Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Babilon Berlin 2x05 – Név, cím, születési dátum, rang

2018. március 23. 09:00 - szde

Miközben nézem ennek a résznek a „Mi történt eddig?” részét, az merül fel bennem, hogy Lotte miért nem ismerte fel a vasutast, amikor könyörgöm, flörtölt is vele, majdnem randira is elmentek!

Lotte ébredezik, bilincs a lábán, így a szabadulás nem annyira könnyű, ráadásul negyven kilójával próbálja a falból kihúzni a vasakat, sok sikert. Amikor végre körbenéz a szobában, látjuk azt a bizonyos lovas képet, amin Arno lova szerepel, nekem továbbra sem tiszta, hogy a főszereplő bátyjának lovának képe miért van kilógatva egy tök random helyen, de inkább váltsunk.

vlcsnap-2018-02-07-09h18m05s591.png

Lotte-ért egy kopasz tag jön, leszedi róla a bilincset, de a lány hálából megtámadja, mire a kopasz bekeményedik, és máris hozzák JSZAF-hoz Lotte-t, aki mindössze annyit akar tudni, hogy mennyit tud a lány az aranyról. Amikor Lotte mondja, hogy semmit, JSZAF ellenkezik, hogy tud, mert ott volt, mert teljesen logikus, hogy egyikből következik a másik. Akár mondhatnánk, hogy triviális. JSZAF megelégeli a dolgot, pisztolyt fog a vasutas fejéhez, hogy lelövi, ha nem mondja el, mit tud. Szintén elvesztettem a vonalat, ennek miért kéne meghatnia a lányt, de mindegy, JSZAF előbb adja fel. Visszafelé menet Lotte egy kéznél lévő porraloltóval lecsapja a kopaszt, a vasutast meg lefújja, menekülne, de egy szinttel lejjebb sok öltönyös várja.

Házinéni Gereon szobáját takarítja, amikor az ágy alatt megtalál egy mappát, amit nyilván kinyit és elolvas, biztosan szerelmeslevelekben reménykedik. Amúgy az ügyhöz kapcsolódó papírok vannak benne.

vlcsnap-2018-02-07-09h22m07s042.png

Gereon és a kormánytanácsos az ügyésszel tanácskoznak, a megszerzett fotók és bizonyítékok már elegendőek, a következő jelenetben már utóbbi két férfiú beszél a bíróknak, ugyanis megkezdődik a büntetőeljárás, a vád a titkos bázis működtetése és vonatcsempészet. Látjuk a fontos emberek letartóztatását, akik puccsot terveztek az ország ellen, aminek szuverenitását az ilyen szervezetek veszélyeztetik. A bírók a kérelmet jóváhagyják, vörös pecsét.

vlcsnap-2018-02-07-09h24m07s065.png

Mini Arno érkezik a pincébe, nagyon mozgatja a fantáziáját az, hogy mik vannak azokban a dobozokban, amúgy meg nem jár iskolába? Na, mindegy, kinyit egy dobozt, fegyver van benne, még jól ki is próbálja, milyen fogni, amikor nyílik az ajtó, kapcsolódik a villany, és megjelenik Wolter.

Gereon érdeklődik a rendőrségen, hogy látták-e Lotte-t, de a lány felől nem hallottak egy ideje.

Az utcán érkeznek Wolter barátai, jönnek a pincébe, az erkölcsrendész meg megtanítja mini Arno-nak, hogyan használja a fegyvert. Kapkodj fel pár káposztát, bök a ládákban álló zöldségre, majd kifelé menet közli az egyik baráttal, hogy kezeli az ügyet.

vlcsnap-2018-02-07-09h26m26s150.png

Gereon az egyik őrnagyot hallgatja ki, név, cím, születési dátum, rang. Amikor a férfi kérdezi, hogy miért van itt, főhősünk megismétli az alábbi szósort: név, cím, születési dátum, rang. Kint az ügyvéd tiltakozik a letartóztatás ellen, a vezérőrnagy pedig a kormánytanácsossal fog beszélgetni.

Wolter és mini Arno a kocsihoz jönnek, a gyerek érdeklődik, hogy a csomagtartóban milyen fegyver van, ezzel, fiam, holnap történelmet írunk, a háttérben a barátok pakolják fel a kocsikra a ládákat.

Gereon a kihallgatást vezeti, mit csinált a Szovjetunióban az illető?

vlcsnap-2018-02-07-09h28m25s053.png

Mini Arno éppen kiméri a 75 lépést Wolteről, ahová elhelyezi a káposztákat, az erkölcsrendész a szeméhez emeli a puskát, a célkeresztben a gyerekkel, majd elsötétül a kép, végül látjuk, ahogy a káposzta darabokra szakad. A lövést már mini Arno adta le, aki igazi őstehetség.

Közben a sebhelyes arcú ezredes jön Buddhához (hahh, végre felismertem az egyik pocakos öreg bácsit), aki még mindig nem fogta fel a cselekedete súlyait, ezredes dühösen el. A kormánytanácsos a vezérőrnagyot hallgatja ki, aki szerint ez az ügy messze túlmutat mindenkin. A folyosón Gereonnal találkozik, aki szintén nem tudott semmi hasznosat kiszedni az emberéből. érkezik Buddha, aki csalódottan közli, hogy felülbírálták az ítéletet, holnapig nem hallgathatják ki az embereket. Konzekvencia levonása: az ellenzék mindenhol erős.

vlcsnap-2018-02-07-09h32m31s605.png

Lotte-t immár egy fagyasztóhelyiségben tartják, jön a kopasz tag egy halért, jól látható módon előkészíti, hogy tudjuk, ki itt a jani.

vlcsnap-2018-02-07-09h33m19s889.png

A vizsgálati fogda akár egy koradélutáni vacsoraparti (kacagás, kacagás, kacagás) a fontos német vezetésnek, még Wolter is befut egy adag piával utánpótlásképp. Minden kész van, nem fogják engedni a szocikat, idézem a vezérőrnagyot, beleköpni a levesbe. És végre megismerjük az Úr napja (és nem lapja) hadművelet részleteit, ami a német történelem egyik fordulópontja lesz.

A német és francia külügyminiszter, mindketten Nobel-díjasok, másnap a színházban a Koldusoperát fogják megnézni, a főpolgármester köszöntést is fog mondani. Két ellenőrzési pont lesz, az egyiken az igazolványokat ellenőrzik, a másikon pedig a speciális, megkülönböztetett jelvényt fogják megkapni. Köszöntőitalok is lesznek, ez a sajtó nélkül, majd a két miniszter magánpáholyban fogja élvezni az előadást. Az első felvonás végén lövöldözés lesz, ezt fogják kihasználni. Amint leszedik a német külügyet, a zászlót félárbocra engedik, és beindul a parti: elfoglalják a parlamentet és a rendőrséget is, minden fontos embert letartóztatnak, a köztársaságnak vége lesz, beköszönt a monarchia (újból). Szeretett császáruk hazatérhet száműzetéséből, és beszédet mondhat a szeretett népének.

vlcsnap-2018-02-07-09h38m36s242.png

Greta kocsmából jön ki, eléggé csalódott, gondolom, Fitz nem jött el, de az egyik haverja megjelenik, aki aggódik, hogy a srác még nincsen itt (én nem). Az utca túloldalán végre feltűnik a szerelmes alakja, Greta már örömében kiabál is, de a másik gyerek, legyen mondjuk Günter, mert akkoriban ez volt a leggyakoribb német férfinév, lefogja, hogy ne olyan hangosan. Megjelennek a kalaposok – a politikai rendőrség – és nekiállnak Fizt-et terrorizálni. Greta oda akar menni, akkor sem tiplizik, amikor szerelme „Fuss!”-t kiált, hátba is lövik vagy kétszer a gyereket a kalaposok. Greta ki van akadva, Günter tartja vissza.

Gereon Wolterhez érkezik, Lotte-t keresi, verekedés. Wolter néni jelenléte akadályozza meg, hogy nagyobb felfordulás legyen a találkozásból.

vlcsnap-2018-02-07-09h41m46s201.png

Lotte-t megint viszik JSZAF-hoz, ki ugyanúgy tudni akarja, hogy mit tud a lány az aranyról. Mivel Lotte azóta nem rendelkezik új infóval, visszakerül a fagyasztóba, egy pofon után pedig a kabátját is odaadja neki a vasutas. Lotte előveszi a kis könyvet, és nekiáll olvasni benne, hátha legközelebb tudni fogja, mit kéne mondania az aranyról.

Gereon és Wolter már közösen kocsikáznak, erkölcsrendészünk röhög, én meg már 13 része azon gondolkozok, hogy hol találtak ennyire unszimpatikus német színészeket. Nem panaszkodásképp, jól hozza Wolter szerepét a színész, de ettől a röhögéstől tuti rémálmaim lesznek. A szórakozóhelyre jöttek, ahol éppen Sveta fiúnak-vagyok-öltözve fellépése van. A pincében Lotte-t keresik, befut az özvegy is, ő sem látta már napok óta a lányt, Gereon pedig nem tűnik meglepettnek, hogy kolléganője kurválkodni is szokott. Wolter távozik, Gereon a másik irányba megy.

vlcsnap-2018-02-07-09h44m07s278.png

Lotte olvassa szorgalmasan a piros könyvet, megtudja a vagon új számát is: TY025.

Gereon kezet mos, mögötte pont ott van egy plakát, ami Nikoros műsorát reklámozza, kell az a tükör, visszafelé ez ugyanis Sorokin. Közben Svetához a sebhelyes érkezik egy csokor virággal, de már mennie is kell, a kocsit itthagyja a nőnek. Ezek szerint dúl a láv itt már megint, árulás ide vagy oda. Kint Gereon várja a nőt, segítőkészséget tanúsít.

vlcsnap-2018-02-07-09h46m56s690.png

Lotte tovább fagyoskodik a kamrában.

Gereon és Sveta kocsival mennek, a nő pedig elhogyvoltozza neki a történteket az aranyról. Amikor főhősünk elmondja, hogy a vagonban nem is arany volt, a nő csodálkozva kérdez vissza: nem?

Gereon másnap a villamoson utazik, egy cikket olvas a mellette ülő, amit a volt lakótárs írt, a rendszeren belüli szervezésekről szól. Érkezik is a férfi házinénihez, aki elsőre rácsukja az ajtót, majd amikor megtudja, hogy nem őt látogatta meg Gereont, megint becsapja az ajtót beengedi a lakótárshoz. Az újságíró nem akarja elmondani, hogy ki a forrása, még akkor sem, amikor Gereon elhogyvoltozza neki a letartóztatásokat és a vonatot. A pasas tanácsa, hogy nyilvánosan tegyen mindent, mert csak az védheti meg, és ismer egy embert, aki tud segíteni. Fél óra múlva fognak vele találkozni.

vlcsnap-2018-02-07-09h55m10s501.png

A házinéni kávét csinál, fél kanál cukorral, mosolyog rá Gereonra, the biggest awkward moment ezt itt, majd búcsúzóul, add át Wolternek, hogy látogasson meg. Amikor főhősünk lent jár az utcán, akkor kapcsol csak házinéni, de még utána tudja dobni a rész elején megtalált mappát.

vlcsnap-2018-02-07-09h56m24s330.png

Megint Lotte-t mutatja a kamera, aki már félig fagyott állapotban van, de nem kell félni, felnyitja a szemét. Él.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása