Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A harmadik évad úgy volt a sorozat egyik legjobbja, hogy szinte mindenben eltért a képregényektől

2018. június 24. 17:00 - Sick Rhymes

walking-dead-picture.jpg

A Walking Dead harmadik évada valószínűleg a széria legerősebbjei között lesz emlegetve majd, elég csak a börtönt vagy a Kormányzót említeni. Több kedvelt karakter itt veszett el, de legalább ennyi bukkant fel az eddigiekhez. Azonban az íróként, rendezőként és showrunnerként az utolsó szezonját töltő Glen Mazzara rendesen megkavarta az eredeti történeteket.

Megpróbáltuk összeszedni minden fontosabb eltérést a képregényektől, azonban az előző két évadhoz képest a harmadik közel háromszor annyi képregénytörténetet dolgozott fel, szóval a nagyon apró eltéréseket kihagytuk.

  • Michonne nem Andreát, hanem a sorozatban már halott Otist menti meg, és először nem Woodburybe, hanem a börtönbe megy, ahol felismeri Tyreese-t, aki a képregényekben az Atlanta Falconsban játszott az apokalipszis előtt.
  • Ráadásul Michonne és Tyreese kavarni kezdenek, amit annyira rosszul visel Tyreese párja, Carol, hogy felvágja az ereit. A nő túléli, Tyreese meg Michonne pedig folytatják (!!!) a kapcsolatukat.
  • A képregényekben a börtönben talált rabok sokkal jobban élnek, mint tévés társaik. Ráadásul két embertől eltekintve a karakterek is másak. Mondjuk mindegy is, mert a sorozatban pár rész alatt kiírták mind az ötöt.
  • A tévésorozatból kimaradt a képregények egyik legsúlyosabb, legnyomasztóbb része. A tévés rabok közül hiányzó egyik rabról kiderül, hogy nem egy fehérgalléros bűnöző, hanem egy erőszakos szexuális ragadozó, aki megöli és levágja Hershel két lányának a fejét.
  • Ebből semmi nem került be a sorozatba, pedig Rick itt hoz egy fontos döntést: az eddigi civilizációs berendezkedésüket megtagadva ott helyben halálra ítéli a férfit, amiért megölte Hershel lányait.

twd-s3-look-ahead.jpg

  • A képregényekben nem Hershel, hanem Allen lábát harapja meg egy zombi, hogy aztán amputálni kelljen. Hershellel ellentétben Allen belehal abba, hogy az amputáció alatt azt kell érteni, hogy Rick egy baltával levágta a lábefejét.
  • A képregényekben Dale még él, a börtönben neki is megharapják a lábát, neki is levágják utána, de túléli.
  • Andrea és a Kormányzó közti viszony nem létezik, Andrea konkrétan Woodbury közelébe sem ment a képregényekben, helyette azzal volt elfoglalva, hogy Dale féltékeny volt Tyreese-re.
  • A képregényekben Andrea gyereket nevel, a többieket lőni tanítja és néha beszerző körútra megy.
  • A Kormányzó a képregényekben egy körszakállas, Bundesliga-sérós karakter, a sorozatban viszont egy szépen megborotvált, csinos hajú David Morrissey alakítja.

the-governor.jpg

  • A tévésorozatban a Kormányzó egy elsőre megnyerű stílusú, tipikus politikus, akinek valaha voltak elvei, csak aztán meghalt mindekije. A képregényben a kormányzó a város környékére tévedő emberekkel eteti a saját zombijait.
  • A képregényben a Kormányzó levágja Rick jobb kezét, amiért hazudott neki. Cserébe Michonne meg leharapja a Kormányzó egyik fülét. Ezért később megkínozza és megerőszakolja Michonne-t többször is. A sorozatban a Kormányzó Maggie-t fenyegeti meg ezzel, de végül nem teszi meg.
  • Michonne később bosszút áll, de a tévében csak megöli a Kormányzó házizombiját, a képregényben egészen brutális bosszút hajt végre a férfin. Levágja a jobb karját, leszakítja a körmeit, kiheréli, majd kiműti az egyik szemét  egy kanállal azért, amit vele művelt. 
  • A tévével ellentétben a Kormányzó nem akarta lerombolni a börtönt, csak kirabolni és megölni benne mindenkit.
  • Cesar a képregényekben fontos szerepet játszik abban, hogy a Woodbury megtalálja a börtönt. Végül Rick elüti Dale lakóautójával, és megfojtja. A sorozatban viszont maga a Kormányzó végez vele úgy, hogy bedobja egy zombikkal teli gödörbe.

tgmurderingmartinez.jpg

  • Nem csak Daryl nem szerepel a képregénybe, hanem a börtönben meghaló T-Dog sem.
  • Így a képregényben Carol sem egy badass túlélő, hanem egy depis nő, aki megpróbálta megölni magát, amiért a pasija, Tyreese megcsalta Michonne-nal. Carol lánya, Sophia a képregénybörtönben még élt, és végignézte anyja öngyilkossági kísérletét. Ja, és Carol egyszer meg is csókolja Ricket, majd felajánlja neki, hogy éljenek nyitott házasságban hárman, Carol, Rick és Lori. Rick nemet mond, mire Carol ugyanezt feljánlja Lorinek, aki szintén kiakad. Szóval képregényes Carol NAGYON NEM olyan, mint a tévés Carol.
  • A sorozat magasan egyik legerősebb jelenete, amikor Lori belehal a szülésbe, és végül a saját fia, Carl öli meg, aki onnantól ártalmatlan kisfiúból hideg gyerekember lett.A képregényben Lori túléli a szülést, Carl pedig összejön Carol lányával. 
  • A képregényben vannak fogai a Kormányzó zombilányának.
  • A sorozatban Glenn lelövésével fenyegeti Maggie-t a kormányzó, ha nem mondja el, hol van a börtön. A képregényben Cesar segítségével szöknek meg csak azért, hogy aztán Cesar elmondja a főnökének, hol van a börtön.

181355522e8710eed72caaf6ccdfcd27.jpg

  • A képregényben Tyreese lánya és a pasija megbeszélik, hogy öngyilkosok lesznek együtt. Ez végül csak a lánynak sikerül, amiért Tyreese végül megöli a fiút. 
  • Morgan sokkal később tér vissza a történetbe a képregényekben.
  • Andrea nem, hogy nem hal meg a képregényben, de az egyik legrégebb óta folyamatosan szereplő karakter ma is.
  • A képregényben nem a Kormányzó öli meg a saját menekülő embereit, hanem pont fordítva, a menekülő emberei végeznek a Kormányzóval. 
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása