Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-akták 11x10 - Az én harcom IV. (ÉVADZÁRÓ)

2018. március 29. 09:00 - Hoppancs

Williamen a sor, hogy elmesélje élettörténetét, amelynek kezdete még viszonylag kellemes volt. Babaként jól érezte magát Scully, Mulder, majd Van De Kampék karjaiban, aztán kisgyerekként is elvolt a fura telekinetikus, kiscsibevarázsló képességeivel. A kamaszkor aztán belőle is a legrosszabbat hozta ki, ami egy Peter Parker, Clark Kent és más sorstársak által jól ismert iskolai verekedős szituációba torkollt Mivel a szekáló sulirémek bukását a közönség csak egy bizonyos pontig – esetünkben az illető szeméből és füléből spontán előbuggyanó vér látványáig - élvezi önfeledten, a hasonló jelenségeket generáló William az oktatási intézmények közti vándorlásra ítéltetett. Később jött a javító, a kamuzással átvészelt terápia, és ami a legrosszabb, felfigyelt rá a kormány. Utóbbi megrémítette, így nem akciózott egészen a Ghouli-tréfáig, amivel sikerült kinyíratnia az örökbefogadóit. Látomásaiban a mama mellett  gyakori vendég valódi faterja, Carl Gerhard Bush, akit gyűlöl, és aki a friss jóslat szerint hamarosan lepuffantja Muldert. Ugye, hogy vannak Peter Griffinnél is rosszabb apák!

bscap0000_9.jpg

Szegény jó Fox még ott van lemaradva, hogy Williamet ő csinálta Scullynak hosszú, bonyolult, talán közösülést is tartalmazó viszonyuk során, és most éppen egy motelben érdeklődik a „fiáról". Karrierjét vesztett Skinnert a Grészklinika Főnök kéri számon, aki éppen négyezerötszázhuszonhetedszerre készül megszüntetni az x-aktákat. Méghozzá azért, mert Mulder sajátos elméleteket terjeszt a neten, és vele van tele a Ted O’Malley Show. A Főnök nem zárja ki, hogy a mondottak – értsd: az emberiség közelgő kiirtása - igazak, de az már nem az ő problémája. Aggódjon emiatt az emberiség, Scullyék meg sürgősen adják le a jelvényüket. Az FBI nem játszótér.

bscap0001_9.jpg

Skinnernek nincs elég baja, hol a Cigarettás hívogatja, Williamet követelve, hol meg Scully támad rá hátulról azzal, hogy „Muldernek segítség kell”, mert üldözik őt, meg a fiukat. Bezzeg ilyenkor jó vagyok, a születésnapomon meg egyedül sírtam részegen, macskás videókat nézegetve, mondhatná Skinner, de nem teszi, mert úgysem lenne értelme. Inkább felvilágosítja Scullyt, hogy már megint ki vannak rúgva, mert Mulder hülyeségeket beszél. Lassan harminc éve, de most tényleg betelt a pohár. Erre Scully bevallja, hogy valójában ő tette fel a netre az IGAZSÁGOT. A nő majd’ elszédül Skinner fájdalmas sóhajától, majd a „hol vannak” kérdésre visszaugrunk 15 órával előbbre.

bscap0002_8.jpg

Monica Reyes telefonál azzal, hogy elkapták Williamet, és repülővel szállítják Marylandbe. Szerinte ez az utolsó esély, hogy elhalásszák a gyereket a Cigis elől, és „aki a fiút irányítja, a jövőt irányítja”. Scullynak eközben belevillogott az elméjébe a kolléga szavaival ellentétes valóság, úgyhogy figyelmezteti társát. Mulder kimaradt a jövőbelátó buliból, így biztos, ami biztos, megnézné azt a repcsit. Ezen most nem vesznek össze, az asszony csak annyit kér, próbáljon meg élve visszajönni. Marylandbe tényleg nem érkezik meg William, csak egy szindikátusos vénember kísérőivel, akik bár fiatalabbak és progresszív lencse sem kell nekik, alulmaradnak Mulderrel szemben. Miért kell mindenkinek az ÉN fiam, szegezi a kérdést utóbbi a bácsinak, és szegényt az epizód végéig nem is szembesítik a tévedésével. Hát a képessége miatt, közli a gonosz, aztán elhallgat, amikor Mulder egy kommandós után önvédelemből az ő fejébe is golyót ereszt.

durrr.gif

William a katonák elől rohan, majd magát hajléktalannak álcázva rázza le őket. A bő melegítőfelsőben ügyelő Scully megkönnyebbülve értesül a megérzése helyességéről és kedvese épségéről. Azért feladatot is ad, mint egy rutinos feleség: Muldert Északkelet-Tennessee-be irányítja, ahol nemrég nyolcan is kaszáltak a lottón. Az utolsó szerencsés szelvényt egy benzinkúton vette William, a lét pedig megosztotta a pénztárossal. Sajnos csak vele, így a még mindig ott güriző munkatársak valószínűleg jó úton haladnak az öngyilkosság felé. Egyikük elárulja Foxnak, hogy a srác reggel tért vissza a nyeremény felével, aztán beszállt egy kamionba. A biztonsági kamera pedig még mindig imádja őt. Jelenleg északkeletre tart, nyomában Mulderrel és csávóval, aki nyomkövetőt tett az ügynök kocsijára.

bscap0004_9.jpg

A kamionos kioktatja Williamet arról, hogy nem kéne beülnie idegenek mellé azzal a hamvas, meleg erőszaktevőket hergelő képével. Nem tudni, ez azt jelenti-e, hogy hamarosan félreáll valahol és átülteti a tanultakat a gyakorlatba, vagy csak nagyon rossz társalgó, de William nem kockáztat. Ghoulivá vedlik és otthagyja a rémülettől fékező pasast. Scully eközben O’Malleyt hívja az ominózus infókkal, mondván, hogy a forrás egy szövetség ügynök. A fejfájós rohamok ezt a szezonzárót is elspoilerezték neki, ezért kétségbeesve kéri Muldert, hogy forduljon vissza, mert életveszélyben van. A férfi nem pont most kezd majd másokra hallgatni. William tudatosan beszáll az apatesóját követő úriember mellé, mert nahát, minő egybeesés, ő is éppen Norfolkba tart. Mulder a csajaihoz,  Ghouli 1-hez, majd Ghouli 2-höz néz be fáziskéséssel. A kettes belegyezett, hogy szerelme után megy a motelbe, mielőtt az véget vetne saját kétségkívül rémes életének, és Muldernek is elárulja a helyszínt. Hát így kanyarodunk vissza az epizód elejéhez. A fiú után kajtató autósból eközben véres trutyi lett, amelyet Erica Price és csapata rezzenéstelen arccal vizsgálgat. Járulékos veszteség, vagy mi.

bscap0005_7.jpg

William rövid hezitálást követően hajlandó ajtót nyitni az ál-apjának, aki azonnal letámadja egy érzelmes öleléssel. Ezután kínos lenne a témát genetikai kérdésekre terelni, ezért William csupán arról tájékoztatja Muldert, hogy hiába hiszi, sem ő, sem más nem védheti meg a háttérhatalomkormányszindikátusilluminátustól. Példás türelemmel győzködi a gyermekien naiv Muldert, de ez olyan, mintha félszemű pomerániai törpespiccet árulna Köllő Babettnek: kilátástalan. Senkinek nem kell meghalnia, mondja Fox, aztán William 10 másdoperc múlva négy embert robbant mellette cafatokra. Mondjuk Ericáék azok, úgyhogy nem kár értük. Ezúton küldöm jókívánságaimat a motel takarítóinak.

durrrrrrrrrrr.gif

Willam el, Mulder utána, de nem érheti utol a tizenhét éves, szupergyors űrlénykölköt. Valamin a progresszív lencse sem segít. Kiakadva hívja Scullyt, és panaszkodik, hogy a gyerek nem hallgat rá. Talán azért, mert nem az apja, de a jövőbelátásnak is lehet hozzá némi köze. Rám majd hallgat, közli Scully. O’Malley közben a véres fejleményeken élvezkedik a tévében. Skinner rezignáltan csatlakozik Scullyhoz, minek is próbálná leállítani huszonöt év hasztalan kísérletei után. A nő azért így is kérdőre vonja Cigarettás-ügyben, mire a Sas ismerteti William eredetét. Amíg Scully felváltva Mulderezve és Williamezve rohangál a végkifejletnek helyt adó kikötőben, Skinner pisztollyal üdvözli Monicát és Carlt. Sajna autóval vannak, és nem félnek azt a kivasalására használni

bscap0006_7.jpgA Mudernek álcázott William megkéri Scullyt, hogy szálljanak már le róla, majd elszalad, de aztán befut a valódi Fox is, hogy kettesben hajkurásszák tovább. Ideális esetben egy 5 év feletti gyerek után már nem kell lélekszakadva, a nevét kiabálva rohanni, de Scully ezt is elintézte magának, amikor először lement az alagsori irodába. A Cigis elkapja Muldert egy rövid dialógusra, amelynek lényege, hogy William nem akar élni, amióta tudja, hogy neki is a főgonosz az apja, aki ha úgy alakul, bármelyik utódjával szívesen végez. Ezt bizonyítja is. Miután a vízbe lőtte Muldert, aki persze William volt, éppen egyperces néma csendet tartana, amikor megjön a valódi elsőszülött és utána küldi. Scully utolsóként érkezik, mégsem megy neki olyan jól a jóslás. Muldernek ismét emóciós rohama támad, hiszen a Cigis mégiscsak agyonlőtte őt, ha úgy vesszük. William meg nincs többé, pont most, amikor a legjobb részek – egyetemi költségek, túl sok mindenre rádöbbenő barátnők lefizetése, esetleg elpaterolás egy nagyon drága, európai intézetbe – jönnének.  

bscap0007_6.jpg

Scully is ki van borulva, mert eddig legalább abban biztos volt, hogy ő William anyja, de valójában fenéket. A jó Carl egy laborban kotyvasztotta, jobb nem tudni, pontosan miből és kiből, ő meg szépen kihordta, mint egy rendes lány, aki nem kérdezi, miért lebeg a babája az ágy felett, arámiul üvöltözve, csak örül, hogy beteljesítheti a női princípiumot. Mulder megrendülve kérdezi, hogy akkor ő most mit kezdjen magával, ha már nem is apa, mire Scully közli, hogy áááá, nem úgy van az, nem úsztad meg, és a hasára teszi partnere kezét. Szóval ezért volt rajta olyan bő felső. Reméljük, az FBI-os nyugdíj fedezi majd a vadiúj poronty felnevelését, meg Mulder csípőműtétjét, amikor hatvanévesen átesik egy matcboxon. Vagy Barbie babán, mert részleteket nem tudunk. És még William is bármikor beugorhat egy kis zsebpénzért, ugyanis még véletlenül sem halt bele a fejlövésbe.

Címkék: x akták
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2018.04.03. 19:48:07

a tömegek hangját tolmácsolva köszi az egész évadot, minden hv szuper volt.
ezek szerint lesz még újabb 10 évad.... :)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2018.04.04. 14:37:13

@Gabba: Szívesen!:)

Én is köszönöm neked, meg a többieknek, akik esetleg még olvasták.
süti beállítások módosítása