Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szolgálólány meséje 2x05 - Seeds

2018. május 22. 15:00 - hektor_

Levélégetéssel indul a rész, a jó kislányság velejárója ugyebár, hogy nem őrizgetünk segítségkérő irományokat szökni kívánó sorstársainktól. Nick továbbra is sikertelenül próbál kapcsolatot teremteni Offreddel, a lány rögtön elmenekül a közeléből. Reggel Lydia néni tolakodik a kismama szoknyája körül matatva: súly rendben, taknyos se vagy már, viszont bűzlesz leányom, mint a két napos sumák, innentől napi kétszer fürdesz. Türkiznek egyre hátrébb szalad a szemöldöke a vizslatás alatt, főleg mikor Offredet a kulája gyakoriságáról vallatják, idáig hallom ahogy csikorognak a fogai – a néni is leveszi, hogy sokallják a társaságát, a közös teázás helyett inkább elköszön. Kifelé menet a Parancsnokkal jópofizik, a férfi fiúgyermeket remél és miközben kikíséri az asszonyt, ferde pillantásokkal méregeti Nicket – ebből még baj lesz.

h1.png

Mindeközben a gyarmatokon: a kitaszítottak közös énekétől zeng a háznak csúfolt rom amiben kénytelenek élni, jó hosszú nóta lehetett, mert mire befejeződött, ketten ki is csekkoltak. Janine idegesítőbb, mint valaha, miközben társai felvakarják a két halottat, Isten közelségéről és gondoskodásáról papol Emilynek bárgyú mosollyal az arcán – szerencse, hogy a volt tanárnő nagyobb türelemmel van megáldva, mint a legtöbben, még pár szó és valószínűleg kitoltam volna a lány másik szemét is. Van egy kedves pár az ide sorolt nők között, egyikük Kit, elég szarul van, össze is esik a földekre való gyaloglás közben - Janine rákérdez Emilynél, mi a szitu Kittel: nem szeretné, ha rá pazarolnánk a gyógyszert, mondja a lány, a vörös meg pislog a megmaradt szemével: micsoda, Kit haldoklik? Utálom ezt a vonalat, elengedhették volna a vízzel az előző évad végén.

h2.png

Junet Offredet trónolás közben kellemetlen meglepetés éri, vérzik odalent, de Rita épp ekkor nyit rá, a gazdi már lent vár, kezdődik a sétáltatás - így csak visszahúzza az esős idő esetén sátornak is használható bugyogóját és indulás. Türkiz próbál pletyizni és viccelődni a séta közben, teljesen felesleges a kísérlet, Offreddel már sosem lesznek öribarik, úgyhogy a parancsnokfeleség be is rág és hazahúznak. Otthon Nick kontárkodik bele olyan dolgokba, amikhez semmi köze – Türkiz is így gondolja, úgyhogy szarik a javaslatra, melyben Offredet meg kéne nézetni egy pszihológussal, inkább elejt egy-két megjegyzést a sofőr túlzott érdeklődésére vonatkozóan a ház urának. A fülbe ültetett bogár jó helyre költözött be, a Parancsnok később felveti a kollégájának hogy Nicket előléptethetnék már, áthelyezés is lehetne, itt van egy jó vicc a „bort iszik és vizet prédikál” esetéről, mikor egy idézettel búcsúzik a munkatárs, aki egyébként anno behozta a sofőrt a buliba.

h3.png

h4.png

Hátulról közelít a kamera a kádhoz, reméltem hogy nem lesz rózsaszín a víz, de igen, az. Offred továbbra sem szól senkinek, csak nagy bölcsen megduplázza a wc papír mennyiséget a bugyijában – nem akarok nagyon okoskodni, de akármi is történik az alhasa háztáján, a kétrétegű Kleenex labilisan begyűrve a nagyibugyiba asszem ide kevés lesz. Tömegimádságra készül a Waterford család, Türkiz partnerek híján magának puffogtatja a cinikus kommentárjait:

Tömegimádság. A Parancsnok kitalált már ennél jobb dolgokat is.

Szürke látja, hogy gáz van Offreddel, de a lány tőle is elfordul, mennek. A tömegimádság valójában egy tömegesküvőbe fordul, az őröket jutalmazzák fehér dementornak öltöztetett menyasszonyokkal. Nick is ott áll a sorban, megdöbbenve bámul gazdáira, Türkiz nem is mer a szemébe nézni, viszont hátrafordul Offredhez, aki szintén le van bénulva a röhögéshez, ugye milyen helyes fiú? Részéről erre megy ki a játék gondolom, hogy valamilyen érzelmet ezzel a húzással csak kicsikar a lányból, de az csak ül párás szemekkel, mikor leesik neki hogy mi ez az egész. Fellibbennek a fátylak, a leplek alól tizenéves gyereklányok arcai bukkannak elő, lassítva elérkezünk Nick arájához is, összeszorul az öklöm: ha most az lesz, hogy a másik kameraállásból megpillanthatjuk ahogy Offred lánya, Hannah pislog a jövendőbelijére, kikapcsolom a tévét, az kurvabiztos - de nem ő a szerencsés.

h6.png

h7.png

Emily meg Janine a fűben hemperegnek, amikor Kit ismét összeesik – ezúttal nem tud felállni, társai szállítják ki a telepről. Később Emily a jó öreg ujjal dörzsölős fogmosós trükk közepette veszi észre, hogy kilazult a jobb hetese, na igen, a sugárfertőzött gyarmatokon hamar szétesik az ember. Itt is esküvőznek a bentlakók, Janine ötlete volt: Kit és párja fogad örök hűséget egymásnak, megható jelenet, de csak másnap reggelig tart, mert az asszony hajnalban távozik az élők sorából. Emily kicibálja és lecseszi a vöröst, próbállak életben tartani, te meg veszélybe sorolsz mindenkit, vakkantja, de a lány tiltakozik, miszerint ez a feladat nem Emily vállát terheli, mire az mégjobban felhergeli magát:

Isten valóban figyel minket? Hát, akkor szar munkát végez!

h10.png

A sebtiben összeütött nász aftere a Waterford ház nappalijában zajlik: pezsgőért kiált a család feje, Offredet meg aludni zavarják - a Dom Perignon csak a házaspároknak jár, mert kismamák amugy ihatnának ugye, de a lány mivel nem házas, ezért pont nem. A szolgálólány levetkőzik és ott áll tökig véresen, holdkórosként merengve a szobájában. Eközben Türkiz okítja az újdonsült mátkát a házasélet mibenlétére, a Parancsnok meg a morális értékekről szónokol Nicknek egy pohár whiskey társaságában. A sofőr még rádurrant egy staubra a nászéjszaka előtt, ekkor veszi észre a ház mellett a földön heverő, vérben és esőben fürdő ex-szeretőjét és itt jegyezném meg, hogy a szolgálólányok ablakán rács van az első rész és a könyv szerint, épp az ilyen lehetőségek elkerülése végett, de mindegy.

h9.png

h11.png

Kórház, Türkiz bent alszik a fotelben Offred ágya mellett. Mikor a lány felébred, elrohan a doktorért – ez alatt Offrednek van ideje ráeszmélni, hogy nincs baj, nem vetélt el, így meg is tárgyalja gyermekével hogy ha már eddig maradt, még bírja ki egy kicsit, és egy jobb élet reményében elszökteti Gileádból.

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pogona vitticeps 2018.05.23. 19:26:24

Waterfordék már a második szolgálólányt amortizálják le, ráadásul Offred terhes. Lidia mami sem elégedett igazán. Még a végén a parancsnok úr kiesik a gileadi virágkosárból...
süti beállítások módosítása