Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Terror – 1X05 – Nincs második esély

2018. április 27. 09:00 - Bruti

Telnek a dolgos hétköznapok az arktiszon, a matrózok serényen méregetik a mínusz 45 fokokat meg a viharos erejű szél sebességét, miközben Crozier kapitány leginkább a maradék égetett szesz fogyasztásának hódol. Fitzjames ennek már nem örül annyira, mint ahogy annak se, hogy az eszkimó csaj még mindig nála héderel. Kiadja a parancsot, hogy vigyék vissza a Terrorra, vagy engedjék ki a jégre, nem érdekli, csak az ő hajóján ne kolbászoljon a hölgy, mert idegesíti az embereit. A parancsnak egyedül Goodsir nem örül, hisz már egész jól eltársalog a csajjal, és írja az eszkimó-angol, angol-eszkimó szótárát.

vlcsnap-00001_3.jpg

Goosir nem hagyja annyiban a dolgot, úgy dönt, hogyha a csaj megy, akkor ő is. Összepakol, és amíg a doki lefagyott lábujjakat vagdal, ő átkéri magát a Terrorra. Útnak indulnak, és a nagy hidegben az egyik tengerész egyszerűen belevágódik arccal a jégbe. De nem elcsúszott, hanem simán megállt a szíve. Ezzel a hírrel, meg az eszkimóval érkeznek a fedélzetre, és be kell látni, az előjelek nem túl biztatóak. Hickey és társai, nem is fogadják őket túl melegen. Crozier és első tisztje is meglepődig a haláleseten, de a kapitány embere még rosszabb hírt is hozott: az Erebuson sincs már whiskey! Croziert ez jobban megrázza, mint a haláleset, így visszaküldi az emberét, Fitzjames személyes készletéért.

vlcsnap-00002_4.jpg

Hickey Goodsirből akarja kiszedni, hogy miért van itt újra a lány, de a felcser leszereli, majd érkezik a doktor és, ha két egészségügyi dolgozó összekerül, akkor tuti a betegségekről tércselnek. Goodsir megemlíti neki, hogy az egyik matróz fogínyén furcsa fekete csík látszik és fáj a feje. Kiderítik, hogy lehet ólommérgezés lesz, de, hol érintkezett az ólommal, az még nem világos.
Hickey tovább keveri a szart. Most egykori szexpartnerétől szeretne olyan belsős infókat a tisztekről, amihez ő nem juthat hozzá, mióta büntiben van. Közben rábízzák, hogy két társával vigyék le a hullát a hajó aljába, de egyik társuk igen csak fosik a szellemektől. Hickey megszánja és átveszi a helyét.

vlcsnap-00003_2.jpg

A fedélzeten ágyúlövésekkel kísérleteznek, hogy pontosan mit szeretnének ezzel megállapítani, nem vágom, de az időjárással kapcsolatban bénáznak valamit. Ez nem is lenne baj, mert rohadtul ráérnek, de ugye szaladgál kint valami szörny, amit nem annyira célszerű idecsalogatni, mert az fájni fog. Crozier fogadja Goodsirt, és hozzák a lányt is. Nem értem Goodsir mit bénázik a szótárával, mert Crozier elég jól beszéli a csaj nyelvét. Nem is kertel sokat, rákérdez, hogy mi ez a szörny, és miért akarja kinyírni őket? A csaj nem igazán tudja, de addig baszogatják, míg magához képest igen feldúltan kiabálni kezd. Szerinte mindent elkövettek, hogy idejöjjenek a hajóikkal, de itt csak a halál vár rájuk. Nem érti mit keresnek itt, és miért akarnak meghalni.

vlcsnap-00004_3.jpg

Ekkor érkezik Fitzjames, aki megvádolja a kapitányt, hogy whiskey-t lopatott a hajójáról. Persze Crozier borzasztó dühös lesz, jó alkoholistaként, tagad mindent, majd meg is üti Fitzjamest. Mindenkit elzavar a picsába, még Mr Blanky-t is, aki pedig nagy cimbije. Magára hagyják, Blanky már a fedélzeten posztol, mikor megérkezik a yeti. Elkap egy matrózt, majd elég nagy törést-zúzást rendez a fedélzeten. A lentiek beszorulnak, így nem tudnak felmenni a fegyveresek. A lény módszeresen kapja el és mészárolja le az embereket, akik Blanky tanácsára a jégen keresnek menedéket, ő viszont ott marad a fedélzeten. Ekkor jeleneik meg a medveszerű lény. Egy pillanatig farkasszemet néznek, majd Blanky menekülőre fogja a dolgot. Felmászik az egyik hálón az árbocra, de a lény követi. "Ok, akkor megyek tovább" gondolja emberünk, amikor egy durva karom feltépi a vádliját. Ő csúszva- mászva küszködi ki magát az árboc szélére, ahová már nem tudja követni a szörny, közben kiabál a lentieknek, hogy hozzák az ágyút, amivel eddig lövöldöztek. A matrózok visszajönnek a jégről, közben kiszabadulnak a lentiek is, így közös erővel célozzák be a szörnyet. Azaz, csak céloznák, mert rohadtul nem látni semmit a ködben, meg a hófúvásban. Végül Blanky-nak sikerül egy égő petróleumlámpát hozzávágnia a lényhez, ami égő fáklyaként világítja be a jégmezőt. No, ekkor sikerül eltalálni az ágyúval, mire a szörny tompa puffanással esik a jégre. Mire a landolás helyére érnek, az állat már nincs sehol, csak a véres nyom mutatja, hogy merre távozott sietve.

vlcsnap-00005_3.jpg

A nagy balhé közepette, Crozier kiszúrta, hogy az eszkimó csaj lelépett a hajóról, de hagyta had menjen, hisz hasznukra úgysincs. Leviszik Blanky-t a gyenguszra, ahol némi coca levéllel, meg tetemes mennyiségű whisky-vel kábítják be, majd nekiesnek a lábának egy lombfűrésszel, és térdből amputálják. Ezután Crozier összehívja a Terror tisztjeit, meg Fitzjamest, és közli velük, hogy mától önkéntes rehabra megy. Ez kb. annyit tesz, hogy két-három hétig nem lesz önmaga, sűrűn fog szülőzni és könyörögni a piáért, de ne adjanak neki még egy 0,2 %-os radlert se. Addig ideiglenesen átadja a kapitányságot Fitzjamesnek, leadja a fegyverét, iszik még egy utolsó kortyot kedvenc italából, majd bevonul a szobájába.
Az utolsó kockákon Goodsir felbont egy konzervet és elkezdi etetni vele Franklin majmát. Na nem azért, mert éhes a maki, hanem, hogy kísérletezzen vele. Szerintem rájött, hogy a konzervtől kapják az ólommérgezést.

 

Címkék: the terror
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.04.27. 09:53:07

A szótárt én sem értettem, miközben Crozier majdhogynem folyékonyan képes beszélni az eszkimó nővel.
Tippre az lehet még, hogy a doktor az utókorra a gondol, hogy majd milyen jól jön egy ilyen szótár ha kijutnak innen. Persze ő nem olvasta a jövőbeli történelem könyveket és nem tudja mi lesz az expedíció vége.

A "medve" viszont szerintem egész parára sikeredett. Az arca mintha enyhén emberszerű lenne + az egész testfelépítése mutatja hogy ez nem egy egyszerű maci.

RTB 2018.04.27. 10:39:52

sajnos a múlthéten nem láttam az epizódot, de így leírva elég mozgalmas rész lehetett ez. És a lény, na igen, az tényleg félelmetes. Gondolom magyarázat nem lesz arról, hogy mégis mi ez és hogyan került ide.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.04.27. 10:59:00

@RTB: Szerintem lesz magyarázat de maximum a végén.

polpetti 2018.04.27. 11:00:57

@Prof. William: Kicsit olyan, mint a Harry Potterben Bolyhoska. :D
süti beállítások módosítása