Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 2x08 - Jön a régen várt szép esküvő

2018. április 01. 10:00 - Gillotte

Kapásból két szállal indul a történet: Erika boldogan jelenti be a hangosbemondóban, hogy már csak egyet kell aludni az évezred legnagyobb lakodalmáig. Sajnos azonban Károlynak nincs ideje örülni, ugyanis a kádban arra eszmél, hogy szúr a szíve, és haldoklik. Hamar ott terem az orvos, s vizsgálat közben Károly elmondja utolsó kívánságait, és kérdés nélkül áldását adja a tanárnő és Reviczky doktor szerelmére. Sírhelyéül a szeretett tóra néző dombot választja, ám a doktor rossz hírekkel szolgál: nincs semmi gáz. Pontosabban van, épp ez a baj, úgyhogy egy határozott nyomással légteleníti Károly bélrendszerét. Nehéz egy ekkora poént überelni, de hátha sikerül az epizód végéig!

mi_kis_falunk_8_1.jpg

Esküvőre készülünk hát a mai részben, ami egyben az évad utolsó epizódja is. Gyuri kezdésként bemos párat Stokinak, remélvén, hogy hatósági szerv elleni erőszak miatt börtönbe kerül, és nem tud másnap megházasodni. Stokinak viszont nincs kőből a szíve, így ezúttal elnézi a hatóság elleni erőszakot. Még el is viteti magát Gyurival a városba, na nem azért, mert dolga van, hanem mert Erika így rendelte, hogy nehogy Gyuri meg találjon szökni. Erikához a helyes kis unokatestvére érkezik, Ildikó, de nincs idő örömködni: telefonál az ételszállító cég, hogy elkeverték a dolgokat, egy másik esküvőre fognak szállítani, Erikáék oldják meg, ahogy akarják. Felcsillan hát Gyuri szemében a remény, de Erika ahogy mindig mindent, ezt is megoldja: legnagyobb ellenségéhez, Tecához fordul, hogy mentse meg az estét. Bemutatja a menüt: fürjtojásos libamáj falatkák, fácánleves, szürkemarha bélszín cobb salátával, kókusztejes profiterol. Teca a következő alternatívákat kínálja: húsleves, rántott hús, rizs, kovászos uborka, lekváros palacsinta. Nincs választás, ez lesz.

mi_kis_falunk_8_2.jpg

Laci közben a legénybúcsúra készül, a tősgyökerek nagyon várják a táncos lányt, amiről Laci teljesen elfelejtkezett, és tudja, hogy szét fogják szedni, ha nem szerez egyet nagyon gyorsan. Laci kétségbeesve hívogatja a szolgáltatókat táncos lány iránt, de senki nem ér rá ennyire az utolsó pillanatban.

mi_kis_falunk_8_3_1.jpg

Gyuri hazamegy Erikáért, mert indulnak a táncpróbára és a házassági felkészítőre. Egy pillanatra meglátja villanni a fehér ruhát, úgyhogy Erika teljesen kiakad, hogy Úristen, mi lesz most?! Elmennek táncolni, ami nyilván nem zökkenőmentes. A tanácsadáson Gyuri kezébe kapja az Erika által előre megírt kétoldalas esküszöveget, amit jó lenne más napra memorizálni, hogy szívből jöhessen. Közben Gyuri utasítja Lacit, hogy menjen át hozzájuk a cuccáért, ugyanis Erikával külön töltik az utolsó estét. Laci a házban Erika unokahúgával találkozik, aki végighallgatja Laci telefonbeszélgetését a táncosnő problémáról. Laci egyébként beszélgetés közben addig balfaszkodik, míg az ujjára húzza az Erikára váró jegygyűrűt, és a jó Isten nem szedi le neki onnan.

mi_kis_falunk_8_3.jpg

Az utolsó szabad estét mindkét fél másképp tölti. Erika boldogan tekint a jövőbe, emlegeti az utolsó óráit, perceit, másodperceit lyányként, Gyuri pedig utoljára lemossa a kocsiját, mint szabad férfiember. Laci (ujján továbbra is a gyűrűvel) indítványozza, hogy menjenek a legénybúcsúra, de Gyuri előtte megy egy kört az autójával: ,,az én kis drágámmal” ahogy mondja. A legénybúcsún felkészítik Gyurit a legrosszabbra: örökké tart, és mindenről be kell számolni, hogy miért ébredt az ember az árokban, a virágágyásban, vagy épp a kocsma ajtaja előtt. A falu doktora szerint a házasság olyan, mint a halál: ,,csak lecsap, és kész” – mondja bátorítóan. Ugyanakkor Károllyal együtt azt mondják, hogy ha Gyuri-korúak lennének, ők nem szarakodnának, és megnősülnének! Nyilván a pia is benne van a lelkesedésben, de a doktor a tanárnőre, Károly pedig a postásnőre repülne rá. ,,Egy feleség mos rád, főz neked” – sorolja Károly az érveket, ám a doktornak ellenérvei is vannak: ,,minden reggel veled ébred, minden este veled fekszik”. Inkább alszanak még egyet a dologra.

mi_kis_falunk_8_4.jpg

Közben Teca is arra jön rá, hogy az idő csak telik, ő pedig vénlány marad. A pap vigasztalja, hogy ugyan már, biztos megtalálja Teca is a szerelmet. Szegény, már rég megtalálta ugyebár a pap személyében…Közben lánybúcsút is szerveznek az öregasszonyok Erikának egyenpólóval, és fiatalokat megszégyenítő ivászattal. Erika négyszemközt elmondja a tanárnőnek, hogy azért kicsit tart ettől az egésztől, mégiscsak egy életen át Bodri Györgyné lesz…

mi_kis_falunk_8_5.jpg

A legénybúcsú viszont izgalmasabbnak ígérkezik, ugyanis amikor Laci épp színt vallana, hogy nincs sztriptíz, megjelenik Ildikó, Erika unokatestvére, és olyan táncot lejt Gyurinak, hogy ha akarnék se tudnék máshová nézni.

mi_kis_falunk_8_6.jpg

Sajnos a bulinak Erika érkezése vet véget, ugyanis lekapja a tíz körméről Gyurit a ,,kurvázásért.

mi_kis_falunk_8_7.jpg

A helyzetet Teca oldja meg mesterien: bekapcsolja a karaoke gépet, amit Laci szerzett nő helyett (pontosabban az új helyzetet látva mellett) és elkezdi énekelni a ,,Megtalállak még” című klasszikust. Marha jó hangja van Tecának, úgy tolja a papnak, hogy ,,megtalállak még,  tudod, hogy ennyi még nem elég…”.

mi_kis_falunk_8_8.jpg

Beszáll Erika is, neki is jó hangja van, és olyan jó hangulatú duettet tolnak, hogy még! Az évad legjobb jelenete. Oké, hogy előre felénekelt és playback, de na! Gyuri rappel is, beszarás!

Most kilép a sarokból a vidék,

Tippeld meg a hajam eredeti színét.

Államon még csak serkentek a pihék,

Mikor elraboltam Erikának szívét.

Három legjobb dolog az életben,

A kocsi, a foci – ,,ez kettő!” – tévedtem

Tévedni tudod, emberi dolog,

Driftelni a falu határában szokok – vagyis szoktam, ebbe belekavarodtam

Erikát szeretem, igen ezt már mondtam.

Tockost kapsz, ha az autómat szekálod,

Ha gyáva gyerek vagy, akkor a fék a te pedálod!

(Valahol a háromnegyede táján kimaradt pár sor, mert az Istennek sem értettem a szöveget, de aki utólag megnézi és megérti nekem a kimaradt részt, az kérem, kommentelje!)

mi_kis_falunk_8_9.jpg

Elérkezik az esküvő napja, Erikát öltöztetik az arról mit sem sejtő szülők, hogy lányuk már 10 éve együtt él a vőlegénnyel. (Az örömanyát egyébként az isteni hangú Náray Erika játssza, ezt muszáj vagyok elmondani.) Stoki nagyon izgatott, már a szertartás előtt rizzsel dobálja Erikát, a biztonság kedvéért dobálás előtt szigorúan 15 percig sós vízben főzve, hogy ne üssön akkorát.

mi_kis_falunk_8_10.jpg

Gyuri családjáról semmi nem derül ki, a doktor és a polgármester készíti fel a nagy eseményre. Gyuri határozott: ,,ha beledöglöm, akkor is megcsinálom!” – mondja.

