Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Durrells 1x02 - Tanácsok

2018. március 26. 13:00 - Szencsike

Egy csodaszép reggelen kezdünk, Larry pötyögi a legújabb irományát, mikor óriási robajt hall, még a ház is belerázkódik. Leszalad a konyhába, ott Lujza riadtan álldogál, szerencsére neki semmi baja, csak leszakadt a plafon. Egy óriás lyuk tátong a fejük felett, ám pénz nincs a javításra. De legalább a kumkvatból készült kaja tönkrement, napok óta ezt eszik, unják is. Lukrécia is beszalad, jajong ő is, sőt, új szót tanul Larrytől a lyukra. Lujza lecseszi a fiát, ez kitalált szó, de Larry csak akkor hagyja abba a néni szekálását, ha ő se utálja többé. Érkezik Gerry is, észre sem veszi a felfordulást, annyira örül a gyíkfélének, amit talált, igaz a lény szereti a szabadságot, kiszabadul a ketrecéből és messze szalad, nyomában Gerryvel.  A fiú meg se hallja anyus utasítását, hogy szóljon Spirónak a tető miatt. Érkezik Margó is, szóljon ő, de a lány marad, a helyes srác, Max valamikor a nap folyamán eljön, ki se lép a házból, nehogy lemaradjon róla. Na persze, Larry hívta meg őt. Les meglátja a konyhai felfordulást, már menekül is. Vagyis ismét Lujzára marad minden.

1.png

Lujza szól Spirónak, ám sajnos addig nem lesz javítás, amíg nincs kifizetve a lakbér. Lenne ugyan pénze a családnak, de a bank visszatartja az Angliából utalt özvegyi nyugdíjat. Több se kell Spirónak, hangosan kiabálva teszi helyre szegény tisztviselőt, ez a derék angol család Spanyolországba menne, ha meg akarna szabadulni a pénzétől! Estére ugrunk, Max és Donald becsiccsentve érkeznek a családhoz, Larryt hívják dorbézolni, de Margó is azonnal öltözni kezd, hogy lássa a fiút. Larry behívja őket, sajna nincs pia, nincs pénz. Margó, kisminkelve csiniruhában üdvözli a fiúkat, Maxnak a szeme se rebben, ám Donald majd elolvad a látványtól. A fiúk elmennek a városba, Margó is menne, ám Max ágyba küldi a lányt, a szépítő alvás jót tesz neki. Larry és Max el, Doni maradna, ám Margó szomorúan kullog el.

2.png

Reggel Theo érkezik, egy befőttes üvegnyi gyapjas léggyel lepi meg Gerryt, és a legjobb hír, Lukrécia családjánál kiskutyák születtek. Lujza nemet mond, nincs több állat a házban, Gerry meg inkább hozzon teát a vendégnek. Kettesben Lujza kibeszéli magát, Korfu csodás, igaz hiányzik neki a női társaság, egy baráti csevej jólesne. Theo Petrides doktor feleségét ajánlja, ő angol. Viszont ha már férfiak, Larryéket látta egy helyi kiskocsmában, és Margó véletlenül meghallja ezt az infót. Nézzük a fiúkat, elcsevegnek az aktuális politikai helyzetről. Max német egyébként, Hitler pedig valamikor ez idő tájt építgeti a hatalmát. Ám hogy, hogy nem, Margó is megérkezik, azonnal rááll Maxra, de a srác rutinos a flörtölésben, de nem, Margó egyáltalán nem kell neki, hisz még kislány a kis Margie-bargie. Margónak vége, ám talán Donaldnak még van remény. Otthon Lujza tanítgatná Gerryt több kevesebb sikerrel, ha  srác nem bámulna ki az ablakon állandóan  és a vakolat se hullana rájuk. Az utóbbira megoldás egy esernyő lesz, és érkezik Margó is, anyu vállán sírhat tovább, hisz Max számára ő csak egy kislány. Les viszont boldogan újságolja, hogy sikerrel járt a kedves görög lánynál, neki bejött az élet.

Este, elég szegényes a menü, Lujza inkább nem is mondja, hogy miféle dolgokat kevert bele a levesbe, de valami fura fűfélének tűnik. Margó még mindig Max miatt szomorkodik, számára ő csak egy bolha. Gerry szerint a bolhák 50 méter magasra is felugranak, jó dolog ez. Lujza mondhat bármit, Margó eszét Max már rég elvitte. Egy Durrell viszont boldog, Les, igazán szép napot töltöttek el a barátnőjével. Lujza nyugdíja továbbra sem érkezett meg, Larry a haverjaival lóg, azért olyan nagy a csend a vacsoraasztalnál. Les kigúnyolja Maxot, a síkideg Margó lecsapja a kanalát a levesbe és otthagyja a családot. Lujza elmondja a fiúknak, hogy Margó szerelmes Maxba, legyenek kedvesek vele, fájdalmas a viszonzatlan szerelem. Lest nem érdekli, hisz ő legalább boldog. Másnap reggel, ismét hullik a vakolat, Lujza takaríthat, ismét egyedül, hisz a gyerekei még fel se ébredtek. A romok között megtalálja a férje fényképét, na csak ennyi kellett, felkiabál a lusta bandának, azonnal menjenek el valami kaját keresni, vagy munkát, hogy végre legyen pénzük, vagy mehetnek haza Angliába. Gerry Roger kutyával keresgél a bokrok között egy kis gyümit, igaz a gyümölcsök egy része Gerry vagy Roger pocakjában köt ki, de hamar terelődik a figyelem, ha érdekes állatok vannak a közelben. Les is segítene, de a szerelmes fiú meglát egy szép virágot, Alexiának biztos tetszeni fog.

5.png

Larry és a srácok az átpiált éjszaka után a tengerparton ébredtek, és azt folytatják is. Gerry elmegy a kutyás családhoz, Kondos mama fogadja.  Anyja korábbi tiltása ellenére választ egy kiskölyköt és a kedves mama és a lányai jó alaposan megölelgetik a fiút. Lujza a városban van, a pénze még mindig nem jött meg, de legalább összeszedi a bátorságát és összehaverkodik a doktor feleségével, Florence-szal. Hátha tőle megtudja, hogy lehet itt életben maradni. Les, összeszedett egy szép kis csokrot, de legalább lőtt egy nyulat. Lujza, a nyögvenyelős indulás után a két angol hölgy teázik, nosztalgiáznak az angol évekről, Lujzáéknak elég nehéz volt Bournemouth-ban, egyik gyerekének se jött be az élet. A doktorné megtalálta a számításait itt Korfun, ő rühellte Angliát. Szegény Lujza viszont még mindig nem találja a helyét, valahogy többet várt, de fogalma sincs, hogy illeszkedjen be. Dumcsizás közben mindenféle görög ételt-italt fogyasztanak, Lujzának fogalma sincs, mik is ezek. Florence szíve elég nehezen enyhül, lenézi Lujzát, ez világosan látszik rajta. Lujzának is van annyi esze, hogy ami nem megy, ne erőltesse, ezért el is búcsúzik. Hazafelé egy szomszéddal találkozik, aki jóképű, izmos farmerlegény.

Les Alexiával lopja a napot, a lány próbálja rávenni, hogy gyűjtsön még egy kis kaját, de srác egy fűszálat sem fog keresztbe tenni a nap további részében, pedig még egy nyuszi is ott ücsörög mellettük. Gerry is hazatért, igaz a begyűjtött bogyók nagy része a hasában kötött ki és a zsákban lévők is összenyomódtak. Ám jó hírrel érkezik haza, hamarosan lesz újabb kiskutyájuk. Lujza persze nem örül az új jövevénynek, magukat se tudják etetni, nem hogy egy újabb éhes szájat. Roger eszi a bogyókat, de Roger fura kutya, szóval Lujza számára ez nem érv. Margó érkezik, egy jókora táblával, az út mellett találta, ezt eladhatják. Vaszilij tanyája a felirat, és nem sokkal később egy nagyon morcos parasztember érkezik, Margó az ő tábláját hozta el, amit visszavesz, szerencsére nagyobb kiabálás nélkül. Este, egy újabb szegényes vacsorát költ el az egyre morcibb  család. Egy szép reggel Lujza babot ültet, csak reméli, hogy ebből igazi varázsbab lesz. Közben megérkezik az új kutyus, Lujzának ez egy újabb éhes száj, de pillanatok alatt egymásra találnak. Egy rég nem látott Larry is hazatért, napokra eltűnt dorbézolni a haverokkal, jó bulihoz idő kell. Egy dinnyefesztiválon is voltak miközben Lujzáék éheztek, a fiú nem teszi zsebre amit az anyjától kap. Csak ne a haverjai előtt csessze le őt, Max és Donald sem könnyítik meg Larry helyzetét, vidáman mesélnek a kalandjaikról. Larry tudja, hogy most nem kéne tovább feszíteni a húrt, elbúcsúzik a haveroktól, akik útra kelnek, Margó pedig hiába szalad le, már csak Max hátát látja.

8.png

Lujza a házban cseszi le a fiát, Larry azonban nem aggódik, elküldte az írását Angliába, majd lesz pénzük abból. Igen, azért is csak alamizsnát fog kapni, de megélni belőle nem lehet. Érkezik a letört Margó is, Larry menjen szépen utána, hisz az ő haverjába szerelmes. Még Larry is tudja, hogy ez nem működne, akkor menjen utána és mondjon bármit,  amivel egy kicsit helyrerázza. Larry egy pillanatra visszariad, mikor meglátja a húga zord arcát, de ha tanács kell, ő ad. Max túl nagy falat neki, Donald pont illik hozzá, ugyanolyan kis szerencsétlen mint ő, szép pár lennének. Margó kedve nem lett jobb ettől, inkább búsong tovább egyedül. Lujza kifakad, nem ilyen tanácsot kért, de hamarosan eljut odáig, hogy nem számíthat a fiára, miközben ilyen nehéz helyzetben van a család. Legyen, Larry kér pénzt Maxtól, de Lujza nem adományokat vár, hanem azt, hogy a gyerekeivel együtt oldják meg a problémákat. Larry előszedi a puskáját, elmegy vadászni, ha ezt várja tőle, de a srác nem ért a puskákhoz. Kint a vadonban elég elveszett a fiú, még töltényt se tett a puskába, de azután se lesz jobb, hogy megtöltötte a fegyvert, ugyanis a lövés utáni visszalökéstől egy csúnyát zakózik hátrafelé.

9.png

Otthon nagyokat szenved a srác, Lujza gyanakszik, hogy csak túljátssza a fájdalmat. Érkezik Les is, mit sem tud a gondokról, hisz ő boldog. Lujza őt kéri meg, hogy beszéljen Margóval, de ne emlegesse a saját boldogságát, ne mondja neki, hogy tegye túl magát a dolgokon, csak ügyesen. Les megteszi amit kell, beszámol Larry fájdalmairól, a szerelmi tanácsa pedig az, hogy fogyjon le, a sovány lányokat jobban szeretik a férfiak. Na, pont ez kellett neki is. A vacsora megmentője Gerry lett volna, hozott gombákat, de Lukrécia szerencsére felismerte, hogy ezek mérges gombák.  Nem gond, a kutyus legalább megjött, igaz Gerry egy sima fehér kutyust kért, Kondos mamáék egy fekete foltosat hoztak el. Gerry rohan és kicseréli. Közben Larry már tényleg rosszul van, hányt is, azonnal orvos kell. Spiróval karöltve viszik a srácot Korfu egyetlen orvosához, doktor Petridiszhez. Lujza csak a feleségét ismeri, de a kényszer nagyúr ugye.

10.png

Eszeveszett száguldás után odaérnek a doktorékhoz, ám sajnos a jó doktor elutazott. A Doktorné először elutasítaná őket, de végül látva Larryt, megnézi a srácot. A vakbele okozhatja a bajt, talán a zuhanástól a vakbele  perforált. A megmentő lehet Theo lesz, tanult orvoslást, igaz pár hónapot, és csak a saját kedvére. Mindenképp műteni kell, Theo lesz a sebész, a Doktorné pedig az altatásban segít, igaz Spiro is lelkesen jelentkezett a feladatra. Theo elrohan valamiért, addig a többiék készítsék elő a beteget. Eközben Gerry épp Kondosz mamáék felé sétál, hogy visszaadja a kis foltost, de félúton meggondolja magát. Elsétál a mamáékhoz, elmondja, hogy a fehér kutyusért jött, ám van egy kis probléma. A mama épp egy jókora gödröt ás a kertben, mellette pedig zsákban nyöszörög a többi kölyök. Na Gerrynek ez már elég is volt, felkapja a zsákot, ez állatkínzás és elviszi a kutyusokat.

11.png

A rendelőben, Margónak Spiro ad szerelmi tanácsot: hízzon meg, a húsos lányok a jók. Lujza Larry mellett pityereg, szörnyű, ha a saját gyereke szenved. A doktoréknak nincsen gyerekük, lehet ezért is olyan keserű az asszony? Gerry közben hazaért, egy cetlit talált, hova tűnt a családja, és Roger kutyával indul is a városba. A rendelőbe visszatért Theo és hozza a jóképű farmerlegényt, a neve Sven, és ő már végzett vakbél műtétet, egy kecskén. Ez a szedett-vedett orvosi csapat nem elég Lujzának, elvinné Athénba vagy akár Olaszországba is a fiát, csakhogy rendes orvos kezelje, de a többiek nem javasolják az utat, túl sokáig tart, nem élné túl. Felszerelkezve az összes orvosi könyvvel, Theo nekilát a műtétnek. Kint Margó azon siránkozik, ha a műtét pénzbe kerül, nekik dolgozniuk kell. Közben megérkezik Max és Doni is, Margó megpróbál soványnak látszani. A srácok tudják, hogy mi történt a haversráccal, és Margó taktikát vált, Maxot észre sem veszi, Donira mosolyog nagyokat. Befutott Gerry is, nagy a csend a váróteremben és csak várakozni lehet.

Később, már mindenki alszik, kijön az orvosi team, szerencsére Larry megúszta a műtétet. Gerry bemegy a tesójához, Lujza pedig megköszöni Svennek a segítséget, a derék farmer pedig hazamegy disznókat etetni, viszont meghívja magához Lujzát, sőt, tud harmonikán játszani. Gerry elmeséli a kutyusokat, szerencsére anyunak jókedve van, kettőt megtarthat, a többinek keressen gazdit. Spiro is kaphat egyet, de ő köszöni, nem kér, max hot dogot, nem mintha a görögök kutyákat ennének. Szegény  Lujza magát hibáztatja Larry miatt, Spiro vigasztalja, de valami eszébe jutott és elmegy. A bankba megy, jó nagyokat ordít a tisztviselővel, hát hol a család pénze!? A beteg még mindig nem ébredt fel, Max és Doni is üldögélnek egy kicsit, igaz Max ordítása csak az idegesség jele. Larry erre felébredt. Később Lujza és a Doktorné teázgatnak, és a jég szerencsére végre megtört köztük. Spiro is visszatért, sőt, elhozta Lujza pénzét. Lujza sejti, hogy sokat kellett ezért kiabálnia, de ugyan már, oda se neki. Lujzának jó hírei vannak, de ezúttal Larrynek viszi a hírt. Az ő pénze jött meg a novellájáért, igazi író lett, de a pénz most a családé. Margó tovább szomorkodik, és  ezúttal Gerrytől kap egy jó tanácsot, őt is megkérte az anyjuk, hogy beszéljen egy kicsit a nővérével. Nos, igazi zoológusként egy állatos hasonlattal él, vesse ki a hálóját Maxra. Kösz, de ez már veszett ügy, sőt, annyira, hogy Margó kikiabálja magából, hogy örökre lemond a szerelemről, igaz a visszhang még őt is megijeszti.

14.png

Lujza szavatartó ember, meglátogatja Svent, igaz Larryről hozott híreket, de egy jót beszélgetnek. Sven svéd, ő is újra akarta kezdeni Korfun, sőt Frau Sven sincs. Lujza viszont hibát követ el, kifizetné a műtét árát, de Sven szerint ez nem jó ötlet. Otthon Margóval egymás vállán gondolkodnak az élet és a szerelem nagy kérdésein. Spiro meghozta a javítóbrigádot, befoltozzák a tetőt végre, Spiro hangos irányításával. Les Alexia mellett szunyókál az erdőben, a lány simogatja az egyik kiskutyát, majd játékból megcsípi a barátja orrát. A fiú meg hirtelen felriadva  egy kicsit meglegyinti a lányt, ez bizony válóok, hiába kér bocsánatot Les, Alexia otthagyja. Spiro elégedett a munkásokkal, és mellette is ott van egy kiskutya. Svennek is jutott egy fehér gombócka, nem kell egyedül játszani a harmonikán. Larry immár a tengerparton piheg, anyu egy tál kvumkatot hoz neki, de ez már túladagolás. Pedig ebből van a legtöbb, amit a természet nyújthat. Larry biztos, ami biztos megemlíti, hogy meg is köszönhetné a drága anyu a pénzt, sőt, most már ő, a profi író fogja eltartani a családot, viszont, hogy anyu is megnyugodjon, nem fogja ezért piszkálni a családot.

A család, Larry kivételével a vízben álló asztalnál eszik, Les ötlete volt, ott hűvösebb van. Larry tolószékét sajnos a víz miatt nem tudták odáig elhúzni, egyedül maradt. Lukrécia levegőnek nézi Gerryt, hisz megsértette a rokonát a kutyák miatt. Szegény kissrác megkapja, hogy másképp működnek a dolgok, még akkor is, ha csúnya dolgokat tesznek az emberek. Közben Larry görögül a „seggfej” szót kiabálja az elhajózó Maxnak és Doninak, viszont az asztalnál Lukrécia nagyokat mosolyog, ő tanította erre Larryt, azt mondta neki, hogy ez egy görög köszönés. Édes a bosszú. A két haver viszont elhajózik, mindkét srác elköszön Margótól, sőt még a hajóra is felhívják egy búcsú italra. A család most nem ad tanácsot, úgyhogy Margó odaúszik a hajóhoz. A családnak is menni kell, dagály van, kezdenek elmerülni. Lujza és Larry mosolyogva nézik Margóékat, szép is a szerelem, ha fiatal az ember. Meg akkor is, ha öreg, a finn is ugyanazt akarja mint bárki. Svéd, Larry meg egy idióta. Margó viszont nem úgy tűnik, hogy visszajön, nagyon jól érzi magát a fiúkkal.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása