Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 2x08 - Nebraska (18+)

2018. június 07. 10:00 - Chat Géza

És ugyaninnen nyitunk. Rick áll Sophia teteme felett, Carol a saját könnyében és nyálában fulldokol. Az egyik helyi kislány, Beth is odamegy az anyja hullájához, de a nagy búcsúöleléskor kiderül, hogy anci még nagyon is „él” és szívesen falatozna kislányából. Egyből ugrik a felmentő serege. T-Dog már cipőzi is a mutert, de Andrea oldja meg a helyzetet egy méretes kaszát oktojálva zombi anyus koponyájába. Mindenki gyászol, de Shane nem cicózik megkérdezni, hogy tudták-e, hogy Sophia a pajtában van? Hershel mentegetőzik és Otisszal takarózik, míg Rick csitítgatja mind két felet, de a lényegen nem változtat: takarodó van a farmról. Rick és Shane is megbeszélik a  dolgokat, hogy mi hány méter, mert ugyan igaz, hogy Shane eresztette ki és  lőtte szitává a pajtában héderező zombikat, de attól még Rick volt az, aki egy zombi kislányért küldött az erdőbe, egyenesen a halál torkába embereket, vagyis ő is legalább annyira eltévelyedett ember, mint Hershel.

8.1.jpg

Sírt ásnak, eltemetik halottjaikat, a maradékot meg eltüzelik. Carol nem gyászol, az ő lánya már rég halott. De azért dühből megtép egy Charoke rózsabokrot. Hershel eközben felszívódik. Sanszos, hogy visszatér régi iszákos énjéhez és a legközelebbi település kocsmájában piál, ahogy azt tette mindig is Maggie születése előtt.

Dale elköpi Lorinak, hogy ő tudni véli mi lett Otisszal. Naaa, neee, csak nem lehet az, hogy megölte az embert, hogy mentse a bőrét? Aztán Lori Darylhez megy kuncsorogni, hogy legyen kedves hozza vissza a férjecskéjét. Menjél te, bazmeg – érkezik a kifinomult válasz. Több napig kajtattam az erdőben Sophiáért, úgyhogy nekem bele se fogj tolni a bullshitet. Közben Rick és Glenn már megtalálta Hershelt a krimóban, aki még nem ivott eleget. Egy ökör volt, hogy hitt a csodákban. Nem nagyon izgatja, hogy Beth sokkot kapott, a lányának most gyászolnia kell, neki meg inni, de mint a gép. A lányai többet érdemelnek egy bolondnál. A királyi szópárbajt Hershel nyeri, tudja, hogy nincs remény, hiába tömi a fejét Rick. Amikor Shane lövészbemutatót tartott az egyik kóborlón, akkor vált világossá, hogy ezek nem emberi lények többé, csak rothadó tetemek, és ő ezeket etette a csűrben. Ok, ez igaz, de a halál az halál, mindig volt és lesz is. Így tehát remény is van. Hmmm. Megfontolandó, de whisky már beütött és két idegen is betoppant a kricsmóba, így ezen mélázni nem nagyon van idő.

Hát ti? Merre? Honnan? – hangzanak el a kérdések egy kupica itóka felett. Mindenhol kiöntött a szarcunami, de úgy hallottuk Nebraska fasza hely lehet. És ti? Ne érdekeljen az titeket – mondja Rick, mert érzi, hogy itt valami nem stimmel. Két lepukkant, kicsit sem jól szituált szájhős pofázik itt mindenféléről és gyanúsan kérdezget, hogy merre tudnának (emberéletet nem kímélve) kempelni. Hershel elpofázza az igazságot, hogy egy közeli tanyáról jöttek el iszogatni. És akkor jön is a sunyi, "azt hittem mi barátok vagyunk" duma, amint kiderül, hogy Rick rohadtul nem akarja beengedni ezt a két suttyót a kis közösségükbe. Az egyik fickó bepattan a pult mögé, leteszi a fegyvert és keres valami fancy piát, de hiába a baráti iszogatásra invitáló gesztus, Rick juszt se engedi nekik, hogy a farmra jöjjenek. Hát akkor hova menjünk jóember? Azt mondják, ti mondtátok, ugye, Nebraska elég jó hely – válaszol Rick teljes fapofával. Nebraska, a kurva any… De csitt, szó megszakad, hang fennakad, Rick egy lövéssel elintézi a nagypofájút és tengelye körül megpördülve a háta mögött álló dagit is iktatja. Herhshel és Glenn meg csak pilláznak, hogy mi történt.

8.5.jpg

Míg a férfiak a bárban ittak, addig Lori egyedül indult útnak – és senki se látta, hogy elvitt egy autót – hogy visszahozza Rickéket, de az első adandó alkalommal, amint egy kóborló tévedt az út közepére, bepánikolt, elütötte, a féket és a gázt eszetlenül tiporva, szét driftelve a gumikat, az út mentén kacskaringózva fel is borult a picsába. És nem mozdul. Lesz hiszti, lesz baj.

Címkék: 18+ twd
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása