Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Terror – 1X04 – Korbácsolás

2018. április 20. 09:00 - cybergreg

Megint eltelt 5 hónap, már 1847 novemberében járunk. Most éppen Londonban, ahol Franklin felesége és unokahúga meghallgatást kér a tengerészettől, hogy előrelendítsék a két hajó keresését. A vezérkar nemigen akar megmozdulni, hisz még azt sem tudják, hogy a jégbe fagytak, vagy nem. Végül kinyögik, hogy, ha még két évig nem jön hír, akkor elindulnak megkeresni a hajókat. Franklin neje úgy dönt, a saját kezébe veszi az ügyet és elindul támogatókat keresni egy mentőexpedícióhoz.

vlcsnap-00002_3.jpg

Goodsir a medvetámadás után készült képeit vizsgálgatja, és próbál rájönni, hogy mekkora lehet ez a fenevad. Crozier épp valami tanácskozásra készülne, de láthatóan semmi kedve hozzá. Ekkor sikoltozás hallatszik a fedélzetről. Kiderül, hogy két embert is elkapott a maci, ami nem vicces, mert most már felmerészkedik a hajóra is. Úgy döntenek, kimennek utána a jégre és kb. harmincan indulnak a szélrózsa minden irányába. A kapitány a hajóinasával vág neki, majd az egyik jéghegynél megtalálja az elhurcolt ember kabátját. Amíg vizsgálja, a hátrahagyott hajósinast lerendezi a medve. Az egész nagyon úgy néz ki, hogy ez nem egy hülye medve... már amennyiben medve egyáltalán.

vlcsnap-00003_1.jpg

Az idén utoljára kelt fel a nap az arktiszon, ami nem sokat segít a depresszión. Croziert elég rendesen megborította az inas elvesztése, és alkohollal próbál felejteni, miközben Fitzjamesnek magyarázza, hogy ez egy nem mindennapi medve. Meg van győződve, hogy elcsalta őt, a kabáttal az inas mellől. Fitzjames szerint le kellene tennie az italt, hogy ne beszéljen hülyeségeket, meg amúgy is, mivel ő a kapitány. Crozier felvilágosítja, hogy az expedíciónak annyi, ha nem tűnt volna fel, itt már az életükért küzdenek. Ő különben sem jött volna ide, ha nem kéri meg rá Sophia, Franklin unokahúga, hogy vigyázzon a bácsikájára.

vlcsnap-00005_2.jpg

Hickey-t és társait felküldik a fedélzetre őrködni, amit becsülettel el is lát, egészen addig, amíg egy alakot vesz észre a hajó orrában. Odamegy, ráordít, de semmi, a fickó nem mozdul. Megfordítja, és ekkor a test a padlóra esik. A hajóinas az, akit a medve két darabra szakított. Hickey riadtan nézi, majd a hófúvásban észrevesz egy fehér medveszerű valamit, ami őt bámulja, majd komótosan továbbáll. Az első riadtság után eszébe jut, hogy meg kellene keresni az eszkimólányt.
Az orvos megvizsgálja a testet és egyértelművé teszi, hogy ez nem véletlen. Egy rohadt nagy kapom vágta ketté az embert, de nem ette meg, majd visszahozta a hajóra. Ezt se medve, se ember nem tudta volna megcsinálni. Ez valami más lesz. Nekik is egyből az eszkimólány jut az eszükbe, így reggel elindulnak érte.

vlcsnap-00006_2.jpg

Crozier emlékeiben járunk, akkor, amikor Sophiatól kosarat kap. A nő két lábbal jár a földön és hiába a szimpátia, ha a férje évekig hajózik valahol a tengeren. A csaj nem ezt akarja, és ahogy elnézem a nagynénje sem, mert ő is ellenzi a kapcsolatot.
Nagy zajra térünk vissza a Terrorra. Hickey és két társa az éjjel elkapták az eszkimólányt és visszahozták a hajóra. A dühös legénység majdnem meglincseli, de Crozier egy pisztolylövéssel állítja meg őket. A lincselés elmarad, a csajt átviszik biztonságban az Erebusra. Közben a kapitány kikérdezi a három jómadarat. Hickey elmondja, hogy megközelítették a jégkunyhót ahol megtalálták a nőt a lénnyel együtt. Háromszor akkora, mint egy medve és teljesen más a pofája, sőt inkább már arca van. Szerinte a lány irányítja, így amikor a lény elment, elkapták a nőt. Crozier szerint az őrhely elhagyásáért, tiszteletlenségér, és még egy halom másért büntetés jár nekik, ami tíz korbácsütés lesz. De Hickey nem érti a dolgot, és addig szájal, amíg fel nem tornássza a büntetését harminc ütésre, ráadásul nem is a hátára, hanem a seggére. A büntit el is végzik, és a végére Hickey feneke olyan lesz, mint egy tábla beirdalt szalonna.

vlcsnap-00009.jpg

Fitzjames szól a doktornak, hogy az eszkimó csaj mától náluk lakik, de a végén az ellátása Goodsirre marad, amit az szívesen vállal is. Közben emberünk egy heveny fejfájós beteggel foglalkozik, és feltűnik neki a fogíny elszíneződése. A Terroron Hickey próbál lefeküdni, de a függőágyon elég nehéz hason aludni, így az az érzésem, hogy kurva hosszú éjszakája lesz. Goodsir kaját visz az eszkimónak, aki végigkóstolja a menüt, majd ki is köpi, egyedül a szalonna ízlik neki. Goodsir próbál kommunikálni vele, de hát a lány nem tud angolul, Goodsir meg nem tud eszkimóul, szóval így nehéz lesz…

 

Címkék: the terror
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.04.20. 09:45:45

Az lemaradt hogy a maci ráadásul két embert is visszavitt a hajóra. Mert ketté esett pali felső fele a hajóinas volt, míg a másik az a pali aki az elején a lövöldözésnél tűnt el.

Sophia amúgy igazán kedves nő ebben a sorozatban, míg könnyben egy megjátszós mindenkit kihasználó rxxbanc. :)

SOIL 2018.04.20. 19:19:20

És volt még egy kilátszó agyú matróz (vagy katona?) is, aki valamiért mégsem halt meg.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.04.23. 10:58:16

@Ékszerelmére: Az katona volt de ahogy Goodsir is mondta ilyesmi megesik néha. Teljes ember gondolom sosem lesz belőle de életben maradt bár hogy meddig az még kérdés.
süti beállítások módosítása