Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egynyári kaland 3x01 – Nyúlszezon

2018. május 30. 13:00 - szde

És akkor vége újra itt van a királyi tévé ifjúsági sorozata, ami megmutatja, hogy hogyan töltik a szünidőt a mai fiatalok. A Balaton helyett most Budapest a helyszín, ugyanis a 2017-es vizes vb miatt nem tudtak forgatni Balatonfüreden, másik balatoni városunk meg ugye nincsen (Siófok, Lelle, Boglár, Keszthely…), szóval maradunk a fővárosban. Immár Dóra nélkül, ugyanis Dobos Evelin színésznőnek másik munkája akadt a tavalyi nyárra, így hiába szenvedtük végig Csónakos és Dóra kapcsolatát az előző évadban, most nem fog ez a szál folytatódni, pedig Király Dániel mellett Dobos Evelin volt a sorozat másik értékelhető (és egyben elviselhető) színészi alakítása, ráadásul nekem a két karakter is roppant szimpatikus volt. A főcím továbbra is béna, az első évadét vissza, a 80-as évek feeling a mai fiatalokat nagyon nem tudja megfogni, illetve de, legalábbis nekem rögtön egy Ötvös Csöpi-film ugrik be, aztán sajnos messze nem azt a színvonalat kapom vissza. De inkább lássuk is csak, mi történt az első részben.

vlcsnap-2018-05-27-14h03m14s576.png

Vonat süvít a kietlen tájon, milyen szerencse, hogy a vasút felújítása előtt forgatták a részeket, kevésbé lenne autentikus a smároló pár a vonatpótló buszon, mint a vonaton. Zsófi állásinterjúra igyekszik fehér ingben fehér melltartóval, ami nyilván átlátszó, de ő olyan büszkén sétál, mintha ez lenne a legtermészetesebb. Szerinte az állásinterjú csak formaság, ilyen elbeszélgetés, mert a cévéje alapján már kiválasztották. A liftben veszi észre a bakit, majd rohan a mosdóba, ahol egy szőke csak cigizik és telefonál, nagyban mesélve az előző éjjeléről, amit egy pasi lakásán fejezte be. Udvarias csevej, majd a szőke lány – aki amúgy legalább harmincnak néz ki – felajánlja a fekete felsőjét. Zsófi szerint a bizniszkesül nem jött össze, és ez lesz róla a benyomás.

A HR-es egy idősebb pasas, a cég kifejezetten egy lányt szerettek volna erre a pozícióra, mert Karolin, a főnök nagyon ad az esélyegyenlőségre, majd a hestegmítú-fanatikusok belelovallásába hozzáteszi: hogy főleg, ha a jelentkező ilyen csinos. A cégnél minden innovatív, de Norbert, a főmerev projektmenedzser szerint itt nem minden laza, nála ez amúgy is maximum a farmer, majd közli Zsófival, hogy házi nyúlra nem lövünk. A lány – minő meglepő – nem ismeri ezt a mondást, a HR-es meg rögtön lecsap arra, hogy Zsófi szingli. A nyári társa Dávid, na ennyit a házinyúlról és mutatom, mitől kellett most beájulnunk:

vlcsnap-2018-05-27-11h18m16s962.png

vlcsnap-2018-05-27-11h18m24s007.png

vlcsnap-2018-05-27-11h18m25s377.png

Luca balfaszkodik a Népligetben, komolyan elindult úgy, hogy utána se nézett, hogyan kéne innen eljutnia gondolom Csónakoshoz, de hagyjuk, nem kell ezen fennakadni. Taxiba ül, ahol elmés beszélgetés folyik, Luca utálja a nyarat, és Pestre dolgozni jött. Kis migránsozás, a budapesti sofőrök rosszabbak, mint a tálibok, ez úgy kínos, ahogy van. Hát még az eltévedés, ugyanis a taxis rossz helyre hozta Lucát, aki ideges. Én kínosan érzem magam, de ezt hagyjuk, az egész második évad ilyen volt.

Zsófi gondolom, az apjával eszik, aki nem érti, lánya miért menekül előle. Az első évadban mintha az lett volna, hogy a kedves papa tök maga alatt van, mert özvegy, de ehelyett nem, inkább csak paraszt. De legalább ő se rajongott Bencéért, és ahogy minden apa, megígéri a lányának, hogy találnak egy jobbat.

vlcsnap-2018-05-27-11h23m05s960.png

vlcsnap-2018-05-27-11h25m27s128.png

Bence épp egy milffel szexel, bejött az élet, később az erkélyen iszik kávét, mert ugye, minden huszonkét éves ezt csinálja a nyáron. Délután valami megjelenésük lesz a milffel, mit meg nem adnék érte, ha Zsófi munkahelyén… Luca továbbra is a taxiban, amikor az elüt egy bicajost és nekiáll az utcán veszekedni, Luca fogja a cuccait és FIZETÉS NÉLKÜL távozik a helyszínről, míg a magyar valóság egymásnak esik a nyóckerben. Ez a jelenet még mindig kínos, nem hiszem el, hogy nem tűnt fel senkinek. De legalább már nem sípolnak, legalábbis a bazdmeg az már bőven elhangozhat tizenkettes karika melett.

Levi szobája eklektikus stílusban van berendezve, aki épp szenved, a szobatársát se engedi be. Máris délután van, ugyanis Bence és a Milf esznek, a nő hozott neki egy rózsaszín inget, amúgy akár anya-fia páros is lehetne. A nő rendel, fizet, Bence meg csak kedvesen mosolyog. A délutáni fogadáson Zsófi Dávidban gyönyörködik, érkezik a szőke lány a fehér felsőben, ő fekete melltartóban van, egy fokkal jobb. Érkezik a főnökasszony, Pelsőczy Réka személyében, a felső eléggé tetszik neki, még úgy is, hogy szeköndhend, Zsófi meg reméli, hogy az ő inge jött be ennyire, de nagyon nem, még a seggnyalás se sikerül, Karolin egyszerűen Saroltának nevezi és felszolgálásra szólítja fel.

vlcsnap-2018-05-27-11h26m59s919.png

vlcsnap-2018-05-27-11h31m11s451.png

Zsófi, mintha mi sem lenne természetesebb, megy, mert dolga van, a pénzét meg ugye nem azért kapja, hogy itt legyen és végezze a dolgát. Pont elkerülik egymást Bencével, Milf Karolin ügyvédje. Bence egyenlőre pultozik a Moszkván, Széll Kálmán tér, javítja Milf, és nemsokára saját helyet szeretne, de ez a srácot kínosan érinti, így megy és hoz magának egy piát. Luca végre feltalálta magát, és felült a tömegre, gratulálok neki.

Zsófi érkezik Levi lakására, gondolom, most a lakótárstól is el kéne ájulni. Megtudjuk, ami eddig világos volt, hogy Dóra szakított Levivel, aki most depizik. Lakótárs megunja a várakozást és betöri az ajtót, aki épp az ablakban áll, ahol igazából nem derült ki, hogy mit csinált, csak annyi, hogy a galambok basznak az ereszen és egész nap ezt hallgatja. Zsófi Dórával vizsgaidőszak előtt beszélt utoljára, én meg visítok, hogy ki az az idióta, ki megengedi a másiknak, hogy utcai cipőben álljon rá a lepedőjére.

vlcsnap-2018-05-27-11h32m02s340.png

vlcsnap-2018-05-27-11h35m39s854.png

Dóra nem hajlandó elmondani, hogy hol van, és annyit üzent, hogy Csónakos ne hívogassa, mert feljelenti zaklatásért. Na, hestegmítú, és ráadásul valami vén csávóval jött össze a lány. Kezd érdekes lenni. Lakótárs még felajánlja az üres szobát Zsófinak, akinek van hol laknia, majd a két srác elmegy pörgeni, ami szerintem egy nem létező magyar ige. A „pörgeni” hely egy bár, ahol kettőt lehet találni, ki pultozik (igen, Bence), Lakótárs pedig rögtön lenyúlja tízezerrel Csónakost. Két korsó Ászok rendel a srácoknak, a Lakótársat pedig még mindig a lányok érdeklik, bök a pultnál szobrozó két csaj felé.

Zsófi késve érkezik a családi vacsorára, a szobája már kutyakozmetika, a húgával jól ellesznek egy helyiségben. Apu beszélt valakivel, aki keres gyakornokot, Zsófi meg kikéri magának, hogy ő nem kávét főz a másik helyen (de), és egy normális projektben van benne (nem). Luca még mindig nem érte el a végállomást, azért Pest nem ennyire nagy, de mindegy, ezt is engedjük el.

vlcsnap-2018-05-27-11h36m37s828.png

vlcsnap-2018-05-27-11h40m31s703.png

Milf jön Bencéhez a bárba, aki még mindig a két korsó Ászokat csapolja. Milf bocsánatot kér, a srác lebassza, hogy nincsen pénze, és még a csajnál is lakik, ahol minden az övé. Minden közös, javítja ki Milf, aki eléggé kétségbeesett, mert idén már harminchárom lesz, és nem győzi hájdolgatni az ismerősei babaképeit meg eljegyzési fotóit maga elől, Bence fejében pedig minimálisan felgyullad a vészjelző. Karolinnak amúgy bejött Bence.

Csónakos elmeséli a random csajnak, hogy mi volt Dórával (fent volt valami társkeresőn, majd összejött a tanárával, aki már van vagy negyven (az nem is öreg)), Lakótársnak jobban bejön a csajozás. Csónakos elkérné a csaj számát, aki nagyban nyomkodja a telefonját, de annak éppen nem jó a telója. Hazatérve megtalálja Lucát a lakás előtt, végre sikerült neki egyben eljutnia a lakáshoz. Zsófi Lakótársat hívja, aki a mosdóban egy gyors menetet zavart le a második pultos lánnyal, és bekéredzkedik a lakásba augusztus végéig.

vlcsnap-2018-05-27-11h42m47s842.png

vlcsnap-2018-05-27-11h44m19s093.png

Testvéri csevej, Dóra csak kihasználta Csónakost, kellett valaki, aki jónőnek tartja, mire Luca: azért Dóra elég jónő. Áradat Dóráról, Csónakosban felmegy a pumpa, épp időben érkezik Zsófi és Lakótárs. És bár Dóra volt szobáját már Luca megkapta, Zsófi inkább vele lakik, mint Lakótárssal. A házirend pedig az, hogy nincs házirend. Fantasztikus, gratulálok a szövegírónak. Zsófit apu keresi, de kinyomja, most harag van.

Másnap reggel Lakótárs turmixot csinál másnaposság ellen, Lucának nem tetszik a hangos zene, Csónakos meg épp a fürdőt foglalja be elég hosszú ideig. Luca nem gondolta át a munkakeresést, szerinte elegek a skilljei, Lakótárs pedig elkezdte a közgázt, de rájött, hogy csóró zenészként jobbak az esélyei a nőknél (ugye, a Korhatáros szerelemben is hasonló felállás volt).  A hivatalban Lucának nem tetszik a felkínált lehetőség, mert őt mostanában a textíliák kezdték érdekelni, marad a szórólapozás.

vlcsnap-2018-05-27-11h46m55s156.png

vlcsnap-2018-05-27-11h50m06s996.png

Zsófi szerint a bizniszkésülbe a rózsaszín póló is beletartozik, és aranyosan kiosztja mindenkinek az adag kávéját, Norbertnek még szívószálat is kellett hoznia. Dáviddal csevej, de amikor az elhívja ebédelni (ez nem randi, Zsófi!), akkor érkezik a főmerev projektmenedzser, hogy kezelje a közösségi médiát, amit pont ebédidőben meg tud csinálni. Luca belefut egy táncoslányokat keresünk hirdetésbe, egy éjszakai bárba, ahol kurvára senkit se érdekel az élete, de megtudjuk, mert kell az ötven percbe az anyag. Na, végül csak kinyögi, hogy kell-e szexelni a munkába, nem értem, mit kell ezen ragozni, hogy „nem mást kerestek”, „ez ugye nem olyan munka”, a pasas se érti. Végül beöltözik szőke parókába, de így úgy néz ki, mint egy transzvesztita, és a tánc se megy neki.

vlcsnap-2018-05-27-11h51m13s635.png

vlcsnap-2018-05-27-11h51m40s307.png

vlcsnap-2018-05-27-11h55m13s012.png

Zsófi épp munkaidőben a közösségi médián ellenőrzi Dávidot, amikor érkezik a szőke lány, és a srácot keresi. Visszahozta a lánynak a blúzt, mosva és vasalva, aki ezen tök kiakad, pedig ez egy természetes dolog a kölcsönkért cuccokkal. A tetőn ebédelnek, Zsófi se érdekel senkit, a szőke lány is inkább itatja, és lelöki a mélybe. A lánynak nem ez az életcélja, meg az agyára mennek a szexuálisan frusztrált emberek, és megegyeznek abban, hogy Dávid rendes. És fogadok, hogy a szőke lánnyal jár.

Lakótárs a kanapén fetreng, majd elindul a stúdióba, ahol Csónakos még nem járt, de egyszer lenézne, és tuti, hogy nincsen stúdió. Az írói szegénység melegágyaként én arra tippelnék, hogy a gyerek valamelyik aluljáróban zenél. Csónakos a tükörben nézi magát, majd megjelenik egy edzőteremben, ahol nem tud ellenállni a kísértésnek, és rendel egy tortát. Érkezik Eszter, a vallásos ex, kicsattanó örömmel, láthatóan nem tudták végigkövetni a készítők azt, hogy Eszter halálosan utálja a srácot, és nem fog a nyakába ugrani, főleg nem fogja jógázni hívni a tagot.

vlcsnap-2018-05-27-11h56m00s454.png

vlcsnap-2018-05-27-11h57m44s854.png

Jógaórás jelenetek, Eszter végig Csónakost nézi, aki ahhoz képest, hogy nem épp sportos alkat, egész jól tolja a jógát. Zsófi növényeket locsolgat, Dávidot pedig érdekelné, hogy mi áll a munkaköri leírásában. (Ez nem flört, Zsófi!) Este közös programra invitálja a srác, kiállítás megnyitóra (ez továbbra sem flört, Zsófi!).

Bence és Milf ugyanabban az ebédlőben találkoznak, megint a nő rendel, de most legalább megkérdezi, hogy enne-e mást Bence, de neki a leves tökéletesen megfelel. Na, nézzük Bence érdekeit, és a család venne neki egy saját üzletet. Mindezt függetlenül attól, hogy Milf biológiai órája vészesen ketyeg (nem), és már babázna, saját üzlettel meg mégis jobban lehet gyereket nevelni, mint éjszakázva.

vlcsnap-2018-05-27-11h59m56s400.png

vlcsnap-2018-05-27-12h01m20s584.png

vlcsnap-2018-05-27-12h01m22s650.png

Lakótárs tényleg aluljáróban zenél, Zsófi és Dávid pedig a szőke lánnyal futnak össze a parkban, aki titokban a sráccal kavar. Zsófika lelkivilágát ez nagyon felkavarja, már nem is akar menni a megnyitóra.

Gáborka nem volt ebben a részben (nem hiányoltam), de remélem, hogy az Éjjel-nappal Budapestes szintet valahogy túllépik, mert így nehéz szülésünk lesz.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KapitányG 2018.05.30. 14:40:17

Nem aluljáró az, inkább a Tétényi úti üzletközpont

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.05.30. 16:13:53

Csajszemmel jó pasi ez a Viszkis rablót alakító ? :nemtudja
Mert sztem még a dagadt Csónakos is pasibban néz ki.
Zsófika viszont numeró egyes, nagyon babán néz ki :ugral

szde 2018.05.30. 17:40:46

@KapitányG: Köszi szépen a javítást! :)

Gabba 2018.05.30. 20:45:37

@KapitányG: jaja, a srác nagyjából az Olimpia mozi hűlt helye közelében rakta ki a szintit...

Szunya 2018.06.01. 11:47:01

Vén-tyúk szemmel százszor inkább Csónakos, mint egyszer a kék szemű..

szde 2018.06.01. 15:29:11

@Szunya: Számomra huszonéves szemmel is :)
süti beállítások módosítása