Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szolgálólány meséje 2x06- First Blood

2018. május 28. 13:00 - hektor_

Átütő akcióval folytatódnak a gileádi krónikák, nekem mondjuk eddig sem volt nagy problémám a sorozat lassúságával, hiszen a könyv és az első évad sem épp az eseménydús dinamikájáról híresült el. Viszont most.. na most tényleg körömrágva várom a következő részt - de ne szaladjunk ennyire előre, ilyen hosszú hogyvoltra már egyébként is régen volt lehetőségem.

Offred a vakítóan fehér szobában dekkol továbbra is, az alfelét eltakaró függönyt időközben egy savmart üveglapra cserélték. A lány nem vetélt el, így gikszer végül is nincs, Türkiz nagy izgalmában azért belefújna némi ösztrogént, de a doki hárít.

- Az első terhességednél voltak komplikációk?

- Hannah-val?

- Az első terhességednél.

Offred befeszül a gondosan megválogatott kifejezéseken, Türkiz próbálja oldani a hangulatot azzal, hogy az üveget kinyitva megmutatja neki az ultrahang képet.

h1.png

Hazaérve Szürke és az ifjú Mrs.Blaine, Nick felesége várja őket a konyhában, utóbbi nyilvánvaló közutálatnak örvend a háznép részéről. Offred mégsem mondott le Nickkel való kapcsolatáról, a nappaliban egymás kezét fogva tervezgetik a jövőjüket, mikor rájuk nyit a házvezetőnő. Mindeközben a Parancsnok az új Rachel és Leah központ építését felügyeli, Lydia néni is ott sertepertél – az öreglány az utóbbi időben eléggé rászállt a Waterford családra, hogy ez csak a szolgálólányuk terhességének, vagy egyéb intő jeleknek tudható be, egyelőre nyitott kérdés marad. Megjön a főnök is, Mr.Pryce, elégedetlen az előkészületi munkálatok menetének lassúságával, de Waterford azt mondja, peace yourself, apukám, 2 nap bőven elég lesz a befejezésre. Hát Mr.Waterford, mi most vagyunk épp a házfelújítás közepén, innen tudom hogy azok a bizonyos 2 napok általában a kigondolt munkálatok századrészére szoktak elegek lenni, de tény hogy nálunk nincs is 50-60, akasztás ígéretével kordában tartott dolgozó, úgyhogy inkább kussolok.

h2.png

Nick felesége próbálja elcsábítani az embert, sikertelenül, de lássuk be, 15 évesen ez nem könnyű meló, így viszont annyira kellemetlen az egész, hogy én feszengek tőle. Türkiz lesi Offred minden kívánságát, a lány cserébe megengedi neki, hogy fogdossa a hasát.

Flashback: Serenát meghívták beszédet tartani a könyvéről, melyben ugye a nő helyéről ír. Az asszony még meg sem szólal, amikor már röpködnek a „Takarodj haza!/Náci kurva/Fasiszta picsa!” kollokációk. Egy üveg víz is repül, de csak a táblát találja el, az előadást viszont ezzel be is rekesztik.

Türkiz végre elaludt, Offred kimegy vízért a konyhába, ahol a Parancsnokkal flörtöl.

h3.png

h4.png

Másnap reggel Nick felesége jön hülye kérdésekkel zavarni a szolgálólányt, aki ugye a férjével hancúrozik: a férjem utál engem? Csúnya vagyok? Nem akarja elhálni a házasságot, pedig ez a kötelességünk, nincs időnk, Isten nem nézi jó szemmel ha várunk a gyerekkérdéssel legalább amíg nagykorú leszek, de Nick nem hajlandó. Mi baja? Mi van, ha nemi áruló?

h5.png

Offred reakciója az utolsó kérdésre tökéletes:

h6.png

Türkiz zsúrt szervezett Offrednek, meghívta a barátnőit, meglepetééés! A gesztus kedves lenne, viszont a délután inkább kínosnak mondható, miután a ház asszonya ott lebzsel körülöttük egyfolytában, haverkodik Ofglennel - aki nyelv hiányában ha akarna sem tudna reagálni -, meg sütit szed a tányérokba. Kicsit arra emlékeztet a jelenet, mint mikor tizenéves tinédzserek bulit csinálnak úgy, hogy a szülőket persze nem tudták elzavarni otthonról, ezért a felügyelői szemek a konyha/nappali sarkából vigyázzák a partyt, gömbölyded anyuka előveszi a „híres szépség voltam lánykoromban” kezdetű örökzöldet, míg a papa örül hogy végre nyugton hagyják, és szisszent egy ezúttal nem alkohol és/vagy kalóriamentes sört a teraszon. Sőt, vagy mint mikor a főnök leereszkedik az alkalmazottaihoz a margharita pénteken, és úgy csinál, mintha közéjük tartozna, miközben a próbálkozásait zavarba ejtő csendek és vaskos összenézések kísérik. Na pontosan ilyen ez az összejövetel is.

h7.png

Flashback: Serena újabb dühöngő közönség előtt lép fel, ezúttal el is tudja mondani amit akar, aminek végeztével egy merénylő hasba is lövi, mielőtt beszállna az autóba.

A party után a ház asszonya végtelen együttérzéséről újabb tanúságot téve megmutatja Offrednek a gyerekszobát. A baj ott kezdődik, mikor a lány nem fogadja el a nyújtott kisujjat, hanem rögtön az egész karját szeretné: Hannah gyerekszobájának emlegetésével felvezeti, hogy ha láthatná a lányát, jaj de jó lenne. Türkiz itt húzza meg a határokat, nem és kész, sőt, pakold össze a cuccod és költözz vissza a szobádba. A végén mindkét nő sír, Offred elszalad és útközben belefut Nickbe, elhogyvoltozza mi történt, majd a srác nyugtató szavaiért cserébe rázúdítja a délelőtti eseményeket: jobb lesz, ha a feleségeddel hálsz, mielőtt felnyom az erkölcsrendőrségnél.

- 15 éves.

- Ó, meg kell dugnod valakit, akit nem akarsz? Te szegény!

h8.png

A sofőr jobb híján elfogadja a javaslatot, és egy minden romantika nélküli, a gileádi nemzet tökéletes polgárságát tükröző estét tölt az új asszonyával – ebben egyébként a legborzasztóbb talán az, hogy nem elég, hogy nem te választod meg, kivel kötöd össze a sorsod, de ráadásul folyamatosan cidrizned kell attól, hogy életed párja az első félreértésre vagy rossz megmozdulásra azonnal feljelent és a falon kötsz ki. Imádkozás az ágy szélén, a sötétben egymásnak háttal állva levetkőzés (alsóruházat természetesen marad!) majd pár lökéssel prüszkölve betömi a lyukat. Mármint tényleg a lyukat, még mielőtt valaki illetlen tahóként könyvelne el, a takarón van egy erre kialakított nyílás, hogy a meghittség utolsó morzsáit is kiűzzék az aktusból, és tényleg csak a gyerekgyártás céljára vegyék elő ezt az időtöltést.

h9.png

h10.png

Türkiz az üvegházban vagdossa a rózsákat dühében, mikor jön a Parancsnok hízelegni és hoz magával egy flashbacket: kórházi szoba a lövés után, Türkiz magához térve azonnal tovább íratná a férjével a beszédét. Waterford halogatná és sajnálkozik az eseten, mire a felesége közli vele hogy fejezze be a siránkozást, és legyen férfi - zseniális különben a nő karakterépítése, a parancsnokot mintha pofonvágták volna, visszatér a beszédre, melybe belefűzik az igazságszolgáltatást:

- El fogják kapni. Higgy Istenben!

- Istenben hiszek, de a rendőrségben nem.

Nos, akár a Teremtő, akár a zsernyákok kerítették elő, később a merénylő egy erdőben térdel a Parancsnokék előtt, aki a szeme láttára lövi agyon annak feleségét.

h11.png

Este a férfi bemegy Offredhez, ajándékot is hozott, nesze itt egy kép a lányodról, kis csöcsörészéssel megtoldva. Az előjátékon szerencsére nem lépnek túl, a lány leállítja a Parancsnokot: csitítsd a viharod, árt a babának.

Másnap az új, high tech vörös központnak ünnepélyes keretek között kezdődne a megnyitója – hát igen, van is mit ünnepelni azon hogy innentől a nőket akiket akaratuk ellenére tartanak itt, már nem egy piszkos tornateremben, hanem márványpadlós, drága üvegcsarnokokban kínozhatnak –, mikor Nick végre rászánja magát, és elárulja a gazdáját Pryce Parancsnoknak. Eközben Türkiz otthon Offredet leckézteti, ledobja a kötőtűt a földre, hogy vegye fel. Megjön Nick taknyos felesége is, akit az asszony utasít, hogy ismételje meg ezt a gyerekes húzást, a kiscsaj végül belemegy, mire Offred bölcsen kihasználja a terhességét és rosszullétre hivatkozva lelép.

h12.png

Megkezdődik az avatási ceremónia, ott van az összes fejes és mindenki, aki számít. Waterford Parancsnok megadja a kezdő lökést a jelenetnek:

- … a fényes és bőkezű jövőnek, ami most veszi kezdetét az Úr alázatos szolgái, a szolgálólányok önfeláldozásával!

Az említett lányok a csarnokon kívül állnak, mikor Ofglen kilép a sorból és elindul be a terembe, mindenki értetlenkedik, majd megáll az üvegfalon belül és szembenéz a társaival, kezében egy gránáttal. A piros ruhások sarkon fordulva rohanni kezdenek, Ofglen is, csak ő a férfiak gyülekezete felé, és felrobbantja a fél épületet.

h13.png

BAMM! A második évad asszem végre megérkezett!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.05.29. 20:43:00

"Hát Mr.Waterford, mi most vagyunk épp a házfelújítás közepén, innen tudom hogy azok a bizonyos 2 napok általában a kigondolt munkálatok századrészére szoktak elegek lenni, de tény hogy nálunk nincs is 50-60, akasztás ígéretével kordában tartott dolgozó, úgyhogy inkább kussolok."

Itt hangosan felröhögtem. Ilyen esetben talán nekünk se kellene 3! hetet várnunk mesterre hogy végre megjavítsa a zuhanyzót. :)

hektor_ 2018.05.30. 07:48:44

@Prof. William: :D Alap, a közembereknél a "2 nap alatt meglesz" fejbenszámolva ugye átlag 4 hét, de itt 4 PERC lenne

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.05.30. 14:31:29

@hektor_: Ugye ugye. Itt legalább rend van mint ahogy Sztálin elvtárs idejében is az volt. :)

"BAMM! A második évad asszem végre megérkezett!"

Hát egy 10 részes évad 6!-ik részében már NAGYON ideje volt! Az első 5 rész mintha az előző évad gyenge recapja lett volna és nagyon naaagyon húzták.

al Dajjal 2018.06.07. 12:58:13

Csak a Hogyvoltot olvasom, de az ilyen vélemények (lassú, vontatott, évad 6-ik része végén: Az évad megérkezett) kezdem érteni, miért mondták az alkotók, hogy 10 évad van benne. :-D

Amúgy nem baj, ha gyakran van kitekintés a fő cselekményből, ha ezzel egyfajta világleírás/-bemutatás a céljuk, s ezt meg is tudják valósítani.
süti beállítások módosítása