Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SWAT 1x01 - Speciális Fegyverek és Taktikák

2018. április 05. 13:15 - szde

A SWAT (Special Weapons And Tactics/Speciális Fegyverek és Taktikák) egy, az Amerikai Egyesült Államokban a rendvédelem keretein belül működő, speciális egység. A kommandószervezet feladatai közé tartozik a túszmentés, terroristák elleni akciók, komoly fegyverzetű és/vagy nagyon sok főből álló csapat leszerelése. Ezen felül még a drogkereskedelmet is ők szűkítik le, illetve még azok az akciók is rájuk hárulnak, amit a rendőrség nem képes megoldani. (Wikipedia)

vlcsnap-2018-04-04-15h34m43s689.png

Rendőrök érkeznek egy raktárba, ahol a rosszfiúk rakétákkal seftelnek, a kékruhások rögtön a kommandóért kiáltanak. A speciális különítmény kocsijában a főnök kiadja az utasításokat, a Hondo nevű tag már unja, ezerszer hallotta már, hogy hatos kód, túsz is lehet. Indul a buli, még több lövöldözés, az egyik rendőr megsérült, a rosszfiúk menekülnek. Hondo közelharcba kerekedik az egyikükkel, és éppen akkor teríti le ellenfelét, amikor lőnie kell a többi gazfickóra. Egy azonban még szabadlábon van, őt a főnök üldözi, de előbb fog szívrohamot kapni, mint utolérni egy fitt fiatalt, sikeresen le is lő egy civilt, aki a Raymond névre hallgat. Hondo érkezik, ő a sorozatunk főfőszereplője, szóval nem meglepő, hogy azonnal ellátja a gyereket, rögtön elmondja, hogy ő is ezen a környéken nőtt fel. Amikor a mentők közlik, hogy rossz címre mentek, a csapat saját járgányán viszi be Raymondot, Hondo a karjaiban adja át az orvosoknak, a műtőbe is csak azért nem mehet be, mert más dolga van.

vlcsnap-2018-04-04-15h37m48s731.png

A főnököt elviszik, a Deacon nevű szakállas tagé lesz a csapat, majd már hirtelen egy lepukkant főhadiszálláson vagyunk, Raymond még a műtőben. Ismeretlen nő fürdik, érkezik hozzá Hondo, megtörténik a nagy beszélgetés róluk, a kapcsolatot most már hivatalosan is be kell jelenteni, mert a nő nő, fiatal, bevándorló és nem akarja kockáztatni a karrierjét. Hondo az álompasi, aláírja a papírokat.

Másnap egy Dodge-ot vezetve érkezik Hondo a főhadiszállásra (a modernbe), és máris késésben van a sajtókonferenciáról, ahol ő lesz a csapat új főnöke. Deacon ennek nem örül, Hondo meg annak nem, hogy a volt főnököt kirúgták. Hondo meg is osztja gondját Jess-szel, a nőjével, aki amúgy a közvetlen főnöke, és rögtön új taggal fog bővülni a csapat, egy long beachi újonccal, a csapat pedig indulhat a tüntetésre, ami Raymond meglövése miatt van. A többieknek sem tetszik a dolog, hogy a főnököt kirúgták, de Hondo megígéri, hogy minden úgy lesz, mint eddig.

vlcsnap-2018-04-04-15h43m36s395.png

Motoros száguld az utakon, a rendőrök a nyomában, ő az új fiú, aki máris késésben van, ráadásul rosszul van öltözve. Hondo a tüntetésen találkozik egy régi cimborájával, a csapat nőtagja pedig Jimmy mellé került, ő az új tag, és megtudjuk, hogy a csaj a jó pofikat bírja, de a jópofákat már nagyon nem.

Hondo Deaconnel akar inni, hogy beszéljenek a tervekről és motivációkról, de az élből elutasítja, a tüntetésen megkezdődik a beszéd. Raymond unokaöccse az, aki elmondja, hogy a héten a rendőrség háromszor (!!!) lőtt meg ártatlan embert. Itt is lövöldözés lett, Jimmy megint túl gyors volt, Hondo figyelmezteti, hogy ne rohanjon a halálba.

vlcsnap-2018-04-04-15h49m14s488.png

A főhadiszálláson van egy elmosódott felvétel a lövöldözőről, aki fekete, az ügyet pedig innentől kezdve a másik csapat kapja. Hondo összefut a volt főnökkel, aki elmondja, hogy ő kérte Jimmy-t a helyére, és tanácsot is ad utódjának: az idő felében lövése sem volt arról, mit csinál. Ez lenyűgöző annak fényében, hogy ők a rendvédelem.

Hondo innentől kezdve stílust vált, családiasan fogják megoldani az ügyet, elsőként egy fodrászszalonba jönnek, apró flört a pénztárossal, az egyik vevőnek van infója a lövöldözőről. Innen egy hotdogoshoz jönnek, aki látta a gyanúsítottat, de igazából csak egy vontatót látott, és Los Angelesben csak egy ilyen van, amit Hondo természetesen pont ismer, Chris (a csapat nőtagja) pedig lecsap a hotdogra.

vlcsnap-2018-04-04-15h54m38s222.png

Megérkezünk a telepre, ez itt az Akaszd és vidd, egy fehér pasas a tulaj, és csak ő meg még egy ember fér hozzá a furgonhoz, más nem. A csevejt Mumford csapata zavarja meg, kell nekik az erősítés, mert nem tudják elvinni a fekete gyanúsítottatak. Hondo hat az emberekre, és mert ő is fekete, neki elfogadják, de közben a régi barátnak nem tetszik a dolog.

Jess beszélni akar Hondo-val, parancsba adja, hogy többet ne menjen be Raymondhoz a kórházba, majd visszautasítja a viszonyt, pedig a rész elején még papír is volt a dolgokban, de ezek szerint mezei kommandóssal lehet szexelni, a vezető kommandóssal meg nem, ha főnök az ember lánya. Másnap Hondo boksszal kezd, Jimmy is korán kezdi a napot, az újonc a volt főnököt kiskora óta ismeri, ő sittelte le Jimmyanyut. Hondo-nak megint van egy idevágó sztorija, amikor ő új volt, akkor első és rettenthetetlen akart lenni, de a haragját máshogy vezette le, nehogy ez legyen a veszte.

vlcsnap-2018-04-04-16h01m54s540.png

vlcsnap-2018-04-04-16h02m40s898.png

Később meglátogatja Raymondot a kórházban, megint kapunk egy Hondo-sztorit, most éppen azt, miért lett rendőr belőle (hogy megvédjem az olyanokat, mint te, Raymond), a főhadiszálláson pedig ismeretlen fenyegetést jelent be a híradó: meg fognak ölni két fekete kisgyereket a tüntetésen meghalt fehérek miatt. A kommandósok így hát kivonulnak az iskolákhoz, azaz pont egyhez, ahol Raymond unokatesója megjelenik, és Hondo-val akar beszélni. Az elején leszögezi, hogy ő nem spicli, de van egy haverja, aki a katonaságnál volt mesterlövész és megkattant, miután visszatért.

Ismeretlen házba tör be a csapat, megtalálják az összefüggést a telep és a lövöldözés között, a tulaj együtt volt katona a mesterlövésszel, és ez most már nem faji, hanem politikai kérdés. Már egy tetőn vagyunk, a lövész halott, de innen a célpont nagyon nem lehetnek a gyerekek, lévén se iskola, se játszótér a közelben, és ekkor Hondo-nak bevillan, hogy Mumford és csapata azért nem ért oda egy bankrabláshoz, mert a tüntetésen volt minden rendőr. És akkor a bankrablásokkal kell összekapcsolni ezt, a gyerekek lelövése csak elterelés volt. A háttérben Mumford SWAT-os kocsijait két jól irányzott rakéta felrobbantja.

vlcsnap-2018-04-04-16h08m17s256.png

vlcsnap-2018-04-04-16h08m56s205.png

Jimmy végre legálisan hajthat gyorsan, majd később verekedik az egyik taggal, majd jön Hondo, aki könnyűszerrel leszereli a rablót. A főhadiszálláson Jimmy kihívja Lucát szkanderre, de utóbbi már három éve bajnok és veretlen, kábé egy tizedmásodperc kellett neki ahhoz, hogy legyűrje az újoncot. Hondo Jesshez érkezik, majdnem csók, de ekkor megszólal a telefon, hogy kapás van, a csapat is már úton.

A rész végén amúgy megtudjuk, mit néztünk eddig, mert ez az elején nem hangzott el, pedig már nagyon várom az intrót, a zsarus filmeknél mindig klasszra megcsinálják.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása