Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 2x07 – Az izraeli találmány

2018. március 06. 11:00 - szde

Eredeti cím: Right and Wrong

Aprilt a szórakozóhelyre az ázsiai geek is elkísérte, aki nem tudta, hogy amerikai telefont poloskáztak be, amivel törvényt szegtek. April szerint nagyon zavaros ez az egész, mert egy hónapig Katerina volt a terrorista, most meg hirtelen őt kell megmenteni.

vlcsnap-2018-01-27-16h17m07s756.png

Hector és Lena terepbejáráson vannak, még 12 óra és kezdődik minden. A fekete tag átváltoztatósat játszik a lánnyal, akinek nem tetszik annyira a dolog, de Hector szerint fontos, hogy ne legyen felismerhető. Ami teljesen jogos, elvégre megölni akar egy embert, nem árt, ha nem kapcsolják le a bűntény elkövetése előtt. Közben April is hazament, és készülődik a napra.

Robert megtalálja az irodájában az ajándékot, megy is gyorsan BB volt irodájába, de azt kipucolták, ő lett most az ideiglenes állomásvezető.

vlcsnap-2018-01-27-16h20m35s900.png

A nagykövet két kutyáját engedi ki a szabadba, amikor egyszer csak a kertben megjelenik Stevie, szerintem ő át sem öltözött Norvégia óta. Először a nagykövet letagadja, hogy köze lenne Nick-hez, majd módosítja a mondandóját: a srác nem azt tette, amit kért tőle. Stevie felteszi az egymillió dolláros kérdést: miért rángattál bele ebbe?

vlcsnap-2018-01-27-16h21m43s736.png

Daniel Esthernél ébred, a nő a híreket nézi, kávét csinált, és ha főhősünk arra számít, hogy főzni fog rá, hát nagyon téved, mert ő nem olyan nő. Megbeszélik, hogy nincsen több titok, vállalják, hogy kik ők. Esther attól fél, hogy le fogják váltani a választások után, mert egyre több a cégnél a PFD szimpatizáns, és hogy megelőzze, elvarrja a szálakat. És Hector is egy ilyen szál. Daniel már átkozza a pillanatot, amikor beállított a nőhöz előző este, de az őszinte kapcsolatba ez is belefér, szóval elmondja, hogy a külügy nem enged a kéréseknek. Esther tudna segíteni, legalábbis Németországból gondtalanul kijuttatni Hectort. Daniel szeretné Lenát biztonságban tartani – de hát terrorista, mondja Esther, végül belemegy az alkuba. Daniel segít Hectorral, cserébe Lena szépen csendben távozhat az országból.

Hector és Lena kettőse éppen fegyvert vesznek a délutáni akcióra, April a távolból figyeli őket és lelkesen kattogtatja a gépét.

vlcsnap-2018-01-27-16h25m13s627.png

Stevie és a nagykövet kocsival mennek egy papírgyárba, amit nemrégiben megvett az USA kormánya, hogy legyen egy ilyen helyük Weddingben. Bent egy kibermegfigyelő hálózatot hoztak létre, amit már csak aktivizálni kell a választások után. Esther ebbe nem ment bele, de Katerina támogatja őket, ezért szólt neki a nagykövet a számláról. Azonban, mondja a pasas, van még valaki? valami.

Valerie kávét és sütit hozott Emmerichnek, aki készülődik a nagy napra – előbb szavazni megy, majd az utolsó kampányállomásra. Valerie megígéri, hogy az esti beszédre elmegy, de nem azért, hogy Katerinát vagy a pártot ünnepelje, hanem Emmerichet.

vlcsnap-2018-01-27-16h30m26s961.png

Stevie és a nagykövet egy monitorokkal díszített szobába érnek, itt korlátlan hozzáférés van minden európai adathoz, közösségi adatlaphoz, ez a valami. Nem csak a radikalizálódást, hanem a vallási hovatartozást is sikerül majd nyomon követni. Annyi adat van itt, mint egy kincsesbányában, és ezt valakinek fel kell tárnia. Ez lenne Stevie dolga.

vlcsnap-2018-01-27-16h32m26s657.png

April Hectorékat hallgatja, amint azok dinnyéken gyakorolnak. Este csak 1 lehetőség lesz, tehát a lány addig nem fog elmozdulni innen, amíg pontosan nem lő. Közben Aprilhez beállít az ázsiai geek – végre megtudjuk a nevét: Tim –, hogy Robert nemrég kérte a kamerák felvételeit, de nem sürgős, tehát nem szólt neki a merényletről. April még időt meg bizalmat kér a fiútól, de az dühösen távozik, hogy ezek után vége bármi is volt kettejük között.

Robert Daniellel és Aprillel tanácskozik, a lány már odaadná a felvételeket Hector mobiljáról, amikor meghallja, hogy BB úton van hazafelé. Robert hogyvoltozza a norvég utat a jelenlévőknek, és senki sem akarja elhinni, hogy a saját hazájuk van benne ebben, Daniel pedig egyenesen kijelenti, hogy ez az oroszok módszere. April pedig úgy gondolja, hogy ha Katerina hajlandó lett volna ölni a győzelemért, akkor igenis terrorista.

vlcsnap-2018-01-27-16h38m13s150.png

Hector és Lena a helyszínre jönnek, megtalálják a tökéletes pozíciót, ami annak ellenére, hogy a lány nyivákol el sort a túl messze lévő pódiumról, pont ugyanannyira van, mint a gyakorlódinnyék voltak. Hector hívja Danielt, aki elmondja neki Esther tervét. Egyikük sem örül ennek, April pedig szokása szerint távolról figyel. Fél óra múlvára találkozót beszélnek meg.

Valerie követi Emmerichet, aki egy gyanús fekete kocsiba száll be, majd pattan is ki. April hívja – tanács kéne neki –, de kinyomja a telefont. Stevie is telefonál, Robertet hívja, aki szintén nem veszi fel, pedig nekik beszélniük kell.

vlcsnap-2018-01-27-16h41m05s743.png

Hector jön a találkozóra, ahol Esther is jelen van. Hamis útleveleket kap, amit bármelyik 12 éves Photoshoppal simán leköröz, a számláit még nem olvasztották ki, teljesen jogosan van felháborodva. Esther előrukkol a Lena-témával, amin a szuperduó mindkét fele egyaránt meglepődik. A német öltönyös pasas is megjelenik, April kiszúrja Lenát a tömegben, elindul a vadászat.

Miután Esther már teljesen kiakadt, hogy az öltönyös embere nem válaszol, az megszólal nagy csalódottan, hogy a Madárka Lena nincsen meg. April és Lena menekülnek, kölcsönösen nem kedvelik egymás fajtáját, de menniük kell, ha nem akarják, hogy a német CIA utolérje őket.

vlcsnap-2018-01-27-16h45m19s179.png

Robert tojást csinál vacsorára, Noah-nak ez sem tetszik, kíváncsi vagyok, egyáltalán Berlin tetszik-e neki. Cserébe beleiszik apu sörébe, aki leoltja, hogy bár ez Európa, ez egy amerikai ház, amúgy is 18 éves kortól lehet alkoholt fogyasztani, Noah meg még csak 14.

April a lakására hozza Lenát, ahol már Hector vár rájuk, akinek leesett, hogy a telefonján vírus van. April közli, hogy izraeli találmány, ezért nem ismeri, majd a pénzről is szó esik. Lena kiakad, hogy ővele akarják elvégeztetni a piszkos munkát (??), majd, hogy egyedül is elvégzi. April megkérdezi Hectortól, hogy befejezi-e Lena nélkül. Hector visszakérdez: megállít? Vágás.

vlcsnap-2018-01-27-16h48m36s790.png

Daniel Esther lakásában várja a nőt, aki átgondolta az utolsó szóváltásukat a pályaudvaron (hazudtál, pedig már sajnáltalak, te is ugyanezt tetted volna a helyemben, nem?), nem is akar veszekedni, bort is bontott. Annyira egyformák, hogy ez baj, Esther szerint pont ezért lenne esélyük, végül eldöntik, hogy elölről kezdik.

April lehúzza a pendrive-ot a wc-n, miközben Hector megérkezik a helyszínre.

Robert Stevie-vel a híradót nézik, aki elmondja, hogy félreérették a nagykövetet, és el fogja fogadni az állást, mert ha ő nem, akkor más igen, aki talán nem lesz annyira együttérző a berlini részleggel. Robert szerint ez akkor sem jó, de Stevie szerint be kell oda kerülniük.

vlcsnap-2018-01-27-16h53m30s298.png

Katerina beszédet mond, megnyerték a választásokat. April és Valerie találkoznak, az akciót nem szúrták el, és régebben April dicsérte a nőt a feminizmusa miatt. Az idősebbik nő szerint a világ nem fekete-fehér, bízni kell a megérzésekben, és felejtsen el mindent, amit az iskolában tanult. Ennek hatására April próbálja elérni Hectort, hogy mégse tegye meg, aki már egy enyhe elbizonytalanodás után készül arra, hogy lőjön. Elsötétül a kép, lövés hallatszik.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása