Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x04 - What Would Lucifer Do?

2018. május 08. 11:00 - Szencsike

Hihetetlen, de Lucifernek is vannak határai. Épp az aktuális fiatal szeretőjével búg, és a kedves hölgy legsötétebb vágya az, hogy egy gyorsétterem labdamedencéjében szexeljen, igaz, ebben a lebukás izgatja a legjobban. Lucifer inkább egy tál mustárt enne, minthogy bemenjen a kölykök közé a fertőbe. A romantikus idillnek a hazatérő férj vet véget, szegény nő, ez lesz a válás legfontosabb indoka, de Lucifer elintéz mindent. A pasas van vagy ötven éves, hát meglepődik mikor a virágos fürdőköpenyes Luci odalép elé. A férj egy jónevű bíró, lehet csak a kapuzárási pánik miatt van mellette a fiatal asszonykája, akit Lucifer kefélget rendesen és alaposan. Luci alkut ajánl, mi a bíró úr titkos vágya? Egy pihenő napot akar, mert már nagyon fárasztó a fiatal feleségével az állandó szex-bulizás, már nem bírja a tempót. Az exfelesége mellett simán kipihenné magát. Lucifer megérti, őt is elérte egy identitásválság, de csak el kellett fogadnia az ördögi énjét, és minden rendben lett. A bíró úr is felhívhatná az exét és lesz, ami lesz, Lucifer pedig boldogan kielégíti a jelenlegi felesége minden igényét, cserébe a bíró úr is majd teljesít Lucifernek egy szívességet.

1.png

Rendőrség, Chloe a hadnaggyal tárgyal, szakmailag előrébb akar lépni, belépne a szakszervezetbe. A válasz egy határozott nem lesz, és Pierce-nek még csak meg se kell indokolnia ezt, hisz hadnagy, megteheti. Amúgy van egy újabb ügye, Chloe elég zordan veszi fel az aktát. Kintről Ella is látott valamit, azt, hogy a hadnagy és Chloe között szikrázik a levegő. Chloe nem kommentál, de látszik rajta, hogy minden volt ez, csak nem szikrázás. Lucifer-lak, Ámenka büszkén számol be a tesónak arról, hogy tudja mi a feladata, hogy visszanyerje az erejét: Lucifer. Bizony, Lucifer, ő az ok eleve, hogy itt van a Földön, lehet tanulnia kell tőle, hogy jobban megértse. Na, akkor teljesen át kell alakítani Ámenka karót nyelt személyiségét, ahhoz, hogy megértse az évezredekig tökéletesített luciferség lényegét. Először is kellenek új ruhák, így felvehet bármit, amit Lucifer szekrényében megtalál. Mosolyogjon többet, bár ez most még inkább vicsor, mint vigyor, de gyakorolják. Majd korlátlan hozzáférést kap Lucifer közösségi oldalaihoz, és ezek után pedig csak legyen Lucifer. Fektessen le valakit, bulizzon, büntesse a gonoszt, de ha választania kell, csak tegye fel a kérdést: Mit Tenne Lucifer?

A bűntett helyszíne egy fiatalkorú drogfüggőket befogadó farm, a Tűzsólyom Farm. Itt leszokhatnak a szerről, változtathatnak a személyiségükön is, mindezt úgy, hogy nem a fiatalkorúak börtönében kell rohadniuk. A halottunk a 23 éves tanácsadó, Emily, akit az emeleti irodájában szúrtak le, de kiesett az ablakon és egy lóitató vályúba zuhant. A fegyver nincs meg, de egy recés kést vagy egy hasonló szerszámot kell keresni. Lucifer máris szkeptikus az átnevelő programmal szemben, Ellát a nagyi csizmája nevelte, ez hatékony volt annak idején. Megjött a farm vezetője, Jerry, Emilyt mindenki szerette, talán egy külsős rosszakarója ölhette meg. Ugyan már, Lucifernek máris tucatnyi gyanúsítottja van az átnevelésre kényszerített kölykök személyében. Jerry el se tudja róluk képzelni, elkötelezték magukat a programnak, de Lucifer részéről ez esélytelen, az embereket nem lehet megváltoztatni, ő már csak tudja. Jerry az ellenpélda, drogos volt, megjárta a börtönt és most ez a farm az élete célja, hogy segítsen másokon. Ella jön, találtak egy szerszámos övet, ám hiányzik belőle a recés pengéjű fűrész, és a szerszámtáskát az egyik bentlakó használja, ilyet kapnak a munkájukhoz. Na, Lucifer részéről megvan a győzelem.

4.png

Később már a nyilvántartást ellenőrzik, amiben a bentlakók feljegyzik, hogy mikor használják a szerszámokat. Ennek is nevelési célja van, Jerry nagyon büszke magára, de Luci csak egy újabb okot keres, hogy beszóljon neki. Az egyik srácnak szárnyformájú kitüntetése van, ez a jutalom eszköze, akik megjavulnak, megkapják és más előnyöket is élvezhetnek: telefon, számítógép. Lucifer részéről ez puszta manipuláció, ám nem mehet bele, mert megvan ki használta a táskát: Tyson Chase. Sajnos azonban Tyson nincs sehol, ha már szárnyakat kapott, kirepült a fészekből. Lux, Ámenka átalakult, igazi menőjenő lett az öltönyben. És a luciferség akkor lesz teljes, ha csajozik, sajnos az első jelölt kiröhögi a „mire vágysz” dumát és a pasiját választja, a második leönti egy itallal, mert egyszerűen közölte vele, hogy szexelni fognak, de szerencsére lesz egy hölgy, aki önként ajánlkozik fel neki. A rendőrségen Tyson aktáját nézik, az apja börtönben van, az anyja meghalt, 7 éves kora óta bent van a rendszerben, a Farm az utolsó lehetősége. Az aktáját sajnos zárolták, amiben biztos lenne mit bogarászni. Dan hozott néhány térfigyelő képet, egy állomáson látták utoljára. Érkezik Pierce, Chloe beszámol a fejleményekről, de a hadnagy szerint ez még Chloétól is lassú meló. Chloe Dantől kérdi, hogy miért ennyire bunkó vele, sőt, mintha neki több jutna ebből a taplóságból, mint a többieknek. Bármit is rontott el vele, ki akarja javítani, de a karrierjét nem engedi elszúrni. Dan felveti, hogy nem Chloe lesz a gond, hanem Lucifer, aki épp felturbózza a kávéját egy kis itallal. Chloe most nagyon paprikás, inkább az ügyben segítsen! Segít is, mivel az emberek nem javulnak meg, Tyson se fog, vagyis ugyanazt csinálja, amit eddig. Az aktáját zárolták, jó pár nap mire megjön a bírói engedély, de ugyan már, Lucifer tud erre is egy megoldást. Chloe valami piszkosságtól tart, ebből most maradjon ki.

5.png

Mire nem jó, ha az ördög alkut köt egy bíróval. A rész elején megismert új barátunk épp az exével kártyázgat, mikor Lucifer behajtja rajta szívességet: nyissa meg Tyson aktáját. A kis bűnözőnk valahol a Hollywood-jel közeli dombokon autót akar lopni, de Lucifer megnehezíti a dolgát. Kocsilopásból fizette régen a drogokat, hát úgy látszik, bármit is hisz a rehabos fickó, az emberek nem változnak. Tyson túlságosan is belenyugvó, inkább meghal, mintsem visszakerüljön. Akkor legyen, Lucifer óriási sebességgel hajt végig a kanyargós úton, sőt, az út mellett parkol le  és kilógatja a srácot a kocsiból, ennyi kellett, hogy megtörjék. Lucifer büszkén adja át Chloénak a srácot, rafinált módon elkapta és beigazolódott, amit mondott: az emberek nem változnak. Viszont nem Tyson az emberük, nem tudta, hogy Emily meghalt. Ő szerette a lányt, egyszer csókolóztak, azt gondolta, lesz köztük valami. Ő már elmúlt 18 éves és el akart menni, de Emily maradni akart a farmon. Vagyis bosszúból megölte őt, de nem, Emily aggódott egy korábbi bentlakó miatt, kicsapták, és Tyson emiatt is kérte őt, hogy jöjjön vele, de összevesztek még a lány halála előtt. Később már Pierce előtt Chloe azt mondja, hogy nem Tyson a gyilkos, de Lucifer még mindig tiltakozik. Közben Dan kap egy vicces üzenetet, sajnos Pierce rossz néven veszi a nevetgélését. Egy barátján kéne segíteni, hát Pierce és a meló sem fogja feltartani őt. Szegény Dan fülét-farkát behúzva ígéri meg, hogy átküldi a bentlakók aktáit, hátha kiderül ki fenyegethette Emilyt, majd szép csendben elsunnyog. Chloe és Pierce átbeszélik mit tudnak eddig, addig Lucifer visszatér Tysonhoz, és nyakon ragadja, ha már egy mocskos kis bűnöző, jobbat nem érdemel. Kintről látni mit művel, Chloe már bocsánatot kér, de Pierce hagyja, hadd ijesztgesse tovább Lucifer, amiből nem derül ki semmi.

Lucifer beveti magát, elmegy a farmra a dolgos ifjúsághoz, itt az ideje, hogy visszaterelje a kölyköket a helyes útra, mi a legnagyobb vágyuk. Hírnév, gazdagság, szüli szeretet, betépni egy jót, csupa átlagos kívánság, és Lucifer szívesen segít, hogy újra a régiek legyenek. Később már egy komoly tanóra keretében magyarázza el a drogterjesztés alapjait, még egy mexikói drogkartellt is tud, beajánlhatja őket gyakornoknak. Viszont egy szőkeség nagyon unja magát, van ennél sokkal egyszerűbb megoldás, és ezt egyedül is lehet csinálni. Elviszi a társaságot egy kisebb kerthez, bizony, ott terem a marihuána. Később Lucifer egy szép fehér paripa hátáról, igazi hadvezérként irányítja a mariska feldolgozást, bőszen szívva a készterméket és még saját jelszavakat is kitaláltak. Sajnos azonban Chloe véget vet a vidám bulinak, elviteti a szép pacit is, hiszen dolgozni kéne! Emily egy olyan valakit rúgott ki, aki visszatért a drogokhoz, így Lucifer bemutatja a legjobb tanítványát, a mariska termesztő Carlyt, nagy jövőt jósol neki. Chloe is, mehet egyenesen a börtönbe. Nézzünk egy börtönt, Dan segítségre szoruló barátja Ámenka, szegény félreértette egy hölgy közeledését, pénzt követelt szex után, de nem buszjegyre, ahhoz túl nagy összeg volt, és még az állítólagos testvére is feltűnt, egyáltalán nem is hasonlítottak és hát összeverekedtek. Igen, Dannek mondani sem kell, már ő is rájött arra, hogy prosti volt, csak erről a lányról nem feltételezett semmi rosszat, se az állítólagos testvéréről. Strici, de mindegy is, Dan jó barátja az őrsparancsnoknak, kihozza a derék legényt, Lucifernek pedig egy szót se fog szólni.

Az őrsön Luci épp tisztul, Chloe beszámol Mariskás Carlyról, az elméletük szerint Emily rájött, hogy Carly ismét visszatért a drogbizniszbe, ki akarta rúgni, ezért Carly megölte. Sajnos a lány szerzett magának egy ügyvédet, és nincs elég bizonyíték ellene. Pierce Lucifert is megkérdi, mi a véleménye, de jelenleg ő a váratlan meglepetésen kattog, ami csokis chips finomságát jelenti. Akkor Chloe is húzzon egy váratlant, de szegény nyomozó nem tud mit tenni, ha Carly nem akar beszélni. Na csak mondani kellett, a lány hajlandó vallomást tenni. Előadja a jókislányt, nem térhet jó útra, ha nem mond igazat, és ő állítólag látta, amikor gyilkosság éjszakáján Tyson elás valamit. Carlynak pedig bombabiztos alibije van, amit maga az ügyvéd édesapja mutat be, a kérdéses időpontban videóchatelt, el is hozták az ezt bizonyító naplófájlokat. Késő éjszaka van már, de ki kell menni a helyszínre, Ella és Chloe ásnak, Luci meg iszik. A csajok kibeszéli Pierce-t, Chloe nem fogja hagyni, hogy a bunkóságával aláássa a tekintélyét az őrsön. Lucinak is bele kell szólnia, Ellával együtt ő is kedveli az új hadnagyot. Ella szerint ne a szavai, hanem a tettei alapján ítélje meg őt. Közben a nagy ásás is eredményes, megtalálták a gyilkos szerszámot. Immár hivatalosan is le lehet tartóztatni Tysont, Lucifer nagyon elégedett önmagával, hisz az elmélete igazolást nyert. Chloéban viszont elindult a kételkedő énje, ha a rosszak mindig rosszak, akkor Carly mint a legrosszabb diák, hogyan kaphatott jutalomként számítógép használati jogot, hogy chateljen a pasijával. Valami nem stimmel, beszélni fog Jerryvel. Pierce kétkedőnek hangzik, viszont Lucifer kihagyja a folytatást, ugyanis vár rá egy bíró leendő exfelesége, muszáj neki is betartania az ígéreteit. Menjen akkor, Pierce ezzel adott Lucifernek egy kis szabadidőt, viszont így ő maga megy el Chloéval.

11.png

Lux, Dan és Ámenka elmélkednek milyen volt Luciferként létezni, hisz Ámenka megpróbál valami értelmet keresni ebben, ha már a tesó lett a küldetése. Dan szerint egyszerű dolog: azt tesz és mond amit akar, és ezeket megússza, sőt annyi nőt kaphat meg, ahányat csak akar. Nagyon magányos élete lehet Ámenka szerint, bár Dan is eltudja magának képzelni ugyanezt a magányt. Mindenesetre Ámenka megköszöni neki, hogy segített, és hát a nagy tanulságot Dantől tudja meg: mindig kell valaki, aki kihúzza  a másikat a csávából. Közben Chloe és Pierce megérkeztek a farmra, a hadnagy érdektelenül pötyög valamit a telefonján, Chloe meg háborog azon, hogy mennyire igazságtalanul viselkedik vele, mint főnök. Pierce ezen csak röhög, ha már Chloe felhozta a szakszervezetis példát, azért nem engedélyezte neki, mert ő a legjobb nyomozója és ezzel csak az idejét vesztegetné. És azért jött vele, mert látni akarta akció közben, nem a bébiszittere akart lenni. Sajnos Chloe meg se köszönheti a dicséretet, kiront a fegyveres Jerry, Pierce pedig Chloe elé veti magát, akit el is talál egy golyó. Sajnos Jerry el tud menekülni, Chloe pedig hívhatja a mentőket.

12.png

Később már a mentők viszik el Pierce-t, és megérkezik a feldúlt Lucifer is. Erre a fordulatra ő se számított, bár Jerry is bűnöző volt, hát ő se változott meg. Chloe viszont nem akar csevegni, inkább bemegy a kórházba. Luci Danhez megy, de ő se tud semmit, a körözést kiadták ellene, remélhetőleg hamar elkapják. A lényeg, hogy Chloe megúszta, Pierce-nek hála. Lucifer pedig nem volt ott, lesz egy komolyabb lelkiismeret furdalása emiatt a derék ördögünknek, de meghall valamit. Dan épp utasítja a kollégákat, hogy nézzék meg az ATM-kamerák felvételeit is, hátha pénzt akar szerezni. Lucifer pedig úgy gondolja, hogy valahol elrejthette a pénzt.  És igaza is lesz, Jerry a kikötőben rejtett el egy nagyobb összeget. Lucifernek hála viszont se pénz, se a mexikói szökés nem valósul meg. Az egyik diákja köpte be, hogy az édesapja házát használta búvóhelyként és erről Emily is tudott. Lucifer nagyon fog örülni, ha elismeri, hogy az átnevelés nem jött be. Jerrynek van egy fegyvere, ő aztán nem megy vissza a börtönbe, de Lucifer nincs sehol. Ott áll Jerry mögött, és indulhat a verés, amit szerencsére az újra normális Ámenka akadályoz meg, Lucifer csak bünteti a gonoszt, és ezzel ő is végre észbe kap.

Kórház, a hadnagy már jobban van, és üdvözölheti Chloét, aki még ajándékot is hozott neki. Megköszöni, hogy megmentette az életét, de Pierce nem az a lelkizős fajta, ez a munkával jár. Úgy látszik, hogy talán ez volt az első igazán komoly sebesülése, Pierce nagyon filozofikusan beszél arról, hogy mennyire közelinek érezte most a halált. Chloe ismeri az érzést, de tovább lépett, mert nem ragadhatott bele az önsajnálatba és a munka volt az egyik eszköze a felejtésre. Ha már munka, vissza is megy lezárni Jerry aktáját, akit félholtra verve találtak meg a malibui kikötőben. Chloe még egyszer megköszöni az életmentést, a legjobb nyomozóért mindent, és bizony már Pierce is érti Lucifert, Chloe valóban különleges. Chloe-t Dan váltja, mert bejött megköszönni, hogy ő lesz az új szakszervezetis, remélhetőleg Chloe se haragszik emiatt. Dan, a feláldozható munkatárs a szakszervezet oltárán. Otthon Luci és Ámenka ünnepelnek, a tesó az egyik randialkalmazás miatt tudta, hogy hol van. De talán csak Apa akarta, hogy ott legyen. Akár így volt, akár nem, Luci azért hálás neki, mert emlékeztette arra, hogy kicsoda is ő. Hiába vesztette el az ördögi arcot, ő akkor is büntet. Ez tiszta sor, de Ámenka biztosra veszi, hogy most nem Jerryt akarta megbüntetni, hanem saját magát, mert nem volt ott, amikor Chloe-nak szüksége lett volna rá. És ezzel viszont Lucifer is változott, ami jó, mert Ámenka már tudja, hogy a valódi küldetése az, hogy ott legyen Lucifer mellett és támogassa. Lucifer elmesél egy történetet, régen megkínzott valakit a Pokolban, aki szinte mániákusan vágyott arra, hogy bántsák őt. Egy alkalommal Luci kihagyta a szeánszot, a lélek pedig szinte könyörgött neki, hogy ne hagyja el őt. Luci rájött arra, hogy a lélek annyira gyűlölte önmagát, hogy az sem számított neki, hogy Luci mennyire kegyetlen vele, neki csak ez adott értelmet a létezésének. Ámenkát is erre a lélekre emlékezteti, azt hiszi, hogy megváltozott, pedig ő, a bukott és erőtlen angyal próbál önigazolást keresni, hogy ismét számítson. Ámenkát szíven ütötték a szavak, de bármi is lesz, ő Lucifer mellett lesz. Lucifer egyedül marad, a poharát hozzávágja a tükörhöz, de valami elindult a lelkében. Zenelista.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása