Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SWAT 1x10 – Szék és egy pohár whisky

2018. május 17. 13:00 - szde

Börtönlázadással nyitunk, Hondo-ék már úton, a rabok majdnem minden cellát ki tudnak nyitni. Három banda van: 19 (egykilences), vezérük Porter, a Diablos, ahol Moco a vezér, aki Luca szerint valószínűleg azért dühös, mert ez a beceneve (moco=nyálka, spanyol). A Náci Sasok uralják a C blokkot, Gunnar az egyszerre gógyis és barom vezér, amúgy meg drogot terjeszt, már amikor nem az Amerikai Egyesült Államok vendégszeretetét élvezi. Gunnar épp Carmelita nővért késeli meg, és nem bukik rá, de nem is rasszista, ugyanis a katolikusokat is gyűlöli, ezt fontosnak érzi leszögezni. Két ember hozza a börtönigazgatót, aki szeretné, ha a civilek elmennének. Gunnarnak nincsen vesztenivalója, háromszoros életfogytiglanit kapott, nem hatja meg az, hogy jót tesz embertársainak.

vlcsnap-2018-05-10-21h05m09s560.png

Megérkezett a csapat, a börtönnek van tulaja, Jimmy csodálkozik, rögtön be akar újítani egyet ő is. A Diablos és 19 tárgyalóképes, a Náci Sasok nem, Hondo pedig – minő meglepő – ismeri Carmelita nővért. Bekapcsolt biztonsági kamera, az igazgató tartja a táblát, miszerint „maradjatok kint”, Gunnar pedig lelövi, majd megfordítja a lapot, amin „vagy több fog meghalni” feladat szerepel. Hondo a szokásos ki-ha-nem-én nézését produkálja, főcím.

Mumfordék még lezárnak egy akciót, de amint lehet, jönnek, ezek szerint egész Los Angelesre kétszer 6 fő kommandós jut. A tulaj csodálkozik, hogy nem viszik be a rendőröket, de ők nem kaptak kiképzést, így könnyű célpontok lehetnek. A három blokk miatt háromfelé szakad a csapat, és miközben különféle helyekről hatolnak be hőseink, már várom, mikor jön meg Mumford, mert hozza magával Rockert, akit ha kicserélnének Hondo-val, akkor simán a sorozat neve HOT is lehetne.

vlcsnap-2018-05-10-21h09m30s414.png

vlcsnap-2018-05-10-21h12m27s420.png

C blokkban rabok vernek rabokat, kintről mesterséges áramszünet, Lucánál egy szexuális segédeszköz, ami volt már Jimmy-nél is egy korábbi részben. Akció végrehajtva, Hondo-nak pedig – talán a sorozatban először – segítségre van szüksége. Hicks rajta van az ügyön, a főhadiszálláson fogadja Annie-t, aki tortát hozott a férjének, ugyanis Deacon pont 10 éve lépett be a kommandóba. Annie Barbarától tanulta, hogy milyen a jó zsarufeleség, ő volt Hicks felesége, négy évvel ezelőtt meghalt. A tortát a konyha helyett Hicks irodájában helyezik el.

Deacon és Chris egy késelés szemtanúi, a fiatal srác, aki ölt, fegyőr, Deacon gyorsan lecsekkolja, és tényleg, benne van a börtönadatbázisban. Nekem kicsit gyanús a gyerek, hátha a Náci Sasok ennyire okosak. A fegyőrnek csak pár helyhez van kulcsa, de nem mer kimenni, ugyanis ÖT EGÉSZ PERCET kell sétálnia, így marad a duóval. Még gyanúsabb. Fél éve börtönőr, előtte zöldségeket pakolt, és kicsit kevesli a 11 dolláros órabért, hogy most már embert is ölnie kellett. Deacon tanácsa: mindenkinek kell egy szék, azaz egy dolog, amivel kiengedi a gőzt. Néha egy szék és egy pohár ital is megteszi.

vlcsnap-2018-05-10-21h14m53s339.png

vlcsnap-2018-05-10-21h18m19s566.png

Jimmy és Victor tévénéző rabokat találnak, popcorn és fagyi is van, valami nyolcvanas évekbeli sorozatot néznek. A tagokat hidegen hagyja a zendülés, csak tévét akarnak nézni, de vége van a gyerekzsúrnak, mindenki megy a cellákba. Jimmy öt ember helyett kettőt rak a kétfős szobákba, az egyik rab felvilágosítja, hogy itt nem ez a módi, náci Gunnar közben Carmelita nővért fenyegeti, aki már félig elvérzett. Hondo és Luca követnek egy kötszeres sastetkós rabot, a tetkó ugyanis a Náci Sasok emblémája. Megvan a terem a túszokkal, Gunnar is ott van, állig felfegyverkezve. Hondo kicsit puhít rajuk, azaz hanggránátot dob közéjük, és bár a káplánok megmenekülnek, fajgyűlölő embertársaink viszik magukkal a nővért.

Hicks-nek nagyon bejön Annie tortája, közben Jess hívja, hogy update-elje. Mumford osztaga már úton van, Annie-nek pedig szélütése van, ezt a komplett Vészhelyzet és Doktor House sorozatok után gyerekjáték kiszúrni. Érkezik Mumford csapata Rockerrel az éren, Hondo pedig az egyik náci sast vallatják, JR-t, aki nem olyan, vagyis többé már nem: leégette a tetkóit, és igyekszik a múltját maga mögött hagyni. Gunnar csak fontos emberekkel beszélget, meg titkos leveleken üzenget a többi banda vezérének.

vlcsnap-2018-05-10-21h20m43s902.png

vlcsnap-2018-05-10-21h24m24s925.png

Chris és Deacon megtalálják a 19-es banda búvóhelyét meg a főnököt is, pont hatásos Rockerék belépője. Hicks hívja Jesst, kéne Deacon, ugyanis a felesége szélütést kapott egy vérrög miatt, és ki kéne vonni a férjet az akcióból. Közben Hondo-ék Gunnar celláját nézik át, találnak is egy szappanba rejtett üzenetet, mire Luca

Rám hiába nézel, én rendőr vagyok, nem Sherlock Holmes. (Luca)

JR viszont segíthetne, Luca nem bízik benne, de ha Carmelita nővér tanácsot adott neki, akkor most a kommandósoknak is bízniuk kell a gyerekben. Hát jó. Hondo megtudja a kórházas dolgot, és messze van még az ügy lezárása, Jess pedig addig nem zavarja ezzel Deacont vagy az osztagot, amíg bent vannak (azaz még kb. 12 percig).

vlcsnap-2018-05-10-21h27m22s878.png

vlcsnap-2018-05-10-21h32m29s691.png

Jimmy-ék egy varrodát találnak, kedvenc újfiúnk már tudja, hogyan jövedelmezhet egy börtön. Rocker hozzájuk csatlakozott, a húgom meg szerintem visítani fog a gyönyörtől, ha megnézi majd ezt a jelenetet, hogy mennyi „cuki” pasi van egy helyen. Megvannak a Diablos tagjai is, a kevlármellényeket pedig a fejre nem lehet felhúzni, a kommandósok pedig minden nap a lőtérre járnak, ez pedig elegendő feltétel ahhoz, hogy megadják magukat a rabok. Kivéve a vezért, akihez Jimmy és Victor is kell, hogy legyűrjék. A kábé félperces küzdelem után minden folyik a kommandósokból.

A kórházban kéne Deacon, gondolom a nyilatkozathoz, hogy műthetik a feleségét, Hicks pedig összezavarodik, ugyanis Annie-t Barbarának nevezi. Jimmy elmondja Jessnek, hogy túlzsúfoltak a cellák, a fegyőrök képzetlenek, ő pedig egy varrodában áll éppen, így lehet, hogy vannak itt titkok. Már csak Carmelita nővér és a Náci Sasok vannak hátra, JR pedig megfejtette az üzenetet: egy név áll benne. Jess kérdezi a tulajt, hogy ez mégis ki, mert nincsen benne az adatbázisban. Vannak rabok, akik külön blokkban vannak, másféle biztosítás ésatöbbi, egy vagyonba került, Jess pedig kezd bepipulni.

vlcsnap-2018-05-10-21h37m09s697.png

vlcsnap-2018-05-10-21h38m15s178.png

Egy hete helyzeték át Dale-t, akit Gunnar keres, ugyanis vallott, és akkor sok náci sas fog börtönbe kerülni. Gunnar már Dale cellájánál, Carmelita nővér pedig továbbra is végez. Gunnar célja egyszerű: élve elégeti Dale-t, utána pedig jön a megváltás, amiben a nővér hisz, még a náci vezér esetében is. Hondo-ék már ott is vannak, heppiend, azzal a bökkenővel, hogy Gunnar meglépett.

Jess egy sántikáló börtönőrt vesz észre, a tulajnak hat őre van, nem hét, tehát ő lesz Gunnar, így sisakban abszolút nem felismerhető, max. a tetkóról. Jess lő, mindenki kiiktatva, Hondo pedig rohan vissza a nővérhez, akit nem lep meg, hogy itt látja. Ez persze cinikusan mondja, amúgy nem értem, ez a pasas dolga, hol máshol lenne? Carmelita megmarad, Hondo pedig azonnal beszélni akar Deaconnel.

vlcsnap-2018-05-10-21h38m44s282.png

vlcsnap-2018-05-10-21h39m53s764.png

vlcsnap-2018-05-10-21h40m08s914.png

Lassított felvételek, kommandóscuccban érkezik Deacon a kórházba helikopterrel, Hicks még mindig ott van, Annie pedig húsz perce a műtőben. Deacon saját magát hibáztatja, a főnök pedig kéri, hogy ne, mert meg fog tőle őrülni, ő pedig tudja. Most az a fontos, hogy Deacon itt van, és figyelnie kell a gyerekekre, akiket a bébiszitter hozott. A börtönnél Hondo számonkéri a tulajt, aki viszont perrel vág vissza, Hondo pedig bárhol ott lesz, és verni fogja a tamtamot, hogy észrevegyék, mit művel ez az ember. A tulaj szerint egy nem üdülőtelep, a börtönök túltelítettsége pedig nem csak az USA-ban probléma, just sayin’.

A kórházba érkezik a csapat, kicsit irigylem Deacon kislányát, hogy indaként ráfonódba alszik tovább Lucán. Deacon szerint jól tették a felettesei, hogy nem szóltak, ő is ezt tette volna. Annie harc nélkül nem fogja feladni, Deacon pedig bevallja, hogy már tíz éve kommandós. Akkor írt végrendeletet, mindent megbeszéltek, hogy mi lesz a forgatókönyv, ha őt valami baj érné, viszont arról soha nem beszéltek, hogy mi fog történni akkor, ha Annie-nek lesz baja. Közben pedig Deacon rájött, hogy az ő széke Annie.

vlcsnap-2018-05-10-21h41m43s530.png

Remélem, ezt a magánéleti szálat nem vágják félbe itt a rész végén, ahogy teszik azt minden egyes nem nyomozós dologgal, pl. Chris és Jimmy vacsorájának következményeit se tudtuk meg, vagy Chris és az operatőrcsaj randijáról sincs konklúzió…

Ja, és a börtönőr gyerek végül nem volt benne a buliban. Majd legközelebb.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása