Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Tanár 1x07 - Melegbárban ne menj klotyóra, mert ott van Szabó Simon!

2018. május 14. 09:00 - zoltankiricsi

Tanár forgalmi helyzetbe került, be akar állni az iskola parkolójába, és hát nem pont ott smárol Jónő és a pasija? De! Ezt fel lehet fogni a Tanárral múlt rész végén elmaradt csók kipótlásaként is, mert Nyelvesnek áll a világ. A doki amúgy valami kutatói ösztöndíjat pályázott meg, és emiatt nagyon izgul.

De a tudományos ösztöndíj téma megy a kukába, ugyanis Szilárd meglát egy másik csajt, aki elől hirtelen el kell rejtőznie. „Jesszusom, ti jártatok?”- áll össze Jónőben kisvártatva a szituáció lényegi magva. Tanár persze bízva abban, hogy az Újcsaj nem ismeri majd fel, elindul a bejárat felé, de hát persze, hogy felismeri! „Jó napot, önök honnan ismerik egymást?” – nyit Jónő egy teljesen életszerűtlen és nem szokványos köszönéssel, jó, hogy meg ne szondáztatja.

tanar1_5.png

Összesen 4 napot töltöttek együtt, és persze egyikük sem emlékszik semmire, és az egész legalább 17 éve történt, de persze tegyünk úgy mind, mintha valami mamutcsontváz borult volna ki egy T-Rex-szel együtt a múlt szekrényéből. Az Újcsaj a fiát hozta ide, mert az iskolát váltott, úgyhogy már körvonalazódik is ennek a résznek a konfliktusmezeje. De mielőtt nagyon elkezdenék ragozni a semmit, megjelenik Mezei Mihály is, Ullmann Mónika férje, Janó faterja. Fater valami belső sugallatra minden előzmény nélkül bejelenti, hogy 18 éve élnek boldog házasságban. Ebből a gyakorlott sorozatnéző két következtetést von le: 1. a forgatókönyv és a dialógus megint kicsit elnagyolt, 2. Újcsaj és Tanár tuti, hogy a 18 éves időintervallumon belül kufircoltak, úgyhogy valószínűleg Janó nem is Mihály gyermeke. Legalábbis a dramaturgiai sablonok ezt diktálják. Éljen a boldog házasság!

tanar2_5.png

Macsó Szilárd egy üres papírpohárral ajándékozza meg Jónőt, ennek semmi jelentősége a sztori szempontjából, csak úgy feltűnt, hogy a való életben ezért vajon mekkora sallert kapna egy ilyen sudribunkó?

Na jó, akkor van itt egy másik szitu, a rózsaszíninges divatsrác, meg a halkszavú Mezei János, aki ugye a nem túl hűséges Ullmann Mónika és Mezei Mihály sarja. János az új fiú az osztályban, a csajok összenéznek, mikor belép, és valószínűleg mindenki benedvesedik tőle, még a táblatörlő szivacs is. Janó mindjárt nem túl erős értelmi képességekről tesz tanúbizonyságot, nem érti, miért kell időben beérni egy órára, és aközött sem lát összefüggést, hogy ha drámatagozatos gimibe járt, akkor az talán kacérkodást jelent a színészettel.

tanar3_5.png

„Ez a Janó!” – mondja Jónő elgondolkozva a tanáriban, majd megfogalmazza a mindannyiunkban fölbugyborgó kérdést: nem lehet, hogy Janó valójában az Újcsajjal eltöltött 4 mézédes nap gyümölcse? És hogy miből jöhetett rá a sráccal való 2 percnyi beszélgetés után erre a Jónő? Hát a nulla IQ-ból! Ez a közös Janóban és Szilárdban.

Klaudia felvetése után Szilárd meg is látogatja Janót, akin lehet látni, hogy magában hordozza a Vasvári-géneket, még a táskája is genetikailag ugyanolyan, mint Tanáré. A kosarazás után (merthogy kosaraztak) Tanárban is gyökeret ver a gondolat, hogy itt valami nem stimmel, illetve hogy valami túlságosan is stimmel. Úgyhogy hazamegy és előszedi a titkos ládikáját, amiben a titkos gyerekkori fényképeit tartja, hogy megnézze, mikor is volt az a Kispál koncert, ami után a gyermek fogantatott vala.

Újabb bonyolult jelenet következik. Jónő segít Szilárdnak összerakni a puzzle-t, hogy igaz, hogy Janó tőle van, de Ullmannmónika akkor már bizony férjnél volt. Tanár persze azon van kiakadva, hogy Újcsaj nem is szólt neki a gyerekről, de hát hogyan is szólhatott volna, mikor Szilárd direkt rossz számot adott meg neki? Agyrém.

tanar4_5.png

Janó természetesen megjelenik a kosárfakton, biztos azért, hogy közel kerüljön vér szerinti apjához, amit a hatodik vagy nyolcadik érzéke beriaszt. De kosarazás közben szó szerint összeütközésbe kerül a buzialitással cikizett sráccal, akinek be is mos egyet, nem tudni, miért. De a testi kontakt megvolt, úgyhogy semmi nem állhat a szerelem útjába.

tanar5_5.png

Anger Zsolt éppen amiatt reklamál Janó kifejezéstelen tekintetű szüleinek, hogy a gyermekük elmebeteg. Mezei Mihály azzal védekezik, hogy vitorlázással próbálják levezetni hibbant kölykük fölös energiáit, és olyankor a lurkó egészen más ember, nem basz pofán senkit, nahát. (Lehet, hogy ki kéne rakni egy lakatlan szigetre?)

Anger Zsolt meg is kérdezi, hogy akkor el kéne árasztani az iskolaudvart vízzel, hogy a fiúk ne verje össze a társait? De Tanár útjába áll a kreatív megoldásoknak és behívja a gézengúzt. Mire Igazgató egy lólépéssel hirtelen arra tereli a szót, hogy ugye nem azért verte szájba a másik diákot, mert azt melegnek csúfolják? (Mi vaaaaan? - kérdezi a sorozatnéző.) Időnk sincs felocsúdni, az apa rögtön védelmére kel, hogy klausztrofóbia. Teljes a káosz.

tanar6_5.png

Tanár ezt az alkalmat találja megfelelőnek, hogy elbeszélgessen Mezei-anyukával az elkóborolt hímivarsejtjeiről. Igen, igen, vannak, akik egy iskolafolyosót tartanak megfelelő helyszínnek a széthelyezett utódjaik beazonosítására. Ullmannmónika mindent tagad, de megértjük, mert elég necces is a helyzet, amikor a 17 éve nem látott megtermékenyítő felbukkan.

Tanár egy melegbárba viszi Janót egy banán kíséretében, hogy demonstrálja neki, a melegek is emberek, nem kell őket orron ütni. Elmeséli neki, hogy öööö, szóval, hogy a melegek is emberek, amit már az előbb mondtunk. Szabó Simon pedig a klotyóban megállapítja, hogy Tanárnak kicsi a farka - sűrű nap.

tanar7_5.png

Persze nem volt jó ötlet egy melegbárba vinni Janót, mert egyből felismerték, szóval helyben vagyunk. Nasszóval Janó meleg. A forgatókönyvírók és a rendező érettségét dicséri, hogy úgy kezelik a jelenséget, mint valami betegséget, legalábbis erre utal a „mióta tudod”-kérdés, amit feltehetne az ember aranyér esetén is. De mi köze van egy kémiatanárnak ahhoz, hogy ki, és mit mióta tud?

Na jó, Janó persze vallomást tesz, igen, meleg, de titkolni akarja továbbra is. De ennél vannak azért durvább dolgok is. Janó például utálja a sajttortát és a vitorlázást is – egyre keményebb dolgok derülnek ki róla.

Nyelves doktor aranyos kis meglepetése: övé az állás! „Szívem, gratulálok, nagyon örülök!” – mondja robothangon jegyese. Csakhogy Bostonba kéne költözni, amitől Jónő nagyon megijed, mert mi lesz Szilárddal, meg a középiskolai állásával, amit eltitkolt az anyja elől. Nyelves viszont már elfogadta az állást.

tanar8_5.png

Jótanács diákonak: ha „buzimagazint” olvasgatunk, azt mindenképpen hordjuk magunkkal az iskolába, és kábé az első érintésre vessük ki magunkból, mint ahogy a madárpók a szőrszálait. Kisebb vita van kibontakozóban, hogy akkor most ki is a buzi, de szerencsére Tanár a helyszínen van . A verekedést megakadályozza, de ugyanakkor kiderül, hogy ő volt az a balfék, aki Janó táskájába REJTETT „buzimagazinokat”.

De ezzel nincs vége a totál elmebajnak, ugyanis megjelenik Apuka is, aki kocsival jön gyermekéért az iskolába. Mert gazdag. És persze le szeretne menni vitorlázni a fiával.

Tanár épp sörből és meghatározhatatlan összetevőkből álló vacsoráját akarja elkölteni, amikor becsönget esőtől csapzottan Janó. Azért jött, hogy tudassa Tanárral, hogy az apjának bevallotta: nem a vitorlák iránt vonzódik. Meg nem is a nők iránt.

tanar9_4.png

Túl sok idő a helyzet elemzésére nincs, mert persze egyből betoppan Mezei apuka is, aki a Tanár fejéhez vágja, hogy milyen érdekes, hogy ennyire érdeklődik egy 16 éves gyerek után. Erre Tanár önnön védelmére nyilván azt hozza fel, hogy: de ő a fiam! Normál esetben ilyenkor nagy drámának kellene lejátszódnia, de annyira béna a forgatókönyv, hogy ezt még a színészek sem tudják hitelesen eljátszani, hiába az aláfestő zene.

Akkor most játsszuk el a csóró magyar középiskolai tanárnő nem akar Amerikába menni című tipikus magyar jelenetet is. Jó, jó, de miért nem? Nem azért, mert fura lenne amerikai gyerekekkel foglalkozni, vagy mert magyar irodalmat tanít, és az amerikaihoz nem konyít annyira. Hanem mert nem akar elit gyerekek nemlétező problémáival foglalkozni!

De még jön a mélyütés! Nyelves doki felveti, hogy az a két év, amit Bostonban töltenek, pont jó lenne például egy gyerekvállalásra. Jónő arca bemerevedik. Ilyenkor gondolom, Klaudia Szilárdra gondol és együtt szárnyalnak a felhők felett gyermektelenül. Ezen Jónő elmereng egy picit, aztán hozza a lazacot.

tanar10_4.png

Tanár Janó után leselkedik, mert ugye meg kéne mégis beszélni ezt a dolgot, hogy ő az apja. De Janó valamiért meg van sértődve, most ezt így nem tudnám visszafejteni, hogy miért, de nem is kell, mert ebben a sorozatban mindig mindenki meg van sértődve totál indokolatlanul.

Vasvárinak Igazgató a gyóntató atyája. Hozzá megy be vallani. Igazgató először el akarja hajtani, aztán meghallgatja és utána hajtja el.

Közben Janót keményen szívatják az osztályban és már a lányok is beszálltak a mókába. Szerencsétlen srácnak innen is menekülnie kell.

tanar11_4.png

Úgy elmenekül, hogy a szülei sem találják, úgyhogy Ullmann Mónika a tanáriban keresi, ahol nyilván nem találja, viszont ott van helyette Klaudia, akivel végre meg tudja beszélni ezt a félredugás dolgot. Mint ebben a sorozatban megszokhattuk, senki nem tehet semmiről, mindenki véletlenül kúr félre, úgyhogy így van ez a mostani esetben is. Ullmann Mónika viszont mindenkit óva int, hogy egy ilyen férfival kezdjen, de persze sejtjük, hogy mind Újcsaj, mind Régicsaj Vasvári bűvöletébe kerültek.

tanar12_4.png

Szóval Janó eltűnt, és persze Szilárdnak egyből bevillan, hogy hol lehet: egy csuporból kortyol kávét a melegbárban. Tanár magával ráncigálja Jónőt, hogy elmondhassa Janónak, hogy végzettség nélkül maximum közmunkás lehet. Szerencsére inkább Klaudia veszi át a szót, aki azzal védi meg Szilárdot, hogy 17 éve is hülye volt, és most is az. "De ettől még szerethető." Retardált, de elvileg szeretni kellene.

Végül kihívják a melegbárhoz Janó-anyukát, hogy szállítsa haza a gyereket. Tanár meg apasági tesztet követel, de jól elküldik a búsba. Mivel közeleg az epizód- és az évad vége, ezért kellene valami akció Szilárd és Jónő között. Ezt úgy sikerül nagy nehezen összehozni, hogy a buziverő melósok megkergetik Tanárt és Tanárnőt, akik a kutyaszarral hintett hétker egyik parkolójában egymásra hasalnak, és úgy csókolóznak, mint akiket két bábjátékos egymáshoz dörgöl, szóval nulla erotika.

tanar13_2.png

Jónő persze megijed az egésztől, és bejelenti Krisznek az útirányt: Boston! Csak minél távolabb Tanártól. Nekünk elvileg izgulnunk kéne, hogy jajj, csak nehogy szétváljanak, de tulajdonképpen nekünk édesmindegy.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RTB 2018.05.14. 09:42:10

Istenem......
tudom, hogy nem ennek a sorozatnak kell Oscart nyernie (inkább már Emmy-t, de azt se), de akkor is vannak a szarnak fokozatai. Ez bizony a legalja. Ilyen történetvezetés és forgatókönyv és színészi játék...úristen.
Ez a meleg vonal pedig ...Yeezus
Legalább a hogyvolton jól szórakoztam.

zoltankiricsi 2018.05.14. 17:30:51

@RTB: köszi, hogy elolvastad :)

Csiberi 2018.05.14. 18:24:30

Én is minden tanáromól tudtam első nap, hol lakik...

Csillepityu 2018.05.14. 19:16:59

Szeretném leszögezni,hogy puskáztam,és puskázni is fogok,mert nyíltam elárulom ,hogy a " A Tanárok gyöngye"sorozatot a királyi M2 csatin megnéztem .Mind a négy évadot,ami most rötölö clubon fut.Akkor is,és most is -egyéni problémám valószínű-,hogy a meleg, mint fogalom,és a hozzá kapcsolódó "tevékenység"miért csak 12 karikás,és miért nem legalább 16-s.Megértem a rötölőt,ha a királyinak ezt nem tartották a médiahatóságok problémásnak,akkor ők miért tennék.Tovább folytatva a gondolatmenetet: A blogírás megszövegezése ,a hozzászólások stílusa, is ehhez igazodik.a gond csak az,hogy a "Hogyvoltot" az a korosztály is olvassa,akik bőven a 12 alatt van,és ráadásul itt nincs is karika.

Important roll 2018.05.27. 22:46:16

"De mi köze van egy kémiatanárnak ahhoz, hogy ki, és mit mióta tud?"
Mondjuk az, hogy reggel óta ott apáskodik körülötte...?
süti beállítások módosítása