Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 2x10 - 18 Miles Out (18+)

2018. június 11. 10:00 - Chat Géza

*Direkt nem a jövőt mutató intróval kezdek.* Shane és Rick szelik az utakat és egy elágazáshoz érve megbészélik a dolgaikat, hogy Shane hiába is gondolja, hogy szerelmes Loriba, verje ki a tök fejéből, mert nem szeretheti őket, slussz passz. Az meg, hogy ő nem képes megvédeni a családját nettó faszság, mert de. Simán megérti, hogy kinyírta Otist, ő is megtette volna. Szóval felejtse el ezt a „Rick nem tudja megvédeni a kempet” baromságot, mert ettől a perctől ő a vezérürü és minden úgyy lesz, ahogy mondja. Ennyike. shane szája okét rebeg, de fejben teljesen máshol van. Nem érti minek egyáltalán esélyt adni ennek a sánta fasznak, akit most valami fastagányos helyre visznek, hogyen némi esélye túlélni, de Rick a góré, ugye.

6.jpg

Eközben a tanyán sem fenékig tejfel az élet. Míg Maggie Loritól kér párkapcsolati  tanácsot, hogy mi a bánatos lótúrót csináljon Glenn búval bélelt hangulatával, addig Beth a tálcán bevitt reggelis készeltből elemelt késsel fordult magzatpózba, hogy majd egy alkalmasabb pillanatba szétmetélje a karját. De szerencsére Lori ezt időben kiszúrta és a bajt megelőzve, a kést elkobozva sipákul Maggie után. A két testvér ordibál egymással, de mégis az a legjobb, ami a konyhában zajlik Lori és Andrea között. Itt minden eddigi sérelem fel van hánytorgatva, hogy Andrea csak a lakókocsi tetején napozgat puskával az ölében, míg a rendes asszonyok főznek, mosnak, teszik a dolgukat. Na, erre jön a szellemes riposzt, hogy Lori az egyetlen, aki bekussolhat, mivel a férje visszatért a halálból, ahogy a fia is, erre most még gyereket is vár, szóval elég álszent dolog azt mondani, hogy minden rendben lesz, amikor rajta kívül mindenki szopóágon van ezen a világon.

7.jpg

Az erkölcsi vita netovábbja persze Shane és Rick között csúcsosodik ki, mert míg Beth a tanyán tinilányos depressziójában önnön létezését kérdőjelezi meg, addig a két ex-zsernyák mások élete felett ítélkezik, merthogy a végre jónak tűnő helyen szabadon engedett sánta koma ismeri Maggiet, azaz hiába van per pillanat távol a farmtól, ha valahogy visszakolbászol a cimbijeihez, akkor simán lerohanhatják a Hershel birtokot. A kérdés az, hogy hogyan lehet egy ilyen világban élni? A lány esetében költői a kérdés, míg Rick esetében vitaszakkört igényel a válaszul adott gondolatmenet kifejtése, melynek lényege pusztán annyi: nem kell kinyírni mindenkit, ha nem muszáj. Jogos, de Shane előveszi Rick érvrendszere elleni leghatékonyabb fegyvert és szénné szőnyegbombázza a szerinte bullshit-teóriát egy odavetett „faszt tudod te megvédeni a családodat, haver” félmondattal. Most mondanám, hogy szó szót követett, de minden finomkodás nélkül elkezdték egymást gyepálni. Hol Shane állt jobban és borította rá Rickre az egyik rendőrségi motort, hol Rick verte az aszfaltba Shane fejét, de a lényeg, hogy az egyik ablak bezúzásával a zombik is előkerültek végül – eddig hiába óbégattak nyílt színen a nagyhangú ex-zsaruk.

8.jpg

Egy kis csihi-puhi után, Rick és a túszul ejtett sánta srác is kikecmereg a szarból, egyedül Shane szív egy iskolabuszba kényszerülve. Ott is hagyják a majomfejűt, hadd szenvedjen, ha már megcsinálta magának a hülyeséget, de Rick meglátva két iktatott zombirendőr tetemét, rájön, hogy egyszer társak voltak, és nem hagyhatja cserben egykori barátját. Gyorsan az új fiú vezetésével bepattannak a Hyundaiba, Rick az ablakból lőve, mesterien írtja a kóborlókat, közben üvölti, hogy Shane rohanjon a busz hátsó ajtajához, így simánsszki megmenekülnek, és már iszkolnak is elfele. Az újfiúra még egyszer ráhúzzák a zsákot, az éjszakát a pajtában tölti, de ami a legfontosabb, mint Shane is kezdene megvilágosulni, hogy Lori nem az övé, és Rick módszerei mégsem olyan élhetetlenek ezen a világon. Muhahahaha. Hát persze, hogy érti ő.

A tanyán pedid Andreára bízzák Bethet, aki juszt se figyel rá, sőt zöld utat ad neki az öngyilkossághoz, mert ez legalább a saját döntése lenne. Értjük mi a dolog ideológiáját, de Beth csak betörte a fali tükröt és nekiállt csuklónyiszálni, aztán jól meggondolta magát. Ezt, hogy Andrea magára hagyta a lányt és szinte ő adta a kezébe a vágó eszközt Maggie képtelen megérteni és kitiltja a farmról. Na bumm. Andrea és Shane a legnagyobb kitaszított mind közül, mert senki nem képes felfogni, hogy az új idők új törvényeket követelnek.

Címkék: 18+ twd
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása