Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x12 - All About Her

2018. június 26. 13:00 - Szencsike

A múltidéző epizód után ideje visszatérni a jelenbe, ahol fontos dolgok történnek. Bizony, Káin közöttünk jár, és jobb szeretné, ha ez nem tudódna ki, így maradna a Pierce álnévnél. Még nagyban vérzik a Lux bárpultjánál, Isten büntetése miatt érzi a fájdalmat, de mindent túlél, hiszen állandóan meggyógyul, bármi is történjen vele. Lucifernek még csak kényszerítenie sem kell, hogy bevallja, az ő műve volt, hogy elrabolták a sivatagban, minden mást a rosszul öltözött segédje végzett el. Szép, annak ellenére, hogy a drága Papa büntette meg őt, neki dolgozik! A közreműködésének hála újra szárnyai vannak és eltűnt az ördög arca is, mit kapott ezért?! Semmit, mert sose dolgozott a Teremtőnek, és most már távozna. Nem léphet le csak így, Lucifer folytatná a kihallgatást, de Káin/Pierce-nek hosszú napja volt. Menjen csak, elmondja mindenkinek kicsoda is ő! Mondja, Lucifernek se hiszik el, hogy ő az Ördög...

1.png

Chloe-lak, Mézi a késdobálást gyakorolja, a céltábla a gyerekszoba ajtaja. Chloe persze rögtön ugrik, ennyire ne legyen őrült, és tartsa be szépen az együttélés szabályait! Ráadásul a hibák kijavítása is jó pénzbe fog kerülni, ám már a többit is javíthatja, a falon ahol a kis Trixie rajzai vannak, azok a korábbi dobálózások helyét fedik el. Szép, Chloe idegei kikészültek, de szerencsére tudja moderálni magát és beismeri, hogy csak azért kiabált Mézivel, mert még mindig mérges Luciferre, a múltkori kis túszejtő akciója miatt. Az se érdekelte, hogy vele mi lesz, csak ment a saját, őrült feje után, pedig segített volna neki máshogy megoldani, de nem, a bocsánatkérés sem történt meg. Mézi csak nevet, tudja milyen Lucifer, de hogy Chloe megváltoztassa, az lehetetlen. Irány a bűntény helyszíne, a tengerparton egy fiatal szörfös hulláját fotózza Ella, Dan pedig a tanúkat kérdezi ki. A szörföst egy part menti lakóövezetben gyilkolták meg, azok a huligánok állandóan erre járnak szörfözni, pedig még tiltó táblák is vannak kint, most pedig egy gyilkosság... Megjött Chloe, a szörfös a Moondog becenévre hallgat, és elég híres a sportág berkeiben. Dan a szokottnál is nagyobb tisztelettel beszél az áldozatról, ugyanis ő is újrakezdte a szörfözést. Jöhet Ella, a lány azonban a tőle megszokott lelkesedés helyett most komoran, szinte tőmondatokban meséli el, hogy a srác halálát a fulladás okozta. A szörfzsinórral fojtották meg, de nincs használható nyom. A kollégáknak is feltűnik a lány szótlansága, de ő már le is lép. Chloe se nagyon tud tenni semmit, inkább az üggyel foglalkozik, a szörfösök közt kell keresni a gyilkost, a sajtót pedig távol kéne tartani.

2.png

Érkezik Lucifer is, sokat késett, de valójában Chloe volt az, aki nem telefonált neki. Lucifer a magyarázatot majd később meghallgatja, de sokkal fontosabb az, amit ő mondani akar. Chloe segítségét kéri egy nyomozásban, de a lány most aztán igazán bedühödik. Azok után amit művelt vele, még van pofája egy igazi önző baromnak lenni. Mivel őt úrinőnek nevelték, vesz pár mély levegőt és egyszerűen csak kijelenti, hogy most Lucifer nélkül fog dolgozni, ő pedig szórakozzon csak saját magával, úgyis önmagát szereti a legjobban. Lucifer egy másik szakembertől kér segítséget, Lindával tárgyalják ki Káint. Szegény doktornőnek is fel kell dolgozni, hogy a világ első gyilkosa itt van, de sokkal fontosabb az, hogy rávezesse Lucifert arra, hogy megértesse vele, hogy miért mérges rá Chloe: mert átbaszta. Chloe felháborodása teljesen jogos, és Lucifer lesz szíves odafigyelni rá, hogy visszanyerje az elveszett bizalmat. Lucifer átgondolta, ideje, hogy Chloéra figyeljen, hogy végül ismét Őluciferségéről szóljanak az események. Lucifer indul is, de szegény Linda nem ezt a leckét tanította volna meg neki.

3.png

A rendőrségen egy videót néznek, ahol Moondog egy másik, szintén híres szörfössel veszekszik és még egy halálos fenyegetés is elhangzik. A csókát Dougnak hívják, de Charlotte-nak ennyi még nem elég, indíték van, de ez nem ér meg egy házkutatási parancsot. Akkor talán meg kéne szerezni Doug szörfzsinórját, hátha azonos a gyilkos zsinórral. Ella bólogat, Chloe elmegy, és Ella "ellátlansága" még Charlotte-nak is feltűnik. A lány bevallja, hogy Pierce kiabált vele, mert túl sokat dumál, hát megpróbál változtatni, hiszen Pierce a példaképe. Ugyan már, ne alázkodjon meg ennyire senki előtt se! Szépen álljon ki magáért, mert ezt senki se fogja megtenni. Chloe a hadnagyhoz megy, aki épp pakol, áthelyezik, már csak pár napig marad. Chloe lelkizne, biztos a lövöldözés miatt, de ne adja fel! Pierce részéről vége, befejezte, nem jöttek össze itt azok a dolgok, amelyeket remélt. Szegény Chloe, ha tudná… Nézzük Ámenkát, egy doktornál van, a diagnózis: nemi betegség, chlamydia. Az nem lehet, ő egy igazi angyal! A doktor nem is sejti, hogy ez nem csak egy jópofa mondás, de inkább felír neki gyógyszert és azt tanácsolja a kis betegnek, hogy beszéljen az összes eddigi partnerével, és kiderül, hogy Ámenka bizony lefeküdt egy prostival, akiről nem tudta, hogy prosti. Viszont van egy nő, akit nagyon szeretne, ha nem lenne az a bizonyos valaki, aki nem akarja őket együtt látni. A dokit nem hatja meg a sztori, hívjon fel minden nőt, le kell tesztelni őket is.

4.png

A tengerparton kezdődik a szörfösök versenye, Lucifer meglepi Chloét, tudja, hogy Dougot keresi, de nem fedheti fel, hogy rendőr. Rendezni akarja a soraikat, hát a mai napot kinevezte Nyomozó napnak, vagyis Lucifer mindent a nyomozóért fog tenni. Első lépésként benevezte a versenybe, hozott neki egy aprócska fürdőruhát és egy napernyőt, hogy le ne égjen. Chloe egyedül a belépőt veszi el, és utasítja Lucifert, hogy pofa be. Chloe odasétál Doughoz, rajongónak adja ki magát, az álca bejön, bár Lucifer jelenléte csak kicsit zavaró, és szerencsére most Őméltósága első szóra lelép. Chloe jól játssza a szerepét, ügyesen a deszkákra tereli a szót, és lám, észreveszi, hogy Dougé vérfoltos. A szörfös kezd gyanakodni, és sajnos Chloe lebukik, a hangosbemondó a következő versenyzőt, Chloe Deckert, a Nyomozót hívja! Ez is Lucifer műve, így Doug szökni próbál, de Lucifer elkapja, mindent az ő Nyomozójáért. A rendőrségen Lucifer már örül, hogy hamar lezárják ezt a nyomozást, de Chloe nem szaladna előre, kell Doug vallomása. Viszont átlát Luciferen, tudja, hogy csak azért lelkesedik, mert előbb-utóbb Chloe-nak kell segítenie majd neki, szóval fejezze csak be, mert nem fog segíteni. Majd Dannel együtt besétálnak a kihallgatóba, Lucifer ismét kimaradt.

5.png

Doug összeomlott, megölte, tényleg megölte, egy nagy hullám miatt nem látott semmit, egyszerűen ott volt előtte, összeütközött szerencsétlen fókával… Fókával?! Pedig őt Moondog halála miatt hozták be… A kávéspultnál Charlotte összefut  Pierce-szel, hát a derék hadnagy nem teszi zsebre amit kap Ella miatt. Szégyellheti magát, amiért így elbánt vele, ha ő is újra a régi kemény csaj lenne, szívesen a lábát törölné Pierce-ben. A hadnagy kávéja a kukában végzi, Charlotte ezt bizony jól megmondta. Közben Dan és Chloe kijöttek a kihallgatóból, Lucifer továbbra sem létezik Chloe számára, hát marad Dan, tőle fog tanácsot kérni. Lucifer tudni akarja, hogyan kérjen bocsánatot Chloétól, hisz Dan már annyiszor megbántotta és ennek ellenére még mindig jóban vannak. Legyen vele figyelmes, de ne menjen az agyára, régen sokszor vitte neki ágyba a reggelit, és ha ezt többször tette volna, talán másképp állnának a dolgaik. Viszont Lucifer talán az elejét meghallgatta, szegény Dan, csak magának nosztalgiázott. Chloe-lak, Mézi és Linda csajos délutánt tartanak, a démonka a legújabb késéről tart kiselőadást, szegény barinő legnagyobb rémületére, hisz egy vallomás után talán benne is kiköthet... A kés Linda ajándéka lesz, hiszen végül mégis szakított Ámenkával. Ha már Ámenka, az angyal Mézit hívja, a démonka csak megrántja a vállát, nem nagyon foglalkozik az exével. Linda megkérdi mi a gond, semmi, csak chlamydiás a faszi, kit érdekel... Hát Linda a sokktól Mézire köpi a pezsgőjét.  A démonka szerint inkább örüljön, hogy ő legalább megúszta ezt a nyűgöt!

A rendőrségen megjött az eredmény, Doug deszkáján fókavért találtak. Dan is kutatott, van egy szörfbanda, az Orkák, elég zárt bagázs, és aki a területükre illetéktelenül bemerészkedik, azt fojtogatással ijesztik el. Eddig nem öltek meg senkit, de a vezetőjük igazán kemény arc, több rendőrségi ügye is volt. Viszont az Orkák teljesen más helyen szörföznek, mint ahol Moondogot megtalálták, terjeszkedni akarnak? Talán, hiszen a helyszínen megtalálták az emblémájukat felgraffitizve, de ez kevés bizonyíték. A szörfösök zárt közösség, egy rendőr előtt nem fognak megnyílni. Később Szörfös Dant nézhetjük, Chloe terve szerint felbosszantja az Orkákat, amit ő és Pierce a megfigyelőkocsiból figyelnek. Ha nagy a baj, Dan kimondja a jelszót, és jön az erősítés, Pierce azonban nincs elragadtatva a tervtől. Megérkezett az Orkák vezére, egy csaj, őt kéne Dannek felidegesíteni. A rendőrségen Lucifer Mézinek panaszkodik a telefonban, de már a démonka is unja őt hallgatni. Egy kolléga még több aktát hoz Chloénak, Lucifer elsőre felháborodik, hisz már így is sok a nyomozó melója, de hát ő a társa, szépen rendet rak az asztalán. A kis növénykét meglocsolja egy kis piával, majd felcímkézi az aktákat, egyik kategória az „unalmas esetek” lesz… Ezzel is végzett, kell egy másik feladat, hát betér Ellához, mit tegyen, hogy segítsen a nyomozónak, adjon egy ötletet! Ella azt nem tudja, de neki segíthetne, sőt, kiabálva ráparancsol Luciferre, hogy tisztítsa meg a lombikjait. Egyik végletből a másikba esett, a kiabálós, parancsolgatós Ella sem az igazi, és ezt ő is tudja. Ő csak megpróbál kiállni magáért, de már ezt se tudja megmutatni Pierce-nek, ugyanis elmegy. Lucifer ráharap az infóra, Ellát pedig otthagyja.

Nézzük Szörfös Dant, hasítja a hullámokat, és sikerül néhány Orkát is felbosszantania, úgy, hogy lelökdösi őket a deszkájukról, köztük a vezetőjüket is. A megfigyelőkocsiban Pierce is elégedett, ez Espinoza igazi küldetése, az emberek bosszantása. Chloe próbálja védeni Dant, most már ő is megkedvelte Pierce-t, és lehet, hogy talán Dan is hiányozna neki. Csak kimondja a csaj, ne menjen el! Viszont beront Lucifer, most nem kloézni fog, hanem Pierce-szel akar beszélni. Chloét kiküldik, ő még figyelmezteti őket, hogy Danre is figyeljenek, hiszen a derék ember egy csapda kellős közepén van. A páros egyedül marad, Káin ráveszi Lucifert, hogy vesse be a trükkjét, mi is a vágya. Káin vágya a halál, de egyáltalán nem Lucifer miatt van itt, sokkal inkább Chloe miatt. Évezredek óta járja a világot, mindent megtett, minden isteni lényt számon tart, de megtudta, hogy van valaki, aki elérte, hogy az Ördög sebezhető legyen. Talán vele is megtörténhet, de ehhez el kellett tüntetnie Lucifert, aki sajnos túl korán jött vissza, ráadásul szárnyakkal. Így valami mást kellett kitalálnia, ez pedig az volt, amikor Pierce-re rálőttek. Akkor este a farmon Pierce előre szólt, hogy jönnek, le is lőtték, de hiába volt ott vele Chloe, nem hozott ez se eredményt. Viszont mi van Luciferrel, hozzá mi köze? Semmi, ez a nagy igazság…

10.png

A parton Dan jelenti a figyelőinek, hogy hiába bosszantotta fel az Orkákat, eddig semmi. Sajnos azonban az Orkák elkapták őt, hiába mondogatja a jelszót, nem jön senki. Előkerül a kötél is, őt is úgy fogják elintézni, mint Moondogot. A kocsiban Lucifer képtelen elfogadni, hogy a szárnyai nem Pierce miatt nőttek vissza. Jön Chloe, Dannek semmi nyoma a parton, így az elveszett kolléga után futhatnak. Dan eközben bent van a vízben az Orkákkal, egy igazi szörfös temetést rendeznek Moondog emlékére. Az Orkák lekerültek a gyanúsított listáról, nemcsak azért, mert őszintén gyászolják a társukat, hanem azért is, mert sose mennek egy privát partszakaszra. Dan ügyesen rákérdez, hogy jártak-e azon a parton, ahol Moondogot megölték és a válasz nem. A gazdag sznobok állandóan lezárják a területüket, nem is akarnak ilyen helyekre menni, mert csak veszekednek velük  ilyenkor. A rendőrségen el is mondja ezeket, őszinték voltak vele, nincs oka kételkedni az Orkákban. Chloénak viszont Lucifer ép elméjében lesz oka kételkedni, a drága partner megmutatta neki az átrendezett asztalát. Az akták között a „szexi áldozatok” szerinti kategória is van. Sőt, a számítógépe háttérképe is új lett, egy szexis, félmeztelen Lucifer. Dan fejcsóválva lelép, ő inkább a reggelit támogatta volna, és hát Chloe kitör. Mindez csak azért van, hogy Chloe Lucifernek melózzon, és nem tűnik fel, hogy mennyit árt másoknak, mert annyira egoista. Sőt, még Pierce-től is segítséget kér, ami kész őrület! Hagyja végre abba ezt a műsort, mert nem fog segíteni. Már nem is kell, és azért van itt, mert az ügy fontos Chloénak, és neki is, hisz társak. Ez végre egy elég őszinte bocsánatkérés volt, Chloe megenyhül, de az akták borzalmasan lettek újrarendezve. De lehet mégse, mert a graffitis akták között meglátja az Orkák emblémáját és rájön, hogy Kalifornia államban nincsenek privát tengerpartok, de valakit még többször is beidéztek, mert jogtalanul táblázta ki az állítólag magánterületnek számító partot.

Később, a rész elején látott egyik szemtanú, egy hölgy azt látja, hogy a „privát” partján egy párocska pezsgőzik. Chloe és Lucifer az, a nő szeme villámokat szór, mikor lemegy hozzájuk, kiönti a pezsgőt és a rendőrökkel fenyegetőzik. Ja, hívja csak, hisz már úgyis itt vannak és épp az ő lakását kutatják át. Ő rakta ki a magánterület táblákat, ami illegális. Lehet, hogy a kollégák is találnak majd még pár illegális dolgot nála, mondjuk egy szörfzsinórt, amivel nemrég megfojtottak valakit. Mi volt vajon az ok, Moondog lopott tőle, vagy rosszul sült el a viszonyuk? A kollégák megtalálták a bizonyítékot, a nő egész egyszerűen csak a pénzét féltette. Megvette ezt a parti lakást, de mindenki úgy jár-kel és szörfözik erre, mintha csak otthon lennének, hiába táblázta ki a helyet, semmi sem segített, a gyilkossággal legalább üzent. Vagyis semmi személyes nem volt benne, szerintem meg ez eddig a legbutuskább gyilkosság a sorozatban. A nőt már viszik is, Chloe koccintana egyet, de Lucifer már eltűnt. Este, Linda és Ámenka egy vacsora felett rendezik a soraikat, a bujkálás nehéz, a clamydia még nehezebb, de szerencsére erről hamar kiderül, hogy téves diagnózis volt. Linda és Ámenka tiszta lappal kezdik újra, viszont ott ücsörög nem messze tőlük Mézi is, látta, ahogy egy csókkal kibékülnek. A rendőrségen Ella és Pierce békülnek, Ella vitte a szót, beolvas a főnökének, hogy ő ilyen dumás, de a többség ezt szereti benne, de a kiabálás az túl sok volt neki. Igen, ez így van, rossz passzban volt és Ellán vezette le, ez felhívás keringőre, jöhet egy nagy Ella ölelés a távozás előtt. A parkolóban Pierce és Lucifer találkoznak, de nem lesz érzelgős a búcsú, sőt. Lucifer rájött, hogy az apja felhasználta őt, azért adta vissza a szárnyait, hogy Pierce ne tudjon dacoljon vele. Pierce elrabolta Lucifert, aki visszakapta a szárnyait, és idő előtt visszatért, így Pierce nem tudta végrehajtani az álnok kis terveit. Mindkettejüknek jó oka van arra, hogy bosszút álljanak a drága Papán, hát Lucifer segíteni fog Pierce-nek meghalni. Sok mindent kipróbált, de az Ördöggel még nem kötött alkut, eljött ennek is az ideje. Zenelista.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása