Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x05 - Welcome Back, Charlotte Richards

2018. május 09. 11:00 - Szencsike

Egy pudinggyárban kezdünk, az éjszakás biztonsági őr jókedvűen falatozik, mikor a vezető pudingfejlesztő megérkezik. Akadt egy kis plusz meló, hát megcsinálja. Bent a mérnök úr az egyik nagy pudingos tartályba beleönt egy jókora mennyiségű melamint, de valami nem stimmel, mintha lenne ott valaki. Kint a portán az őr nincs sehol, de a monitoron már ott villog a vészjelző, mire az őr a mosdóból visszajön. Befut a gyártósorra, és már csak azt látja, ahogy a mérnök a pudingtartály tetején úszik. Azt hiszem, eddig ez a sorozat eddigi legbizarrabb halála. Ugorjunk reggelre és egy békésebb helyre, igaz Trixie a nagy káromkodásával feldúlja anyu lelkivilágát. A kislány a Csodanő babája miatt káromkodik, nincs meg a lasszója, és hamarosan Trixie zsebeiben is kevesebb lesz néhány dollárral, ugyanis minden káromkodásért fizetnie kell. Érkezik Lucifer, Chloe hívta, akit Pierce a kórházból hívott, a kis munkamániás új ügyet bízott rá. Lucifer észrevette a káromkodós bödönt, azt hiszi ez jutalom, pedig nem is, Chloe új nevelési eszköze. Ez viszont már tetszik Lucifernek, a saját gyerekétől kér pénzt, nem semmi, de az ötlet egy baromság. Hogy biztassa Trixie-t ad neki néhány száz dollárt, vegyen csak értük szavakat, ám a bősz anyuka elveszi a manit, hisz ezzel is felelősségre akarja tanítani a lányát. A felelősséget túlértékelik, ráadásul Lucifernek még mindig bűntudata van, hogy nem volt Chloe mellett a lövöldözéskor. Ne legyen, nem kell megvédenie, és nem az ő hibája volt a lövöldözés. Akkor az Apjáé, ő manipulálta az eseményeket, hogy felelősségre tanítsa Lucifert, aki innentől kezdve nem vesz tudomást az Apja machinációiról. Chloe már meg se lepődik az újabb furcsaságon, de indulás munkába, Trixie meg fizessen, de négyszemközt Lucifer még elbeszélget a kislánnyal.

1.png 

A pudinggyárban Ella már vizsgálja a halottat, szegénykém jól megfőtt a pudingban. A neve Simon Fisher, a gyár vezető élelmiszermérnöke. Ez gyilkosság, a lábnyomok szerint valakivel verekedett, mielőtt belefulladt a pudingba. Ella szerint belelökték a pasast, szegény Dannek meg külön trauma az ügy, hiszen ez a kedvenc pudingja, ami már nemcsak proteineket, de most már hullát is tartalmaz. Chloe és Luci kikérdezik az éjjeliőrt, szegény tag túl sokáig volt vécén, bárcsak tudott volna valamit tenni. Vannak kamerák is, a puding Simon titkos receptje miatt lett piacvezető márka, nem hagyhatják, hogy ellopják a receptet. Chloe kéri a felvételeket, de a nagyfőnök, nem Isten, hanem a cégvezető engedélye nélkül ez nem fog menni. Az őrsön Dan már nem is mer enni a pudingból, talán ez egy üzenet fentről, de ha így is van, hallgasson Luciferre és ne engedje a fejébe férkőzni az Apját. A cégvezető, Adrian Yates már itt van, biztos hozta a felvételeket, Lucifer nagyon örül, hogy ilyen egyszerűen megoldanak valamit. Sajnos azonban korai az öröm, Yates az ügyvédje tanácsára nem hozta el a felvételeket, az ügyvédje pedig nem más mint Charlotte Richards. Visszatért hát a régi ismerős, Lucifer alig bír megszólalni a döbbenettől.

2.png

Nézzük meg Charlotte mai reggelét, és ezzel képet kapunk arról is, hogy indulnak szegény nő napjai, mióta újra az istennő mentes önmaga lett. Nagy nehezen sikerült összevakarnia önmagát, de valami még így sem stimmel, sőt, mantraként kell mondogatnia önmagának, hogy nem bolondult meg és másoknak sem szabad megtudniuk, hogy hónapok estek ki az életéből, mert akkor gumiszobába kerülhet. Még a heg is megvan a pocakján... Az őrsön viszont egy mosolygós Charlotte áll a páros előtt, Chloe meg is lepődött, hogy ilyen hamar visszatér, de talán a halálközeli élmény megváltoztatta. Lucifer is tudni akarja, hogy miért tért vissza, az Anyját keresi benne, de ez most az igazi Charlotte, aki az ügyfele miatt van itt, hisz a felvételeket nem lehet csak úgy átadni. Igaz, de most, hogy egy ügyvéd is bekerült a képbe, úgy tűnik, hogy Yates rejtegetni akar valamit. Lucifer a miért pont most bukkan fel szöveget nyomja, megint akar valamit tőle. Nem, ő csak a felvételt fogja visszatartani, ugyanis a puding receptje titkos, ami ha a nyomozás miatt nyilvánosságra kerülne, jókora veszteséget okozna a cégnek. Yates közbeszól, hogy amúgy se látszik semmi a gyilkosról, és Chloe ráharap, ez jó nyom, hisz a gyilkos tudta, hogy kerülje ki kamerákat, és további kérdéseket zúdít Yatesre, de Charlotte berekeszti a megbeszélést, Lucifernek viszont lennének még kérdései, de most Charlotte a határozottabb és kisétál a tárgyalóból. Ella Dannek meséli, hogy boncolás mekkora meló lesz a pudingmosás miatt, de felbukkan a hátuk mögött Charlotte, Ellának igyekeznie kell, hogy elterelje a figyelmet róla. De nem jött össze, Dan észreveszi a nőt, mosolyogva üdvözli is, de Charlotte úgy megy el mellette, mintha nem is tudná kicsoda Dan. És szegény nő tényleg nem tudja… Dan persze teljesen összezavarodik, mintha Charlotte egy másik ember lenne. Lucifer még mindig kattog a miérteken, ráadásul a zavart Dannek, aki most aztán tényleg nem tud vele mit kezdeni.

Chloe és Lucifer egy filmstúdióhoz mennek, Chloe kiderítette, hogy hét személynek, köztük Yatesnek, van bejárása a gyártósorra, de mind a hétnek biztos alibije van. De van egy nyolcadik is, Grace Foley, két éve lépett ki a cégtől, hogy elindíthassa a saját pudinggyárát, és most forgatják a reklámfilmjüket. Lucifer viszont egyáltalán nem is figyel Chloéra, még a célzásokat sem érti, pedig a 69-es stúdió közelében ólálkodó ballonkabátos, mutogatós embernek látszó pasast is megemlíti. Semmi reakció a kétes üzenetekre, Lucifer az „Anyját” akarja megkeresni és Charlotte egyáltalán nem válaszol semmilyen üzenetére. Biztos, hogy ez is az Apja újabb terve, de Chloe emlékezteti, hogy nemrég fogadta meg, hogy nem dől be az Apja trükkjeinek. Nem is, de sajnos nem sikerül, állandóan Charlotte-on jár az esze, egy figyelemelterelés jól jönne Chloe szerint, ami meg is érkezik, egy csinos fürdőruhás modell képében. Lucifer követi a lányt, szegény Chloe meg az ügyre gondolt, de szerencsére a lány jó helyre vezeti őket. Itt forgatják a reklámot, aminek a lényege a cég nevét is kifejezi: Mennyei Puding. Fürdőruhás fiúk, lányok angyalszárnyakkal a hátukon eszik a finom pudingot a felhők között. Lucifer jóváhagyja a látványt, remélhetőleg az Apjának ehhez nincs köze.

Egy kiabálós nőnek viszont nem tetszik, több puding kell, ez pudingreklám vagy mi a fene! Ő lenne Grace Foley, aki még Chloe-t is modellnek nézi, és elzavarná a felhők közé félpucéran pudingot enni. A kikérdezés során viszont kiderül, hogy Grace megpróbálta a cégéhez csábítani Simont, de megölni őt, ugyan már... És ha meg is tette volna, az ügyvédje nélkül amúgy se vallana be semmit. Chloe finoman rászól a fürdőrucis angyalkákat bámuló Luciferre, hogy most kéne a segítség, és szerencsére képes végre Grace-re is figyelni. A nő néhány pillanatra képes ellenállni Lucifernek, de aztán megtörik, és csak annyit szeretne, hogy végre vége legyen a forgatásnak… Ne már, pedig ez az egész mennyország dolog igazi művészet, Lucifer még sose akart ennyire pudingot enni. Grace is mintha elgondolkodna, az egész a szexről szól, és nem a pudingjáról, aminek eleve szar íze van, de jobb, ha nem erre figyel az ember. Vagyis megvan az indok, hogy ellopja a receptet és megölje Simont. Nem kellett azt ellopni, Simon pár napja maga ajánlotta fel, hogy eladja neki, de erre már nem került sor, hiszen megölték és neki biztosan nem lett volna oka arra, hogy megölje. Ez a nyomozást is új irányba tereli, vállalati kémkedés, szabotázs, de Lucifernek hiába mondja, őt már elcsábította egy angyal. Viszont feltűnt a színen a mutogatós pasas, Chloe gyorsan magához hívja Lucifert, ha van kedve, kísérje ki az angyalkát, itt már nincs dolguk amúgy se, Grace-re egy külön rendőrt fog majd ráállítani. Lucifer örül az alkalmi szex lehetőségének, Chloe még a kabátját is odaadja neki, ne fázzon a kedves hölgy.

7.png

Kint a mutogatós pasas már ott van Luciferék nyomában, Chloe megállítja őt, és végre Lucifer is figyel rá. A pasas Yates embere, amolyan megoldó ember, hátha el kell intézni Grace kémjeit. A pasas az ügyvédjét akarja, aki Charlotte Richards lesz. Dan nem várt tovább, elment Charlotte irodájába és ott kéri számon a nőt, hogy miért viselkedik vele ennyire elutasítóan. Charlotte ügyes, eléri hogy Dan elmesélje, mi is történt köztük, és sajnos Dan belekeveri Lucifert is. Azt se nagyon érti, hogy köztük mi történt, de az fix, hogy Charlotte és Lucifer közel álltak egymáshoz. Az őrsön Chloét rossz hírekkel keresik az iskolából, Trixie ugyanis nagyon kreatívan káromkodott a nap folyamán, amikor a "szarzótáblát" tanulták. Chloe tudja is, hogy kinek köszönheti ezt, Lucifer a felelős. Bizony, de Trixie-é a nagyobb érdem az ügyben. Chloe viszont mérges, hiszen próbál valamit tanítani a lányának, erre jön Lucifer és rácáfol. Hát persze, hisz a szülők ezekkel a trükkökkel csak a hatalmukat fitogtatják, és neki is meg kell oldani egy szülő-gondot, nagy elánnal benyit a kihallgatóba, de ott Charlotte helyett csak egy tömzsi, kopasz öregúr ül a Mutogatós mellett. Charlotte elfoglalt, így hát Lucifernek sincs oka maradni, ha Chloe nem tart igényt a segítségére. Szegény Lucifernek még otthon sem lehet nyugta, Charlotte várja őt, aki beveti minden nőiességét és agyoncsókolja Lucifert.

8.png

Luciferben ez azonban leginkább hányingert kelt, lelöki magáról a nőt, akin most már eluralkodik a teljes kétségbeesés. Mire volt jó az állandó üzengetés, Espinoza nyomozó is azt hiszi, hogy Luci és ő közel állnak egymáshoz, de ezek szerint mégse. Az első dolog aminek hosszú ideje van valami értelme, az ez lett volna, hogy ő és Lucifer együtt voltak. Lucifer részéről ez teljesen kizárt, de akkor mégis mi volt köztük… Egy család voltak, ez viszont már végképp betesz Charlotte-nak, fogalma sincs, hogy mi történt vele több hónapon keresztül, mintha valaki más élte volna az életét, és azt totálisan felborította. Tönkrement a családja, elvették tőle a gyerekeit, akiket nem is láthat… A strandos ébredés óta úgy tesz, mintha tudná mi történt, de valójában fogalma sincsen semmiről, és ebbe beleőrül és talán már az is. Nem őrült, csak ártatlanul belekeveredett az igazán hatalmasok játszmájába. Nem tartja magát ártatlan léleknek, de a kiesett idő számára olyan volt, mintha a Pokolban lett volna, és mi ez, ha nem őrültség… Dehogy őrültség, hisz ő Lucifer. Ja, Lucifer, de miért jutott a Pokolra, ha nem tett rosszat senkivel? Talán mégis érez annyi bűntudatot, ami idáig vezette. És ha tényleg létezik a Pokol, mit tegyen, hogy ne kerüljön vissza? Nos, ideje megváltozni, kerülje el az igazán rossz cselekedeteket. Vagyis ne hátráltasson egy nyomozást?

Dan megtört, visszatért a pudingevéshez, de közben azon jár az agya, hogy lehet ennyire szerencsétlen a nőkkel. Ella próbálja vigasztalni, de hiába, Dan elmerült a pudingevésbe fojtott önsajnálatba. Ha már puding, az áldozatot felboncolták, két óriási veseköve volt, veseelégtelenséggel párosítva, csak napok kérdése lett volna, de meghalt volna ezekben. És mekkora az esélye, hogy nagyjából egyszerre két szörnyű halál érje az embert? Chloe a Mutogatóst hallgatná ki, de ügyvédi tanácsra neki nem kell felelnie semmire. Ha nem, akkor majd a bíróságon megteszi, ez viszont megtöri a pasast. Yates és Grace cége nagyjából egy hónappal ezelőtt döntött úgy, hogy egyesülni fog. Charlotte irodája pedig az egyesült céget is képviseli. Vagyis ha Fisher eladta volna Grace-nek a receptet, abból se lett volna semmi. Chloét is azért követte, mert tudni akarták hogy áll a nyomozás, mert az egyesülést nem zavarhatja semmi és itt nagy pénzekről van szó. Chloét kihívják és micsoda meglepetés, Charlotte hajlandó segíteni. Átadja a felvételt, hiszen ezzel magán is segít, és bebizonyíthatja az ügyfele ártatlanságát. A felvételt nézve valóban nem látszik a támadó, csak az, ahogy Fisher belezuhan, szinte vetődik a pudingos tartályba. Amíg a többiek ötletelnek, ki juthatott be, addig Ella alaposan megszemléli a felvételt. Majd szinte őrült módjára kiüti Dan kezéből a pudingot, ez bizony mérgezett!

11.png

A két titkos összetevő tűnik fel neki, a melamin és a másik, a cianursav. A kettő külön is veszélyes lehet, de együtt veseelégtelenséget okoznak. Vagyis a Yates-féle puding mérgezett és mivel Fisher is érintkezett vele, ezért volt beteg. A cég a magas fehérjetartalommal hirdeti a pudingot, a két hatóanyaggal pedig ezt el lehet érni. De ha ez kiderül, veszteséget okozna a cégnek. Charlotte szerint nem feltétlenül, hisz a cégnek bőven van pénze, még ha be is perlik, akkor is marad elég, hogy jól éljenek belőle a nagykutyák. Olyasmi, mint az autógyártók hibás szériái, még ha pár ember meg is hal, egyszerűbb pereskedni, mint visszahívni a hibás szériát, ami ugye jóval nagyobb pénzekbe fájna. De Fisher el akarta adni a receptet, bár ha rájött arra, hogy mit tett, nyilvánosságra is hozhatta volna. Viszont Fisher nem tudott az egyesülésről, és ha Yates, Grace és a Mutogatós rájöttek, hogy Fisher fel akarta őket dobni, máris van három gyanúsított. Viszont Charlotte mindhármukat képviseli. Ez viszont gond, szegény nő szétesett, kész feláldozni minden vagyonát jótékonyságra, de ez most túl sok neki. Már épp elmenne, de Ella sem hagyja őt békén, most Dannel igazán csúnyán bánt, és meg fogja őt védeni. Eddig jó véleménnyel volt róla, de most csak a teljes sötétséget látja benne.

12.png

Chloe meg van győződve arról, hogy Charlotte, ahogy szinte mindig, így most is túléli, de Lucifer viszont kételkedik. Viszont kiderült, hogy hiába van három gyanúsított, akik a pénz miatt ölnének, ám igazán egyiküket se viselné meg anyagilag, ha nem jönne össze az egyesülés. A kihallgatóban ott ül a biztonsági őr, munkatársként részvényese Yates vállalatának, és még többet keresett volna, ha két cég egyesül. Viszont ha Fisher elmondja az igazat, akkor bukik mindenki. Fura, az őr tudott a betegségéről, Fisher egy piálós estén részegen elmondta, hogy Yates tudott a méregről, a betegségéről is, de Yates meg se akarta hallani. Fisher legszívesebben véget vetett volna még az életének is, de az őr ezeket csak kamu-részeges dumának hitte. De hát ezeket el kellett volna mondania, amikor Fisher meghalt! És mi van akkor, ha Fisher így vezekelt, a bűntudata miatt? Dan csak megerősíti a teóriát, az öngyilkosság a megoldás, Fisher változtatott a végrendeletén, a vagyonát eljótékonykodta, még a kis teknősét is elajándékozta. A helyszínen pedig dulakodást színlelt, így nyomozni kellett a két cég után is. Lucifer közben felhívja Charlotte-ot a jó hírrel, de a titkárnője szerint ügyféllel találkozik. Lucifer most jól sejti, Charlotte hülyeséget fog csinálni.

13.png

Charlotte valóban ügyféllel van, a pudinggyárban találkozik mindhárom védencével, és addig el nem mennek, amíg el nem mondják, melyikük ölte meg Fishert és még egy pisztolyt is előszed biztatásképp. Charlotte elmeséli nekik a túlvilági élményeit, és ezek hatására ő most változtatni fog, de nagy esély van arra is, hogy idegösszeroppanása van. Végre megértette, hogy egész eddig ismert bűnözőket védett és emiatt nem számolt azzal, hogy sokan fognak miatta ártatlanul szenvedni. Charlotte biztos benne, hogy valamelyikük gyilkos, mert meg akarták akadályozni, hogy Fisher köpjön. A Mutogatósnak elege van, kényszerítse ki, hogy maradjon, amúgy lelép, viszont Charlotte meghúzza a ravaszt. Lucifer közben megérkezett a gyárba, és a lövés hangja révén már tudja is, hol van Charlotte. Szerencsére csak az egyik tartályt találta el, de a Mutogatós vall. Yates utasította, hogy ijesszen rá Fisherre, Yates bevallja, hogy nem is igazán kellett, hogy megöljék Fishert, de elérték, hogy hallgasson, az egyesülés pedig hamarosan létrejöhet. A profit számított, nem Fisher aggályai, de egyikük se akarta őt megölni. Végre megérkezik Lucifer, ezek itt hárman igazat mondanak, Fisher öngyilkos lett, hogy leleplezze őket. Charlotte szerint nem ártatlanok, mert ha Fishert nem is ölték meg, az ártatlanok, akik a pudingjukat eszik, azok meghalnak miattuk. Egész életében kiskapukat keresett az ügyfeleinek, de ha valaki bűnös, annak nincsenek valódi kiskapuk. Lucifer észnél van, tudja, hogy Charlotte a Pokol miatt retteg most a leginkább, de tud neki segíteni.

Charlotte átadja a fegyvert, és Lucifer se jött a semmiért. Kihallgatta a társaságot és szavaik egy mobiltelefon segítségével Chloéhoz is eljutottak, le lehet őket tartóztatni mérgezésért, és immár az FBI előtt fognak ezért felelni. Chloe megköszöni Lucifer segítségét, és rájött, hogy Charlotte most igazán megváltozott, mintha a démonjaival küzdene. Dan is beszél vele, hallotta ő is, és bocsánatot kér azért, amiért csúnyán viselkedett vele. Charlotte részéről nincs harag, sőt, ha Dannek lesz kedve, elmehetnének kávézni. Otthon Chloe gyereket nevel, rájött arra, hogy káromkodós pénz hülyeség, és ő se igazán magyarázza meg a szabályokat. Trixie-nek is meg kell tanulnia, hogy káromkodni azért rossz dolog, mert kényelmetlen másoknak. És ha kiskapukat keres, akkor találni is fog, de a helyes utat egyedül kell megtalálnia. Viszont az eddig befolyt káromkodós pénzt nem fogja visszakapni. Lucifer hazavitte Charlotte-ot, most nem lesz kínos csókjelenet, de borozni fognak. A másik énje vette meg ezt a tuti, de elég személytelen lakást, ez a Charlotte nem is emlékszik ebből semmire, sőt arra se, hogy közel 30 palack vörösbort vett magának. Lucifer sajnálja a dolgot, hisz neki is volt része ebben a változásban, és igen, aggódik érte. Charlotte tudni akarja, hogy milyen volt a másik énje. Rendkívül impulzívan élte meg az érzelmeket, néha kozmikus hibákat is elkövetett, de a szeretet vezérelte. Furcsa, de hiányozni fog neki ez a személy, ám a régi Charlotte visszatért, erre kell most inni. Zenelista

Címkék: lucifer
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása