Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 3x01 - Seed (18+)

2018. június 15. 10:00 - Chat Géza

Egy kósza zombi semmibe meredő pupillájából kizoomoló látványvilággal indul a harmadik évad. Két kóborló lábatlankodik egy házban, amit Rickék jól szervezett csapata nettó két perc alatt, mint valami instant purgatórium pikk-pakk megtisztít és rá is megy a készletekre, ami jelen helyzetben két koszos konzerv és egy bagoly. Épphogy letették a seggüket, máris szembesülnek a szomorú valósággal, hogy egy tetemesebb horda csoszog éppen feléjük. Tipli  van. Innen is. Nem lehet így élni. Ekkor már egy telet végig portyáztak, házról házra járva, Lori hasa szépen kigömbölyödött , Hershel télapó szakállat növesztett.

A főút kellős közepén megbeszélik, hogy merre tovább. Sajnos ez eddigi zombiészlelések azt tanúsítják, hogy be vannak kerítve elég rendesen. Amíg T-Dog és a csajok vízért mennek, addig Daryl és Rick elmennek vadászni, de csak egy bazi nagy börtönt találnak tele zombikkal. Rick szeme felcsillan: jó lesz itt élni. a következő pillanatban már szabják is át a drótkerítést és felállítják a haditervet: míg a többiek lőszert nem kímélve fedeznek, addig Rick berongyol, hogy bezárja az udvar belső kapuját. Tényleg, zökkenőmentesen megy a manőver. Máris ott tartunk, hogy az esti víg tábortűzi pecsenyézésnél Hershel két lánya énekel. A jó hangulatot Rick hugyozza ketté, hogy másnap pedig berajoznak a belső udvarra. Na, ennek senki sem örül, és persze Lori is panaszra nyitja a száját, hogy kis pihenő nem ártana a többieknek, plusz beszélni kéne a DOLOGRÓL. Rick egyből visszaoltja, hogy hát itt van, nem hagyta cserben, nem lett hobbija az asszonyverés, le lehet róla akadni, amúgy is épp más teendője van, mondjuk biztonságba helyezni a kibaszott brigádot.

A belső udvar megtisztítása kicsit melósabb feladat. T-Dog, Glenn, Maggie, Rick és persze Daryl egymást fedezve nyomulnak előre és irtják a zombikat, ahogy azt megszokták, amíg fel nem tűnnek a védőruhás, sisakos kóborlók. Rick gyorsba bezárja a belső kaput, biztos ami fix, így máris beszállhat az eszetlen gyepálásba, mire Maggie rájön, hogy a sisak alja nyitott, így torokra kell menni és onnan kell agyig feltolni a bökőt. Ricknek nem elég a belső udvar, tovább nyomasztja az embereit, és megtisztítják a C cellablokkot. Zseniállis kontraszt, hogy a szabad emberek egy börtönbe költöznek. Erre tesz rá még egy lapáttal Rick lelki nyomorúsága, aki óriási teherrel a vállán, kötelességből menti a csapat irháját.

Eközben Andrea és a rejtélyes szamurájkardos nőszemély életébe is bepillantunk, ami nem fenékig tejfel. Andrea beteg, így az afro szamurájnak gyógyszerért kell szétkaszabolnia három kóborlót a gyógyszertárban és leszállítani az orvosságot, amit a nagy beteg csak duzzogva hajlandó bevenni, és amúgy is hagyja őt békén megdögleni. Na, azt nem. Vita lezárva. Mennek tovább.

Lori elfilozofál, hogy mi van akkor, ha a gyerek halva születik, vagy már most halott és lassan kirágja majd magát, mint egy Alien? Bárhogy is, Hershel lécci öljél meg engem is meg a gyereket is, ha így lenne. –  így kérleli Lori a vérkeresztényt. Rick már toborozza is a csapatot, hogy a további blokkokat is megnézzék, megtalálják a készleteket, és így tovább. Odafelé semmi vész, egy csomó fejbe lőtt zombi, de semmi durvaság. Az egyik kanyar után aztán visszakacsint 10-20 éhes szempár, úgyhogy iszkolnak is vissza, de mindenhol ott vannak a mocsadékok, Glenn és Maggie leszakad. Mire elcsendesedik a horda, megindul a két részre szakadt csapat egymás felé, suttogva kiáltják egymás nevét, Hershel meg is hallja, már oda is ér lányához, amikor az egyik sunyi, tetszhalott zombi rámar a vádlijára.

Rickék hamar kimentik és más menekülési útvonalat nem találva leverik a láncot az egyik ajtóról és bemennek. Rick gyorsan elszorítja Hershel lábát, eddig oké. Amikor előveszi a kis baltát, akkor csak sejtjük, hogy mi lesz. És bizony igen. Rick minden lélekjelenlétét összekaparva egy-két könnycseppet elmorzsolva, de roppant gyorsan és barbár módon amputálja Hershel lábszárát. Úr Isten! - mondom ezt én és a műtétet elnézegető sittes fazonok is. Dupla agyfasz. Mi van itt?

Címkék: 18+ twd
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása