Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x08 - Chloe Does Lucifer

2018. május 29. 13:00 - Szencsike

Családi mókázással indítunk, Lucifer Trixie-vel és Chloéval Monopolyzik. Luciferrel természetesen ez sem olyan egyszerű, a bábuk között ott a cipő, az uncsi, de a cilinder, ami igazán kifejezi a menő személyiségét, az már Trixie-nél van. Ha kell a bábu, fizessen, de ne játékpénzt. Ravasz a kislány. Hazatérve szól a zene, ám nincs ott a bulizó tömeg, ahogy Ámenka a tesó szemére hányja ezt. Ez Lucifer „Reszkessetek, betörők”-féle elterelő hadművelete a kéretlen behatolók ellen. Persze Ámenka sejti, hogy valahol igazából is bulizott és csajozott, de igazán jó móka lehetett, ha egy unikornis fej van Lucifer arcára pingálva. A buli megvolt, csak nem a vadulós, mint ahogy Luci szerette volna eltölteni az estéjét, és természetesen nagyon tagadja, hogy nem élvezte volna ezt a nyugis kikapcsolódást Chloénál. Ámenka szerint ezzel nincs is semmi gond, ha egy kicsit lelassít, de vajon Lindának mi lenne a véleménye erről? Jelenleg a doktornő épp szabadságon van, egy szörnyű halálesetet kell feldolgoznia. Ámenka erről nem is tudott, meglátogatja Lindát, viszont Lucifernek jól áll az unalom. Aha, persze…

1.png

Irány a bűnügyi helyszín, az áldozat, egy szürke kisegér, Lucifer szerint egy igazán jelentéktelen külsejű és személyiségű fiatal hölgy. Mindezt az egyszerű lakásberendezésből állapította meg. Az áldozat a 29 éves Kim, informatikus volt, Dan is megerősíti, hogy teljesen eseménytelen életet élt. Ella biztosra veszi, hogy a hölgy is igazi stréber, mint ő, de immár jobb helyen van. Akárhol is van, ő egy tipikus cipő hölgy, köszi Lucifer. Dan nem érti a cipő hasonlatot, Monopoly este volt. A halál oka, hogy a fejét egy nagy erejű ütés érte, egy kicsi, tömör, súlyos tárggyal. Lucifer az uncsiságon kattog, Dan szerint kifejezetten pozitív változás tőle, hogy végre visszavesz egy kicsit. Chloe inkább az ügyet folytatná és ekkor feltűnik Esther, aki határozottan cilinder, a csábos csajszi Kim lakótársa volt, és nagy lelkesen szelfizget a bűnügyi helyszínen. Lucifer azonnal rákattan, majd ő alaposan kikérdezi, de Esther előbb egy szeretne közös képet Dannel. Ebből nem lesz semmi, Chloe elveszi a telefont, és jöhet a vallomás. Esther alig van itthon, ráadásul semmi közös nincs bennük, Kim utolsó nézeteltérése egy késő esti veszekedés volt talán egy thai étteremmel, ennyire unalmas élete volt. Esther örül, hogy segíthet, szívesen posztolná is, sőt, ha lehet Őluciferségét is jelölje be.

2.png

Kim híváslistája alapján eljutottak a TopMeet nevű társkeresőcéghez, L.A. legexkluzívabb párkereső applikációja, kizárólag ajánlással lehet bejutni, még a profiloldalhoz is személyes interjú kell. Lucifer nem is érti, hogy egy tipikus cipő Kim, mit keresne a cilinderesek között, Chloe már kezdi unni a nyavalygását. Felbukkan az igazgató, Mack, egy szuper cilinder pasas, azonnal flörtölni kezd Chloéval, a TopMeet-nek pont rá van szüksége, Lucifer kezd összezavarodni, hogy észre sem veszik. Chloe hivatalos ügyben jár itt, Kim híváslistája alapján a TM-ből veszekedett utoljára valakivel, sőt, magával Mackkel. Mack azt vallja, hogy Kim egy zaklató volt, mivel nem felelt meg a TM követelményeinek, feltörte a rendszerüket, regisztrált és a cilinderes szinthez szokott felhasználók panaszkodtak a cipő jelenléte miatt. Macknek alibije van a gyilkosság idejére, és a tiltakozók listáját sem adhatja át, hisz a cilinderes felhasználóit szigorú titoktartás övezi. A rendőrségen Ella már ráállt az ügyre, hogy feltörjék Kim fiókját, de van egy váratlan vendége. Charlotte visszatért, egy bizonyítékos dobozból kiesett késsel mutogatva kéri Ellát, hogy segítsen megtalálni azt a bizonyos sötétséget, amit emlegetett. A kés sem segít ebben, de Charlotte nem itt ölné meg egy rakás rendőr előtt. Ella nem veszi Charlotte poénját, de ez elég sötétre sikeredett. Viszont Ella lehetne Charlotte „jóság-mentora”, hiszen ő legalább tudja mit jelent jónak lenni. Nem, nem, nem mert elfoglalt, sok a munka, a hadnagy nélkül megállt itt az élet. Belép Dan, de ugyanazzal a lendülettel már megy is ki, Ella valami izét akar vele elhozni, csakhogy minél távolabb kerüljön Charlotte-tól. Dan is annyira megkavarodott, hogy azt se tudja, hol menjen ki az irodából.

3a.png

Linda épp egy szolgáltatót fenyeget, ő bizony a legjobbat akarja a temetésre, és a rossz kritika semmi lesz ahhoz képest, ha a pokolra kerülnek, de neki nem kellenek a gagyi díszeik. Szerencsére befut Ámenka, majd ő segíthet. A rendőrségen feltörték Kim fiókját, csupa pozitív dolog, egy cipőtől ez túl hamis, viszont a rendszer ajánlott neki egy társat a közös érdeklődés alapján, szusi, szörfözés. Még egy randi is összejött, pont a gyilkosság estéjére, vagyis a partner/gyanúsított innen vadássza le az áldozatait. Sajnos a partnerről nem tudunk meg semmit, a profilképén is csak a szemei látszanak. Lehet lesz egy megoldás, ugyanis a TM rendez egy ismerkedési estet és a gyanúsított is ott lehet. Lucifer lecsap a lehetőségre, majd ő lesz a csali, de ezzel lesz egy gond, a gyanúsított a nőket kedveli. Chloe megy, Lucifer képtelen elképzelni, ahogy jól érzi magát és flörtölget, de Chloe meg tudja csinálni, hisz csak könnyelműnek és felszínesnek kell lenni, majd előhívja magából a belső Luciferét. Na, ez már Lucinak is tetszik, indulhat a teljes átalakítás. Később Chloe játékbabákkal tanulja, hogyan kell szórakoztatónak lenni a társaságban, de sajnos unalmas családi sztorikat mesél. Lucifer teljesen kiakad, sőt, még a kis Trixie is egyetért, hogy róla egyáltalán ne beszéljen, ha szórakoztató akar lenni egy randi estén. Jön a szerepcserés tanulás, Lucifer megmutatja, hogyan legyen Chloéból Lucinda.

A rendőrségen Ella továbbra is Charlotte elől menekül, de hiába, a liftnél csak utolérte. Sőt, bekerült egy törvényszéki továbbképző programba, ahol a helyszínelést is megismerheti Ella segítségével, igazi piócaként fog majd rátapadni. Közben jön egy nagydarab rendőrpajti, Charlotte nem várná meg míg ide ér, de elég egy figyelmeztető pillantás Ellától, ha már jó akar lenni… Ugrás a partira, Chloe kitette, amit kellett, még Lucifer se tud belekötni az ő Lucindájába. Viszont ad Chloénak egy fülest, hogy oszthassa az észt, ha megtalálja a gyanúsítottat. Chloe leszedi a szülinapi nyakláncát, de elveszi Lucifer kendőjét, így teljes a kép és még Lucifer is elámult azon, mennyire szépen ring Chloe feneke. A partin Chloe a bárpulthoz sétál, egy sört kér, de Lucifer azonnal szól, proseccót! Érkezik egy lehetséges jelölt, de Chloe annyira rossz és affektálós Lucinda, hogy azt még Lucifer tanácsai sem mentik meg,  a csóka pár kényelmetlen pillanat múlva lelép. A megfigyelő kocsiban Dan már elkönyvelte a kudarcot, ám Lucifer szerint idő kell, hogy átváltozzon Lucindává. Jöhet a következő jelölt, Chloe most igazán bedobja magát, de Lucifer dumál neki, a flört gagyi, újabb kudarc. Na, csak ennyi kellett, Chloe kiszedi a fülest, és az italába dobja, jobb lesz ez egyedül. Erre Lucifer háborodik fel, semmibe veszi a tervet, ideje a tettek mezejére lépni és megmenteni az akciót, Dan pedig ne csináljon semmit.

Most, hogy Chloe újból önmaga lett, sokkal jobban megy neki a szórakozás, máris talált magának egy Benjit, a DJ-t, akivel igazán kellemesen elbeszélgetnek a szörfözésről. Lucifer meglátja őket, mintha nem is hinné, hogy Chloe képes szórakoztató lenni, hát oda megy a pároshoz. Benji egyébként szereti a szusit is, de Lucifer szinte követeli, hogy rakja vissza a fülest, ezalatt Benji elrohan. Kint paparazzik hada kezdi Benjit fotózni, sőt, érkezik Dan, majd Chloéék, le van tartóztatva. A rendőrségen Benji elmondja, hogy randizott Kimmel, sőt, ő látta utoljára a halála előtt. Ez nem így van, Esther otthon volt, mikor hazavitte őt, ezért nem is akart bemenni hozzájuk, mert el akarta kerülni az idegesítő, szelfiző, hestegező csajt. Sőt, igazából Estherrel akart volna megismerkedni, de Kimet sokkal érdekesebbnek találta, ezért örült, amikor felbukkant a lány a randioldalon. Lucifer képtelen elhinni, hogy egy cilindert cserélt volna le egy cipőért, pedig így van. Kim mellett neki sem kellett állandóan a szuper menő DJ-t játszania, mint a többi nő mellett, hanem önmaga lehetett. Lucifernek lesz min törnie a kis buksiját, de Chloe máris talált egy gyanúsítottat, Esthert, féltékenységből ölt. Lucifer már Esther fotóit nézegeti, képtelen róla elhinni, hogy féltékeny lenne cipő Kimre. Ez olyan mintha Lucifer lenne féltékeny egy gemkapocsra, vagy Danre. Sőt, Esther állandóan utazgat, nem tehette meg. Chloe egy pillantásra sem méltatja a popsiszelfis képet, de azt a fotót megnézi, ahol Esther mögött ott van két kisméretű súlyzó. Kicsi, tömör és elég súlyos,  hogy jókora bajt okozzon, a tetthelyen nem találták meg, és egy hirtelen felindulásból elkövetett gyilkossághoz pont jó. Chloénak megvan a gyanúsítottja, de Lucifer szerint Esther nem gyilkolhatott, meg se bírná emelni.

9.png

Ella javában bujkál, de Charlotte elől képtelenség elbújni, így ideje vallani. Ellának egyszerűen nincs ideje vele foglalkozni. Charlotte figyelte őt, állandóan cseverészik, lenne rá ideje, de Ella szerint emberekkel beszélgetni igazán hasznos időtöltés. Mi van akkor, ha ez Ellát  egyáltalán nem is érdekli, akkor azt tanítsa meg, hogy színleljen érdeklődést! Ella rájön, hogy nincsen semmilyen továbbképzés, és ezzel a hazugsággal Charlotte máris tönkretett mindent. Linda és Ámenka eközben a tengerparton keresnek megfelelő területet, hogy legyen elég hely kb. 350 embernek, akik Reese búcsúztatójára jönnek. Viszont Linda rájön, hogy valójában csak kompenzál, mert nem érez semmit a halála miatt. Ez is csak róla szól, mert képtelen feldolgozni a saját halálközeli élményét Anyuval, és hát ostoba halandóként sokkal jobban érezte magát. Lehet kaméleon lenne, ha hitt volna az újjászületésben. Ám most, hogy tudja a mennyei infókat, sokkoló az érzés mi történhet valójában. Nem is igazán akarja ismerni a társaságot! Chloe és Lucifer a fürdőruhás Esthert hallgatják ki, Lucifer alig bírja levenni a csajról a szemeit. A súlyzók Kimé voltak, ő maga nem edz, mindent megtett szegény lány azért, hogy utánozhassa a menő csaj lakótársát. És mi van a féltékenységgel, de Lucifer segít Esthernek, nehogy Chloe csőbe húzza, mi az ő legtitkosabb vágya? Abba akarja hagyni a hazudozást, az összes kép csak egy photoshoppolt kamu, még plakát is van egy barbadosi képpel. Sőt, edzőterembe jár, de a súlyzók tényleg Kimé voltak, aki egyébként várt egy jókora összeget, amiből plasztikáztatott volna, hisz mindent megtett volna, hogy olyan csinos legyen mint Esther.

Chloe azon gondolkodik, talán valaki a pénz miatt ölte meg a lányt, Lucifer viszont azt sajnálja, hogy Esther egy csaló volt. Sőt, Chloe a hibás, lassan úgy érzi, hogy cipő lesz mellette, pedig neki a cilinderek között a helye, úgyhogy otthagyja Chloét. A tengerparton Ámenka és Linda megejtenek egy nagy beszélgetést, kibékülnek és Linda megtanulja, hogy néha elég csak a felhőket nézni, hogy kitisztuljon a feje, igaz a kérdésekből továbbra is ugyanannyi van, mintha tudatlan lenne. De kár a kaméleonságért. A rendőrségen Ella semmit se talált a pénzről, viszont Charlotte igen, ez amolyan bocsánatkérés tőle, a korábbi hazudozásért. Elhozott egy szerződést, amit két éve Mack és Kim kötöttek teljes titokban. Sőt, Kim volt az applikáció kiagyalója, és ő vette fel Macket. Vagyis Kim nem törte fel az appot, hiszen ő volt az, aki megalkotta, de akkor kicsoda Mack? Egy teljesen átlagos pasas, kettesekkel ment végig a középsulin is, és spinninget oktatott. Viszont ha egymás mellé rakjuk az átlagos Kim és a közepesen jóképű Mack fotóját, kinek lenne esélye sikerre vinni a programot? Kim megmaradt a háttérben, Mack tárgyalt és learatta a babérokat, meg a pénzt. Ez lett volna a várva várt pénz, de az alibije tisztának tűnik a gyilkosság idejére, de bármelyik alkalmazottja kamuzhatott. Most bizony kéne az a súlyzó, talán azon rajta lennének a gyilkos ujjlenyomatai. Charlotte tapasztalt ügyvédként tudja, hogy a kezdő gyilkosok általában magukkal viszik a gyilkos fegyvert, ő is sokszor segített kimosni az állítólagosan gyilkossággal gyanúsított klienseit. Állítólag, ezt a csajok se feledjék, de házkutatási parancsot közvetett feltételezésekre alapozva még így se kapnának. Vagyis most Chloénak igazán be kell vetnie magát.

Mack-palota, Lucifer érkezik látogatóba, Mack elég menő neki, hogy ismét a cilinderesek között pörögjön, menjenek el együtt bulizni. Klassz, de már elég elfoglalt, épp Chloéval iszogatnak. Mack nagyon lejjebb adhatta, de nyugi, azonnal indulnak, Chloénak sajnos mennie kell. Pedig ők is nagyon jól szórakoznak, mondhat bármit Lucifer erre. Macknek elég gyanúsak, biztos van valami köztük, de egyszerre állítják, hogy semmi. Mack hoz egy sört, addig döntsenek, ki marad, a páros meg veszekedni kezd. Lucifer szerint Macket is el akarja rontani az unalmas életével, de Chloe most hivatalból bájolog, a gyilkos fegyvert keresi és elmondja a nehézfejű társának az elméletét. Lucifer kénytelen belenyugodni, hogy Mack is csaló, akkor keressék a fegyvert. Chloe korábban végignézte a népszerűbb rejtekhelyeket, de a kandallót nem, és lám, ott a véres súlyzó. Mack visszatért, de nem sörrel, egy jókora pisztollyal. Mack beismeri a gyilkosságot, Kim tönkretette volna az oldalt, mert azt akarta, hogy mindenki hozzáférjen. Lucifer előveszi az idegesítő énjét, a lakás tele van Mack képeivel, szobraival, Lucifer felkap  egy fejet, és egy kis szövegelés után eldobja, Mack elkapja a szobrot, de a fegyver kiesik a kezéből, Chloénak innen sima ügy a letartóztatás.

Linda újból dolgozik, Lucifer elmeséli a cilinder és a cipő ügy tanulságait, de neki nincsen unalmas oldala, sőt, nem kell megjátszania önmagát, hogy érdekesnek találják. Viszont mi van Lindával? Egy elég sötét helyen járt, de valaki segített neki meglátnia a fényt. Idéz egy híres mondatot Oscar Wilde-tól, kiderül Lucifer adta a híres írónak az ihletet, hát lesz mit megbeszélniük az ülés hátralevő részében. A rendőrségen Ella és Charlotte rendezik a soraikat, Ella köszöni a segítséget, elkaptak egy gyilkost. Sajnos Charlotte ellopta azt a szerződést, de Ella nyel egy nagyot, rosszat tett ugyan, de jót akart, csak ez számít! Gyakorolni kell, hogyan legyünk jók, Charlotte jó úton jár, bele fog jönni. Akkor kénytelen lesz elfogadni az állást a kerületi ügyészségnél. Ella próbálja neki sugallni, hogy ezzel alaposan csökkenne a fizuja, sok mindenről le kéne mondania, amit eddig megtehetett.  Charlotte már elhatározta magát, itt rengeteg jót tehet, sőt sokat fog a rendőrségre is járni. Szegény Ella, ezt megkapta. Chloe-lak, ismét Monopoly-est, de kibeszélik a Lucinda-lét tanulságait. Chloénak sokkal jobban ment az ismerkedés, ha önmagát adta és Trixie is megteheti ugyanezt. A kislány viszont meg se hallja, eltűnt a cipő. A cipő ott van Lucifernél, akit egy csinos neglizsébe öltözött hölgy vár egy cilinderrel a fején. Lucifer bizony most is a cilindert választja. Zenelista

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása