Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marvels Jessica Jones 2x03 – Avagy az egyedüli túlélő

2018. május 02. 09:00 - Qedrák

Jessica és Trish egy elhagyatott tengerparton filozofálnak a régi dolgokról, leginkább arról, hogy Jessnek vajon menő volt-e itt nyaralnia a családjával, meg arról, hogy itt akart öngyilkos lenni, de nem tette meg. Simpson hullájától, no meg az összes hozzá tartozó dologtól viszont meg kell szabadulniuk, úgyhogy ez az elhagyatott helyszín pont jókor jön. A kocsija szerencsére lopottnak bizonyul, viszont a brutális mennyiségű fegyverzetet Trish megtartja.

jessicajones301.jpg

Trishnek az az ötlete támad, hogy Jessicát aláveti egy öreg és békés hangú pszichiáter működésének, de ez nagyjából olyan sikeresnek bizonyul, mint az Apollo-13 holdraszállása. Terapeuta el, Jessica pedig nekiáll összepakolni Trish összegyűjtött adatait. Távozása közben Griffin lepi meg őket, aki lecseszi mindkettőjüket, Jesst azért, mert nem szólt, Trisht meg azért, mert nem szerezte meg a nagy sztorit a műsorába.

Hogarthot eközben két kollégája keresi fel, egyikük megjegyzi, hogy milyen jól néz ki, szóval rájöttek arra, hogy halálos beteg. Fel is vetik, hogy ki szeretnék vásárolni a cégből, de Jeri kerek-perec megmondja nekik, hogy maximum a holttestén keresztül szerezhetik meg a részesedését. Búcsúzóul megkapja, hogy gondolja át a dolgot, vagy kényszerítik rá.

jessicajones302.jpg

Malcolm azzal a hírrel fogadja Jesst, hogy kilakoltatják, mert az otthonában üzemeltetett egy vállalkozást. Szuperhősünk megy is a migráns hispánhoz, hogy lerendezze vele a dolgot, de nem sikerül, némi szópárbajt követően harminc napos határidőt kap. Griffin és Trish sokkal hevesebb vitát folytat arról, hogy mi a fene történt. A férfi végül elmeséli, hogy a volt csaja azért hagyta ott őt, mert elege lett abból, hogy ő az aggódó lányka a tűzhely mellett, és nem akart így élni, ami pedig Griffint illeti, most ő nem akar így élni. Trish viszont lényegében kiadja a pasi útját, hogy jobb lenne, ha mostanság egy kicsit távolabb maradna, mert félti őt. Visszatérünk Hogarth irodájába, ott pedig egy beosztottja leteszi a kivásárlási ajánlatot, de egyúttal segítséget ajánl Jerinek, aki viszont leszúrja, mint a pengős malacot, és kijelenti, hogy egyedül fog mindent megoldani.

jessicajones303.jpg

Jessica átnyálazza Trish aktáit, de nem megy egyszerűen, a saját családja halálának a részleteit is fel kell dolgoznia, úgyhogy leküld a munka mellé egy egész üveg whiskyt is. Egy elbaszott álomban találja magát, ahol az infúzióba töményet kötnek, a hely pedig a lakásának és a kórháznak a keveréke. Végül megjelenik a húsarcú szörny is, Jessica pedig felébred az álmából. Malcolm lelkesen jön újságolni neki, hogy a házmesterük priuszos. Nos, ez egy jó kezdet, és néhány tanító célzatú mondat után ráuszítja a férfit a migráns figurára. Közben rájön valamire az összegyűjtött anyagot bámulva, így nyakába veszi a várost ő is. Visszatér az elhagyatott kórterembe, ahol megtalálja a szobát, amelyben kezelték, és lám, máris felfedez egy nevet kiírva, Dr. Leslie Hansenét.

jessicajones304.jpg

Jessica Trish kocsijában ülve újságolja el mindezt a mostohatesójának, hogy mit talált, viszonzásul pedig megtudja, hogy Griffin nem éppen boldogan vált el Trishtől. Kár érte, mert rendes pasinak tűnt Jessica nyomozgatása alapján. Mennek is Leslie Hansenhez, de nem tárul ki a lakása ajtaja, úgyhogy inkább betörnek. A lakás azonban üres, semmilyen cuccot nem tárolnak benne, és egyébként is jön egy mufurc öregúr, aki közli velük, hogy a lakást már lefoglalózták, de a régi holmik még a pincében vannak. Spuri a pincébe, ám ott csak egy szénné égett koponya kerül elő, amitől Trish úgy borul ki, mint egy csúnya bogarat látó hatéves.

jessicajones305.jpg

Malcolm megpróbálja rábeszélni a tulajt, hogy ne tegyék ki Jesst a lakásából, de a kísérlete sikertelen, és lepattan a szemüveges figuráról. Közben Jess és Trish megtalálja a módját, hogy az emberi fejjel kezdjenek valamit: előbbi becsempészi a maradványt, utóbbi pedig egy újabb éttermi foglalásért elintézi, hogy hívást kapjon a koponyáról. Miután Malcolm közli vele a rossz hírt, Jessica eldugítja a vécét, felhívja a derék migráns házmestert, míg ő elemeli a kulcsot, és besiet az arrogáns hispán lakásába. Ott a gyerek feltartja egy ideig, de ez is elég, hogy rájöjjön az összefüggésre: a házmester meghamisította a tulaj kambodzsai haverjának az útlevelét. A hispán azonban nem hagyja zsarolni magát, és tökösen feljelentést javasol szuperhősünknek, elmélyítve ezzel a kettejük között amúgy sem túl sekély szakadékot.

jessicajones306.jpg

Trish éppen Süvítőt nézi a képernyőn, amikor megjelenik valaki mögötte. Jól tökönveri, és fegyvert fog rá, de csak Griffin az. Nem igazán örül az ütésnek, és egy kicsit megint hajba kapnak, de aztán a nő elismeri, hogy néminemű túlreagálás történt. Nincs para, hamar megtörténik a kibékülés, még valami szex is kilátásban van, ám amikor Trish nem figyel, a pasas betesz a laptopjába egy pendriveot, és elkezd ügyködni.

jessicajones307.jpg

Jessica a földön fetrengve kel fel megint egy erőszakosabb kopogtatásra, az új vendég pedig meglepetésére Jeri Hogarth. Gyorsan vitatkoznak is egy sort, manapság mindenki ezt teszi errefelé, többek között kiderül, hogy a kínai pasas panaszt tett Jessica ellen, de végül születik egyfajta átmeneti fegyverszünet. Hogarth beléphet az irodába, ahol Jessica segítségét kéri, hogy ne túrják ki őt az üzletből, de ehhez el kell mondania azt is, hogy ALS-ben szenved, ami okot adhat a társainak a kivásárlásra. Az pedig egy olyan betegség, ami visszafordíthatatlan, és hamar elviheti őt. Elég nehéz neki kitárulkozni, de megteszi, cserébe Jessica elvállalja a megbízást.

jessicajones308.jpg

Trish bejelenti a műsorában, hogy keresi Leslie Hansen ismerőseit és barátait, amit a szerkesztője értetlenül vesz tudomásul, de szerencséje lesz, mert történetesen maga az érintett hívja fel őt. Át is beszéli a dolgot Jessicával, de nem értenek egyet az ügy kezelésében, szuperhősünk ugyanis azt javasolja, hogy hagyja a francba az egészet, de Trish nem hajlandó rá. Hogy jobb belátásra térítse, még azzal is megfenyegeti, hogy Griffin és a mostohatesó megromlott viszonyát kiteregeti a bulvársajtónak.

jessicajones309.jpg

Jessica el is megy a találkozóra, ahol megjelenik Leslie Hansen, egy kicsit idősebb nő, és amikor szuperhősünk elkezd vele beszélgetni, nem túl szószátyár. Mindenesetre a KRK-t megpróbálja bevédeni, de nem túl sokat közöl arról, amit tett. Vált a kamera, Malcolm érkezik Trishez, aki ki van akadva, és állandóan hívogatják. Egy ideig kinyomogatja a hívásokat, miközben a férfival megbeszéli, hogy nem akarja a megszerzett videót használni. Ám egyszer csak hívja őt a hullaházi alkalmazott, és megmondja, hogy Leslie Hansen koponyáját vitték be hozzá. Hoppácska, valami nem stimmel, Trish menekülne ki, de ahhoz el kell terelni az őt váró paparazzókat. Malcolm megteszi, de az egyikük lefotózza őt, amint beszáll a kocsijába.

jessicajones310.jpg

Az áldoki közben elmeséli Jessicának, hogy valóságos csoda volt a túlélése, hiszen meghalt a műtőasztalon, de végül a géneljárás szuperképességekkel ruházta őt fel. Oka van annak, hogy túlélt, ezt be kell látnia és hálásnak kell lennie. Szuperhősünk egyáltalán nem hálás, és ennek hangot is ad, úgyhogy verekedés lesz a vége. A másik nő azonban ugyanolyan szuperhősnek bizonyul, mint maga Jess, és az emiatti meglepetésben kap pár sallert. Ez lehetővé teszi azt, hogy elmeneküljön, amikor megérkezik Trish és Malcolm. A férfit az ismeretlen nő ráborítja egy motorra, de nem lesz baja, ám egy paparazzo lekapja az egész jelenetet. Az érkező Jessica kikapja a kezéből a gépet, és gyorsan lecsekkolja, hogy sikerült lefotóznia az idősebb nőt is. Innen folytatjuk.

jessicajones311.jpg

Címkék: jessica jones
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása