla öröm! ;)

fakkya 2014.05.18. 12:44:59

@Unbiased: miért nem szopod le az anyádat te veréb ?

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.05.18. 13:47:09

Ne már! Ha a magyar premier utáni hv-k ilyen kommenteket vonzanak, jöttem volna én is hamarabb!
@Chat Géza: Hajrá Géza!
@nicu71: +1

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.05.18. 13:59:58

@Unbiased: Szoktam én is új lenni új helyeken, de sosem úgy köszönök, hogy berúgom az ajtót.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.05.18. 14:38:43

...már csak azért sem, nehogy a nyakamba zúduljanak a Walking Dead-ek.

nicu71 2014.05.18. 21:32:49

Akarod mondani,a kóborlók ?Mivel ez a szinkronos szekció...

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.05.20. 21:13:42

@nicu71: Nem, direkt írtam így, a nemszikronosok kedvéért, hiszen elsősorban nekik szántam :)

julie0812 2014.06.20. 08:47:25

Akkor én aztán semmit se szólok, mert én még csak ennél a résznél tartok, mégse szégyellem össze magam :D Nagyon jók a hv-k és örülök, hogy olvashatom őket, annak ellenére, hogy nem vagyok túl up-to-date XD
süti beállítások módosítása