Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 2x05 - Chupacabra (18+)

2018. június 04. 10:00 - Chat Géza

Múltidéző öt perccel nyitunk, amikor még rengeteg kocsiból álló konvoj tartott a menekülttábor felé, csak valamiért leragadtak és mindenki feszkós lett hirtelen. Itt verődött össze Carol és Lori, itt mondta Carl Sophiának, hogy a faterja meghalt, de van helyette Shane, aki talán még nagyobb cool arc és itt bombázzák le napalmmal a legközelebb eső várost, amit Lori Shane mellkasán sírva nézhet végig díszpáholyból. Az üzenet annyi: gecire nincs remény.

5.1.jpg

Hershel tanyáján napi rutin szintjén tervezik Sophia megkeresését, aminek a legfontosabb momentuma a lőszerszámok szétoztása, mert itt még nem esett le a tantusz, hogy nem kellene teljesen belebuzulni a hangos mordályokba és eszetlenül pazarolni a muníciót, ha már a Halálos fegyver című filmen túl sehol sem működik a végtelen lőszer cheat-kód. Ezt követően már Shane hatalmas gimis kufirclistás sztoriajit kénytelen elszenvedni Rick, aminek egy tanúlsága van, hogy ez már a múlt, hiába töcskölte végig Shane, a nagy pinabubus az egész tinédzserkorát, attól még azok a lányok és karcos milfek már rég megmurdeltek. Nem szabad ragaszkodni a múlthoz, pláne most. Hogy mit akar ezzel a szerző? Hát csak annyit, hogy bezzeg régen, amikor még zsaruk voltak és kihívták őket egy eltűnt kislányhoz, akkor 72 óráig keresték csak, aztán már csak a hulláját. Erre most mi van? Emberéletet és lőszert nem sajnálva keresik Sophiát az erdőben, tök fölöslegesen. Mész a faszomba, én nem hagyok magára egy kislányt – mondja Rick országos erkölcscsősszé átszellemülve.

5.3.jpg

Míg a két „jó haver” Sophia hánytatott sorsáról értekezik, addig Glenn egy szaros E-mol lefogására is képtelenül –de szép mondat ez – pengeti veszetten a verandán az úton guberált gityót, mire megjelenik Maggie és egyből villogni kezd a fennmaradt 11 kotonnal. Te 11 óvszert látsz, én meg 11 elvesztegetett percet, mit soha nem kaphatok vissza – érkezik a csípős válasz a lánytól és elballag messzire. Másnak is van baja, Daryl például lovon baktat az erdőben, ami leveti magáról egy kígyótól berezelve. Daryl peches bukfence végére egy szakadék alján találja magát, az oldalából kiálló íjvesszővel. Hirtelen leszabja magáról az ingujját és mint egy kiscserkész elszorítja a sebet és nekilódul a hegyoldalnak. Nem véletlenül ő a szárnyas bőrmellénnyel és SS-chopperral felmacsósított legtökösebb karakter.

5.2.jpg

Ennek ellnsúlyozására Glenn megy orihoz picsáskodni, hogy tudja ám, hogy terhes. Jó, az vagyok de el ne mondjad senkinek, lécci – rimánkodik Lori, akitől nem is vártunk mást. És már érkezik is Rick és Shane, így a sehova sem vezető beszélgetés-özön szünet nélkül folytatódik. Lori megkapja a beszámolót, hogy miről ment a pofázat az erdőben, de a kis hatásszünet azért ráhozta az asszonyra az agyérgörcsöt, mert egy percre azt hitte, kiderült a félrekúrás ténye, de nem, csak Rick felelősségtudata kontra józan paraszti ész volt terítéken, ugye.

Eközben Daryl már féltávnál jár, hogy kikecmeregjen a völgyből, de vérveszteség, a fájdalom és a fráadtság együtthatójának következtében módszeresen lebaszódik a domboldal legaljára, ahol már behaluzza magának bátyja, Merle antiszemita dumáit, hogy nézzen már magába, hogy egy csapat buzi, nigger, demokrata fasszopónak ugrál, akik kinevetik a háta mögött és ha már nem lesz szükségük rá, majd úgy fogják lekoptatni, mintha kutyaszar lenne a cipőjük talpán. És amúgy ha kivenné az íjvesszőt az oldalából, akkor jobban elszoríthatná a vérzést. Na, talpra lustaság – rugdalja Merle Darylt, és ekkor a halucináció rögvalóságba csap át, mivel emberünk bakancsán egy zombi kérődzik éppen. A kurvaanyádat, te! Daryl lebírkózza hamarba, mivel egy másik Kóbor János már úton van feléje, gyorsan, de nem fájdalommentesen kikapja oldalából egyetlen íjvesszőjét, felhúzza a nyílpuskát és iktatja az éhes zombit. Hál’istennek. Trófeának levágja a zombik fülét, felfűzi nyakláncra, elfogyaszt egy útközben elejtett mókust, nyersen, és újból nekiveselkedeik a hegyoldalnak. Hála az immáron másodszor behaluzott náci fivér basztató szavainak, hogy a pici Daryl dobja le a magassarkút és másszon fel, oszt úgy pofázzon, sikerül felérnie a hegytetőre. Hurrá!

Legalább ekkora pokoljárást kell megélnie Hershelnek is, akinek az a problémája, hogy Rick a tudta nélkül adta oda a lovat Darylnek, aztán meg a szomszéd fiát is szó nélkül elvitte Sophia felderítésére, most meg Lori és Carol főz az ő konyhájában, az ő krumplijából az ő tiszteletére. Mindenki elmehet a picsába! – mondaná Hershel, ha nem lenne vérkeresztény, így viszont csak Maggie-nek tiltja meg hogy összebarátkozzon Glennel. Pedig, ha tudná, hogy a toszáson is túlvannak már, akkor lenne baj csak igazán.

Glenn a lakókocsiban várja Dale-t, hogy visszaadja neki a könyvét és elcseverésszen vele arról, hogy hogy meghúzta a Maggiet. Az elismerő ökölpacsi és fistpump helyett csak lebaszást kap, mire Glenn búsan odaveti, hogy gondolta egyszer önzőzik kufircol egy jót, tekintve, hogy bármelyik nap meghallhat, és most nem olyan carpe diem balfaszság. Kóborló a láhatáron! – sipákol Andrea az őrszem-pozícióból. Majd ő leszedi távcsövessel, csak nincs tiszta rálátása, így mi csak egy kis bufferelés után tudjuk meg, hogy a nyers mókustól véres pofájú, nyakig sáros Daryl az, akit fejben zombi gúnyába aggattak ezek a sasszeműek. Szerencse, hogy Rick, Shane és T-Dog egy-egy csákánnyal, baseballütővel meg a hatlövetűvel elébe rohantak. Ja, hogy te vagy az? Én hát, csak egy picit zavar, hogy már harmadszor szegezed a fejemnek a rohadt pisztolyt! *BUMM* Daryl elterül, Andrea dob egy Colgate-mosolyt és azt mondja: Eltaláltam.  Rick üvölt, és már cipeli is befelé Hershelhez, hogy kaparja össze az embert. Persze a nyakában lógó zombifüleket inkább csendben elteszi, nehogy para legyen.

5.12.jpg

A vacsinál Glenn öli meg az amúgy sem cool partyhangulatot. Tud valaki gotározni? Csak mert pont van egy nálam… Otis tudott, de még hogy. A gyászos, kínos csend továbbra is a kiviszi a ház oldalát. Carol visz be egy kis paprikás krumplit Darylnek és egy csókot lehelve homlokára mondja el neki, hogy ő is van olyan jó, mint Rick. Eközben Glenn és Magie asztal alatti levelezéssel leszervez egy titkos randevút. A helyszín a pajta. BAZMEG! Maggie csak később olvasta el a pásztoróra helyszínét, így már fejvesztve rohan a csűrhöz, de késő, mert Glenn már rájött a titokra: ezek a sunyi keresztények titokban zombikat tartanak az istállóban!!!

Címkék: 18+ twd
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2014.03.18. 12:17:22

(A második rész száma el lett írva 2x06 helyett 05-nek.)
Egyébként utóbbi volt a sorozat leggyengébb része evör, szóval innen már csak felfelé vezet az út! :)

Plumper 2014.03.18. 19:26:32

Az 5. évad fele is lement már. Mi ez a késés? Vagy direkt?

Prussia 2014.03.18. 19:38:12

Csak a 4. Evad:-)..de attol ez meg nagyon old.

Benito Moretti 2014.03.18. 20:10:50

Asszem a hogyvolton csak olyan sorozatokkal foglalkoznak, amiket bemutattak itthon. A FOX egy hónapja nyomja, gondolom ezt követik.

sóskatáska 2014.03.18. 21:54:56

nem íjvessző,hanem nyilvessző
süti beállítások módosítása