Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Durrells 1x05 - Rokonok

2018. április 20. 15:00 - Szencsike

Nagy a baj, egy bizonyos Hermione néni, Prudence néni és  Geoffrey bácsi fogja meglátogatni a családot! Sőt, a táviratukban kijelentették, hogy elvárják, hogy a család hazatérjen Angliába. Senki sem várja őket, sőt, Les javasolja, hogy viselkedjenek borzalmasan, hátha hamarabb elmennek. Még bejöhet, sőt Larry még Gerry miniállatkertjét is bevetné. Margó a kevés hálószobában bízik, viszont a srácoknak feltűnik, hogy anyu túl nyugodt. A kibírhatatlan rokonság ma fog érkezni, de mintha nem is történne semmi lényeges. Minek idegeskedjen, azzal se változna semmi, valóban gyanús. A kölykök viszont takarítsanak ki, tiszta házzal kell fogadni őket, de hirtelen mindenkinek valami elfoglaltsága akad.

1.png

Lujza nyugalma oka Sven, igaz, a páros még nem vállalta fel hivatalosan a kapcsolatot. Sven megvárná amíg a rokonok elmennek, Lujza nem is szólna nekik, hiszen Hermione néni igazi zsarnok, már hallja is a panaszkodását… Ugyan már, ez a Paradicsom, még áram nélkül is, Lujza csak reménykedhet, hogy megértik őt. Később a városban Lujza összefut Spiróval, generátort kellene venni, hogy lenyűgözzék a vendégeket, mégse olyan elmaradott hely ez a Korfu. Spiro örül, hogy még több angol jön, lesz is generátoruk, ha rajta múlik. Sőt, még Lujza boldogsága is feltűnik neki. Lujza ezek után Florence-ot is tájékoztatja, hogy pár napig ne látogassa meg őket, ha nem akar otromba angolokkal összefutni. Sőt, beszámolna neki Svenről is, viszont a barinőnek valami baja van, nem esett teherbe. Már 11 éve próbálkoznak, de kezdi elveszíteni a reményt. Lujza inkább elmeséli Svent, titoktartásra kéri őt, de úgy tűnik lesz valami köztük.

2.png

Megérkeztek a rokonok, két igazi angol dáma és egy gentleman érkezett Korfura, természetesen a megfelelő távolságtartó modorban ítélkeznek a drága rokon választott élete felett. Viszont jött egy negyedik vendég is, megismerjük Nancyt, Larry barátnőjét. Ő legalább lelkes, hogy látja a fiúját. Margó, már csókolóznak a kertésszel. Otthon, az állatkert kiveri a biztosítékot Pru néninél, igazi bacilusterjesztők, fujj! Larryék csókolóznak, rá se bagóznak az öregekre, pedig Hermi néni az írói ambíciót igyekezne kritizálni, Lujza állja a sarat és védi a fiát. Bemutatja a néniknek Lukréciát, a görög asszonyság van olyan zord, mint az angol rokonok. Margó is beszámolhat a társalkodónői munkájáról, de ezt is lefitymálják, nem túl megterhelő a számára. Les jön is, megy is, de sajnos anyu elkapja, de a gyerek gyorsabb. Előjön az Anglia kérdés is, Lujza itt marad, szeret itt lenni. A nénik Gerryt hiányolják, ő tanul, kutatási anyagot gyűjt, de bármilyen szép Lujza mentése, a fiú szamárháton érkezik a rokonok legnagyobb bánatára. Les számára az éjszaka sem telik jól, egyrészt Gerryvel és az ő háziállataival kell együtt aludnia, másrészt Gerry tudni akarja, hogy Larry és Nancy miért „kiabálnak”. Begörcsölt a lábuk… Lujza és Margó a nappaliban alszanak, Prue néni és Geoff bácsi ugyan házasok, de a bácsi szörnyen horkol, Prue néni pedig ezt nem bírja elviselni, így maradt a külön hálószoba. Margó rémesnek látja a helyzetet, de ők már Angliában is rémesek voltak. Prue néni érkezik, túl sötét van, ám Lujza még most sem tud áramot szerezni. Hermi néni a szamár miatt kiabál, túl hangos a dög. Prue nénit még Larryék üzekedése is zavarja, Lujza meg csak örülne, ha minden kapcsolat olyan normális lenne, mint a nagyfiáé.

Reggel Lujza elbicajozik Svenhez, nála legalább nyugi van. Sven rezignáltan fogadja a híreket a rokonokról és Florence állapotáról, Lujzának ez már kezd gyanús lenni, nagyon hárítja a kapcsolat bármilyen formáját a svéd. Vagy legalábbis egy csók eloszlatja a gyanúját. Spiro pont véletlenül erre jár, ha már itt van, szól Lujzának, hogy talált generátort, és a párocska lebukik, Sven pólója már lekerült, mikor Spiro betoppant. Lujza szalad utána, és megesketi őt, hogy ez titok! Na, ez már nem lesz sokáig titok, ugyanis Lujza otthon összehívja a kölyköket, Larryt az ágyból rángatta ki, csak siessen. Sven már nem csak a barátja, Margó és Larry jól fogadja, Les kiakadt, nem kell az anyjának pasi, Gerry pedig már arról ábrándozik, hogy kap tőle egy kecskét. Mielőtt Larry lelépne, Lujza megesketi őket, hogy titokban tartják ezt, mert Hermi néni számít a család fejének, és ezt szereti éreztetni is. Na, a néni máris akcióba lendült és a leggyengébb láncszemnél kezdi a kutatást, Lest vallatja. A néni már sejti, hogy egy férfi van a dologban és Les megtörik, egy svéd harmonikás a tag. Na, a néni meghozta a döntést, össze kell fogniuk Prue nénivel és Geoff bácsival, hogy szétverjék ezt a kapcsolatot, mert Lujza akkor örökre itt marad.

6.png

Spiro szereli a generátort, Geoff bácsi alig várja, hogy végre a BBC híreit hallgassa. Spiro nincs hozzászokva, hogy mások ugráltassák, de nem teszi szóvá. Lest viszont Prue néni elzavarja egy zsámolyért. Érkezik a szamárral Gerry, a rokonok elborzadnak ezen, Spiro szerint a fiú csak lejjebb adta az igényeit a közlekedésben. Ugyan, ez itt a legmegbízhatóbb közlekedési forma és Svennek is van szamara. Na, ezt nem kellett volna, főleg a fülelők előtt. Érkezik Lujza, Spiro még egyszer bocsánatot kér, hogy belebotlott a párocskába, de inkább ne itt beszéljék meg. Les meghozta a zsámolyt, egy teknőcöt rak a néni lába alá, aki majdnem elájul. Gerry épp az egyik madárkáját figyeli, egy bagolyfióka, mikor érkezik Theo, és beszámolhat arról, hogy a madár letojta Lest. Theonak is jó hírei vannak, Gerrynek lesz egy új ismerőse, egy igazi környezetvédővel ismerkedhet meg. Viszont Theo átlényegült postássá, Larrynek szól a levél, az eredeti postás szerint nagyon fontos. Nocsak, el is olvassa a levelet, de már nem kézbesíti. Gerry figyelmezteti, hogy csak az ajtóig menjen, alatta csúsztassa be a levelet, mert Larryék párosodnak.

7.png

Larry megkapta a levelet, a kiadója küldte, és sajnos elutasították a regényét. Lassan beesteledik, a rokonság semmilyen programon nem hajlandó részt venni, de legalább Spiro beüzemelte a generátort, rádiót már lehet hallgatni és a villany is működik. Igaz mindez csak pár pillanatig tartott, a generátor nagy füsttel kilehelte a lelkét. Másnap, Margó nem a gyengélkedő grófnőt szórakoztatja, hanem Dennist, kíváncsi az angliai hírekre, meséljen a lány. A divatról mesél, de a kertész eltereli a figyelmét, ám ilyet nem szabad, ha Dennisnek kell mesélnie. Otthon Gerry megismerkedik az új barátnőjével, a környezetvédő Vadrukakis asszonnyal, kedves idős hölgynek tűnik. Közben Lujza megkapja az ukázt Hermi nénitől, este legyen együtt a család, fontos dolgokról kell beszélni. Hát, oké, nincs mit tenni, Gerry pedig ezek után bemutatja őt Vadrukakis asszonynak, meghívja Gerryt is, hogy az állatvédő szervezetéhez csatlakozzon, remélhetőleg a család is segít. Hát persze, de remélhetőleg őt addig nem küldik börtönbe gyilkosságért. Gerry mosolyog, nagy a nyomás most az édesanyján.

Este itt az igazság és Hermi néni pillanata, botrányos ez a család, Korfu egy fertő, Lujza az apja szégyene lenne. Itt nem lehet gyereket nevelni, Gerryből vadállat lett, Margóból egy fizetett udvari bolond vált. Lest letartóztatták, Larry pedig züllött alak és bukott író. Larrynek is lenne pár válasza a vádakra, de Hermi néni egy pillantással elhallgattatja. Lujza az oka ennek a bomlásnak, egy harmonikázó kecskepásztor miatt! Jöjjenek szépen haza, Gerry internátusba kerül, Margó és Leslie pedig szép karrierbe kezdhetnek a segítségével, Lujza pedig örökségként egy szép összeget és egy házat kap, hogy meglegyen az alap az új élethez. Most Lujzán múlik minden, átgondolja az ajánlatot, legyen elég most ennyi. Lujza szív egy kis friss levegőt, szerencsére Larry ver egy kis józan észt az anyjába, ne hagyja, hogy a néni irányítsa! Lujza tisztában van azzal, hogy a néninek igaza van, egy álomvilágban élnek. Ez a Korfu-dolog előbb-utóbb kifullad, ha a ház bérleti díját se tudják fizetni, utána pedig kénytelenek lesznek hazamenni. Ugyan már, ez az igazi életük, jobban érzik itt magukat mint Angliában valaha is, ne hagyja hogy Hermi néni megfélemlítse! Lujza túlságosan realista, mindenkinek van valaki az életében, akinek elszámolhat, neki Hermi néni jutott, és hatalma is van, és túl sok a pénze ahhoz, hogy Lujza hagyja, hogy a gyerekei nyomorogjanak. Sajnos az utolsó dolgokat már Margó, Les és Gerry is hallja, Lujza most aztán tényleg kétségbe esett.

10.png

Egy szép reggel megérkezik a svéd herceg egy szürke szamáron, Lujzát legalább jókedvre deríti. Sven észreveszi, hogy baj van, bizony Hermi néni tud róluk. Sven tud mondani valamit, amitől Lujzának jobb kedve lesz: szereti őt. Lujza összeszedte minden bátorságát, nagy hanggal berobog a házba, de csak Margó és Lukrécia hallja a kirohanását, a vendégek még reggelizni se jöttek le! Lujza megmutatja nekik Korfu minden szépségét, és utoljára hagyják a nagyágyút, a grófnő villáját, ha már Hermi néni ennyire elitista, hát lássa az elitet. Na, Larry is döntött, abba fogja hagyni az írást és férfias tevékenységekbe fog kezdeni, hiszen semmi haszna sincsen a kultúrának. Kezdetnek mondjuk megjavítja a házat. Oké, fogjon hozzá, a WC beázik, remek, ez jó is lesz neki, de Lujza tudja, hogy ez egy kényszer szülte döntés volt. Nancy elég kimerülten ácsorog az ajtóban, Larry alaposan megbeszél mindent, Lujzától kell megtudnia, hogy legközelebb szaladjon el, ha Larry szófosásba kezd. Elindul a nagy Korfu-körút, a rokonok nem igazán lelkesek.

Elsőként Florence-ékhez mennek, majd utána következik Theo, aki lelkesen mesél a kutatott állatairól, de a rokonoknak még az étvágyuk is elment. A múzeum sajnos még zárva van, de addig nem mennek haza, amíg nem érzik jól magukat, hosszú nap lesz. Larry házjavítása sajnos halott ügy, nem igazán tudja mit is kéne csinálni, ehhez férfi kell, irány Sven! Svennél ingyen fog dolgozni, ásson gödröket, fákat ültetnek. Lujzáék már a grófnő otthona felé tartanak és elhaladnak Svenék mellett. Prue nénit lenyűgözik a svéd mellizmok, Lujza meg elborzad azon, hogy Larry még ásni se tud. Az utolsó állomás a grófnő villája, Margó és a kertész csókolóznának, a lánynak most kötelességei vannak, ő figyel a házra ha Dennis a városban van, de kertész csókjai elterelik a figyelmét. Sajnos ez Lujzának rosszkor jön, hiába kopogtatnak a palota ajtaján, senki sem nyit ajtót. Szerencsére az ajtó nyitva van, hát felmennek a könyvtárba. Ott viszont tök sötét van, és meglátják a katatón grófnőt, aki nagyot sikolt, erre Prue néni is sikolt erre őt pofon vágja Hermi néni. Sajnos ő húzza el a függyönyt is, meglátja a csókolózó Margót, ajaj, nagy a baj. Prue néni büszkesége sérült, Hermi néni a saját felsőbbsége teljes tudatában, Lujza pedig mérgesen hagyja el a palotát, Margó azonnal menjen a grófnőhöz, amíg szépen mondja. Teljes Lujza kudarca.

13.png

Margó szembesül a grófnő állapotával, így még nem látta őt, mióta itt dolgozik. Szerencsére Margó jobb kedvre deríti őt, nem a grófnő a bolond, hanem a családja, akiket most ismerhetett meg. Otthon Gerry szomorkodik, a fióka beteg, hús kellene neki, és szerencsére Les lesz olyan jó testvér, hogy lőjön a madárkának is egy kis ennivalót. Lujzáék hamarosan hazatérnek, és meglátják Vadrukakis asszonyt, épp Les és Gerry felé tart, akik épp a bagolykajának valót lövik. Az asszony nagyon mérges, ez gyilkosság amit művelnek, Gerry is szégyellheti magát. Az asszony kioktatja Lujzát, Gerry egy vadember! Hermi néninek ez volt az utolsó csepp, azonnal mennek haza, pakoljanak össze és az első hajóval indulnak! Lujza tiltakozik, de a néni bedobja az aduászt, gyámság alá fogja venni Gerryt, hisz látja, hogy Lujza képtelen őt megnevelni. Indulást vezényel a rokonoknak, de Lujza megembereli magát, igen, induljanak is, egy fogadóba, de itt többet ne zavarják a családot. Sajnos Prue néniék és Spiro eltűnt, ez egy kissé rontja az összhatást, de Lujza maga fogja elvinni Hermi nénit, ne rontsa itt tovább a levegőt és biztosra veheti, hogy nem kapja meg a gyerekeit! Spiro és a vigyorgó Les már csak a távozó Lujzáékat látják, a görög dühöng, az ő kocsiját ne vezesse senki! Nyugi, anyu jól vezet, legalábbis 10 éve még jól vezetett.

14.png

Larry, hősiesen küzd az ásóval, a földdel, a bogarakkal, és úgy általában önmagával. Lujza autóversenyzőket megszégyenítő sebességgel robog Hermi nénivel, és piszok nagy szerencséjük van, hogy nem sodródtak ki az egyik kanyarban, igaz, a vágta után az autó csúszik lefelé a lejtőn. Lujza most csak üldögélni tud, és csak azt reméli, hogy jön a segítség, de Spiro cukorkáit azért meg fogják enni. Remélhetőleg lesz segítség, egy öregúr látja őket, és szerencsére viszi is a hírt Svennek, Larry figyelme közben elkalandozik, az ásóval felsérti a lábát. Betotyog Sven házikójába, talál egy kis ouzót, meghúzza, de feltűnik neki valami. A házban a képek csupa meztelen férfit ábrázolnak. Margó, a grófnő a bizalmába avatja, a férje halála után kezdődtek ezek a komor rohamai. Margó tudja, mit érez a grófnő, ő az édesapját vesztette el. Megérkezett Dennis, elküldi a lányt, majd ő gondoskodik a grófnőről, ám talán egy kicsit Margó lelkében is elindult valami. Lujzáékat végre megmentik, igaz Spiro szíve is megenyhül, mikor megérzi Lujza kezén a kormánykerék illatát, már nem is mérges rá, hogy elvitte a kocsit. Az angol rokonok azon hápognak, hogy ez bezzeg Angliában nem történt volna meg… Margó, a kertész számon kéri rajta, hogy miért hagyta ott őt, és lám megjött Margó esze, ez a munka fontos neki, és segíteni akart a grófnőnek. Sajnos lesz még rosszabb, Dennis lecseszi, az udvarlójával hetyegett, pedig a grófnőnek szüksége lett volna rá, hát ezek után már látni se akarja!

Lujzát Sven kíséri haza, szegény nagyon kibukott az élménytől, majdnem meghaltak, mi történt volna a félrenevelt gyerekeivel?! A nagy pityergés közepette egyszer csak Sven letérdel, és nem a cipőjét akarja bekötni, Lujza pedig még átgondolja. Gerry, eljött Theohoz, és lám ott van Vadrukakis asszony, szerencsére a hölgy már lehiggadt, sőt, kész bocsánatot kérni Gerrytől.  Gerry is bocsánatot kér tőle, ő se gondolkodott igazán, jobban fogja védelmezi ezentúl a vadvilágot. Larry hazabicegett, Nancy fogadja őt, és a srácnak a nehéz nap után megjött az esze, idióta volt ő is, nem megy neki a férfias munka, neki csak az írás marad. A fiatalok csókolózni kezdenek, mennek is szobára, a konzervatív Prue néni és Geoff bácsi pedig huncutkodva átölelik egymást. Jajj, nagy a boldogság náluk is! Megérkezik Florence is, hallotta balesetet, de ennél van fontosabb hír is, Sven megkérte Lujza kezét, de még nem tudja mit mondjon. Lujza összefut Hermi nénivel, akinek szintén megjött az esze. Túl szigorúan bánt Lujzával, nagyszerűen kiállt magáért, és még se olyan rossz, hogy itt élnek, a gyerekeket se szúrta el ezzel annyira. Nem hívja már őket haza, de megértheti, neki Prue néniékkel kell együtt laknia. Lujzák szeretnek itt lenni, és Hermi néni már a kecskepásztort is megérti.

Spiro megjavította a generátort, van rádió, van lámpafény, de újra csak pár másodpercig élvezhetik a kényelmet, ismét felrobban a gép. Sven már várja Lujza válaszát, de Margó közbe szól, harmonikázzon! Lesnek nem nagyon tetszik, hogy a svéd itt van, de Lujza megnyugtatja őt, nem fogja elárulni az apjukat. Margónak is megjött az esze, itt az ideje felelősséget vállalnia, tanult valamit a mai délutánból. Prue néniék nagy döntést hoztak, megkóstolják a tengeri herkentyűket. Larry ismét belevág az író és entellektüel projektbe, Gerry pedig boldog, a kis baglyok végre esznek. Lujza elhívja Svent, a svéd szerint Larry borzasztó földműves. Igen, de a könyveiben sokkal jobb színben fogja magát feltüntetni. És van végre válasz a kérdésre is, ez pedig az igen lesz.

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása