Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szolgálólány meséje 2x04 - Other women

2018. május 17. 15:00 - hektor_

Nincs sok vacakolás June sorsának hogyvoltjával: ugyanott vagyunk, ahol elkezdődött, vissza a központba, ismét kap egy fülbevalót, a cécóban úgy elfáradt, hogy az ágyra már nem volt ereje felmászni - közelít a kamera, főhősünk lábán egy piszkosul nagy lánc van, Lydia néni ezek szerint beváltotta a 2.részben tett ígéretét. Az emlegetett szamár meg is érkezik a hálónak berendezett tornaterembe, szevasz Offred, látom minden ok, rendesen kajálgatsz, hoztam a piros ünneplőd, kivasalva.

June a nevem. Tudja, hogy hívnak, bassza meg.

Lydia néni tudja hát, csak nem szereti, fel is ajánl 2 opciót:

  1.  jó kislány leszel, Offred, és visszamehetsz lakni a Voldemort családba
  2. maradhatsz June, itt leszel megláncolva míg ki nem tolod a gyereket, aztán felkötnek.

h1.png

June kis gondolkodás után visszavedlik Offreddé és hazatér a gyűlölt kúriába, én meg azt gyűlölöm, hogy ezeket az indokolatlanul lassú jeleneteket még jobban belassítják. Nappali, megjön a Parancsnok és előad egy rizsát arról, mennyire örül, hogy az elrablóitól sikerült visszakeverednie a lánynak oda, ahol a helye van – Offred feje egy tanulmány, persze az emberrablást könnyebb ugye beadni a szomszédoknak, mint azt, hogy parancsnokként a saját házunk népét nem tudjuk tisztességesen fegyelmezni. Később Türkiz ront be Offred szobájába, míg az Nick üresnek tűnő lakrészét bámulja; 92 nap, üvölti a lány nyakát szorongatva, és valószínűleg a szart is kiverné belőle, ha nem az „ő babáját” várná, mire a szolgálólány megismétli a korábbi fenyegetését: addig van biztonságban a gyereked, amíg az enyém is, úgy ugrálj.

h2.png

Offrednek egy nyugodt perce sincs, fürdés közben Lydia néni zaklatja, hogy mossa meg szépen a csúnyáját, másnap reggel szintén ő rázza fel álmából. Szürke is megérkezik, és visszaadja az előző évad végi levélcsomagot, a lány csak pillázik, nem jelentkezett senki? Nem, meg beszari is vagyok, mondja az asszony, úgyhogy dugd el te. Reggelinél Nick is előkerül, Lydia néni meg kever egy olyan turmixot, amitől Offred azonnal kidobja a prémet az asztalra. Míg a férfiak odakint agyaggalamb lövészettel és whiskeyvel múlatják az időt, a házban megkezdődik a babaváró buli, plüss állatok és csecsemőruhák tömegével van elborítva a Waterford ház nappalija. Türkiznek be-beszólogat némelyik okoskodó feleség, hogy lemaradt az első trimeszterről, Offred erre síri kusst varázsol a szobában egy „tegnap éreztem először, hogy rugdos” megjegyzéssel. A nagy idegességre a parancsnokfeleség rádurrant a teraszon egy bagirára, de még ezt sem élvezheti ki, Lydia néni lelki fröccsöt tartva jön és eloltja a dekket.

h3.png

h4.png

Az ünneplés szünetében Offrednek sikerül pár szót váltani Ofroberttel, melyből úgy tűnik, a Mayday lehúzta a rolót és többé nem segít a szolgálólányokon, szívás. II.Ofglen is megjelenik, de mint kiderül, ha akarna sem tudna válaszolni: kivágták a nyelvét, miután részt vett a nemkövezős partizánakcióban. A vendégek és a szolgálólányok keringőhöz állnak be, de tánc helyett egy karkötőt gyártanak a ház asszonyára és az inkubátorára, kántálás is van a Bibliából: engedjétek hozzám a kisdedeket, mert ilyeneké az Isten országa – hörgik extázisban, Türkizzel az élen.

h6.png

Flashback: June munkahelyén megjelenik Annie, Luke felesége, aki eleinte normálisan kéri a lányt, hogy hagyja békén a férjét, de mivel az nem partner ebben, hamar terohadtkurvázássá fajul a dolog. June hazaérvén az ajtóban hallja, ahogy Luke üvölt a telefonba, hogy szálljon le róluk: „gyáva vagy, baszdmeg”-hangzik el a férfi szájából, aki a felesége hangpostáját osztja – ez igen, nagyon bátor, igazán tökös. Ígyszeretlek, úgyszétakarminketválasztani és hasonló klisék röppennek fel Luke szájából, és a kis ölelgetés meg puszizkodás egykettőre kiveri June fejéből, hogy valaki más férjével kefél.

h7.png

Türkiz Dudley Dursleyként számolgatja az ajándékait, mikor Offred párás szemekkel simogatva egy kis zoknit megjegyzi, hogy az ő babavárója után a kapott holmik felét elajándékozták. Szürke erre el akarja pakolni a cuccokat, mire kap egy olyan sallert a parancsnoknétól, hogy a fal adja a másikat. Serena beront a férjéhez: én nem ilyen lovat akartam, tűnjön innen a büdös francba a lány, majd ha megszül, a gyereket postázzák le nekünk, oszt jónapot – de a férfi meggyőzi hogy ne hagyja magát, elvégre ő az úr a háznál, ne maradjon le ezért a terhesség örömeiről.

h8.png

Offredet Lydia néni folyóparti sétára viszi a Falhoz, ahol már fel is akasztották a fekát, akinél elbújt a múlt héten. Bizony, a gyerekét elvettük, a felesége meg vezeklés gyanánt szolgálólány lesz, mondja a néni, persze ha nem erőlteted rájuk magad, ez az egész nem történik meg, te kis önző picsa – szóval ki is ölte meg őt? June volt, fiacskám, June csinált minden balhét, nem Offred. Ijesztő ez a skizofrén agymosás, és bármilyen fogcsikorgatóan dühítő a sztorizása, ahogy Gileád könyörületességét prezentálja, abszolút hatásos, lassan már én sem tudom, kikre haragudjak.

h9.png

Este, ahogy illik, szertartásosan térden állva könyörög Offred/June hogy hadd maradhasson. Nyilván megengedik, de az igazán creepy jelenet még csak most jön: Türkiz felmegy Offred szobájába, és befekszik mellé az ágyba, majd a hasát simogatva épphogy énekelni nem kezd a babának. Offred később a sokktól átmenekül a gardróbba, erőt meríteni a Nolites te bastardes carborundorum feliratból, de azt időközben lemeszelték - ezt mondjuk akkor is megértettem volna, ha nem nyúlik a jelenet egy végtelennek tűnő 70 másodpercbe – így marad „az én hibám, az én hibám” mantrázása, miközben megjelenik egy flashback arról, ahogy Luke-kal és a gyerekükkel ülnek egy kávézóban, ahová véletlenül odatéved az exfeleség is, kellemetlen.

h10.png

Nagyon úgy tűnik, az agymosás sikeres volt, másnap reggel Offred már igazán Offredként kel ki az ágyból, kanyarítja magára a piros felöltőt és sétál ki a ház elé a társáért, közben totálisan ignorálva a beszélni próbáló Nicket, aki csak áll, mint Bálám szamara, és nem hiszi el amit lát. Szép időnk van.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mercsi 2018.05.18. 09:10:36

Eddig bírtam nézni ezt a sorozatot. Az első évad nagyon tetszett, nagyon vártam a másodikat, de nem bírom tovább ezt a lassú szenvedést. A hangsúly a "lassú"-n van. Hosszú percekig nem történik semmi. Kár érte. :'(

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.05.18. 11:00:16

Ráadásul most megint ott vagyunk ahol az előző évadban.

Az első évadban már egész szépen körbejártuk Gileádot és most NAGYON nem hiányzik hogy ismét fussunk egy kört. Fejlődni kellene és továbblépni és nem pedig ISMÉT megmutatni ugyanazt.
süti beállítások módosítása