Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SWAT 1x09 – Egy ideig Deacon a főnök

2018. május 10. 11:00 - szde

Irodaházba férfi érkezik, ő itt Tucker, és egy „mindenki a tárgyalóba” felkiáltással előránt egy puskát a táskájából. A többiek szépen magukban mantrázzák, hogy „Dögölj meg, John Tucker”, kint pedig Hondo és csapata függ kötélen, készülve a betörésre. Tucker sérelme az, hogy harmadszorra is egy nő kapta meg az előléptetést, és nem ő. Hondo bár mondja, hogy szólni fog, ha Luca robbanthat, ezt nem teszi meg, de minden rendben, Tucker meghalt, a túszok biztonságban, kint pedig pakolás közben Jimmy és Victor vetekednek egymással, ki kell alakítani az alfahím-szerepét… ami amúgy Hondo-é lenne, nem? Chris leszögezi, hogy ő mindenhol elveri a srácokat, kivéve szkanderben, de az nem előírás, Luca szerint lehetne.

vlcsnap-2018-05-04-14h14m56s343.png

Legális drogbolt, motoros ruhások rablást hajtanak végre, de a pénztárban maximum hétezer dollár van, mert nem régen járt itt a páncélos kocsi. A három bátor jelentkező fiatal nem engedi a dolgot, ketten ki is rontanak, de erősen erőfölény híján vannak, kapnak egy-egy golyót a hátukba. A harmadik gyerek megmenekül, a D osztag pedig – ezek Hondo-ék – úton vannak. Akkor a várva várt FitKid felmérés elmarad.

A boltban megtalálják a két túlélőt – az életben maradt gyereket és a pénztárost – holnap valami Rózsa-kupa lesz, a fűboltok kedvelt célpontok, főleg, mert készpénz van forgalomban. Hicks érkezik, egy tag vádat emelt Hondo ellen, jogtalan minden miatt, de ez csak kacsa, azonban amíg nincsen tisztázva, főhősünk a kispadon fog ülni, Deacon pedig egy időre átveszi az alfahím szerepét. A csapat ki van akadva, de a banda elfogásáért kapják a fizetést, dolgozniuk kell. Victornak van egy besúgója egy régi motoros ügyéből, Jimmy-vel mennek utána a szálnak. A gyilkosságiak is beszálltak, az átalakított fegyverek felkutatása a céljuk.

vlcsnap-2018-05-04-14h19m06s954.png

vlcsnap-2018-05-04-14h24m27s426.png

A kihallgatóban Hicks, Jess és egy ismeretlen nő vallatja a tagot, aki bemártotta Hondo-t. A faszi drogos, de meglepően jók az emlékei, kicsit túl gyorsan is mondja az infókat, egy poligráfot rá, és máris le van zárva az ügy, a bibi az, hogy a tizedik percben járunk. Kint Hondo Mumford dögös emberét verné széjjel, de ő csak szusszanni akart, így távozik is a ringből. Deacon a fiatal gyerekkel beszél, aki nem akar a rajzolóval fantomképet készíteni.

Roncstelep, Jimmy és Victor jönnek, a tégla juttatta a srácot a kommandóba, a spicli pedig egy nő, aki nem rajong a tüsihajért. 3 éve nem hallott már Victorról, és hónapok óta nem találkozott a régi bandával. Segíteni sem akar segíteni, de Ellnie nem a volt csaja, csak közel kerültek egymáshoz, és úgy volt, majd később lesz valami. Majd Victor lógva hagyta Ellie-t. Fotók mutogatása, elhangzik a varázsmondat Victor részéről: „majd kárpótollak”, Ellie pedig ezentúl csak Jimmy-vel hajlandó beszélni.

vlcsnap-2018-05-04-14h25m09s346.png

vlcsnap-2018-05-04-14h29m25s254.png

vlcsnap-2018-05-04-14h30m47s556.png

Hondo-t egyelőre irodai szolgálatra rendeli Hicks, ugyanis még a ruha is stimmelt, amit a tag leírt, Jess pedig aggódik. 19-én Jess Hondo lakásán főzött, együtt töltötték az éjszakát, a probléma csak az, hogy a nő az alibi, de a kapcsolatuk meg tiltott. Jess elő akar állni vele, de akkor ő bukna nagyobbat, de ha eltitkolják, a belső ellenőrzés úgyis rájön, Hondo meg nem akarja, hogy miatta menjen tönkre Jess jövője. Idő kell neki, reggelig kap is.

Megvan a rajz a rablóról, a puskát is be tudták azonosítani, a csapat közösen aggódik Hondo miatt, de ő egyedül intézi, most a banda érez prioritást. Deacon elkezdi mondani a részleteket, de Hondo leállítja, és nem kér belőle, mert „te megoldod”, azaz jó főnök lesz. Jimmy vissza Ellie-hez a fantomképpel, aki ettől az egésztől stresszes lesz. Victornak fontos a lány, aki elég ideges, nem is csodálom, ha nekem akarná a volt pasim társa ajánlgatni az exemet, lehet az egyik ablaküveggel jól le is csapom. Ellie végül elmondja a neveket, akik csak csendháborítást követnek el. Van végzés a fegyverműhelyhez, Jimmy szerint sima ügy lesz, csak kikapjuk az ajtót oszt kész, Deacon értékeli a lelkesedést, de többet ésszel, mint erővel. Chris lesz a kedves szomszéd, a többiek mind jót mosolyognak ezen, egyedül Jimmy nem érti a poént.

vlcsnap-2018-05-04-14h34m48s786.png

vlcsnap-2018-05-04-14h37m06s060.png

Akció a háznál, megvan a fegyveres, Jess pedig a SWAT ügyvédjével beszéli meg a dolgokat. Hondo-t akár még ki is dobhatják, mert ez Amerika, azaz hősöket teszünk naggyá, majd tesszük tönkre. Végül a nő előrukkol – álnéven – a sztorijukkal, mindenképp a magasabb beosztású bukik nagyobbat, az ügyvéd szerint nem éri meg titkolni a dolgokat, szerintem rájött magától is. Hondo egy fedett DEA-zsaruval beszélget a tagról, aki beköpte, majd meglátogatja őt a kihallgatóban egy röpke „nem akarsz te az ellenségem lenni” beszédre.

Deacon a fegyverest vallatja utoljára, hogy elmondja, hol találják a rablókat. A puskákon kívül csak sokkolót adott el a kopasz tagnak. Deacon szerint kész katasztrófa, hogy már 22 órája vannak az ügyön és az megoldatlan, el is küldi a fiatalokat, hogy pihenjenek, ő és Luca folytatják. Victor Ellie-t látogatja meg, bocsánatot kérni jött, így 3 év késéssel, a lány rühelli a gáz kamukirályokat, mint Victor, aki nem tudta kizárni Ellie-t a gondolataiból. Két külön világ, nem lettél volna boldog, zsaruélet csak egyedül megy, blablabla… Ellie szerint Victor jobbat érdemel, mindenki ott van, ahol lennie kell, csók.

vlcsnap-2018-05-04-14h41m16s088.png

vlcsnap-2018-05-04-14h42m22s198.png

Hondo-hoz egy fekete tagot hoz egy közrendőr a konyhába, aki drogot árult. A tag, aki beperelte, a díler vevője: nagyon rákattant a szerre, pedig nem neki való, a csajához viszont illik, miatta szokott rá, bármit megtett volna még neki. A csaj sitten van azóta, a tag pedig azóta száguldozik állandó sebességgel a lejtőn lefelé. Ellie megtudja, hol van a motoros banda, Victor pedig öltözködik. Búcsúcsók, lány pedig nyilván meg fog pattanni a zsével, most, hogy a srác elmondta neki, nem a búvóhelyen lesz a rajtaütés.

Jess nem tudja elérni Hondo-t, így elmegy Hicks-hez, hogy tudja igazolni, merre volt főhősünk. Már majdnem elkezd gyónni, amikor befut az érintett, hogy talált valamit. Hicks most értékeli át, hogy miért is kellett neki kommandó-parancsnoknak mennie, amikor egy bentlakásos koedukált középiskolai intézetben is meglenne neki ez a dráma.

vlcsnap-2018-05-04-14h42m57s265.png

vlcsnap-2018-05-04-14h43m38s143.png

vlcsnap-2018-05-04-14h44m04s254.png

vlcsnap-2018-05-04-14h46m43s038.png

Autós száguldozás a banda rajtaütésén, a Chevit nagy meglepetésre nem Jimmy vezeti, hanem Victor. Az egyik tag lent, Jimmy pedig a motorjára pattan, úgy veszi üldözőbe a maradék kettőt. További üldözés, Deacon a sikátorban szeretné elkapni őket. Én most nagyon szeretnék Analízis 2-ből egy kettest, a barátaim zöme egy diplomát június végén… végül Luca teríti le a motorosokat.

A kihallgatóban a tagnak már csak alá kell írnia a vallomását Hondo ellen, ekkor jön Jess, kint pedig ott van egy nő, aki meglepődik, hogy a tagot ott látja. A csávó vissza is vonja a vallomását, ami nem hazugság volt, csak drogozott, és képzelődött. Sajnálja, hogy ha bárki idejét is pazarolta. Jess szerint szoros volt, már alá is írta a felmondását, Hondo pedig előbb mond fel, minthogy a barátnője. Ki írja ezeket a szövegeket? Tuti, hogy romantikus lányregényeken nőtt fel, mert a való életben egy alfahím nem mond ilyet. Mondjuk, Hondo alfahím-szerepe is eléggé kérdőjeles…

vlcsnap-2018-05-04-14h47m54s945.png

vlcsnap-2018-05-04-14h49m29s517.png

vlcsnap-2018-05-04-14h52m39s867.png

A búvóhelyen nincs meg a pénz, Victor pedig a roncstelepen névre szóló levelet talál Ellie-től, ezúttal a lány lépett le, a drogpénzből új életet kezd. Jimmy sajnálja, vannak emberek, akiket nem lehet megmenteni, ha ölni lehetne egy pillantással, újfiúnk nem élne sokáig. Deacon élvezte a csapatmunkát – eddig nem ezt csinálta? Közös örülés a felmentésnek, már két rész óta nem volt Hondo-sztori, kezdek csalódni a forgatókönyvírókban.

Jimmy és Hondo négyszemközt beszélnek, most tisztáznak valamit, azaz Hondo előrukkol a látogatásról Jimmyanyunál. Jimmy nem hiszi el, hogy anyu drogdíler lett, azt meg végképp nem, hogy ő bízta meg a tagot, hogy mártsa be Hondo-t. Látogatás a börtönben, a nő kicsit visszavett a pszichopata tüneteiből, de továbbra se száraz, Jimmy arcvonásai pedig eléggé viccesek. Anyu szerint Hondo éket akar verni a jól működő családkájukba, és nem semmi, ami ezen a helyen (a börtönben) történik, de ez (Hondo akciója) már ezen is túltesz. Anyu mindenkinek elmondta, hogy Hondo ki akar kezdeni vele, és nem az ő hibája, ha valaki a saját kezébe veszi a dolgokat. Remélem, Jimmy átlát anyun, és hiába volt nagy összeborulás a végén, egyszer jól faképnél hagyja szociopata szülőjét.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása