Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 2x01 - What Lies Ahead (18+)

2018. május 29. 10:00 - Chat Géza

Gyászos látképpel vesszük fel az első évad végén elejtett fonalat. A nagyváros utcáin kóbor kutyák eszik a halottakat, azok meg más halottakat öszögetnek lágy halálhörgés kíséretében. Rick a távbeszélő készüléken tájékoztatja az első évad első részében feltűnt feka cimbijét, Morgant, hogy Atlanta zsákutca, oda ne menjenek, aztán a Járványügyi Központnak is gatter, bár ott volt egy fickó, aki mondott valamit, VALAMI FONTOSAT, de ezzel most nem fárasztja, majd Fort Benningben ütköznek és dumcsiznak, mert az a következő úti cél, röpke 200 km-re innen. És már megy is a konvoj kifelé Atlantából, gyönyörű keretes szerkezetet adva ezzel egy fejezetnek, ami az első évaddal véget is ért. Merthogy minden úgy kezdődött, hogy Rick belovagolt Atlantába, most meg négykerekűvel robog kifelé.

A vidám dalolászás elmarad, csak egy pürézős történet van Carl csecsemőkori főszereplésével, amikor a Grand Canyonnak tartottak. Kedves sztori. Meg is kérdezi a hátsó ülésen héderező, eddig egy betű szöveget nem kapott lány, történetesen Carol lánya, hogy mehet-e ő is megnézni a Grand Canyont. Persze, hogy igen. Egy kisebb gebasz üti fel a fejét, amolyan forgalmi dugó a sztrádán, csak itt senki sem dudál és kurvaanyázik, mert a sofőrökbe úgy tetszik már csak halni jár a lélek. Hogy tényleg legyen min sopánkodni, nesze neked 21. századi problem: elromlott a lakóautó hűtője vagy beköpte a gyertyát a karburátor vagy tudja tököm, a lényeg, hogy lerohadt a fostaliga, amit Glenn kezdhet el szerelgetni. Addig a többiek portyáznak, leszámítva Andreát, aki a lakóautóban próbálja összeszerelni a pisztolyát, na meg a gyerekeket, Carlt és Sophiát, akik a maradjatok szem előtt anyai parancsot ignore-ra rakva csámborognak az autók között.

Dale az őrszem szerepében a lakóautó tetején figyelve nem veszi észre a tőlük 20-30 méterre kullógó kóborló kolóniát. Para van, nagyon nagy zombi para van. Lövöldözni nem lehet, mert akkor azok a zombik is ide jönnek, akik még nem voltak itt, ököllel se lehet nekik szaladni, mert annak is instant halál lesz a vége, a gyerekeknek se lehet ordítni, mert a zombik se süketek, ugye, marad a kommandózás és a kocsik alatt való vért verejtékező cidrizés, hogy a Kóbor Jánosok ne szagolják ki őket. Befosás, beszarás, de igazából ketten húzták magukra a szopóálarcot. Az egyik T-Dog, aki egy szétbarmolt kocsiajtó kiálló éles fém izéjébe beleakadva elmetélte a kezét. Az ő megmentésére jött Daryl, aki betakargatta őt is és magát is egy-egy aszott csókával. A másik szerencsétlen flótás pedig Andrea, akihez a lakóautóba besasszézott egy kóborló. Őt egy csavarhúzóval és egy kisebb infarktussal sikerül iktatni.

Minden fasza, minden happy, Sophia már kúszik is kifelé, de egy zombi meg a haverja inkább futásra sarkallja. Úgy úgy, már szalad is befelé a dzsindzsásba, nyomában a két kóborló, plusz Megmentő Rick, aki szépen elcsalja és szétbassza egy kővel a zombik hülye fejét, de a kislány időközben eltűnik. Na, basszameg Daryl kell ide, aki érti a nyomolvasást. Kis séta a susnyásban, azzal az eredménnyel, hogy Daryl atomjaira bonthat egy erdőben csámborgó zombit, hogy megtudhassák mit evett, mert ha Sophia volt a menü, akkor nem kell tovább keresni. A belezéstől Ricknek majdnem kifordul a gálája. Visszatérnek a csapathoz, mert már kezd sötétedni. Carol hisztizik egy sort, hogy hogy a picsába hagyhatta magára a gyereket Rick és mi lesz kicsi Sophiával éjszaka az erdőben tök egyedül? Másnap elindul a csapat, kivéve Dale-t és T-Dogot, akik maradnak autószerelni. Andrea picsog egy sort, hogy kéri a fegyverét. Na, azt nem, mert eldobod magadtól az életet, mint ahogy azt tetted volna a központban is. Hogy is jössz te ahhoz, hogy helyettem ítélkezz? Se köszönöm, se semmi? Mész te a búsba. Így zajlik a beszélgetés Dale és Andrea között.

A legnagyobb dzsumbujban  a csapat talál egy sátrat, de abban nincs Sophia, csak egy büdös hulla. De valahonnan a távolból megszólal egy harang, és máris rohannak, mert a lány lehet az. A kápolnában csak három zombi ül vigyázban és várja a pap elvtársat. Rick, Shane és Daryl hamarba szétkapja a jómadarakat, úgyhogy máris jöhet az úr színe elé melegváltásba Carol, aki bűnbocsánatért és a kislányáért rimánkodik. Na, ez nem így működik. Az isteni közbejárást példázva Rick, Shane és a kis Carl maradnak még tovább az erdőben, hogy keressék Sophiát, addig a többiek visszamennek a kocsihoz, hátha a lány már ott szotyolázik izomból.

1.18.jpg

1.19.jpg

A nagy keresés eredménye csak annyi, hogy megcsodálhatnak egy szarvast, miközben békésen legelészi a tápláléklánc szerint neki kiosztott növényzetet. Szól is az andalító zene. Belazult tőle a kicsi Carl is, aki már csak pár lépésre van az állattól, hogy megsimogathassa Harry Potter hús-vér patrónusát, de a teljes relax előtt egy puska eldördül. A golyó pedig átmegy az állaton és telibe kapja a gyereket…

Címkék: 18+ twd
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angoltanár 38 2014.03.04. 20:15:25

'Hey J, do you take requests?' - Daryl.

MO-n második évad, Amerikában már a negyedik vége fele járnak, szánalom a magyar média úgy ahogy van.

beengedő vilma (törölt) · www.liverpoolfc.com 2014.03.05. 14:56:55

@Angoltanár 38: azér ez inkább pénzkérdés tudod? minél később veszel meg egy évadot, annál olcsóbb...ha nem bírod kivárni, töltsd le.

sixx · http://comment.blog.hu 2014.03.05. 15:15:15

@Angoltanár 38: akkor is így fog járni a kis pofád, ha majd októberben az amerikai vetítés után 3 nappal adásba tolják az új részeket? és ez lesz a davincivel, a sleepy hollow-val, az új 24-gyel és a többi fox-sorozattal is.
süti beállítások módosítása