Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Knightfall 1x10 - Do You See The Blue? (Évadzáró)

2018. március 13. 13:00 - Szencsike

Elérkezett az évadzáró ideje, vajon mi lesz a Templomosok, Landry és a Grál sorsa? Landry nagyokat ordít, mire végre Draper kezei közé kerül a szétvert térdével. A térde bucira dagadt, de szerencsére nem tört el, viszont még így is egy kellemetlen procedúra, a pungálás, a feltódult vér leszívása vár rá. Érzéstelenítés nélkül  rohadt fájdalmas az eljárás, amit még nézni is rossz.

1.png

Egy párizsi ivóban Őszarkevőresége megkapja a jutalmát, a mongol harcosnő elhozta neki a Grált, cserébe a nő megkapja a jutalom pénzét. Chatres, a Pápa Landry betegágyánál vizitel, beszámol neki Őszarkeverősége visszatéréséről és a Grálról. Őszarkeverősége végig tudta mi a Pápa terve, meg kell őt állítani, Landry intézze el. Micsoda pálfordulás, nemrég még máglyára küldte volna, most meg újra ő lett az ítéletvégrehajtó. A Pápa szánja-bánja a korábbiakat, de nincs idő sajnálkozásra, mert Fülöp hamarosan összehívja a seregeit. Landry tudni akarja, hogy mitől változott meg a véleménye, így Őszentsége elmeséli az édesanyja látogatását, de azt, hogy pontosan mit is mondott el a Grálról és Landryről, csak akkor fogja elmondani, ha Landry visszaszerzi neki az ereklyét.

2.png

Párizsban, Őszarkeverősége átadja Fülöpnek a Grált, a király keresztet vet a szent ereklye előtt, és kellő áhítattal szemléli. Viszont mi legyen a Pápával, kössenek alkut? Őszarkeverősége azt javasolja, hogy Fülöp értesítse a Pápát, aki küldjön el valakit a Grálért, lehetőleg Landryt, minden mást pedig rábíznak a katonákra. Chatres, Jacques Nagymester is csodálkozik a pápai döntésen, nem igazán tudja, hova tenni, hogy Landry visszatérhetett a rendbe. Elég fekete-fehéren látja a világot a Nagymester, Landry megszegte az esküjét, mondhat akármit. Landry inkább a tervre koncentrál, harcolniuk kell Fülöp katonáival, össze kell hívni az összes francia Templomost. A Nagymester a saját pozícióját félti, ha nyíltan Landry mellé áll, ám Landry  nem tágít. A Templomosok egyik szabálya, hogy a lovagok kiállnak a másikért. Otthagyja a Nagymestert, kint az udvarban Landry párizsi társai várják őt, és ez a maroknyi csapat elindul hazafelé.

Párizs, Fülöp Johanna elé járul, bocsánatot kér, amit Sophie-val és vele tett. Sőt, még mindig azt reméli, hogy újrakezdheti a feleségével. Kivesznek egy kis szabadságot, félreteszik, hogy ők a király és a királyné, elvonulnak és csak ők ketten lesznek, a gyermeket is kész a sajátjaként felnevelni. Johanna mostanra már egyáltalán nem akar semmit se Fülöptől, a gyermek se az övé, ne áltassák magukat. A pasas szemei már villámokat szórnak, Johanna innentől kezdve azt teszi, amit mond, hisz a férje és a királya is egyben. Fülöp elmegy, és Őszarkeverőségétől kér infókat Landryről. A hírei szerint Landry hamarosan hazatér Párizsba, Fülöp azt kéri, hogy Párizson kívül intézzék el őt. Versailles erdeje útba esik a lovagoknak, oda fog küldeni egy csapatot. Johannát az udvari orvos vizsgálja, a doktor szerint minden rendben, de Johanna a plafonon van, semmi sincs rendben és különben is, ő 4 gyereket szült, csak jobban tudja hogy érzi magát! Igaz, azt legalább elismeri, hogy csak az ideg beszél belőle, a meghunyászkodott doktor csak annyit kér tőle, hogy a gyermek születéséig pihenjen, amennyit lehet. Érkezik Nicolas, félrehívja a doktort és elmondja, hogy csata lesz a Templomosok ellen. Kell az orvosi támogatás, igaz rövid összecsapásra számít a király. Johanna mindezt kihallgatja, és elkezd tervezgetni.

4.png

Johanna ezek után Fülöphöz megy, előadja neki, hogy átgondolta Fülöp javaslatát, mégis csak elfogadná a békejobbot. Fülöp megmutatja a feleségének a Grált, gyakorlatilag eldicsekszik vele, Johanna szerint így Fülöp minden hatalmat megszerezhet magának, még csatáznia sem kell. Bizony, még a versailles-i erdőbe sem kell elmennie, hogy megölje az asszonyka szeretőjét. Tudja ő is, hogy Johanna ezért jött ide. Nemsokára meghozzák majd a hírt, hogy a párizsi Templomosokat megtámadták, sokan meghaltak, méltó temetésük lesz, Landry Mester halála különösen érzékenyen érinti mindkettejüket, hisz személyes jó barátjuk volt. Fülöp golyói megnőttek, Johanna kap egy jókora pofont, nem fog az útjába állni, sőt, ha megszületek a kis fattyú, az sem fog sokáig élni. Johanna mindentől megszabadulna ami Fülöphöz köti, de sajnos neki itt már szava nem lesz az ura mellett. Fülöp hátat fordít neki, Johanna feltápászkodik a földről, majd fog egy jókora gyertyatartót, és fejbe vágja az urát. Fogja a Grált, majd jajongva szól az őröknek, hogy a király elájult, és a felfordulást kihasználva kijut az épületből. Ránézésre 8 hónapos terhes lehet, ennek ellenére lóra pattan és elindul megmenteni Landryt.

5.png

A Templomosok pihenőt tartanak, Landry tipikus férfi, nehezen bírja a fájdalmat. Tankréddal azon gondolkodnak, hogy mit mondhatott az anyja a Pápának, amiért életben maradt. Tankréd sok dolgot tud az ereklyéről, de ezeket nem mondhatja el. Ha viszont meglesz, nem engedheti, hogy a Pápa kezébe kerüljön. Landry sem fogja átadni, nem bízik benne. Elmoralizálnak azon, hogy mi is a Templomosok dolga, ez az új pápai háború pontosan az ellenkezője annak, amire felesküdtek. Ha Landrynál lesz a Grál, átadja a Fény Testvériségének, majd rejtsék el, pont úgy, ahogy Godfrey eredetileg tervezte. Kezet rá, ez a legjobb ötlet, ami valaha Landry szájából elhangzott. Landry indulást vezényel, de közben egy magányos lovas érkezik, befutott Johanna. Sajnos a lovaglást okkal nem javasolják a terhes nőknek, rettenetesen kimerült az asszony, Landrynak úgy kell leszednie a lóról. Johanna beszámol Fülöp terveiről, de hiába minden figyelmeztetés, két felderítéssel megbízott Templomos holtan érkezik vissza egy ló hátán, vagyis megérkezett a zsoldos sereg. Johannát azonnal el kell vinni egy közeli rendházba, ott biztonságban lesz, és amint vége a csatának, Landry utánuk megy. Nem fogja egyedül hagyni a szerelmét és a gyermeküket. Draper vezetésével pár lovag elindul, de Johanna még megsúgja Landrynak, hogy Grál nála van.

A lovagok felsorakoztak a harca, egy olyan zsoldos sereg lesz az ellenfelük, akik galád módon titokban támadnak rájuk, mert Fülöp király ezt akarja. De ők a Templomosok, egy zsoldos sereg számukra nem ellenfél, azok pénzért harcolnak, ők pedig Isten becsületéért, és bizony ezért fognak győzni! Megérkezett a vörös páncélos zsoldos csapat, és ha hiszitek, ha nem, de Gawain az egyik vezetőjük. A lába ugyan meggyógyult, de a lelkét eladta, már réges-rég. Na, akkor kezdődjön a csata, lassított felvételeken ugranak egymásnak a csapatok, Gawain és Tankréd is összetalálkozik, a zsoldos meglepődik azon, hogy a régi társ visszatért a rendbe. Tankréd pedig meg se lepődött azon, hogy Gawain elbukott, de ő most érzi csak igazán jól magát, végre tisztelik őt az emberek. Francokat, a rendben is tisztelték őt, de vakságában nem is vette ezt észre. Közben Johannáék sem fognak eljutni a rendházig, ugyanis elfolyt a magzatvize, és ez bizony túl korai.

10b.png

A csatamezőn elég kiegyenlített a küzdelem, Landrynak muszáj lelket önteni egy társába, aki majdnem feladja a túlerő miatt. Isten velük van, ezért fognak a Templomosok nyerni, menjen vissza harcolni. Johanna közben azon aggódik, hogy Draper megbirkózik-e a feladattal, az öreg doki tudja mit csinál és előkészül a társaival a szülésre. Csata, eljött a Landry-Gawain leszámolás, Landry még mindig jobb a régi társánál. Sajnos azonban Gawain kihátrál, és Landryt a vörös páncélosok bekerítik és kivezetik a csatamezőről. Egy sokkal csendesebb helyen Landryt Tökös Fülöp várja lovagi páncélban és a régi haverja fejére olvassa az összes nyűgjét. Elárulta barátként, elvette Johannát, megérdemli a halált és harcolni kezd Landryval. Közben Johanna Landry miatt is aggódik és megtudja, hogy őt kiszedték a csatából. Majd néhány vöröspáncélos megtalálja őket, Draper és a lovagtársak velük harcolnak, Johanna pedig minden fájdalma ellenére elindul megkeresni Landryt.

A csatatéren Tankréd és Gawain akaszkodott össze, az áruló már meg is bánta, hogy Isten és a Grál segítségében reménykedett, a király orvosa is jó volt a bajára. Szerintem, ha nem lett volna hülye, akkor még Draper is meggyógyította volna… Fülöpéknél a helyzet változatlan, a kimerült Landry elég nehezen hárítja a csapásokat, sőt, igazából már Johannát is maga előtt látja, mert nem is küzd Fülöppel. Johanna azonban nem csak hallucinációként jelenik meg, hanem a valóságban is. Landry nem akarja, hogy itt legyen, Fülöp viszont igen, legalább látja, ahogy meghal a szeretője. A csatatéren Tankréd vesztésre áll, ám Gawain nem fogja őt elintézni, ugyanis végre valahára megérkezett a Templomos erősítés. Jaques Nagymester észbe kapott és elhozta a csapatait, akik kaszabolják a vöröspáncélosokat és ezen felbátorodva a párizsiak is új erőre kapnak. Gawain kénytelen belátni, hogy ez már veszett ügy, és visszavonulót fúj.

11.png

Fülöp már nemcsak Landryt, de Johannát is veri, aki Landry életéért könyörög. Fülöp agyát elborította az összes létező köd, ne merészeljen a szeretője életéért rimánkodni! De ha ennyire akarja, Landry életben fog maradni, Johanna viszont elbúcsúzhat az életétől, egy tőrt szúr a nő mellkasába. Így viszont már Landryé se lesz a nő, egy katona hozza a hírt, hogy vesztésre állnak, Fülöp és a csapata elvonul, de ez mindenki számára figyelmeztetés, aki el akarja árulni őt. A vörösök elvonultak, a Templomosok a károkat szemlélik, Jacques Nagymester is beismeri Tankrédnak, hogy ki kell állni egymásért. A Templomosok megtalálták Landryékat, Johanna haldoklik, még Draper sem tud érte semmit se tenni. Johanna Navarráról mesél Landrynak, pipacsmezők, csodaszép égbolt, még otthonuk is lett volna Pamplona mellett, ahol vadlovak legelésznek. Landry gondolkodás nélkül elmenne Navarrába, és együtt maradnának, mert végre valahára rájött, hogy Johanna az élete értelme, nem a Grál. A Grál, ez egy megoldás, vizet kér, megtölti a kelyhet, mindenki ámul-bámul, hogy a szent ereklye itt van és Landry Johannát itatja belőle.

12.png

Úgy tűnik, hogy segített a kehely, Johanna mosolyog, és a legelésző vadlovakról beszél, Landry vigye el a kicsit a pacikhoz, de sajnos Johanna elalszik, végleg. Landry hiába itatja őt, vége van. Landry kiborult, egy hangos kiáltással egy fához vágja a Grált, ami darabokra törik, na lesz ebből még baj. Viszont Johanna pocakjában a baba még mozog, Draper ellenkezik, a babát sem lehet megmenteni, ha az anya meghalt, de ő is megérzi, hogy a baba valóban él. Van egy mód, Szíriában látta a módszert, de ott nem élte túl a baba. Landry bármit megtenne, hogy a baba éljen, szóval csinálja, úgyhogy Draper már csak Isten segítségében bízhat. A módszer pedig nem más, mint a császármetszés, persze az erdő közepén biztonságosan, szakszerűen lehetetlen, ám  a jó doktor egyszerűen felvágja Johanna pocakját és kiemeli belőle a babát. Aki ép és egészséges kislány, egy igazi kis csoda.

Később a Templomosok eltemetik a halottaikat és Johannát. Jacques Nagymester vezeti a ceremóniát, Landry megzuhant lelkileg, de kiáll a társai elé, és bevallja nekik, hogy mennyire szerette Johannát. Mindent felsorol, ami csak eszébe jut Johannáról, de eljött az idő, hogy elbúcsúzzon tőle. Berenger testvér csak távolról figyeli a szertartást, majd elindul a a szekér felé, ahová a Grál darabkáit rejtették el. Előszedi ezeket és a kehely aljából előszed egy picike kis kapszulát, benne egy írással. Sajnos a teljes szöveget nem lehet elolvasni, csak kimerevítve a képet, de a krikszkraksznak tűnő írásban Landry neve világosan látszik. Berenger gyorsan keresztet vet, majd visszateszi az írást a kapszulába, majd lenyeli. nohát, ő vajon kinek dolgozik? Vissza Landryhoz, kezében a kislányával, még mindig Johanna immár betemetett sírjánál álldogál, majd hirtelen lovak nyerítenek mellette, két vadló, egy kanca és a csikója, pont ahogy Johanna is leírta a navarrai látványt, sőt még egy piros pipacs is kinyílt egy fa tövénél. Johanna is biztos szépnek látná ezt, de Landry immár csak a kislányával oszthatja meg a látványt. A kamera lassan eltávolodik róluk, és kibontakozik az elesett Templomos harcosok sírhelye is, ami egy keresztet formáz. Ennyi volt az első évad, amit a History Chanel eredetileg a Vikingek utódának szánta, de elég lájtosra, viszont a hibái ellenére szerethetőre sikeredett. Sajnos most még nem tudni, hogy lesz-e második évad, de alapanyag lenne hozzá bőven. Köszönöm szépen a figyelmet!

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Count di Luna 2019.05.23. 16:25:38

Hát ennek sok közé a valósághoz nincs... nemhogy inkább Az elátkozott királyokból készülne egy tisztességes, nagy költségvetésű adaptáció, van abban intrika, szex meg gyilkolászás elég, tetszene a népnek.
süti beállítások módosítása