Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x10 - The Sin Bin

2018. június 20. 09:00 - Szencsike

Este kezdünk, egy fiatal lány menekül valaki elől, a 911-et sikerült felhívnia, de minden hiába, mikor odaér a kocsijához, az üldözője elkapja. Ezzel szemben Lucifernél zajlik a buli, elkapták a Kárhozottat, meg kell ünnepelni! Mézi eléggé szkeptikus, egy emberi börtön majd megállítja azt, aki Istennek dolgozik... A szárny, az ördögarc, ezek semmik, ha a Kárhozott igazán ártani akart volna Lucifernek, megtette volna. Lucifer nagyon könnyen veszi a dolgot, a reggeli kihallgatáson megtudja majd a titkos vágyait, vakság ide vagy oda. Mézi pillantása kb. az „aha, persze” választ jelenti, szóval Lucifer felkötheti a gatyáját.
1.png

Elérkezett a reggel, az őrsön Pierce utasítja a kollégákat, hogy kerüljenek minden kontaktot a Kárhozottal. Ella meg arról fantáziál, hogy a hadnagy az ő vagy épp Chloe bugyiját kiabálja le… Chloe véletlenül elszólja magát, túl higgadt a hadnagyuk ahhoz képest, hogy a Kárhozott megölte az öccsét, Ella rögtön ráharap az infóra, ezek után mindenképp meg kell ölelni ezt a drága embert! Chloe visszatartja, ez titok, maradjon is az, és Ella lehetőleg ne tegyen semmit. Közben hozzák a bűnözők bűnözőjét, aki nagyon magabiztos. Chloe is biztos magában, minden bizonyíték megvan ellene, csak a vallomására várnak és az ügynek vége. Pierce szerint ez nem lesz olyan könnyű, és végszóra megérkezik Lucifer is, alig várja, hogy elbeszélgessen a vaksi ellenfelével. Sajnos ezt az élményt Pierce megtagadja tőle, hisz múltkor a Kárhozott saját magát vakította meg, pont Lucifer miatt. Amíg ők ketten kellemesen összemérik a férfiasságukat, addig Chloe besétál a kihallgatóba, ahol a Kárhozott előad egy szép sztorit, amikor megevett egy embert. Szerencsére a tag sose volt kannibál Hannibal Lecter, csak régóta el szerette volna mondani ezt a mesét. Köszi. Chloe nem dől be ennek, sőt a bíróság se fogja őrültnek nyilvánítani, ezzel ne is próbálkozzon. Ezzel nem is fog, de mással igen, Ella beront hozzájuk, a Kárhozott mobilja csörög, videóhívás, azt a fiatal lányt látjuk egy vízzel töltődő zsilipben megkötözve, akit a rész elején láttunk menekülni. Vagyis valaki még segíti kint a Kárhozottat, aki viszont nagyon elégedett, az óra ketyeg és a lányt csak akkor fogják megtalálni, ha ő viheti el hozzá a csapatot.

2.png

A csapat már a lány segélyhívását hallgatja meg, immár hivatalos, valaki segíti a Kárhozottat. A lányt Maggie-nek hívják, sajnos az ő mobilja lemerült, a Kárhozott telefonjáról érkező hívás pedig szinte bemérhetetlen. Lucifer ennek örül, nem kell felesleges köröket futni, egyszerűen pakolják fel a Kárhozottat és vezesse el őket a lányhoz, de Pierce elveti ezt a lehetőséget. Dan hozza a hírt a lány kocsijáról, azt se találják, Lucifer ennek is örül, újabb lépéssel közelebb vannak a kiránduláshoz! Chloe-nak ráadásul anyának is kell lennie, Trixie itt van bent az őrsön, épp kiszínez egy régi bűnügyi helyszínen készült fotót. Egy bébiszitternél kellene lennie most a kislánynak, de Dan elfelejtett szólni, mindegy, Szuperapu lesz, intézi is. Ella közben talált valamit Maggie képén, egy lángoló görkorit, Chloénak azonnal beugrik valami. Irány egy görkori pálya, ahol épp két csapat küzd meg egymással a derbin. Trixie nagy kedvence a versenykori, Chloe kívülről tudja a szabályokat. Lucifernek csak újabb felszedhető csajokat jelent ez is, de nem nagyon szeretné itt fecsérelni az idejét, hogy végre visszatérjen a nemeziséhez. Az egyik görkoris csajtól megtudják, hogy tegnap este Maggie összeveszett egy másik korissal, úgy kellett szétszedni őket. A másik lány, Meg épp a pályán gyűri le az ellenfeleket, de a rendőrséggel nem akar beszélni, a lehető leggyorsabban igyekszik elmenekülni előlük. Lucifer szerencsére feltalálja magát, vesz egy pohár sört, Chloe végig se mondhatja a lecseszést, mert Lucifer kiönti az italt a földre, a száguldó Meg elcsúszik.

3.png

Meget a büntiketrecbe ültetik le, a lány azt hiszi Maggie felnyomta őt a veszekedés miatt, mert féltékeny volt rá, hogy ő lett a csapatkapitány. De az elrablásról nem tud semmit, alibije is van, épp a görkoricsapatba kereste az új embereket. Maggie kocsijáról is csak annyit tud, hogy hat utcányira a pályától szokott parkolni, ott az egyetlen ingyenes hely a környéken. Lucifer örül a zsákutcának, egy lépéssel ismét közelebb került a kiránduláshoz! Egy kis kávézóban Dan épp a bébiszittert hívja, de rossz hírt kap, a kedves idős hölgy meghalt. Viszont nem ő az egyedüli problémákkal küzdő szülő a helyen, itt van Charlotte is, Trixie rögtön tudni akarja ki a kedves néni. Szegény apu viszont zavarban van, szerencsére Charlotte azonnal elnyeri Trixie tetszését, és támad egy ötlete. Chloe és Lucifer elsétálnak Maggie kocsijához, közben Chloe számonkéri Lucifert, hogy miért dolgozik ellene ebben az ügyben? Nem ellene dolgozik, azért viselkedik így, hogy továbbra is társak maradjanak. A kocsi megvan, nem hallgat Chloéra, és kinyitja a kocsiajtót. Bár ne tette volna, egy gránát van rákötve a kilincsre, jókorát robban a kocsi.

4.png

Szerencsére a párosnak nem lett baja, Lucifer kész elismerni, hogy nem kellett volna kinyitni az ajtót, de Chloe rákontrázik. Maga se igazán hiszi, hogy ez jó ötlet, de ki kell szabadítani a Kárhozottat. Lucifer örül, hogy végre itt tartanak, Chloe teljes támogatást vár tőle, ne csináljon semmi lucifereset. Viszont mit fognak csinálni? Először meg kell szerezni a zárkakulcsot, amit Pierce magánál tart. Ella lesz az elterelő ember, Chloe ügyesen beadja neki, hogy Pierce most érzelmileg kemény időszakon megy keresztül, egy igazi Ellás felvidításra lesz szüksége. Szegény mit sem sejtő lány azonnal beizzítja a vigaszvonalat, sőt még azt is megígéri Chloénak, hogy nem fecsegi ki, hogy Chloétól tudja a tesó-sztorit. Ella beveti magát, egy régi családi sztorit mesél el Pierce-nek, amiben meghalt a  kiskutyája. Eközben Chloe Pierce irodájában keresi a kulcsot, remélhetőleg megtalálja, mialatt Ella lyukat beszél Pierce hasába a gyászról. Második lépésként Lucifernek át kell adni egy mit sem sejtő bombaszakértőnek egy üzenetet, aki egy szívességért cserébe teljesíti a feladatát. Kell valaki, akihez el kell juttatni egy ajándékot, a szegény balek Dan lesz. Egy szépen csomagolt ajándékdobozt talál az asztalán, most talán nem egy levágott fej van benne. De nem ám, hanem valami ketyegő ajándék, a Kárhozottól. A tűzszerészek már azonnal jönnek is, miután Dan riadóztatott, kiürítik az épületet és három tűzszerész egy nagyobb ládával beszáll egy furgonba. A két tűzszerész Chloe és Lucifer, a harmadik áltűzszerész pedig maga a Kárhozott. A sofőrülésről meg Pierce köszön rájuk, jó terv volt, de nem a legjobb.

Eközben Trixie az új bébiszittyónál szembesül a gyerekek legnagyobb problémájával, egy irodában semmi vicceset nem lehet csinálni. Charlotte vigyáz a kislányra, de a munka lefoglalja, szórakozni nem lehet, pedig még neki is vannak gyerekei, igaz az apjukkal élnek és látni se akarják. Trixie ezen elgondolkodik, az ő szülei is elváltak, de mégis miatta sokat vannak együtt. Talán Charlotte a sarkára állhatna, hisz ő az anyuka, ő diktál. Bölcs szavak egy 8 éves kislánytól, aki még azt is szeretné tudni, hogy Charlotte és az apukája szexelnek-e? Eközben a csodálatos négyes a L.A.-i dombságban kirándulgat,  hogy megmentsenek egy foglyul ejtett lányt. Lucifer el van ragadtatva, hogy a szabálykövető Pierce végre megszegett valamit, de ez csak a kivétel. Kielemzi a Kárhozottat, minden vágya az, hogy szabad legyen és ehhez megtesz bármit. Lucifer érti ezt, megszabadítja őt bármitől, majd rápillant Pierce tetkójára, kiderül, hogy a rendőrség Supermanje még katona is volt. Szerencsére hamarosan kiáltásokat hallanak, Chloe és Pierce nyomban a hangok irányába szalad. Megtalálják Maggie-t, akit majdnem ellepett a víz. Sajnos azonban Lucifer és a Kárhozott eltűntek, vagyis a cinkostárs követte a csapatot. Chloe hiába telefonál Lucifernek, nem veszi fel a mobilját. Ráadásul Pierce-szel nagyon egy húron pendülnek, mindketten saját magukat hibáztatják, hogy Luciferék eltűntek. De talán Maggie segít, elmeséli hogyan rabolták el, de valami nem kerek. Mikor a bombás részhez érnek, Maggie tudja, hogy a kocsijára gránátot rakott az elrablója, pedig ezt egyáltalán nem is emlegette a nyomozó. Maggie lebukott, megrendezte a saját elrablását, mert ő akart lenni a görkoricsapatának a kapitánya. Elment egy emberhez, aki szívességeket tesz, és a kapitányságért cserébe meg kellett rendeznie a saját elrablását. A Kárhozott volt, aki segített, aki őt is megölte volna, ha Maggie nem segít neki. Vagyis a Kárhozottnak nincsen cinkosa, Lucifer rabolta el a Kárhozottat.

8.png

Valahol, egy menő, sok száz négyzetméteres L.A.-i családi házban Lucifer megkezdi a Kárhozott kikészítését, hogy egy kicsit emberibb legyen a külseje, a szemsérülést takaró pólyára  szemeket rajzolt. Lucifer a válaszok mellett vissza akarja kapni az ördögi arcát, hisz csakis ő dönthet saját magáról. A Kárhozott egy teliholdkor végrehajtandó varázslatot emleget, de ismét csak poénkodik, nagyon nyugodt a pasas, ahhoz képest, hogy Lucifer fenyegeti. Viszont, ha nem is ő, hát majd Mézi kiszedi belőle a válaszokat. Később, hiába Mézi minden kínzó trükkje, a Kárhozott csak egy ember, semmilyen isteni extrával nem rendelkezik. Akkor majd Lucifer folytatja, de a tag legyengült a folyamatos kínzások miatt, és ha a vége a halál lesz, hát az se nagy gond. Viszont Lucifer nem ölheti meg őt, hiszen az angyalok nem ölhetnek embert. Vagy talán mégis, ez lesz a megoldás, Lucifernek meg kell őt ölnie! A rendőrségen a csapat nem is sejti, hova mehettek a szökevények, viszont Dannél lesz a megoldás, van egy saját Lucifer-aktája, még a kezdet kezdetén gyűjtött róla néhány infót, ha már az asszonya közelébe férkőzött, tipikus féltékeny férj. Ella simán zaklatónak jellemzi, de Dan felrója Lucifernek a bombás ajándékot, viszont ez eredetileg Chloe ötlete volt. Szegénykém, legközelebb inkább muffint kér a hamis bombák helyett. Az aktából kiderül, hogy Lucifernek több lakása is van, némelyik egész közel, Chloe kiszúr egyet, ott lesznek.

A szép kilátással rendelkező lakás teraszán Lucifer a gyilkolástól azt várja, hogy visszakapja az ördögi arcát, elveszítse a szárnyait és megszabaduljon a Kárhozottól. Mézi sejti mi lesz a vége, ha a drága Papát felbosszantja ezzel, de Lucifer attól fél, hogy sokkal többet is elveszíthet, ha nem intézi el a Kárhozottat. Mézi nem akar ebben részt venni, és ha eljön a sáskajárás ideje, tudni fogja, hogy Lucifer végzett. A rendőrségen Chloe onnan tudja, hogy hol vannak Luciferék, mert Luciferre vallana, ha egy vak embert egy olyan helyre vinne, ahonnan gyönyörű látvány a naplemente. Chloe csak abban reménykedik, hogy mire odaérnek, nem történik semmi visszafordíthatatlan. Lucifer azon agyal, mi lenne a legjobb a Kárhozottnak, végül a lefejezés mellett dönt, de hiába vagdossa a pasas nyakát, a tőr nem vág, ráadásul a rajzolt szemek is túl vidámak, átrajzolja őket gonosszá. Sajnos ezek után is elég szánalmas látványt nyújt a pasas, ráadásul Lucifer tovább húzza az időt a fenyegetőzéseivel, a Kárhozott szerint egyszerűen azért, mert túl gyáva embert ölni. Közben megérkezik Chloe és Pierce, igaza volt, itt van Lucifer kocsija, itt vannak. Nem kellett volna legyávázni Lucifert, aki végül döntött, élve felforralja őt, ez a legrosszabb halálnem a wiki szerint, csak legyen hozzá egy nagyobb üstje.  Közben Pierce és Chloe a házat kutatják át, Chloét felküldi az emeletre. A Kárhozott tovább dumál, legyen tökös, és büntessen úgy, mint az Apja, de Lucifernek valami eszébe jut. Egy ilyen mesteri bűnöző, miért nem talált ki elmésebb dolgot? A Kárhozott ragaszkodik ahhoz, hogy meghaljon, hiszen ezt Lucifernek meg kell tennie. Vagyis Lucifer volt a csapda, a Kárhozott sose akart szabad lenni, valójában meg akar halni, és Lucifernek kell megölnie. Lucifer továbbra is válaszokat akar, de beront Pierce és ő azt látja, ahogy Lucifer és a Kárhozott dulakodnak, lelövi a bűnözőt.

A Kárhozott halott, Chloe nagyon sajnálja, hogy Pierce-nek így kellett lezárnia a tesója gyilkosának az ügyét. Szerinte pedig csakis így végződhetett… Chloe végre beszélhet Luciferrel is, nagyon mérges rá, mert Lucifer szándékosan veszélybe sodorta saját magát. Ez nem igaz, Lucifer rájött valamire, de Chloe hallani sem akarja az őrült elméletét. Csalódott benne, amiért megint a saját feje után ment, őt semmibe véve. Lucifer szerint a Kárhozottnak az volt a terve, hogy Lucifer ölje meg, de Chloe nem akarja megérteni. Pierce a jegyzőkönyvbe azt írta be, hogy a Kárhozott szökni akart, elrabolta Lucifert, de őt meg pont nem érdekli Pierce véleménye. Ő kettejükért cselekedett, de Chloe szerint ezzel Lucifer elárulta a szövetségüket, hisz a saját feje után ment, megkerülve őt, a társát. Chloe ezek után elmegy, valami megszakadt köztük. Este Dan felveszi Trixie-t, annyira jól elvoltak a csajok, hogy egyenfrizurájuk lett. Dan köszönetképpen egy közös kávézást javasol, Trixie inkább egy vacsorát ajánl. Legyen így, apa és lánya távozik, Charlotte pedig eljutott egy mérföldkőhöz, felhívja az exférjét, és megmondja neki, hogy látni akarja a gyerekeit.

Az őrsön Lucifer a Kárhozott cuccaiban kutat, Ella azonban nem segít, inkább Pierce-hez megy, és óriási lelkesedéssel gratulál Pierce megoldásához. Sajnos azonban Pierce már eleve zabos volt, mikor Ella gratulált neki, és a lány határtalan lelkesedése csak még jobban felhúzta a hadnagyot. Rákiabál szegény lányra, hogy fogja már be, és ezt lehet nem kellett volna. Lucifer is látta a jelenetet, ő se érti Pierce kiabálását, de talált valamit. Egy régi fényképet, ahol egy tizenéves fekete kisfiú és egy fehér fazon ölelkezik, no nem úgy, hanem mint kb. apa és fia. Sajnos a fehér pasas feje hiányzik a képről, de a karja látszik és ott van egy tetkó, ami nagyon hasonlít Pierce tetkójára. Később Lucifer a Luxban iszogat, mikor Pierce megérkezik. Lucifer szerint a Kárhozott átverte őket, nem volt cinkostárs, viszont mi van, ha a Kárhozott dolgozott valakinek. Megmutatja a fotót, rajta a tetkóval, manapság ez a tetovált férfi már elég idős lenne, hacsak nem halhatatlan. Halhatatlan, gúnyolódik Pierce, pontosan, ahogy Lucifer az Ördög, hát több se kell, Lucifer egy kést vág Pierce mellkasába. A szúrás akár halálos is lehetne, de Lucifer túl nyugodt. Pierce ugyan elterült a padlón, pár kényelmetlen perc eltelik, még Lucifer is mintha aggódna. Szerencsére Pierce nagyokat zihálva felkel, és kihúzza a mellkasából a kést. Lucifer elmeséli a világ legelső gyilkosának a történetét, akit Isten megjelölt, hogy ne feledje a bűneit és  kárhozottként járja a világot az örökkévalóságig. Káin itt jár köztünk, Marcus Pierceként.  Zenelista.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása