Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Alienist 1x08 - Psychopathia Sexualis (18+)

2018. március 21. 17:00 - AaannnaaA

A nagy érzelemnyilvánítás másnapján Mary és Laszlo ún. „tejbetök szindrómában” szenved, mindkettő úgy vigyorog, mint akit baszni visznek. Szerencse, hogy külön helyen tartózkodnak, mert mindenki számára világos lenne kettejük dolga. Így csak értetlen pillantásokat kapnak – a nő otthon a többi szolgálótól, míg a férfi útban Washington felé Johnnak lesz gyanús, ám barátja egyelőre nem teszi szóvá. Cserébe a doki sem feszegeti különösebben, miért virít monokli a szeme alatt. Inkább átsétálnak a vonaton a büfékocsiba, nem véve észre, hogy valaki feltűnés nélkül a nyomukban van.

Roosevelt otthon nyugtalankodik a nyomozás megrekedése miatt, ám Sara megnyugtatja, hogy ez koránt sincs így, és beszámoló hőseink útjáról. A rendőrfőnöknek van ott ismerőse, aki a segítségükre lehet a kutakodásban.

1.jpg

Laszlo érkezésük másnapján ellátogat a már emlegetett St. Elizabeth kórházba, hogy betekintsen az eddigi nyomozásukkal képbe került Mr. Bunzl aktájába, akit jelen állás szerint a gyilkosnak vélnek. Helyi orvos szólítja meg, és világosítja fel: az említett után kár nyomozni, lévén az arcán nem volt semmi extra, meg amúgy is négy hónapja elhunyt. Baszki! Kreizler rákérdez, hogy van-e másik ápolt, akinek átlagostól eltérő a szája (ld. ezüst mosoly), mire igenlő választ kap. Volt itt néhány éve egy beteg, akinek szinte állandóan tikkelt az arca jobb fele. A beszélgetést megzavarja egy másik orvos, ekkor derül ki, hogy Laszlo eddigi segítője bár maga is orvos, itt most ő az ápolt – megviselték a korábban a harctéren átélt borzalmak. A tippje azonban már felkeltette hősünk figyelmét, így az új gyilkos-jelölt aktájáért folyamodik. Nem találkozik túl nagy segítőkészséggel.

Ezalatt John Roosevelt barátjánál, az Indiánügyi Hivatalban nézi át az indiánok által elkövetett megoldatlan mészárlások aktáit, szintén nem túl nagy sikerrel.

2_1.jpg

2_2.jpg

Délután megvitatják az eredményeket, és egyezésre bukkannak: a Laszlo által fellelt rángó arcú ember – John Beechamott született, ahol az egyik olyan megoldatlan gyilkosság történt (a helyi lelkészt és feleségét ölték meg), ami felkeltette John figyelmét. Ez azért elég jelentős egyezés, hősünk fel is hívja barátnéját a rendőrségen, hogy tájékoztassa a részletekről: ők Boston mellé mennek, ott él egy bizonyos Adam Dury, aki a lemészárolt házaspár gyermeke volt, míg Sara utazzon New Paltz-ba, a tetthelyre, és szimatoljon kicsit körül. Isaacsonéknak nyugatra kell indulni, találkozni Beecham egykori felettesével.

Mielőtt a tesók útra kelnek, Lucius a piacon sétálva megpillantja Marcus baszópajtását – a nőnek gyereke van. Az információt már a vonaton osztja meg öccsével, aki totál érdektelennek tetteti magát a hírre. Bátyus felhomályosítja: ikertestvéredként jobban ismerlek, mint Te magad, tudom, hogy szerelmes vagy a lányba, szóval jó lenne foglalkozni a gyerek kérdéssel. Lesz ebből még bonyodalom, csak mondom.

3.jpg

Miközben hőseink szétszélednek az ország különböző pontjaira nyomozni, New Yorkban a két egykori rendőr is eszmecserét tart: Byrnes utasítja Connort, tegyen meg mindent annak érdekében, nehogy a lélekbúvár oldja meg az esetet, égés lenne a testületre nézve. J.P. Morgan ugyancsak rámorran Rooseveltre: nem lenne jó, ha a doki miatt a rendőrség így leszerepelne. Na igen, ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, ez nem mindenki számára nyomozás, inkább a „kinek a fasza nagyobb?” kezdetű játék.

Beecham egykori felettese elég durva dolgokat mesél a férfiról. Eleinte kötelességtudó katonának tűnt, aztán egy munkáslázadáskor Chicagoban nekik kellett biztosítani a rendet. Felettese a felfordulás kellős közepén eldugott sikátorban talált rá mezítelenül, széttrancsírozott holttesten ülve, miközben kést döfködött a testbe, mindezt álló fasszal. Anyám!

4_1.jpg

4_2.jpg

A New Paltz-i tetthely meglátogatásához Sara kísérőket kap egy fiatal lány és a helyi seriff személyében, akik mesélnek pár dolgot a Dury családról. A lelkészéknek két gyermekük volt: Adam és Japeth. Az idősebb, Adam már nem él a városban, őt látogatják meg most hőseink, ugye.

A fiatalabbról azt híresztelték, hogy a mészárlás után az azt elkövető indiánok magukkal vitték. A család egykori házából nem sok maradt, lévén senki nem tartott rá igényt, így 16 évvel az események után az enyészeté lett. Sara dobozt talál a romok között tele kisállat csontokkal, és magához veszi.

5.jpg

Adam Dury némi noszogatásra szintén beszél családjáról, és az egykor történtekről. Anyjuk kegyetlenül bánt Japeth-tel, azaz másodszülöttjével annak testi hibája miatt; sokat csesztette, sőt kijelentette, hogy nem is az ő gyereke. A fiú arca szinte állandóan rángott, csak akkor volt nyugodt, ha hegyet mászott, nyilván ilyenkor távol a családi kínázástól nyugodott meg kissé. Később barátja is akadt egy idősebb férfi személyében, aki elkísérte hegyet mászni.

Egyszer aztán Japeth nagyon feldúltan jött haza, kiderült, hogy a férfi mégsem a barátja (konkrétan abuzálta), így hát holtan végezte, ahogy hamarosan a szülei is. Az állítólagos barát neve volt John Beecham. Morbid humora van tehát a kisebbik Dury fiúnak: megölte aki bántalmazta, majd felvette a nevét, és így kezdett új életet. (Ezek alapján mondjuk én úgy tippelem, hogy a szülőkkel sem az indiánok végeztek, de majd kiderül.)

6.jpg

A Dury farmról útban a vasútállomásra Johnék megbeszélik a hallottakat és úgy vélik valóban az általuk keresett sorozatgyilkost találták meg. Ám mielőtt jobban belemélyednének a beszélgetésbe megtámadják őket: a rosszarc, aki eddig csendben követte hőseinket, most lelövi a kocsist. A riadt lovak vad vágtába kezdenek, végül egy kanyarban a folyómeder állítja meg az elszabadult kocsit!

A fiúk nagyjából átvészelik a zuhanást, bár Laszlonak megsérül a lába. Nincs más hátra, az erdőn át botorkálva kell elvergődni valahogy a vonatig, remélve, hogy a bérgyilok itt nem akad a nyomukra. A kényszerű gyalogtúra lehetőséget ad nekik magukról beszélgetni. John kiböki, hogy megfigyelte barátja kedélyét, és egyértelmű, hogy szerelmes. Laszlo nem is tagadja a dolgot, és nagyon boldog, mert a nő viszonozza az érzelmeit. Társa eléggé elszontyolodik, jobb híján azzal vigasztalja magát, hogy ő mutatta be a párt egymásnak. Kreizler kineveti: nem Sara a szerencsés nyertes, hanem Mary. Cukik nagyon! Szerencsére a nagy beszélgetések közepette azért a késő esti vonatot még elérik hazafelé.

A doki otthonában késő este váratlan esemény történik. Kreizlert keresve beállít Connor ex-százados két samesze kíséretében. Mary nem tud felelni a kérdésre hol van a munkaadója, bár nyilván ha tudna sem akarna. A hívatlan vendégek közül kettő úgy dönt maga néz szét a házban, ennek érdekében kiiktatják Stevie-t, ám Cyrussal nehezebben tudnak elbánni, ehhez harmadik társukra is szükségük van.

Míg Connor két kísérője a benga négerrel küzd, a százados felsiet az emeletre. Mary kést ránt, és utána rohan. Vad dulakodás kezdődik, a nő a támadó vállába vágja a kést, ám az még fél kézzel is erősebb nála. Némi küzdelem után egy durva mozdulattal ellöki magától a nőt, aki átzuhanva a korláton a nyakát szegi. Jaj baszki, ezt most miért?

8_1.jpg

8_2.jpg

Hogyvoltíró a twitteren - további tervek, megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: 18+ The Alienist
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2018.03.22. 06:29:10

Már nagyon közel a végkifejlet, megvan a végső gyanúsított, egyre több a véres esemény és a főszereplők által kedvelt mellékszereplők elkezdtek fogyni. Köszi a hogyvoltot, remekül sikerült ez a rész megírása! :-)

Gabba 2018.03.23. 20:13:23

"távol a családi kínázástól", nyihííí, bocsánat, tudom, hogy elütés, de nagyon röhögök, "far from family chinesing", még az esti sörömet is félrenyeltem :D

de hogy komoly is legyek: RIP Mary, én is indokolatlannak éreztem a halálát

@Pácsó Ármándó: kínzó kérdés, hogy miután ez a sori lemegy, mi lesz kedves hv szerzőnk következő projektje?

Flankerr 2018.03.23. 23:13:24

Hát ennek elég csúnya hirig lesz a vége, úgy érzem :)

Pácsó Ármándó 2018.03.24. 08:59:15

@Gabba: Olcsó poén lenne azt írnom, hogy engem is kínáz ez a kérdés, ezért inkább az igazat írom. Bármi lesz is, én olvasni fogom! :-)

Pácsó Ármándó 2018.03.24. 12:22:34

@Gabba: Off (bár én nem szoktam): Ha imersz valakit akinek névnapja van, akkor boldog névnapot! :-))

Gabba 2018.03.24. 21:30:59

@Pácsó Ármándó: te nagyon kedves, kellemes és szimpatikus úriember vagy, véletlenül pont ismerek valaki olyat, át is adom neki :)

Pácsó Ármándó 2018.03.24. 23:14:21

@Gabba: Most már bevallhatom ezen a kései órán, hogy nagyszerű és pikáns humorodnál, csak az emberismeretedet csodálom jobban! :-)
Ui.: Remélem Anna is jól van és sok ilyen kiváló hogyvoltal fog bennünket megörvendeztetni következő projektjében :-)

AaannnaaA 2018.03.25. 15:05:39

@Gabba: @Pácsó Ármándó: Na igen, én sem tudom mi lesz a kövi projekt - adjatok tippeket :D
Egy nap késéssel én is nagyon boldog névnapot kívánok annak, akinek tegnap volt!

Pácsó Ármándó 2018.03.25. 17:09:29

@AaannnaaA: Legyen valami izgalmas nyomozós, de egy kicsit fantasy stílusú sorozat, sok akcióval és szerethető szereplőkkel! :-)

Pácsó Ármándó 2018.03.25. 18:05:16

@Flankerr: Láttam az első évadot és nagyon tetszett :-)

AaannnaaA 2018.03.25. 18:34:41

@Pácsó Ármándó: Hmmmm, végülis jó ötlet :D
@Flankerr: Ezt majd Te megírod! :)

Flankerr 2018.03.25. 20:58:43

@Pácsó Ármándó: Tessék akkor belehúzni, mindjárt jön a 3. évad, és a 2. még jobb is mint 1. :)

Flankerr 2018.03.25. 20:59:18

@AaannnaaA: Te is tudod hogy ennek az esélye a nulla és a semmi között mozog félúton :D

Gabba 2018.03.25. 21:44:13

@Pácsó Ármándó: és a címe esetleg utaljon valamilyen ismert meseíróra?

@AaannnaaA: te nagyon kedves, kellemes, szimpatikus úrilány vagy, egy nap késés nem a világ :)
köszi!

Pácsó Ármándó 2018.03.26. 00:14:14

@AaannnaaA: Ugye?! :-)

@Flankerr: Annyi mindenbe kellene belehúznom :-)

@Gabba: Kettőre! :-)
süti beállítások módosítása