Hogy volt?

Lucifer 3x06 - Vegas with Some Radish

2018. május 16. 13:00 - Szencsike

Happy Birthday Chloe Decker! A rendőrségen a kollégákkal egy szerény kis ünnepséget tartanak, Chloe igazán örül a társak jófejségének, és a klassz csokitortának, amit Dan ad át neki. Már épp fújná el a gyertyákat, mikor felcsendül 50 Cent In da Club dala, és begördítenek egy hatalmas rózsaszín emeletes tortát, amiből kiugrik egy chippendale rendőr. Hát igen, Lucifer megadja a módját, de Chloe rém zavarba jön a meztelenkedéstől. Dan is zabos, Lucifer simán túlszárnyalta a meglepijét, ám a legnagyobb meglepetés az, hogy a sztripper nem az ő ötlete volt, hanem Elláé, aki bizony nagy lelkesen szétszór egy köteg pénzt a társaságnak, dugdossák csak a vetkőzős kolléga alsójába. Amíg Ella segítségével Chloe a sztripper hátsóját bűvöli, addig Lucifer bulijának vége lesz. Kap egy hívást, Las Vegas-ból keresik a rendőrségről. Az ex-felesége, Candy Morningstar eltűnt. Ez bizony megrendíti az ördögünket, hónapok óta nem beszéltek, vajon mi történt? A kis irodába Ella ront be, és a zaklatott ex-férj elmondja miért búsul, Ella egy öleléssel vigasztalná, de erre most nincs szükség. Luci aggódik, Candy belekeveredett egy mocskos ügybe, amiből Luci segítségével keveredett ki, cserébe a nő is segített neki, de csak nem maradt adósa a lánynak. Ella azonnal felajánlja a segítségét, még a bulinak is véget vetne, hogy a többiek is segíthessenek, de nem, ezt most Luci elintézi, ez Chloe bulija. Ella viszont hiába fázik valami miatt Vegastól, mégis úgy dönt, ha már szabin lesz, segít Lucifernek. Chloe benyit hozzájuk, Ella már mesélni kezdi a közös Vegas-i kirándulást, de Luci szerint most az a legfontosabb, hogy Chole öregedjen csak tovább, addig ő és Ella lelépnek a buliról. Szegény Chloe, most aztán tényleg nem tudja mi történt vele.

1.png

A furcsa páros megérkezett a Bűnök városába, Ella egyszerre imádja és utálja a várost. Viszont azt még mindig nem érti, hogy Lucifer miért nem mondja el Chloénak, mit keresnek itt, de Luci kitart az álláspontja mellett, nem rontja el a születésnapot. A páros Candy lakására megy fel először, amit a helyi rendőrök már vizsgálnak, a padlón egy rózsaszín ruhás, szőke hulla hever, fejbe lőtték. Lucifer az első ijedtség után már vigyorog, meglátta a hulla lábait, ez nem Candy, hisz a hullának picike lábai vannak, az exének pedig hatalmasak a patái.  Érkezik a helyi nyomozó, egy ázsiai forma pasas, Long nyomozó, furcsa, hogy Lucifer mennyire megkönnyebbült a felesége halála miatt, de szerencsére Ella észnél van. Mielőtt Lucifer elköphetné, hogy ez a nő nem az ő Candyje, gyorsan átveszi az irányítást, biztos alibit szolgáltat maguknak, hiszen nemrég érkeztek, ráadásul a hulla állapotából ítélve kb. előző este kilenc körül halt meg. Az UV vizsgálatot pedig nagyon, nagyon óvatosan végezné, ki tudja milyen egyéb nyomokra bukkannak a kanapén. Long szemrevételezi a hullát, addig Ella felszólítja Lucifert, hogy ne mondjon semmit, mert ha kitudódik, hogy Candy él, újra megölhetik. Long újból rájuk figyel, Ella átadja a névjegyét, fognak még találkozni. Lucifer vigyorog, egy rendőrrel Vegasban, olyan mint a nagyival az orgián, de Long nem vevő a poénokra, így a páros gyorsan lelép.

2.png

L.A., Chloe elszántan meg akarja találni Lucifert és ezért még Lindához is elmegy. Persze arra hivatkozik, hogy egy ügy miatt keresi őt, de megemlíti a lelépést a szülinapi partiról, így rutinos terapeutaként Linda már ülteti is a kanapéra őt. Bizony, Chloéból csak úgy ömlik a szó, Lucifer szó nélkül lelépett, és pont a szülinapján! Mindenhol kereste már, kivéve a lakását, mert legutóbb mikor lelépett, elment Vegasba, a lakás meg teljesen elhagyatott volt. De ez persze mind akkor történt, amikor összejöttek, de ugye ebből nem lett és immár nem is lesz semmi. Linda kanapéja túl kényelmes, a szülinapok meg nagyon érzelmes dolgok, ezért Linda felajánlja, hogy menjenek el együtt a lakásba. Vegas, a párosnak minél hamarabb meg kell találni a valódi gyilkost, mielőtt a helyi erők és ő rájönne, hogy nem Candy halt meg. Így előbb azt kéne megbeszélni, mi is hozta össze Lucifert Candyvel, nézzünk meg egy flashbacket. Ugorjunk vissza oda, hogy Lucifer lelépett, hisz megtudta, hogy Chloe az Apja kreálmánya. Egészen Vegasig menekült, és itt, mint minden rendes lelki válságot átélő egyén, a piába menekül, és egy bárban iszik, a csaposnak önti ki a szívét, hát igen, nő miatt van az egész. A bárénekesnő pedig Candy, aki szeret lesétálni műsor közben a közönséghez és Lucifert is alaposan átdögönyözi. Ez volt a találkozás pillanata, Lucifer később szívesen megismerné őt, fizetne a pultnál, ám se a pénze nincs meg, se a gyűrűje, vagyis Candy ügyes kis tolvaj. A színfalak mögött meglátja Candyt, amint veszekszik valakivel. A jelenben elhangzik a valaki neve is: Louie Pagliani, uzsorás, Lucifer úgy hitte, ő már nem téma, de ez Vegas, itt bárki újra feltámadhat.

A páros ezek után Pagliani lakására megy, Ella feltöri a zárat, ezt még a középsuliban tanulta. Lucifer számára a palotába illő ház felér a jó ízlés elleni gyilkossággal, annyira giccses itt minden. Ha ez nem lenne elég, Paglianit is holtan találják. Ella véleménye szerint ez biztos nem öngyilkosság volt, és rózsaszín hajszálat is talál a holttesten, Candynek is rózsaszínre melírozott haja volt. De vajon valóban Candy a gyilkos? Lucifer is csak két hétig ismerte, de segített neki kifizetni az uzsorapénzt, lehet többet akart? Ella meglát egy festményt, Louie és a csodás felesége van rajta, viszont Louie ékességét valaki kiégette a festményen. Lehet a feleség rájött, hogy Candy a szerető, követte a hamis Candyt és lelőtte, majd végzett a férjével is. Vagyis meg kell keresni az asszonyt. Lucifer előszedi Louie telefonját, ott meg is találják a felesége, Roxie számát, hívószámkijelzés letiltva és Lucifer felhívja őt. Szerencsére Ella elveszi tőle a telefont, mégse kérdezheti meg tőle, hogy megölte-e a férjét. A nő  felveszi a telefont, Ella kénytelen improvizálni, giccses szobrot akar neki eladni, és a háttérben felcsendül a kaszinós nyerőgép hangja, és mivel a nő nem akar szobrot venni, Ella le is teszi a telefont. Azt viszont tudja, hogy Roxie hol van most, hiszen felismerte a játékgép hangját, ami csak egy kaszinóban működik, olyan antik darab, ez pedig a Moonbeam.

5.png

L.A., a csajok megérkeztek Lucifer otthonába, szerencsére semmi sincsen letakarva, de Lucifer egyéjszakás csomagja eltűnt, tényleg lelépett. Szép, pont a szülinapján lépett le, amikor bulizni kéne, akkor el is mennek bulizni.  A bulihely tele van piával, jó a kilátás, és a csajok max. hangerőre kapcsolták Lucifer saját lejátszóját, hisz édes a bosszú, nála buliznak egyet. Neki is vetkőztek, Lindán Lucifer köntöse van, Chloe egy ingben ropja. Linda megtalálja a Hamlet legeslegelső kiadását, Shakespeare még dedikálta is neki, annyira első kiadás. Chloe kamu angol akcentussal gúnyolódik az ünneprontóján, Linda előáll egy meredek ötlettel, nézzék meg az alsónadrágjait! Mint terapeutája, nincs olyan dolog, amit ne tudna róla, kivéve ezt. Közben az emlegetett szamár telefonál, Linda felveszi, de nem mondhatja meg, hol vannak. Lucifer viszont elmondja, hogy nincs a városban, el kellett mennie Vegasba, ahol meglátta a nagyon csinos partnerét, és sajnos ezt a csajok meghallották. Vegasban bizony Ella kirakott mindent, amit csak lehetett, hisz hol máshol öltözhetne ki, mint itt. L.A.-ben a csajok tudomásul veszik, hogy Lucifer egy másik nővel van Chloe szülinapján. De most már mit számít neki, hisz köztük nincs semmi, és nem is lesz, már réges-rég túl van rajta. Nem úgy tűnik, de elhisszük. Linda is elismeri, hogy a szülinapja és a Vegas-i út egy másik nővel felidézett benne régi, rendezetlen érzelmeket, és ebben semmi rossz sincs, hiszen mindenkinél változó, hogy mennyi idő alatt dolgozza fel a csalódást. Ez pont jó végszó volt, ideje menni, Chloe összeszedi a nadrágját, de lever egy képet, ami mögött egy széf rejtőzik. Hagyjuk az alsókat, sokkal jobb játék lesz a csajoknak, hogy kiderítsék mit rejt a széf.

Vegas, megvan Roxie, ő a kaszinó játékfelügyelője, Luifer azonnal letámadná a kérdéseivel, de Ella nagyon fázik ettől az akciótól. A felügyelők figyelmét nehéz felkelteni, de ha igazán nagy tétekben játszik valaki, arra rögtön lecsapnak, így Ella a blackjacket javasolja, Lucifer viszont pókerezni akar. Hoppá, ott blöffölni, vagyis hazudni kell, ezt elvileg meg Lucifer nem teszi, igaz? Szerinte ez két külön dolog, Ella érti, akkor Chloénak se hazudott a Vegas-i kirándulásról… Nem, Lucifer csak megválogatja mit mond el, de Ella szerint ez mindegy, meg kell csípni Roxie-t, irány a blackjack asztal, Ella most inkább csak figyel. Az asztalnál Lucifer tarol, sőt még világgá is kürtöli a nyerő szériát. Egy csinos pincérnőtől kap egy ajándék italt, viszont Ella egyre harapósabb, de mesterien látja át a leosztásokat és a pénz egyre csak halmozódik Luci előtt. Ám Ella nem tud ellenállni, kilöki Lucifert a székből, most ő játszik! Szerencsére a hazardírozásnak meglett az eredménye, Ella már tudja, hogy nehéz pillanatok következnek. Roxie irodájába viszik  és átkutatják őket, készülnek a fotók is, Lucifer főleg a maffiát hiányolja, ha már így összejöttek, de megjön Roxie. Átfuttatja az arcfelismerő szoftveren a képeiket, és Ellánál bizony van egyezés. A helyszínelők gyöngye hírhedt, ki van tiltva a kaszinóból lapszámolás miatt, hát ezért tiltakozik Vegas ellen. Mintha Roxie olyan ártatlan lenne, és szépen a nő fejére olvassák, hogy megölte a férjét. Na, ez viszont nem nagyon rázza meg, megérdemelte, de nem ő ölte meg. Lucifer beveti az elmetrükköt, Roxie már régóta kinézett magának egy másik pasast itt a kaszinóban, gyakorlatilag állandóan bent van, hogy becserkészhesse végre. Vagyis ez vakvágány.

L.A., a csajok lehetséges kódokat próbálgatnak, de abban egyetértenek, hogy Lucifer alaposan eltitkol előlük valamit. Dan szerint egyszerűen csak sokat ittak, szegénykém, bevonták őt is és ugyan nem ért egyet a csajokkal, de hozott magával egy fúrót. Vegas, Luciferéket kidobták a kaszinóból, de Ellának jár az elismerés, aki a lapszámlálást nem pénznyerés miatt űzte, hanem a túlélés miatt. Így csitította el a hangokat a fejében (ez vajon jelent valami többet is?),  de pontosan azért nem akar erről beszélni, amiért Lucifer is kerüli a Chloe-témát. Ő csak meg akarja őt védeni, de most sokkal fontosabb, hogy Candyt megvédjék. Oké, miért házasodtak össze? Ismét egy flashback, Candy hazatért, ám otthon várja őt Lucifer, megdicséri a kis tolvajt, de vissza akarja kapni a gyűrűjét, a pénzt megtarthatja. Candy erre beveti a műsírást, nagy bajban van, az apja meghalt, a klub, ahol énekelt, az apjáé volt, de túl sok tartozása van Paglianinál. A klub a biztosíték, és ha hamarosan nem szerzi meg a pénzt, Louie visz mindent. Lucit nem hatják meg a könnyek, de a sztorit elhiszi és szerencsére Candy bocsánatkérése is őszinte, Lucinak is sok minden nyomhatja a lelkét, olyan szarul nézett ki a bárban. Nemsokára Lucifer egy üveg pezsgő és egy doboznyi fagyi segítségével önti ki a szívét, elmesélte Chloét. Candy megérti, neki is nehéz az élete, de kikéri magának, hogy szélhámos lenne. Ő igenis tisztességes, csak kénytelen drasztikus eszközökhöz folyamodni, hogy megmentse a klubot, ami gyakorlatilag az életét jelenti. Néha muszáj blöffölnie, de nem hazudik. Na, Lucifer ezzel egyetért, és alkut köt az ő nagy lábú barátnőjével, ennek része a leánykérés. Az igen előtt Candy meglepetésében Lucira köpi a pezsgőt, de a sztori végét már ismerjük.

10.png

A jelenben Ellának ebből annyi jött le, hogy kamuházasságot kötött, hogy elkerülje Chloét, érzelmek ide vagy oda. Közben egy csinos barna kopogtatja meg Lucifer vállát, és nem, nem a borravalóért reklamáló felszolgálólány, hanem maga az álruhás Candy az. Candy is nyomoz, ő is ki akarja deríteni ki ölte meg a barátnőjét, aki épp a halála előtt szakított a pasijával, Candy pedig befogadta. Candy szerint a gyilkos nem féltékenységből ölt, hanem a klubja miatt. Az egyetlen dolog, ami lakásából eltűnt, az a klub tulajdonosi szerződése. Ez volt Louie biztosítéka, Candy elment hozzá, de ekkor Louie már halott volt, így került akkor oda a rózsaszín hajszál. Candy ezután Roxie-ra gyanakodott, de ő az alibijével kiesett a körből. Viszont Lucifer tudja a megoldást, mivel a házasságukat még nem sikerült érvényteleníteni, így ő a gyászoló özvegy és a klub ezek szerint az övé. Vagyis a gyilkos Lucifert akarja majd elintézni, így a show még csak most kezdőik. A klubban Lucifer, mint új tulaj egy igazi luciferes megnyitót szervezett: ő zongorázik, majd énekel, körülötte pedig csinos táncoslányok forgolódnak. Az egyik táncoslány nem más, mint Ella, mivel egy fegyver is van a combjára erősítve, a csábosnak szánt mozdulatok inkább csak ügyetlennek hatnak. Luciferrel a színpadról figyelik a közönséget, és onnan irányítják a gyanús alakokhoz Candyt, aki barátságos üdvözléssel álcázza a gyilkos személyének kiderítését.

L.A., a széf kinyitása még várat magára, de legalább a falba sikerült egy lyukat fúrni. Szerencsére Dan hozott egy kis gipszet is, csak el kell érte menni. Szegény Chloe tudja, hogy akár kinyitják a széfet, akár nem, lesznek dolgok, amiket sose fog megérteni, és tuti, hogy baromi feltűnő lesz a gipszes javítás a falon. Linda rutinos, ez nem a falról szól, hát nem is, a szülinap. Lucifer tuti, hogy valami képtelenséggel magyarázná meg, sőt talán el se mondana Chloénak. És hogy féltékeny-e, annak látszik, de Lucifer a barátja. Közben megjött Dan, viszont ha már így összejött ez a trió, Chloe megköszöni nekik ezt a furcsa szülinapi bulit. Vegas, a klub már bezárt, a gyilkos még sehol, így Lucifer iszik valamit. Nem lesz sokáig egyedül, jön a csapos és lám, ő a gyilkosunk, kell neki a klub. Többször is rálő Luciferre, akin egy karcolás se lesz (hisz nincs a közelében Chloe), ezzel meg csak még jobban összezavarja a fickót. Egy ügyes tükrös csellel Candy elhiteti vele, hogy ő csak egy szellem, a pasas kétségbeesik és elmondja, hogy mire volt jó ez az egész. Úszott az adósságban, a klub ugyan nem ér semmit, de a földterület igen. Megpróbálta rávenni Candy apját, hogy ezt adja el, de nem tette meg. Candytől se akart pénzt kérni, a gyilkosság volt az egyszerűbb megoldás. A csaposunk rálő a tükrökre, de Candy csak nem tűnik el, őt viszont Ella lövi lábon. A pontos lövésért is jár a dicséret, sokszínű ez a lány.

Később a Vegas-i nyomozó már Ellával flörtölget, Candy pedig megköszönheti Lucifernek, hogy ismét megmentette az életét. Szerencsére Lucifernek L.A.-ben is lenne dolga, Candy minden jót kíván neki, menjen és legyen ügyes végre! Luci füttyent Ellának, indulás haza! Otthon, Luci szembesülhet a leamortizált lakással, piásüvegek mindenütt és a csodatrió már réges-rég alszik. Linda és Dan a kanapén fekszik kiütve, Chloe meg Lucifer ágyában szundikál. Chloe azt hitte, hogy Lucifer a büdös életben nem magyarázza meg ezt a Vegas-i utat, de most megteszi. Tudja, hogy azért jöttek ide, mert ő elment, és azért nem avatta be Chloét a miértbe, mert a legutóbbi Vegas-i kiruccanás mindkettejüknek nagyon kellemetlen élmény volt. Kénytelen volt blöffölni, de rájött, hogy ez a hazugság egy formája, és  Chloénak nem akar hazudni. Chloe persze mindezt hallotta, de ügyesen alvást színlelt és akkor ébredt fel, mikor Lucifer a széfhez ment, hát nem észrevette, hogy lyuk van a  falon?! A széfet is kinyitja, Chloe végre megkaphatja az ajándékát, ami egy nyaklánc, rajta azzal a golyóval, amivel Chloe még az első évadban megsebesítette. Az ok egyszerű, Lucifer talán sose fog Chloéba hatolni, de ez kiváló emlék arra, hogy Chloe már behatolt Luciferbe. Hála az égnek szent a béke, és mégis jól alakult ez a szülinap. Zenelista

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.