Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Rasszista botrány miatt kaszálta az ABC az egyik sikersorozatát

2018. június 01. 08:36 - Bob Benson

1518545647911.jpg

A Roseanne tündöklése és bukása 2018-ban biztosan bekerül majd a jövő médiatörténelem-könyveibe. A családi sitcom a 80-as évek végén a legnézettebb sorozat volt az Egyesült Államokban, összesen kilenc évadot élt meg. Mikor az idén 13 részre visszahozta az ABC, akkor egészen elképesztő nézettségi adatokat hozott. Az első részt élőben 18 millióan követték, de a következő 7 napban több, mint 27 millióra nőtt a nézettsége, ami rekord; soha egy sorozat sem szerzett még 7 nap alatt ilyen sok plusz nézőt. Aztán csökkentek ugyan a számok, de úgy nézett ki, hogy az ABC-nek így is sikerült találnia egy sorozatot, amire biztosan építhet, úgyhogy berendelték a 11. évadot.

A sorozat főszereplőjét Roseanne Barr alakítja, Donald Trump amerikai elnök egy leghíresebb és leghangosabb támogatója. Ezért már korábban sem álltak tőle távol a durva, rasszista kijelentések, amiket főleg Twitteren keresztül osztott meg a nagyvilággal. A Disney, az ABC tulajdonosa, viszont elnézte ezeket, mert a jó nézettség fontosabb volt.

Az utóbbi hetekben azonban megváltozott valami. A sorozat társ-showrunnere Whitney Cummings jelezte, hogy kiszáll a sorozatból és indokként pont Barr vállalhatatlan kijelentéseit említette. Végül egy Barack Obama korábbi tanácsadójáról írt rasszista tweetje után betelt a pohár. Lépett az ABC és elkaszálta a sorozatot, mert Barr kijelentései után végképp vállalhatatlanná vált az ügy a cég számára.

A sajtóban több helyen megírták, hogy az ABC magának kereste a bajt, mikor berendelték a sorozatot tudták, hogy Barrnak milyen a világlátása, mégsem vették komolyan. Mostanra viszont mindent megtesznek, hogy szabaduljanak a sorozattól, mindenhonnan eltüntetik, nem lesz elérhető Hulun keresztül sem, tovább a Paramount Network, a TV Land és a CMT sem adja többé a sorozat epizódjait. 

Címkék: hír roseanne
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása