Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 5x05 - Better Call Saul

2018. június 08. 17:00 - AaannnaaA

Youssef tábornok gépének felrobbantása nem olyasmi, ami mellett a CIA szó nélkül elmegy – szakértők vizsgálják ki mi történhetett, még Dar Adal is a helyszínre érkezett. Allison arcán rendkívül vastag a bőrréteg, mert ő veti fel elsőnek, hogy a merénylet árulás eredménye is lehet, erre Adal mondja ki, hogy talán Langley-ben vagy Berlinben van a tégla. A nő állítása szerint ilyesmire nem gondolt…

1.jpg

Astrid indulna elfele otthonról, de a biciklije kerekét kiszúrták, ezért kénytelen lemenni a garázsba az autójához – itt pedig a parókával bebarnult Carrie várja. Ügyes trükk a kerékkel, de az ügynöknő meglehetősen morcos miatta. Hősnőnk szinte könyörög, hogy hallgassa meg, végül Quinn nevét kell bedobnia azért, hogy ez realizálódjon. Peter merénylőjének a képét hozta el (papíron), a személyazonosságának megállapításában kéri „kolléganője” segítségét, azzal, hogy az élete múlik rajta, hogy senkinek se árulja el, kinek segít.

Kiböki, hogy a merénylet ellne irányult, nem Düring volt a célpont, és a most képen belóbált halottnak köze volt ahhoz, aki meg akarta ölni; és aki most halottnak hiszi őt (ezért nem beszélhet arról Astrid, kinek segít, ugye). Végül az is kibukik, hogy Quinn megsérül, mire a nő megenyhül, és felajánlja a segítségét.

2.jpg

Ha már szóba került a sebesült, meg is mutatják – elég cefet állapotban van a seb és ő maga is, épp tükörben csekkolja az állapotát, mikor hősnőnk hazatér. Ijedtében fegyverrel fogadja, majd gyorsan el is teszi, mikor meglátja az érkezőt. Pillanatokkal később összecsúszik, Carrie támogatja ágyba, és konstatálja, hogy a seb elfertőződött, ide bizony doki kell. Felhívja hát Jonast, akinek a nővére orvos, reméljük hajlandó illegálban segíteni.

Numan visszatér a klubba, ahol a lányok már tudják, hogy társuk, azaz Korzy nője meghalt, mert kint volt a rendőrség, ám barátjáról még mindig nem tudnak semmit, csak azt, hogy nem jelentkezik. Egyiküket kikérdezi az oroszról, aki a követségen dolgozik, és aki az áldozat állandó ügyfele volt: azt gyanítja, hogy Korzy őt szólíthatta meg az iratok átadása érdekében (emlékszünk, tényleg így volt). A lány emlékszik a nevére – Boris – ezért visszanézik a biztonsági felvételeket, amikor utoljára ott járt, és beazonosítják a ruszkit. Numan ezután maszkot húz és a csaj segítségével készít egy videót, amin felszólítja a netes társadalom erre fogékony tagjait, hogy másnap délelőtt tiltakozzanak az orosz követség előtt, mert Boris felelős két ember eltűnéséért/haláláért.

3_1.jpg

3_2.jpg

Quinn állapota romlott, Carrie nem tudja felébreszteni, szóval Jonas a legjobbkor érkezett. Testvére nélkül jött ugyan, de legalább hozott egy csomó cuccot. Azonnal kiderül számára, hogy átverték, ugyanis szőkénk azzal az ürüggyel hívta ide, hogy ő sérült meg, de nyilvánvalóan kutya baja. Némi kérlelés után végül beadja a derekát, és nekiáll a sebesült körül segíteni.

Mikor végeznek, Carrie kérdi, hogy a nővére ránézne-e Peterre, de Jonas nemet mond: még egy családtagját nem akarja belekeverni a dologba. Aztán megenyhül, és elmondja, hogy mennyire aggódik a nőért – hát köszi, tök jó, de nem éppen konkrét segítség, teszem hozzá én.

4.jpg

A svájci fiaskó után Allison és Saul közösen tértek vissza Berlinbe, út közben a lehetséges tetteseket listázzák. A nő felveti, hogy talán a Moszadnak lehet köze a dologhoz, de Saul élből elutasítja ezt az opciót. Mikor megérkeznek, Allison azzal a dumával, hogy dolgoznia kell, továbbáll, de mi látjuk, hogy nem erről van szó: Ivannal, a rosszarcú orosszal találkozik, aki Korzy megöléséért felel. Különösebben nem lepődöm meg, lévén már a múlt részben egyértelmű lett, hogy nekik dolgozik.

Allison ki van borulva, amiért a Quinn megölésére küldött bérgyilok telefonjáról valaki más hívta fel – attól tart, hogy Peter szerezte meg a telefont, beszél Saullal és rájönnek, hogy ő tette szőkénk nevét a postaládába. Ivan nyugtatja: ha beszélnek is egymással, hozzád semmiképpen nem juthatnak el. Remélem téved! Mikor a nő megnyugszik, Ivan megmutatja neki a halott Carrie fényképét – ettől sem lesz sokkal boldogabb. Igazából Dar Adaltól fél, de a férfi szerint nem lesz nehéz a veterán ügynököt Saul ellen fordítani. Hm, érdekes terv, kíváncsi vagyok hogyan hozzák össze.

5.jpg

Másnap Adal beront Allison irodájába, és közli, hogy a gépet olyan eszközzel robbantották fel, amit az izraeliek szoktak használni, szóval gyaníthatóan a Moszad áll a dolog mögött. Saul pedig jóban van velük, ezért kiadja az ukázt: az öreget 0-24-ben figyelni kell!

Allison ezután utaslistát nyomtat, és bemegy vele Saulhoz – rájött ugyanis, hogy a műveletük előtt egy nappal Etai (Moszados jó ismerősük) Genfbe utazott, ezzel úgy néz ki ő a felelős a Youssef elleni merényletért. Az öreg annyit kér, hogy az infót egy darabig még ne adja ki Adalnak, azzal elrohan.

6.jpg

Astrid vadul keresi a kapott fényképhez társítható nevet, de a kutatásban főnöke váratlan megjelenése zavarja meg. Bullshitel kicsit arról, épp mivel foglalkozik, ám a góré nem hülye, meg kell mutatnia a képet, mire főnöke azonnal mondja a tag nevét: Vaszilij Kovacs.

A követség előtt nagyban zajlik a tüntetés, az erről szóló híradásokat Carrie is látja, és hívja Astridot. Megbeszélik amit eddig kikövetkeztettek: ugyanaz a tag törte fel a berlini állomás gépét, aki most tüntetésre hívta a netes közösséget, amiért az oroszok megöltek egy lányt, aki a lopott adatokkal próbált üzletelni. Astrid hozzáteszi mindehhez, amit megtudott Kovácsról – bérgyilkos, aki mostanában az orosz hírszerzésnek dolgozott. Szőkénk bontja a vonalat, a végkövetkeztetést már Jonassal és Peterrel osztja meg: szerinte az oroszok azért akarják eltenni őt láb alól, ami a kiszivárgott doksikban van; valamit el akarnak titkolni, amire csak ő jöhetne rá, ha átnézi őket.

7.jpg

Carrie úgy dönt, ideje beszélnie Laurával, és megszerezni tőle/általa a többi doksit, hogy átnézhesse őket és pontot tehessen az ügy végére. Jonas kideríti, hogy a tüntetésen van, mire a nő oda indul. Peter vele akar menni, de erről szó sem lehet, cudar állapotban van (a sebe is újra vérezni kezdett, de ezt egyelőre titkolja). A németre vár a feladat, hogy pár óráig vele maradjon, és vigyázzon rá, míg hősnőnk vissza nem jön. Jonas nem túl boldog a dologtól, de szőkénk ígéri, ha ezt most megteszi, többet nem kér tőle semmit. Aha, persze.

Tegye fel a kezét, aki meglepődött, hogy Saul Etaihoz jött tisztázni a genfi eseményekben vállalt szerepét, de az mindent tagad – totál véletlen egybeesés, hogy ő is akkor volt Svájcban, amikor a tábornok. Ő egy potenciális ügynököt akart beszervezni, aki el sem ment a talira (fél fülemet tenném rá, hogy a ruszkik csalija volt). Miközben mindezt megbeszélik, valaki távolról fotózza kettejük ténykedését.

8.jpg

A tüntetés javában zajlik, Laura mindennek a közepén idült fejjel kérdezgeti a fiatalokat motivációjukról, mikor megjelenik Carrie, aki rögtön kiszúrja a nép között a kormány embereit. 50 ojróért megveszi az egyik tüntető maszkját, de még így sem lép oda a lányhoz, csak egy mobilt csúsztat a zsebébe, majd továbbáll. Pár lépés után felhívja, és erősen javasolja, hogy lépjen le, lévén a rendőrség épp oszlatni kezdi a tömeget, ő pedig úgyis beszélni akar vele. Ennek érdekében menjen a közeli pályaudvarra, majd ott megtalálják egymást és feltűnés nélkül tudnak szót váltani.

A Sault Allison megbízásából követők készítették a képeket, miközben az öreg a Moszadossal tárgyalt, a nő rohan megmutatni őket Adalnak. Hangfelvétel persze nincs, de ez akkor is elég bizonyíték arra, hogy Saul az áruló.

9.jpg

A két nő a pályaudvaron hamar megtalálja egymást – Laura ledöbben a paróka láttán –, de Carrie arra utasítja, hogy csupán üljön le mellé, és csináljon úgy, mintha valaki mással beszélne telefonon – jobb az óvatosság, ugye. Hősnőnk a doksikat kéri, de az nem fog menni, lévén nincsenek Lauránál, mert Numant átverte a haverja és eladta az oroszoknak. (Jó, így legalább kimondta a srác nevét, az infó jó lesz még valamire.) A hírre, miszerint nincs több példány a doksikból, elég ideges lesz, de Laura felveti, hogy minden megvan a CIA-nál, onnan kellene megszerezni.

Peter állapota egyre rosszabb, vérezni kezdett a sebe, ettől Jonas kezd kétségbe esni. Mentőt akar hívni, ám azt a beteg nem engedi hősnőnk érdekében. A patthelyzetet Carrie telefonja szakítja meg, aki közli, hogy nincsenek doksik, ezért kicsit tovább marad a városban. Párja közli a szitut Quinnről, mire szőkénk elhatározásra jut: hívj mentőt, mielőtt nagyobb baj lesz. Meg is teszi, de már nincs ki miatt: a beteg ugyanis elszelelt. Jonas kirohan a kapu elé, de hősünknek se híre, se hamva. Mi megtudjuk hogyan jutott ilyen hamar ilyen messzire: sehogy! Az épületben bújt el, míg a német odakint keresi, magához vesz egy marék gyorskötözőt (mégis minek?), aztán odébb áll.

10_1.jpg

10_2.jpg

Carrie Saulra vár annak szállodájában, de kiszúrja, hogy a férfit ügynökök figyelik, ezért nem lép vele közvetlen kapcsolatba, az öreget csupán egy üzenet várja a szobájába lépve; Black Jack márkájú rágógumit kapott borítékban. Nyilván valamiféle kód, aminek tudja a megoldását, mert őrültként lerohan a hátsó lépcsőn, át a konyhán, egészen a kijáratig. Ott taxi gördül a járda mellé, benne Carrie – lehet egymásnak örülni, és végre beszélni. Pont rájuk fér, csak mondom!

11.jpg

Quinn ezalatt a folyóparton ülve felkínlódja a csuklóira a gyorskötözőt – láthatóan öngyilkos akar lenni, a kötés pedig saját magát akadályozná meg a szabadulásban, avagy azt a látszatot keltené, hogy így tették el láb alól. Mindegy is, mert nem sikerül a dolog, ismeretlen férfi érkezik, és vallásos szöveget nyomat neki arról, hogy nem dobhatja el az életét. Peter kínjában elröhögi magát – pap, pont itt?

Könyörög azért, hogy meghalhasson, de az ismeretlen nem hagyja magára, ezért feltápászkodik, odébb vonszolja magát, be a sikátorba, miközben a férfi messziről követi. Kuka tetejét próbálja felnyitni, hogy oda fészkelődjön be meghalni, de ez sem jön össze, nincs ereje sem kinyitni, sem bemászni, kínban fetrengve terül el a földön. Még nézni is rettenetes az agóniáját! Mielőtt elveszti az eszméletét, még látja, amint az ismeretlen újból felbukkan. Bazmeg!

12.jpg

 Hogyvoltíró a twitteren - további tervek, megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: Homeland
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2018.06.09. 12:25:08

hadd legyek tudálékos, bitte schön:
az a közeli vasútállomás az Ostkreuz nevű S Bahn csomópont a (volt) Kelet-Berlinben. Ugyanez megvan a (volt) Nyugat-Berlinben is, annak a neve értelemszerűen Westkreuz

A Kovács nevű gyilokról elhangzik, hogy csecsen származású. A forgatókönyvíró noooormális? Mert ha igen, akkor je suis csecsen :)

Petert meg gyógyítsák már meg, ha már nem működik nála a hegylakó effektus!

AaannnaaA 2018.06.10. 16:47:34

@Gabba: Na igen, őszintén szólva nem bánnám, ha működne, mert elég rossz nézni a folyamatos agóniáját :(
Köszi a felhomályosítást :)

annaaa2 2018.11.25. 13:14:43

Kovács úrnál nekem is eszembe jutott, hogy édesmindegy, az illető rosszarc bármilyen náció tagja a vasfüggönytől keletre egész a Csendes-óceánig (és itt most felsorolhatnánk huszon-harmincat is), nagy eséllyel Kovácsnak hívják.
süti beállítások módosítása