mi_kis_falunk_8_11.jpg

Gyuri és a násznép a templomban várja Erikát, aki a kocsiban búcsúzik el lányságától, majd a rágót elegánsan a porba köpve száll ki a kocsiból. Ekkor érkezik azonban a három tősgyökér, hogy elrabolják a menyasszonyt, és még arra is van idejük, hogy az örömapát Gyuri autójának csomagtartójába tuszkolják.

mi_kis_falunk_8_12.jpg

A népnek feltűnik Erika hiánya, úgyhogy Gyurival az élen kivonulnak a templomból. Se autó, se Erika – konstatálja Gyuri, majd elkezdi kétségbeesetten kiáltozni eltűnt arája nevét: Erika, Erikaaa!

mi_kis_falunk_8_13.jpg

Hát, innen fogjuk folytatni jövőre…

Címkék: A mi kis falunk
38 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.04.01. 10:39:30

Lovas Rozi ebben a részben brilliáns volt, Emmy díjat neki !!!
Nagyon profi a nő.
Miért nem játszik már külföldi filmekben, szólni kéne a Vajnának hogy ne csak a hót tehetségtelen kurváit tegye be hollywoodba.

Gillotte 2018.04.01. 10:41:00

@szociál: Szerintem mint Rtl-es sorozatszínész, szóba se jönne Vajnánál. Biztos ilyen baromságokon múlik.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.04.01. 10:42:09

Gyuri reppelése meg a Belgát is agyonveri :)))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.04.01. 10:42:46

@Gillotte:

De a Dunán is játszik abban a színházasban, az kormányos adó

Gillotte 2018.04.01. 10:42:52

@szociál: Láttad a részt? Fejtsd meg nekem, amit nem értettem! :D

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.04.01. 10:43:03

csak színház és más semmi vagy mi

Gillotte 2018.04.01. 10:44:25

@szociál: Ó... oké, elhiszem neked :D

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.04.01. 10:50:01

szökikamálnázik a reppben az egy tufa szleng a beverek egyetre :)

Gillotte 2018.04.01. 10:51:32

@szociál: Hát nem csodálom, hogy nem értettem :D Köszi!!!

Gabba 2018.04.01. 12:32:13

@Gillotte: ez volt a legjobb rész eddig, beleértve az 1. évadot is.
faják lettek a hv-k, a "tősgyökerek" megalkotásáért külön grat, valszeg lopom majd :)

Pácsó Ármándó 2018.04.01. 12:47:01

Legyen zene (azt hittem a pap is beszáll!) és tánc (azt megnéztem többször is, mert a sorozat kulcsjelenete volt)! :-)
Náray Erikát meghallva keresni kezdtem Mulder ügynököt :-)
Köszi az egész évadot!

Gillotte 2018.04.01. 12:55:42

@Gabba: Nekem is ez a rész tetszett a legjobban.
Köszi, ha én is tetszettem, a ,,tősgyökereket" használd egészséggel :)

Gillotte 2018.04.01. 12:56:31

@Pácsó Ármándó: Köszi, hogy végig olvastál!
Mondjuk a lezárás fura, de legalább biztosra vehetjük, hogy egy év múlva veletek ugyanitt :D

Gabba 2018.04.01. 15:19:02

@Gillotte: tetszettél, hápersze, azért vagyok most itt :)
jó, közben nem kommenteltem, azt rábíztam Ármándóra :))

Pácsó Ármándó 2018.04.01. 15:27:04

@Gabba: :-)

@Gillotte: Cliffhanger! :-))

Én csak egy valamit nem értek ebben a sorozatban.

annaaa2 2018.04.02. 13:31:51

Ti rájöttetek magatoktól, hogy Tősgyökér Matyi a Tóth Jánosban is benne van? A 2. évadban Mármint a színész. Mert én csak a stáblistából ...

Gillotte 2018.04.02. 13:33:10

@annaaa2: Ja, durva, én is csak a stáblistában láttam, tényleg nyomokban sem tartalmaz Matyit :D

Karsa Tímea 2018.04.08. 13:44:00

@Pácsó Ármándó: Egy hét után ér rákérdezni, hogy mi az, amit nem értesz? :D

Gillotte 2018.04.08. 13:44:51

@Pácsó Ármándó: Bocs, a Szinkrontájmi is én vagyok, csak nem állítottam át a profilt, okosan...:P

Pácsó Ármándó 2018.04.08. 15:27:30

@Gillotte: Az nem értem, hogy az a címe, hogy: "A Mikis falunk", de egy Miklós sincs benne! :-)))

Gillotte 2018.04.08. 21:48:34

@Pácsó Ármándó: Súlyos :D Pont olyan, mint nekem a ,,Ti mikor...?" kezdetű mondatok, amik főleg az iskolás évek alatt fosattak össze, mert azt hittem, én fogok felelni :D

Pácsó Ármándó 2018.04.09. 19:32:24

@Gillotte: :-))
Nekem az Ármándóval szinte sohasem voltak ilyen gondjaim :-)

Gabba 2018.04.09. 20:46:02

@Gillotte: a második kedvenc női nevem, de tényleg! :)

@Pácsó Ármándó: a Tatooinon nekem se az enyémmel :P

Gillotte 2018.04.09. 20:51:22

@Pácsó Ármándó: Még az Esmeralda-időszakban sem? Kötve hiszem :P

Gillotte 2018.04.09. 20:55:49

@Gabba: Ennyit az inkognitómról :P De örülök :)

Pácsó Ármándó 2018.04.09. 21:03:25

@Gabba: Melyik az első? :-)

@Gillotte: Esmeraldának mindig is tetszettem! Picit árnyalja a képet, hogy ez még a vak korszakában volt :-)

Gabba 2018.04.09. 21:10:35

@Gillotte: incognito ergo sum :)

@Pácsó Ármándó: az Enikő. de tök komolyan!

Gillotte 2018.04.09. 21:11:34

@Pácsó Ármándó: Viszont a hangod olyan, amire beindult, ez nem rossz dolog ;-)

Pácsó Ármándó 2018.04.09. 21:23:46

@Gabba: Csak úgy vagy Flintstones család miatt vagy van a közeledben Enikő?

@Gillotte: Beindult de figyelni kellett, hogy neki ne menjen a falnak, mert ugye nem látott :P

Gabba 2018.04.09. 21:47:10

@Pácsó Ármándó: nincs a közelemben, nem is volt, csak úgy, l'art pour l'art :)

@Gillotte: Ármi hangfekvése tényleg veszedelmes :)

Gillotte 2018.04.09. 21:55:35

@Gabba: Nekem a Júlia a kedvenc nevem, de nekem a Szomszédok miatt - csak hogy maradjunk a sorozatoknál :)

Gillotte 2018.04.09. 21:56:20

@Pácsó Ármándó: Nocsak, a kolléga ismeri a hangfekvésedet. Csak nem Te vagy a Tom és Jerry elején az oroszlán hangja? :D

Pácsó Ármándó 2018.04.09. 22:48:02

@Gabba: Viszont itt van a második kedvenced :-)

@Gillotte: Ooorooooszlááán?? La santa madre de Dios!
TIGRIS!

Karsa Tímea 2018.04.10. 19:50:10

@Pácsó Ármándó: Lo sienot, no lo sabía :) Maláj tigris? :D

Karsa Tímea 2018.04.10. 19:50:30

@SzinkronTájmi: *siento...de rég volt, már leírni se tudom :D

Pácsó Ármándó 2018.04.10. 20:21:53

@SzinkronTájmi: Mexico-i (a sombrero kicsit segít a képen), de van maláj ága is a családnak.
Te perdono, pocos saben :)

Gábor Fézler 2021.02.17. 20:41:27

Most kilép a sarokból a vidék,
Tippeld meg a hajam eredeti színét.
Államon még csak serkentek a pihék,
Mikor elraboltam Erikának szívét.
Három legjobb dolog az életben
A kocsi, a foci... "ez kettő"...tévedtem.
Tévedni tudod emberi dolog,
Driftelni a falu határában szokok,
Vagyis szoktam... ööö ebbe belekavarodtam.
Erikát szeretem, ja ezt már mondtam.
Szökik a málna ha az asztmámmal cseszegetsz,
Innen látom a gyűrűmért epekedsz.
Tockost kapsz ha az autómat szekálod,
Ha gyáva gyerek vagy akkor a fék a te pedálod.
süti beállítások módosítása