Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 1x06 - TS-19 (18+)

2018. május 28. 10:00 - Chat Géza

6.1.jpg

Visszatekintő a múltba: Shane Rick ágya felett rimánkodik, miközben a folyosón aprítja a U.S. Army a gyanús alakokat. Rick nem mozdul, plusz a lélegeztető is leáll egy kisebb robbanásnak hála, Shane meg nem egy Phd-s doki, hogy ránézésre megállapíthassa: él még a komája, úgyhogy otthagyja a cimbit, de a great escape előtt még eltorlaszolja az ajtót egy másik öntöttvas hordággyal. Hát ezért élte túl Rick a kórházas zombifelvonulást. És akkor most vissza a jelenbe, ahol kis csapatunk szemez Dr. Edwin Jennerrel, aki férfiasan rámarkolt kézi ágyúval a kezében, feléjük böködve köszön és invitálja őket befele.

Mindenki ártatlan, mindenki cimbi, csak egy kis vérvétel és már mehet is habzsi dőzsi, mert ekkora cool fasza királyos ez a hely. Shane persze belefingik a nulláslisztbe és kettéhugyozza a jó hangulatot, hogy kicsit bemórikázva megkérdezze a dokit, hogy hol vannak a többiek. Sehol senki, ő az egyetlen, ezt kell szeretni. Na, a partikillert meg is tapsoltatja Glenn. Még szerencse, hogy az ezt váltó jelenetben újfent folytatódik Jenner egekig való ajnározása és a prosztatájáig történő benyalás, mivel kiderül, hogy van meleg víz. Azt persze már senki sem hallja meg, hogy nem ártana nem elpocsékolni az egészet a gecibe, így viszont megkapjuk, ahogy az egész bagázs rárejszol a forró gőzre, mintha a Nimfomániás plakátjára akarnának kikerülni, kivéve Shane-t, aki inkább a masszív lerészegedésbe fektet komolyabb energiát, és Andreát, aki meg összekucorodva, remegve pörgeti fejben a személyes epilógusát, majd tüsszenti be a perem alá az előbb olyan nagy elánnal magába töltött finom kis borocskát.

Rick kimegy még egy kis megmaradt itókával elbeszélgetni a dokival és végre kiböki, hogy de kurva szar, hogy egyszer mind meghalunk, azaz, hogy valahogy megfertőződünk, meghalunk, átváltozunk, aztán valaki csak fejbe lő minket és meghalunk. Na, ez, ez szopó doki, ettől félek én annyira – mondta Rick borgőzös pofával intézve szavait Jenner irányába. Eközben "csak" Shane vall szerelmet és próbálja megerőszakolni Lorit a könyv- és játékszobában, azzal ne is foglalkozzon senki, tényleg. Miután sikerül egy karmolással eltántorítani a macsót már megy is, hogy álomba sírja magát, mire Rick totálon bebaszva bezuhan mellé az ágyba és gyomorból büfögve azt mondja neki: Nem lesz semmi baj. Szeretlek- és bekómál reggelig.

6.12.jpg

T-Dog sütött finom tojást. Igaz, csak porból, de ki nem szarja le, finom portojás, mindenki imádja, másnapos gyomorra legjobb, evör. Doki is tiszteletét teszi és még ki sem tölti magának a reggeli kávét, már jönnek is a faszkodó kérdések. Mutat egy videót egy bizonyos TS-19-es betegről, aki megfertőződött. Tök evidens, hogy a doki feleségének utolsó perceit látjuk a monitoron, de ezt nem mondja ki senki, mert speciel a zigóták szintjére süllyedtek agyilag az egykori táborlakók és csak az evidens dolgokról akarják tudni, hogy az mi. Az ott egy agy. Így működik, neuronok milliói, meg a pöcsöm tudja, és így tovább, ettől leszünk egyediek. Vágás, ami eddig fényesen villogva cikázott a delikvens koponyájában, na az most teljes sötétségbe borult. Igen, elhalt az agy, de ott valami fel-felgyullad. A Kóbor Jánosok csak járni és enni tudnak, az agyuk további része elvesztette lényegi értelmét és kajak nem is működik. Záró taktusként a videón látható röntgenfelvételbe még belóg egy pisztoly, ami elsül és kioltja a TS-19-es beteg életét. Persze, erre is rákérdez valamelyik zseni, hogy mi volt az. Hagyjuk. A doki elmondja amit tud: 3 perc és 8 óra időintervallum között változnak át a megfertőzöttek. Ez mind zsenélia, de Dale rámutat arra a bazi nagy vörösen izzó led órára, ami megérkezésük óta érdekes módon nem baszta ki egyikük szemét se, és megkérdezi: Sorryka, de miért számol vissza az óra és mi lesz, ha nullához ér, tekintve, hogy most értünk el T mínusz 59 perchez. Ja, hát akkor elfogy a generátorokat üzemeltető benyó.

6.13.jpg

6.14.jpg

Nem kell nagy koponyának lenni ahhoz, hogy rájöjjünk ez bizony szopás, mert ha nincs generátor, akkor nincs áram, ha nincs áram, akkor, nincs világítás, levegő, meleg víz, semmi. De ezt is csak a beszélő oprendszertől tudja meg a csapat, mert Jenner szépen elsunnyogott legott. Kis pánikhangulat, hogy most mi a tosz lesz, majd amikor már csak 30 perc van hátra, megszólal a riasztó, tartalékáramra kapcsol az épület. És azt meg hogy csinálja egy É-PÜ-LET? He? – kérdezi tök jogosan és csak kicsit bebaszva Daryl, mire Jenner lefitymálón válaszol, hogy ennél sokkal spécibb ez a betontömb ám. Pölö? Például megvédi a világot minden pusztító genyótól bázmeg. Ez fog történni nem sokára, az épület elégeti a levegőt. Röviden és tömören 5-6000 fokra hevíti a levegőt és robbanáshullámok kíséretében a kóceráj szépen megsemmisül és a nullával lesz egyenlő. Summázva: ez nem annyira jó hír most nekik.

6.15.jpg

Így buli meghalni, szóval Jenner szépen bezárja a bótot. Daryl egyből megindul felé a fejszével, hogy megváltoztassa az álláspontját. Oké-oké, csináljatok amit akartok a kinti ajtón úgysem juttok ki. Jenner még mond privátban egy elbocsájtó szép üzenetet Ricknek, aztán viszlát. Rendicsek, a neve nincs, legnagyobb statiszta fekete nő is marad meghalni, ahogy Andrea is. A többiek már a bejárati ajtót nyektetik, aztán meg az üveget baszkodják, hogy valahogy kijussanak. Szerencse, hogy a megruházott mosónő, Carol anno megtalálta Rick redvás gatyájában a bespájzolt gránátot, amit most átad a jó Sheriffünknek, aki így végül „kinyitja” az ablakot és már iszkiri, futnak is a derékszög párhuzamba leparkolt lakóautóhoz, meg a többi gépsárkányhoz. Andreát Dale győzködi, hogy ne haljon már meg itt, jöjjön már, de a szép szó helyett azzal jut érvényre, hogy ő is leül és várja a levegőrobbanást. Ezt Andrea pici lelke nem tudja elviselni, úgyhogy már skeráznak is kifelé a halál torkából.

Utolsó pillanatig kimaxolt menekülős jelenetben mindenki megtalálja a fedezéket, így minden gond és probléma nélkül gyönyörködhetünk a CGI-robbanás, tűz és füst idilli low budget látképében. Ennek a bulinak lőttek, hőseink útnak indulnak, hogy új otthont keressenek.

Címkék: 18+ twd
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása