Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x02 - The One with the Baby Carrot

2018. április 18. 09:00 - Szencsike

Luci és a Numera akárhányadik nőszemély egy igazán kellemes éjjelnek néznek elébe. Igaz csak annyi a bökkenő, hogy az izgalomtól Lucifer szárnyai előbukkannak. Korai megömlés helyett mostantól ez lesz, csak szárnyakkal. A csajszi azt hiszi, hogy ez a cosplay jelmeze része, sőt, még ő is felveszi az ördögi ruhácskáját, és így folytathatják tovább. Na nem, ettől Luci minden vágya elszállt, a csaj jobban teszi a ha elmegy, mert ismét levágja a szárnyait. Mindezeket Lindának is elmeséli a szokásos terápiás ülésen, a diagnózis szerint ez öncsonkítás. Luci viszont nem bírja elviselni, hogy valaki nemcsak hogy rákényszeríti a szárnyát még az ördögi arcát is elvette tőle. Szerencsére egy minimális előrelépés már van, tudja ki az ellenfele: a Kárhozott. Sajnos a bűnözők bűnözőjét nem lehet csak úgy megtalálni, így Luci sem moshat be neki olyan könnyen. Linda ugyan felnyög, igaz csak attól mert még érzi Anyus keze munkáját magán. Luci látja a fájdalmat, csak nyugodjon meg, fel tudja dolgozni a helyzetet, sőt ha megtenné, hogy újra önmagáról beszélne, azzal sokat segítene neki ebben. Legyen hát, a drámai rész most jön csak, a Kárhozott még szívességeket is tesz! Viszont nem Lucifer találta fel a szívességeket, ám ő már régóta nem űzi ezt a tevékenységet. A Kárhozott csak gúnyolódik vele, még egy ok arra, hogy megtalálja!

1.png

A rendőrségen új hírek vannak,  elkapták azt a rágcsálóképű fazont, aki felnyársalta szerencsétlen kamuemberrablót a múlt rész végén. Mindent beismert, nincs alibije, van bizonyíték ellene, Chloe már örül a könnyű munkának. Lucifer már kezdi a Kárhozott-lemezt, Chloe tiltakozik, nem fogja belerángatni se őt, se ezt a pasast az elméletébe. Meghallotta ezt Pierce is, Chloe szerint semmi fontosról nem beszélgettek, szerencsére a hadnagyot amúgy sem érdekli a dolog, új ügyet kapnak. Pierce el, Lucifer rögtön ugrik, miért nem mondta el Chloe a hadnagynak a Kárhozottat, ez óriási fogás lenne! Mert a Kárhozott csak egy legenda, aki mögé a gyáva bűnözők elbújnak, ha meg kell indokolni a tetteiket. Szép, még ezt is ellopta Lucitól, bár ez hiányzik neki a legkevésbé. Chloe nem fogja elszúrni az új hadnaggyal a kapcsolatát, hogy egy húsvéti nyuszi után nyomoztat, de, ha Lucifernek bármilyen apró bizonyítéka lesz a Kárhozott létezéséről, mehet a menet, ám addig az ügy lezárva, és jöhet az új nyomozás.

2.png

Az aktuális áldozatunk valahol a teherpályaudvar mellett fekszik, a neve J.D. Woodstock, a közelben lakott, munkanélküli, csendes fazon. A lakásán viszont találtak egy füzetet, tele ócska stand up-os szövegeléssel. Akkor vagy egy megsértett kolléga vagy egy haragos néző lehet a gyanúsított. Dannek ez egész jó meglátása volt, Luci már tudja is az okát, közös a hobbijuk. Nem, a halott stand up-os, ő az improvizációs színház tagja, ez két különböző dolog. Magyarázná ugyan a különbséget, de Luci már unja, Chloe pedig meglepődik, hogy Dan imprózik  a szabadidejében és ezt Lucifer előbb tudja mint ő. Bizony, már mesélné is, mi történt, szerencsére Ella megérkezik, úgyhogy jelenthet. Lelőtték, de a halála előtt alaposan megkínozták. Mikor meghallja a csóka nevét, tudja is, hogy kicsoda. Bobby Lowe nagy konkurense, ugyanis Woodstock lopással vádolta Lowe-t. Lowe befutott az ötlettel, Woodstock viszont eltűnt a süllyesztőben és pár napja készített egy videót is, amiben nyilvánosan megvádolta őt és bizonyítéka is van a lopásra. Lucit nagyon meghatja a szegény áldozat története, hisz vele is hasonló történik, de legalább ez a halott kapja meg a maga igazságát. Chloe már örül, hogy Pierce hadnagy nem hallja Lucifer szövegelését, ám tisztes távolból Pierce figyeli és lehallgatja a csapatot.

3.png

A rendőrségen már azt a bizonyos videót nézik, de sajnos a felvétel egy nappal a halála előtt készült, a bizonyíték pedig nincs sehol. Tehát a gyilkos elment hozzá, megölte Woodstockot, a bizonyítékot is megsemmisítette. Vagy Woodstock hazudik, mondja Ella, a nagy Lowe fangirl, hiszen Lowe a saját életéből csinál viccet a műsorában, miért tenne ilyet?! Lucifer szerint érdemes lenne Lowe-ot is megfojtani, ha már megölte  Woodstocokt, de Chloe inkább tárgyalna vele. És most ebben a szent pillanatban elmennek hozzá, Ella pedig bekönyörgi magát harmadiknak, bizonyítékot is kell Lowe-nál gyűjteni, csakhogy biztosra menjenek, nem pedig fangirlködni akar Lowe közelében. Lux, Linda iszogat, de hamarosan érkezik Ámenka, mókás, a nő már be van csiccsentve, így rákérdez, hogy vajon rövidíti-e Amenadiel a nevét Amen-re. Én igen, ő nem, viszont itt az idő, hogy megköszönje neki is az életmentést, amit az angyalka szerényen Mézinek tulajdonít, amit Linda meg is köszönt neki, azóta a démonka kerüli őt. Ám  az ő érdemeit se venné el, az idő lelassítása miatt nem vérzett el, szóval jár a köszönet. És ha már jó dolgok, ezek után Ámenka biztos visszakapta az erejét. Sajnos nem, sőt, rosszabb lett minden, de ez bizonyára a Teremtő egy próbája. Harc, matekpélda, Linda ezekre tippel, de Ámenkát Lucihoz szólítja a küldetése, amit már régóta halogat. Nos jó tett helyébe jót várj, Linda segít neki, hacsak nem matek. Nem matek, sőt, nagyon nem matek, Luci levágott angyalszárnyait kellene valahogy eltüntetni a szobából, hisz bárki megtalálhatja, olyan átjáróház Lucifer lakása, és mi ez, ha nem bizonyíték Isten létezésére. Lindát szíven ütötte a valóság, ő azt hitte, miután Luci levágta őket, varázslatos módon eltűnnek, de most csak undorítóan ott hevernek előtte a padlón. Itt az idő, hogy megkeressék a szemeteszsákokat.

4.png

A rendőrségen Dan menti a menthetőt, bemegy Pierce-hez, hátha rendbe tudja hozni a renoméját. Pierce azonban nem enyhül, tisztában van Dan minden piszkos dolgával. Szegény Dan csak habog, de Pierce már így is szánalmasnak tartja, hát fátylat borít a múltra, ha súg neki Luciferről. Dan biztos előásott róla mindent, amikor Lucifer belépett Chloe életébe, és Dan hiába tagadja, mégis volt ennyire féltékeny hülye, hogy kutasson Lucifer után. Irány egy álomgyári stúdió, Bobby Lowe szerencsétlen asszisztense tudja feltartóztatni a Rendőrt, az Ördögöt  és a Fangirlt, és bebizonyosodik az is, hogy egyes humoristák egyáltalán nem jófej emberek az életben, Bobby Lowe sem kivétel. Ella még így is odáig van érte, Chloénak előadja, hogy Woodstock csak a saját szánalmassága miatt vádolta meg lopással, hisz akik általában lopással vádolnak egy sikeres embert, azok csődtömegek. Lucinál már szépen kiverte a biztosítékot ezzel,  de szerencsére indul a felvétel, így a csapat is mehet a nézőtérre, ha már Lowe erre utasította őket, így legalább látják miért is menő ez a comedy. Ella nagyon édes, az ő fejében Bobby Lowe meghívta őket.

5.png

A bemelegítő csajszi már spannolja a közönséget, néhány pólót is dobál nekik, amibe a saját poénjait is beleírta nekik.  Ellának is jut egy, örül is az ajándéknak. Kezdődjön a műsör, ami arról szól, hogy Bobby, az átlagember, a képzeletbeli barátainak meséli el élete kudarcait. A képzelt barátok fura bábok, és ők próbálják jobb kedvre deríteni Bobbyt.  Ennyi a nagy műsör, ezen röhög teliszájjal Ella és a közönség, Lucifer egyszerűen elborzadt ezen. Hát nem is ő lenne, ha meg se próbálná ellopni a műsort, lemegy a díszletbe, és számon is kéri rajta, hogy egy ilyen szart kellett ellopnia?!  Bobby dühös, ez már nem a humorista, akit a nézők szeretnek, nincs mit mondania Lucifernek, mert ő nem lopott. Ha neki nem mond semmi, az egyik hülye bábnak biztosan, találomra előszed egyet, egy fura-malac-nyúl kombót, és amikor Luci a fogást keresi rajta, meghúz egy ravaszt, és a bábba rejtett fegyver elsül, Bobby pedig megsérült.

Szerencsére nincs nagy baj, a humoristák gyöngye él, csak a karja sérült. A bemelegítője viszont helyette is dühöng, de legalább Bobby készségesen segít. Az előhúzott babát régóta nem használták, aki egyik képzelt barátja képzelt barátja volt, és a fegyvert is ő rejtette el, mert sejtette, hogy valaki meg akarja ölni. Luci részéről az ügy le van zárva, itt a gyilkos fegyver, itt a gyilkos, de sajnos Ella, ezúttal mint a helyszínelők gyöngye hivatalból is bebizonyította, hogy nem ez volt a gyilkos fegyver. Akkor biztos másik bábban rejtette el, de Lowe-nak nincs másik fegyvere. De akkor is lopott valakitől, vallja be, hogy miért, és ehhez Lucifer beveti az elmetrükköt. Lowe egyszerűen ki akar szállni, neki ez egy igazi rémálom meló, és most, hogy Woodstock meghalt, sose lesz vége. Ugyanis tényleg lopott Woodstocktól, az egész műsor azokra alapul. A bemelegítő csaj elég mérges, és lelép mellőlük, Ella, a fangirl pedig összezuhan. Lowe a szerződése miatt nem léphetett ki, mert akkor mindent elveszít, és ő nagyon szereti a pénzt. Viszont ha Woodstock életben maradt volna, egy jókora lelépési pénzt kapott volna. Sokan megfenyegették őt, hogy lopta a műsorát, szerencsére megőrizte mindegyik ilyen e-mailes fenyegetést, de az egyetlen valódi fenyegető, akitől tényleg lopott, az a halott Woodstock.

9.png

Lucifer otthonában a takarítók már bezsákolták a levágott hófehér szárnyakat. Lindát még mindig sokkolja, hogy ezt igazából is látja, hisz Lucifer elég könnyelműen mesélt a szárnyvágásról, de ez… Ámenka szerint  mindenkinek vannak rejtett fájdalmai, amit nehezen osztunk meg a külvilággal, ez pont ilyen. Lindának is van ilyen, megérinti az egyik Anyu-sérülést, nem tette túl magát ő se a dolgon. Ámenka azért hiszi, hogy ez egy teszt, mert ő mindenáron vissza akarja kapni a szárnyait, és azzal kellett szembesülnie, hogy Lucifer meg levágta a sajátjait. Linda szerint ez lehet balszerencse, de nem, ez Apuka terve, neki mindig van egy terve. Ez viszont elég kegyetlen dolog, így viszont még se lenne igazi próbatétel. A rendőrségen a fenyegető üzeneteket olvassák, mind-mind csúnya halált jósol Lowe-nak. Viszont az üzenetek a videó után abbamaradtak, lehet a gyilkos rájött, hogy Woodstock őt lopta meg, ezért megölte. Hát a képzelt barátokért kár gyilkolni, de Chloe végzett egy kis kutatást, és a képzelt bábbarátok csak később kezdtek szerepelni. Az elején még csak a „férfi, aki a kicsi farka miatt bizonytalan” sztorik mentek. Lucifernek több se kell, már löki is a erről a poénokat, ami már Chloénak kellemetlen. A műsor átalakult családi sorozattá, hát a kiskukac is eltűnt, és jöttek a bábok, Lucifer pedig menjen csak és a poénkodásra szánt energiát vezesse le máshol. Lucifer viszont elgondolkodik, itt a gyilkos a valódi áldozat, hisz Woodstock ellopta tőle a mikropéniszes poénokat, míg Lowe ellopta Woodstocktól a komplett ötletet. Bárhogy is, a gyilkos még szabadon van, talán az infósok lenyomozzák honnan küldték a fenyegető maileket.

10.png

Lucifer hazatért, épp Mézivel telefonál, keresse meg neki a Kárhozottat. Lucifer reakcióiból ítélve Mézinek ez púp a hátán, viszont a lakásban nincs egyedül. Itt van Pierce és tudja kicsoda Lucifer valójában. Na, ennek ő is örül, végre valaki hajlandó elismerni az ördögi mivoltát, haladás! Pierce szóba hozza a Kárhozottat, Luci jót nevet, bizony rá is illik a leírása, de nem. Pierce szerint a Kárhozott megfontolt és előrelátó, Lucifer a közelében sincs a mesteri bűnözőnek. Sőt, egyenesen idióta hozzá képest. Akkor meg miért jött, ha csak sértegetni tudja?! A Kárhozott nagyon is valódi, és nem szabad csak úgy dobálózni a nevével, még a rendőrségen se. Pierce Chicagoban akadt össze vele és megölt egy számára nagyon fontos embert, Lucifer ne avatkozzon bele, mert ő is megjárhatja. Nem ismeri őt olyan jól, de mivel a Kárhozott lopott tőle, bosszút fog állni rajta! Linda és Ámenka kidobja a szárnyakat. Igen, bedobják egy nagy kukába őket, és még fel is gyújtják azt. Ha esetleg bárki isteni eredetű holmihoz jutna, így kell megsemmisíteni, ez Lindának is okoz egy kisebb lelki válságot, sokkal áhítatosabb dologra gondolt. Viszont Ámenka végre rájön, hogy most is, mint amúgy minden más is, valahogy Lucifer ebben is benne van. Mintha mindent azért tenne, hogy neki még jobban fájjon. Vagyis mintha tesztelné? Na igen, Lucifer az ő próbatétele, és erre Linda segítségével jött rá.

11.png

Reggel Lucifer máris panaszkodik Chloénak, hogy még a hadnagy is megtiltotta, hogy beszéljen a Kárhozottról, de sajnos nagyon nem tud belemenni a részletekbe, ugyanis Dan hozza a híreket. A fenyegető maileket egy helyi dumaszínházból küldték, pontban akkor, amikor Lowe showja ment a tévében. Vagyis egy dühös kolléga vagy egy elvakult rajongót kell keresni ebben a klubban, és micsoda véletlen van egy nyilvános este is, ahol bárki felléphet, és ha ott lesz a gyilkos akkor nagyon berág, ha kis méretekről fog valaki viccelődni. Nézzük ezt a fellépést, ugyan Lucifer már nagyon ajánlgatta magát, mégsem ő lesz a stand up-osunk, hanem Dan. Szegény Dan, ez nem az imprószínház, itt dumálni kell és hozza a tapló stand up-osok tipikus alja poénjait a kicsi pöcsökről. A nézők se veszik a poént, sőt Lucifer belekontárkodik a műsorba, hát hogy képzeli, hogy megsérti őket, hisz ők nem tehetnek róla, hogy kicsi. És láss csodát, a közönség mellé áll, még Chloe és biztatja, hogy csak mondja tovább. Dan így már kevésbé érzi jól magát a színpadon, sőt, Lucifer még paradicsomokkal is megdobálja őt. A műsor után Dan hőbörög, nem ez volt a terv, de Chloe úgy ítélte meg, hogy a gyilkos talán egy olyan valakire vár, aki támogatja őt, ez lett volna Lucifer a tiltakozással. Erre jön egy pasas, szerinte igaza volt Lucinak, úgyhogy a csapat viszi is a gyanúsítottat.

Kiderült a pasasról, hogy ő se olyan ártatlan, régen ismerte Bobby Lowet és hála a humoristák készséges fangirl csapatának, Lowe megtudta róla, hogy neki is kicsi és beleírta ezt a műsorába. Ő persze megfenyegette, sokszor, hisz így vezette le az idegességét. És mi a helyzet Woodstockal, ő is lopta ezeket a sztorikat. Ja, ez nem gond, Woodstock egy kis senki volt, ő poénkodhatott ezen, de a Lowe-féle meggazdagodottak és a klubos pasas (Dan) poénkodásait ki nem állhatja. Ráadásul Woodstock szinte alig lépett fel, és a mikor utoljára beszéltek, azt mondta, hogy egy bemelegítő emberrel fog találkozni egy műsor ötlet miatt. Ez a bemelegítő elég  jól keres, és ha szerencséje lesz Lowe műsorába is bekerülhet.  Így jutottunk el Lowe bemelegítőjéhez, Sheilához. A páros ezek után a stúdióban keresik a nőt, aki ezek szerint nem a lopás miatt mérges. Lucifer álarcos huhogása után szétválnak, sehol senki, a díszletraktárban Chloe egyedül Lowe-t találja meg, akit Sheila megtámadott. Nincs nagy baja szerencsére, azon siránkozik leginkább, hogy az arca megsérült, mert a fegyverével ütötte le, és a showbiz világában ez nem jó ómen. Chloe figyelmezteti Lucifert, hogy a nőnél fegyver van, de késő, Lucifer már rég önállósította magát, és megtalálta a nőt.

Miért tette, ez a nagy kérdés, az sem zavarta, hogy Lowe lopott, még az ő ötleteit is ellopta, de az zavarta leginkább, hogy ezeket nagyon szarul adta elő. Szerencsére hamar megállítják a nőt, Chloe eltereli a figyelmét, Lucifer pedig leüti, sima ügy. Később, az őrsön Dan már a jelentést írja, Luci érkezik hozzá, szegény Dan, készül az újabb paradicsomdobálásra, de most megússza, elfogytak. Viszont Dan miért üzent, hogy jöjjön? Dan nem üzent neki, hanem Pierce volt az, Dan mehet, most a nagyok beszélgetnek. Pierce kutakodott,  Kárhozott valóban itt van L.A.-ben, és ha Lucifer nem száll lel az ügyről, hát folytassák együtt. A rész elején látott bérgyilkost is behozatta, lehet Lucifer kiszed belőle valamit. Viszont nagyon óvatosan kell kezelni az ügyet, senki se tudhat róla, még a nyomozó se. Luci bemegy a kihallgatóba, ott van a karóbahúzós gyilkos, aki nem tud semmit se a Kárhozottról. Azért ölte meg Samet, mert lefeküdt a barátnőjével és ennyi, Kárhozottat nem is ismer és Lucifer kénytelen hinni neki. Később már Lindának meséli el, hogy volt ez a kihallgatás, talán már ő maga se tudja mit higgyen. Linda inkább a szárnyairól beszélne, újra kinőttek, és már unja, hogy folyton összemocskolja a lakást, de továbbra sem hajol meg az apja akaratának. Linda végül rávezeti arra, hogy ne a külső tényezők határozzák meg, ki is ő, és Luci is végre rájön, hogy nem kell folyton levágni a szárnyait, elég ha úgy tesz, mintha nem is léteznének. Sőt, kit érdekel, ha más is szívességeket tesz! Ő sokkal jobb szívességeket tesz nála, úgyhogy ideje visszatérni a színpadra. A Luxban hosszú sorban  várakoznak férfiak, nők, idősek, fiatalok, gazdagok, szegények arra, hogy Lucifer szívességet tegyen nekik. Zenelista

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása