Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x07 - Off the Record

2018. május 24. 13:00 - Szencsike

Ebben a részben egy nagyon különleges karaktert ismerünk meg, aki az egyik főszereplőhöz kötődik. Az emberünk, Reese Getty a kórházban ébred fel, valami nagyon súlyos baleset érhette, mert halálközeli élményben volt része a nővérke szerint. Sajnos a pasas hiába reménykedett, senki sem látogatta meg, még a felesége sem. Nos, voltak nehézségeik, de ha már kapott egy második esélyt, helyrehozhatja a dolgokat. A kórházból kikerülve első útja a feleségéhez vezet, hatalmas virágcsokorral ér a ház elé, de bentről a nej és egy szerető nevetgélése hallatszik ki. Bizony Reese, asszonyka túllépett rajtad, és a szerető hamarosan felbukkan, Reese-nek el kell bújnia, hogy a távozó öltönyös, jóképű és nagyon elégedett szerető ne vegye észre, aki nem más, mint  Lucifer. A virágok  az út mellett végzik, és követi a Szeretőt.

1.png

Reese követte a Szeretőt a Lux nevű bárba, és ott azt kell látnia, ahogy a pasas más csajokat is fűz. A felszolgáló csajszitól tudja meg, hogy a fazont Lucifer Morningstarnak hívják, és a bár az ő tulajdona. A következő pillanatban Luci már ott ül Reese mellett, tudja miért van itt, de nem, nem fog vele lefeküdni, ha ezért jött, mert nem találja őt eléggé vonzónak. Tény, hogy Reese nem néz ki olyan rosszul, de Luciferhez képest tényleg nulla. Viszont Luci szívesen kerít neki egy másik hapsit, ha erre lenne igénye. Reese nem meleg, felesége van, aki megcsalja őt, egy igazi szemétládával. Na, itt a lényeg, Luci arra biztatja, hogy álljon ezért bosszút, még ötleteket is ad, de Reese egyszerűen csak behúzna neki egyet. De ennyi nem elég, hisz a másik vitte a nőt, tegye csak tönkre az életét! Közben a bárba megérkezik Chloe is, így Lucifer sajnos kénytelen kimaradni a bosszúállásból, és szól is a nyomozójának. Reese-t ez sokkolja, hogy a rendőrségnek is dolgozik, de bizony, néhány hete kezdett csak. Akkor visszaugrottunk valahová az első évad elejére, így a régi, karót nyelt, „zabszemaseggében” Chloét ismerjük meg, aki már cibálja is el Lucifert egy bűntény helyszínére, ha már annyira dolgozni akar. Reese ugyan bemutatkozik a nyomozónak, Lucifer sok szerencsét kíván a büntetéshez, ám Reese nem fogja ilyen könnyen elengedni a dolgot.

2.png

Bizony, hogy nem, Reese újságíró a Los Angeles Telegraph-nál, és már a szerkesztőjével is megbeszéli, hogy nagy sztorija van. Utánanézett Lucifernek, öt éve még nem is létezett, mára van egy night clubja, és állítólag ő az Ördög. Egy dilis, ennyi a szerkesztő véleménye, de a rendőrségi kapcsolatra már ő is felkapta a fejét, Reese szerint ezzel rejteget valamit az ürge, és ki fogja deríteni hogy mit. A szerkesztő gyanít valamit, hogy talán személyes az ügy, de Reese állítja, hogy az ő részéről csak a sztori kell, úgyhogy mehet a dolog. Később Reese már a rendőrségen üdvözli Lucifert, aki örül is az új barátnak, de ne a sok zsaru között mesélje el, mit tett a Szeretővel. Dehogy, azért van itt, mert cikket akar róla írni, tegnap este meggyőzte őt arról, hogy igazán érdekes személyiség. Ennyi kellett csak Lucifer hiúságának, beszéljen csak bárkivel! Reese már mikrofonnal a kezében hallgatja meg a dolgozókat, egyiknek kifizette a kártyaadósságát, másiknak bemutatta élete párját, és talán a messzi délről jött, mindenesetre mindenki kedveli őt. Kivéve Dant, aki szerint Lucifer lopkodja a pudingjait és nehezen viseli, hogy a felesége egy őrült bártulaj kedvéért veszélybe sodorja az életét. A feleség dologra Reese ráharap, Dan felvilágosítja, hogy épp külön élnek. Reese kikapcsolja a mikit, van még remény, ne adja fel, még akkor se, ha a felesége körül legyeskedik ez az őrült alak. Érkezik a feleség, Chloe felismeri Reese-t, már látja ő is a címlapot: Színésznőből lett rendőrnő és a hangyás segítője. Hát, köszi, de ezt nem vállalja be. Reese nem adja föl, már ismeri Chloe életrajzát, és a főhadnagy is örül az ingyen sajtónak, így Reese mint megfigyelő Chloéék mellet maradhat. Szóval bármi lehet, kellemes vagy keserves élmény, Chloe inkább a keservest választja.

3.png

Irány a bűntény helyszíne, sajnos Lucifer hozza a vicceskedő, idióta énjét a sajtó előtt is, de szerencsére Chloe figyelmen kívül hagyja. A halottunk egy nő, még életében a biokozmetikumok híve volt, ám körülötte botoxinjekciók, illetve mindenféle szilikon implantátumok hevernek. Miután Lucifer kizsonglőrködte magát a szilikoncicikkel, máris rámutat arra, hogy ezek bizony olcsóbb mellek, egy magára valamit is adó L.A.-i plasztikai sebész nem ezeket használná, ő már csak tudja, felismeri a minőségi munkát ebben is. Ez egy jó nyom lehet, Reese hirtelen nem is tudja hova tenni, Chloe megmagyarázza, Lucifer felismeri azt, amit egy normális ember figyelmen kívül hagyna. Dan az áldozatra tereli a szót, miért így büntették meg a nőt, aki a természetes szépség híve? Lucifer erre is tudja a választ, hisz mint Ördög, ő a büntetések szakértője, Reese egyetértően bólogat erre. A cicik és az injekciók nem büntetésből vannak itt, ez vallomás. Chloe jobban megnézi a hullát, az ajka körül még a halála előtti botox szurik nyoma látszik, talán mégsem volt olyan természetes, mint amilyennek állította. Vagyis egy csaló, mondja Reese és jelentőségteljesen Luciferre néz. Lucifer meg se érti a célzást, de nagyon megdicséri a véleményért, és Chloe-nak beugrik egy másik ügy is. Az őrsön egy halott vegán séf aktáját nézegetik, egy kupac nyers hús volt a szájában, mert valaki kiderítette róla, hogy van egy saját marhafarmja és volt egy másik ügy is, egy környezetvédő, aki kerozinban fulladt meg, mert volt egy nem épp környezetbarát magángépe. Lucifer vigyorog, valaki öli a sarlatánokat, igaz náluk már csak a fiúbandák szörnyűbbek. A három halottat ugyanazzal a méreggel ölték meg, igaz, az első gyilkosság csak egy hónapja volt, a második kicsivel több, mint egy hete, majd a nőt most ölték meg, a gyilkos egyre rögeszmésebb. Közben Lucifer már máshova figyel, ki is megy az irodából, hogy egy rendőrkollégával tárgyaljon, egy kis pénzért cserébe kap egy nagyobb táskát. Reese persze látja mindezt, így nekiszegezi Chloénak a kérdést, mit nyer Lucifer ezzen a társuláson. Kérdezze meg tőle.

4.png

Lucifer és a táska egy gyártelepre mennek, amit Luci egy colos négernek ad át. Nem messze onnan Reese figyeli őt, de közben a feleségének hagyja sokadik bocsánatkérő üzenetét. Lucifer hamarosan visszakapja a táskáját, majd elhajt, Reese-t pedig egy bivalyerős nőszemély támadja és fenyegeti meg, hogy hagyja békén Lucifert vagy meghal. Reese-nek ez a fenyegetés csak olaj a tűzre, tuti, hogy most valami nagy sztorira bukkant, de a démoni erősségű, tőrrel fenyegetőző nőszemély alaposan helyben hagyja, csak úgy, első felszólításként, majd a következő pillanatban már sehol sincsen. Reese a szerkesztőségben kiadja az asszisztensének az utasítást, hogy keressen rá a telepre, de a srác szinte remegő hangon közli vele, hogy a felesége az irodában várja. Reese-nek csak ennyi kellett, hogy ellepje a romantikus köd az elméjét és besétáljon az irodájába, a feleségéhez, a mi derék Doktor Lindánkhoz! Reese-szel ellentétben Linda egyáltalán nem repes az örömtől, hogy viszontláthatja az urát, aki máris a kibékülős vacsorát tervezi. Linda azonban kikéri magának, hogy a szerkesztőségben mindenki még mindig a feleségének ismeri őt, ám ez két éve nincs így, hisz különélnek. Sőt, itt az idő véglegesíteni ezt, írja alá a válási papírokat.  Biztos összeállt mással, de Linda visszautasítja a szerető vádat, a kapcsolatuk ennyit bírt, mára semmi kötelék sincsen köztük. Régen bejött neki ez a nem-adom-fel habitus, de azóta minden megváltozott. Reese még mindig reménykedik, hogy helyrehozhatják a közös életüket, de itt már nincs mit helyrehozni. Reese időt kér, adjon neki egy napot, mert egy olyan munkán dolgozik, ami mindent megváltoztathat. Legyen, cserébe aláírja a papírokat.

Linda el, Reese az asszisztenséhez siet, a hely, amit keresett, lopott áruk átadási pontja, sáros a pasas, úgyhogy meg kell találnia táskát. Lux, Lucifer magabiztosan érkezik meg a klubba, Reese pedig csak erre várt, ő magabiztosan mehet fel a lakásba. Ott megvan a táska is, sőt, az ágyon egy félmeztelen, ám megkötözött, felpeckelt szájú hölgy nyöszörög, Reese nekilát, hogy kikötözze. Pezsgővel a kezében felbukkan Lucifer is, mégis ezek után mit higgyen Reese-ről, mi után nyomoz? Egy csalóról, és most megmenti a hölgyet, aki viszont mélységesen felháborodik, hogy őt megmentik. Ő kifejezetten élvezi, hogy kikötözve itt lehet, az öreg fazon pedig nagyon nem mókás. Ki volt az őrült nindzsanőszemély, akit bosszúból ráküldött? Ja az Maze, de neki ez a dolga, hogy megvédje Lucifert. És a táska, semmi, megvásárolta a rendőrtől, minőségi munka. Reese már nyitja is ki, erre egy kupac szexjátékot vesz elő, Lucifer még el is büszkélkedik, hogy ezek ehetőek, igaz az élelmiszer-biztonsági hivatal egyáltalán nem engedélyezte, úgy kellett becsempészni őket. Reese összeomlott, semmi szaftos sztori, csak az ehető játékszerek. Lucifer még vigasztalja is, de ha van kedve jöjjön vele, mert épp egy bűnözőért mennek Chloéval, az őt mindig felvidítja, igaz, előbb a kedves hölgyet akarta volna meghúzni, de az eset fontosabb. A hölgy még megkéri Reese-t, hogy kösse be újra a száját, ám Reese már messze jár fejben.

9.png

Később Chloe magyarázza, hogy az implantos tipp jó volt, találtak is egy kispályás plasztikai sebészetet, ahol használták ezeket. Ott Lucifer elkap egy fazont, akinek sebhelye van, ő volt az, aki megölte az áldozatokat, mert dühös volt, amiért neki a sebhely miatt tönkrement az élete. A rendőrségen Dan megdicséri a fogásért Lucifert, majd a kihallgató melletti figyelőben Reese elismeri Chloénak, hogy a cikkében egy igazi őrültségnek akarta beállítani a partnerségüket, de most látta, hogy milyen hatékonyak is ők együtt, habár Lucifer egyszerűen bosszantó figura. Még a cikket is ejti, és ez nem trükk, hiába gyanítja Chloe, egyszerűen tényleg nincs miről írni. Annak viszont örül, hogy megvan a gyilkos, de sajnos a sebhelyes tag vakvágány volt. Nem gyilkos, de eladott jó pár szennyezett botox koktélt, így jó páran lettek mérgezés áldozatai, viszont arról, hogy kitől szerezte be ezeket, nem akar semmit se elmondani. Chloét elhívják, majd a kihallgatóba besétál Lucifer, ideje gyorsítani a dolgokat, mert otthon ki kell kötöznie egy csábító hölgyet. Lucifer felveszi az ördögi arcát, és jó alaposan helybenhagyja a botoxos lelkét, aki megtörik és bevallja, hogy csak az online felhasználónevét tudja az árusnak. Kint pedig mindezt látja Reese is, teljesen megrémül az ördögi Lucifertől, aki a másik szobában jól végezte a dolgát, hát elégedetten távozik.

Reese ezek után elmegy Lindához, és kerek-perec kijelenti, hogy Linda sose találkozhat Luciferrel. Linda kikéri magának, hogy már a munkájába is beleszól. De ez most igenis fontos, ő az Ördög, a valódi Ördög, aki átver embereket. Linda szerint ez csak egy metafora, vagyis az idővonal szerint ő még nem tudja, hogy Lucifer tényleg az Ördög. Abból viszont nagyon is elege van, hogy Reese a szeretői után koslat, és most Luciferre vadászik, pedig vele végre igazán jól érzi magát. Reese mondhat bármit, Linda kiköveteli, hogy írja alá a válási papírokat, amit az immár ex-férj meg is tesz. Reese ezek után a szerkesztőségben elkezdi a saját hogyvoltját megírni, gyakorlatilag feleleveníti az elmúlt két évad minden fontosabb szereplőjét és eseményét, és megpróbál rendet tenni a káoszban. Majd jön a felirat, egy évvel később vagyunk, nagyjából a sorozat jelenében járhatunk. Reese irodája tele van zsúfolva papírokkal, a falitáblán gyakorlatilag ott szerepel a sorozat összes főszereplője és azt hiszem Reese a jegyzetei alapján kezdi kapizsgálni, hogy Lucifer és a körülötte lévő emberek és nem emberek nagyon sok titkot hordoznak, de bizonyíték még mindig nincs a kezében.

15.png

Vagy épp lesz, Lucifer és Chloe váratlanul felbukkan nála, eléggé leharcolt a pasas, Lucifer szerint egy fürdés nem ártana neki. A páros a botoxos ügyben kéri a segítségét. Új fejlemények merültek fel, a halottak mindegyike szerepelt a Telegraph életmód rovatában. Mivel az árus online nevét kiderítették, talán kommentálhatott is, de hiába keresték az újság oldalán, nincs semmi. Lucifer panaszkodik, hogy még ő is rakott fel képeket, de a cenzúra miatt levették őket, de nem ez a lényeg. A törölt kommentek kellenének, és szerencséjük van, archiválták őket, az asszisztense majd segít nekik. Chloe megy is a sráchoz, Lucifer marad Reese-nél, nem kapta el a Szeretőt, mi? Sajnos, elpusztíthatatlan, Lucifer így arra biztatja, hogy húzza meg a váratlant, viszont indulnia kell a terápiájára, ha elkésik, a dokija megöli. Lehet ez az infó jól jött Reese-nek, hisz ha meg lehet ölni Lucifert… Viszont Reese az ötletelés után beront Lindához, ahol ott van Lucifer is, mivel mindhárman ismerik a másikat, Lucifer boldogan kiált fel, hogy ők lyuksógorok! Reese viszont lelövi Lucifert, aki a tönkretett öltönye miatt nyög, de ha Chloe itt lett volna, akkor lehet nagyobb lenne a pusztítás. Reese teljesen megszállott, itt a bizonyíték, hogy ő az Ördög, de Linda okozza neki a legnagyobb meglepetést, ő tudja, hogy Lucifer kicsoda valójában. Sőt, most értette meg, hogy mit akart elmondani neki, hónapokkal ezelőtt, de már tudja. Tudja, hogy most mit érezhet, ő is legalább ennyire összezavarodott amikor megtudta. Lucifer szerint ha ezen ennyire kiakadt, akkor mi lesz a Szeretővel?! Reese még mindig nem vallja be, hogy tudja, hogy  Lucifer a szerető.  Mindegy is, Reese kitart amellett, hogy Lucifer az Ördög és Lindának a közelébe se szabad mennie, de Linda mást mond. Ő megismerte az igazi Lucifert, ördögi arccal együtt és a világa alaposan felfordult, de Lucifer egy jó ember és a barátja. Reese rájött a keserű igazságra: hiába próbálta meg elmondani Lindának az igazat, Linda végig tudta és nem is érdekelte.

Később a szerkesztőségben Reese megkapja a törölt kommenteket, pont a szerkesztőjétől. Ő is most szembesül azzal, hogy Reese még mindig nem szállt le a dilis bártulajról szóló cikkről, de most már muszáj lesz, ejtse az ügyet. Nagyon kevés cikket írt idén, pont emiatt a felesleges nyomozás miatt, és ebben ráadásul sehova sem haladt. Reese nem akar veszíteni, de a szerkesztője a karrierje végét jósolja, ha nem hagyja abba ezt az ügyet. A szerkesztője távozása után Reese szétveri az irodáját, de kezébe akad Chloe képe és eszébe jutnak Lucifer szavai, miután meglőtte: ha Chloe itt lett volna… Reese átnézi a törölt kommenteket, és eljut az árushoz. A pasi egy töpszli, átlagos kis ember, az Alvin névre hallgat és elég rémültnek tűnik. Reese a kommentjeiről szeretné kérdezni, ám Alvin azt hiszi rendőr, készen áll a letartóztatásra. Ő nem rendőr, újságíró, akik ugye szintén az igazságot akarják kideríteni, csak úgy mint Alvin. Igen, de az már rég volt, most már újra szedi a gyógyszereit. Reese megismert egy igazi csalót, hiába magyarázta el sok embernek az igazságot, azok meg se akarják hallani, tenni kell valamit, hiszen az illető átver mindenkit. Alvin habozik, de a kényszer erősebb.

16.png

Később a Luxban Lucifer vidáman iszik a csajokkal, egy asztalnál Reese figyeli őt és a tömegben sétáló Alvint. Közben érkezik Chloe, most veszi át a törölt kommentek anyagát, viszont Reese ismét felteszi neki a nagy kérdés, mit nyert Lucifer a társulással. A mostani Chloe szerencsére már ellazult, és válaszol is, igaz mindez csak Reese elterelésének a része. Alvin ugyanis Lucifer közelébe férkőzött és kivárta a megfelelő pillanatot, mikor Lucifer elfordult és nem figyelt a piájára, beleöntött valami szert. Chloe közben arról magyaráz, hogy valaki régen bántotta Lucifert és mindenfélével igyekszik kompenzálni, de a rendőrségi munka az, amivel igazán segítheti az embereket. Reese szerint ez hülyeség, nem bízik Luciferben még most se. Sajnos időközben Reese terve darabokra hullott, Alvin megismerte Lucifert, aki még be is mutatta a félszeg palit pár vidám hölgynek. Alvin túl jól érzi magát, így egyszerűen kicseréli Lucifer mérgezett poharat a sajátjára, úgy téve, mintha csak Lucifer italára vágyna. Sajnos azonban Alvin se figyel, a mérgezett poharat véletlenül egy kedves hölgy kapja fel és issza ki belőle a piát, majd összeesik és meghal.

17.png

Később a lányt már hullazsákban viszik el, Ella már közölte is, ugyanaz a sorozatgyilkos, aki a korábbi áldozatokat is megölte. Lucifer dühös, a saját otthonában ölt meg valakit, Chloe viszont nem is érti, hogyan lehettek egy helyen egyszerre a gyilkossal. Reese nagyon elgondolkodott, Chloe pedig rájött, hogy a gyilkos Reese-t akarta megölni, hisz rájött, hogy a pasas segít nekik a nyomozásban. Még Chloe sajnálkozik, hogy ő keverte bajba, addig Reese csak egy valakit tud hibáztatni. Hogy kit, azt nem tudjuk meg, Chloét elhívják, Reese pedig felkap egy kést a pultról. Egyenes Lucifer lakására megy, ő a hibás, tönkretette az életét, olyan dolgokat tett, amit sose akart megtenni, most pedig egy lány meghalt miatta. Ugyan már, az emberek mindig őt hibáztatják a gaztetteikért, de ő sosem mondta meg senkinek se, hogy mit tegyen. Reese még mindig az ördögi dumával jön, de Lucifer elárul egy titkot. Neki nincs befolyása arra, hogy ki kerül a Pokolra, ugyanis ezt kizárólag az emberek intézik a mérhetetlen bűntudatukkal, majd átélhetik a bűnt, amit elkövettek. De az a furcsa, hogy az ajtó nyitva van, de senki se akar távozni. Lucifer nem felelős Reese tetteiért, így nem az ő hibája, hogy a lány meghalt. Ideje végre kitalálni, hogy mit is akar Reese, hát Linda szerelmét mi mást. Itt az igazság pillanata, Reese Linda exférje, és Lucifer a Szeretője. Vagyis végig őt akarta elintézni, ezen Lucifer jó nagyot röhög, de Reese… Linda törődik Luciferrel, még így is, hogy tudja ki is valójában, nem is érti, hogy képes erre a nő. Talán mert Lucifer megmutatta neki a valódi énjét.

18.png

Reese ezek után megint elmegy Lindához, és magára vállalja, hogy a házasságuk miatta ment tönkre, mert a munka volt a legfontosabb. Linda örül az őszinteségnek, de egy házasság két emberen múlik, Linda se volt olyan jó feleség. Egyikük sem tudott az lenni, akire a másiknak szüksége lett volna, és ezért is jó, hogy vége lett. Vége?! Reese azt hitte, hogy ezzel ismét közelebb kerültek egymáshoz, de Linda részéről tényleg vége van. Bezzeg az Ördögnek megbocsájtott, de neki nem? Hát köszi, szegény Linda is azt hitte, elindult az exében valami változás, de nem, most is egy önző seggfej. Reese már annyira dühös, hogy bevallja, vetélkedett az Ördöggel is, még egy gyilkossal is összefogott, de sajnos egy lány lett az áldozat. Na, ez már kezd sok lenni, Linda hívja a rendőrséget, viszont Reese bepöccen és fellöki őt, úgy hogy Linda fején lesz egy sérülés is. Linda jól van, de Reese észbe kapott, helyre fog hozni mindent, szóljon csak Decker nyomozónak, hogy találkozzanak az irodában és átad mindent a bűntársáról.

Reese visszatért az irodájába, ott már várja egy pohár ital, amitől fuldoklani kezd, ugyanis Alvin megmérgezte. Lucifer nem csaló, őszinte ember, Reese az, aki hazudik és mással végeztetné el a piszkos munkát. Reese nagyokat nyeldekelve  elvigyorodik, elkapta őt, kintről felvillannak a rendőrségi szirénák, Alvin el akar futni, de Chloe pár méter után leteperi, Reese pedig összeesik. Reese utoljára Lucifert látja, nagyokat nyel, talán asztmás, de lehet a méreg is, azt viszont nem itta meg teljesen. Reese azt hiszi, hogy helyrehozott mindent, ezek után Linda is visszatér hozzá, de szép lassan elalszik. Az emberünk, Reese Getty a kórházban ébred fel, valami nagyon súlyos baleset érhette, mert halál közeli élményben volt része a nővérke szerint. Sajnos a pasas hiába reménykedett, senki sem látogatta meg, még a felesége sem. Nos, voltak nehézségeik, de ha már kapott egy második esélyt, helyrehozhatja a dolgokat. Lassan kihátrálunk a kórteremből és kilépünk a Pokol sötét és hamuesővel borított bugyraiba. Reese Getty a saját Poklának a foglya marad, az idők végezetéig abban reményledve, hogy újrakezdheti a feleségével, és legyőzheti az Ördögöt. Zenelista.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása