Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 2x03 - Itt halunk mind!

2018. március 05. 09:00 - Gillotte

Helyi rádió szól az éterből, két jegyet lehet nyerni a Hungaroringra. A tízedik telefonáló lehet a szerencsés, és meglepő mód, össze is gyűlik ennyi, csak hogy nem Gyuri lesz a tízedik, hanem Teca. Gyuri a melegítőjében susogva rohan a kocsmába, és levezeti Tecának, hogy miért kell megkapnia legalább az egyik, de inkább mindkét jegyet. Sajnos ezt nincs idejük teljesen megtárgyalni, mert narancssárga védőfelszerelésbe öltöző emberek érkeznek, és mindkettejüket arra utasítják, hogy kövessék őket.

mi_kis_falunk_3_1.jpg

A következő képekből kiderül, hogy igen nagy a baj, mert rengeteg katasztrófavédelmi autó érkezik. (Ezt sosem értettem, a katasztrófát nem védeni kell, hanem elhárítani, nem?!) A polgármesteri hivatalban Károly éppen készülne a tóra horgászni, amikor ott is megjelenik két narancssárga ember, és ordibálva közlik, hogy egy helyi lakos előző nap meglátogatott egy beteget a városi kórházban, és a meglátogatott személynek egy nagyon ritka halálos betegsége van – melynek nevét fedje homály. Pont olyan feleslegesen túljátszva kiabálnak, mint a Süsüben a két zsoldos. A polgármester utasítást kap, hogy beolvassa a falu rádiójába, hogy karantén alá helyezik a várost, de pánikra semmi ok. Eközben nyilván, hogy mindenki ordítozva rohangál a városban. A vírus a levegőben nem terjed, csak érintéssel, úgyhogy ne nyúlkáljanak egymáshoz, és jelenjen meg mindenki az állatorvosi rendelőnél szűrésre – szól a város első embere. A bázist az állatorvos rendelőjében állítják fel, ahol mindenkitől vért vesznek, így ellenőrizve, hogy ki a leggyengébb láncszem. Pont most kell betrappolni oda, mikor olyan aranyos cicát gyógyít a doktor…

mi_kis_falunk_3_2.jpg

Ekkor tűnik csak fel nekem, hogy az állatorvost átköltöztették az előző évadhoz képest egy másik házba, de erről nem tesznek említést. Sajnos nem jut idő Cirmit diagnosztizálni, mert az állatorvos rendelőjébe is becsörtet két narancssárga ruhás, oldalán Tecával és Gyurival, hogy innentől kezdve a rendelő a karantén. Dr Reviczky rögtön felveszi a higiénikus maszkot, és eleget tesz a katasztrófaelhárítók akaratának. Elsőként vért vesznek Tecától, mivel ő a ,,zéró páciens” és mivel Gyuri vele tartózkodott, tőle is. De miért nem elég Tecától, és ha nincs baj, akkor meg lehet szüntetni az aggódást. Mindenesetre Gyuritól is vesznek vért, de annyira be van szarva, hogy hárman kell lefogják, hogy a negyedik le tudja venni a vért. Közben Gyuri kétségbeesetten kiáltozza: ,,Erika, Erika!!” Istenem, mintha csak magamat látnám, amikor elsőben Ádám bácsi kirángatott a padból, hogy megkapjam az oltást. Gyuri ki tudja mennyi idő után tér magához, addigra már csak ketten vannak a rendelő feliratú szobában. Gyuri teljesen be van pánikolva, ő a kocsijában akart meghalni Erikával, nem egy állatorvosi rendelőben, Tecával. Teca is inkább a paptól hallgatná az utolsó kenetet. Megejt egy búcsú-telefont az anyukájával, amit diszkréten megkönnyezik, és basszus, én is, jól tolta. Cellatársnak megkapják a jónőnek kikiáltott Dórit, akinek hőemelkedése van és köhög.

mi_kis_falunk_3_3.jpg

A falu határait is lezárják, de a három félnótás pont a Pajkaszeg táblán túl nyírja a füvet, úgyhogy nem egyértelmű a sorsuk. ,,Kettes útzár” felhívja a falu központjában tartózkodó zászlóst, hogy mi a teendő a tősgyökerekkel, majd megkéri, hogy nem lehetne-e hogy most ők legyenek az egyes útzár. Rendkívül lényeges kérdés, valóban érdemes volt rá két percet elfecsérelni a műsoridőből.

mi_kis_falunk_3_4.jpg

A falu lakosságától tehát vért vesznek, egymástól három méter távolságra kell állniuk a vérvétel helyszínéül szolgáló katonai teherautónál. Három méter ide, vagy oda, megy a dolgok kitárgyalása arról, hogy Teca hozta-e be az ebolát, de valószínűbb, hogy Gyuri az AIDS-t, hiszen a múltkor a vegyesboltban nem vett kotont. Olyan verzió is van, hogy titkos hatalmak fogtak össze a repülőgépgyártókkal, hogy kifejlesszenek egy új permetezőszert, amit embereken kell tesztelni. Közben Erika fülébe jut, hogy Gyuri Teca és jónő Dóri társaságában dekkol egy zárt helyiségben, úgyhogy hazarohan, hogy hajszárítózza a hónalját, és némileg rájátszva félholtan vonszolja magát a vizsgálat helyszínére, ahol már csak az állapota miatt is benyomják az elkülönítőbe, hogy egyesülhessen Gyurival. Jól is teszi, hogy megy, mert Gyuri unalmában azon gondolkozik, hogy miért változtatta meg az állatorvos a vezetéknevét ŐLEDNER-re…

mi_kis_falunk_3_5.jpg

mi_kis_falunk_3_6.jpg

Eközben a falu népe megbánja egymásnak a bűneit (ne haragudj, hogy kirohasztottam a pünkösdi rózsádat, a te kutyád meg végülis nem ugatott olyan hangosan, stb). Lassan talán az állatorvos és Udvaros tanárnő szerelme is beteljesül, mert úgyis itt a halál, minden mindegy alapon mélyen egymás szemébe néznek, és ölelkezni kezdenek. Szifonék viszont átértékelik az életet: reggel óta nem ittak, és józanul szar az egész. Elrohannak hát a kocsmába. Teca ezt látja az elkülönítő ablakából, és telefonon közli Lacival: ,,ha szeretsz, megvéded a kocsmámat!” Nyilván nem kell kétszer mondani, Laci már fut is. Stoki is segít neki, bár nem sok hasznát veszi, mert a három részeges Stokit a saját bilincsével erősíti a kocsma teraszához. Csak azt nem értem, hogy a kulcs nem Stokinál van? Mindenesetre leginkább egy Tom és Jerry epizódhoz hasonlít ez a rész, mert csak kergetik egymást a felek, eszetlenül, pláne azután, hogy Laci behúz egyet Szifonnak.

mi_kis_falunk_3_7.jpg,

Hamarosan megérkeznek az eredmények: senkinek semmi baja nincs, mindenki mehet a dolgára. A falu népe megkönnyebbül, és ölelkezik, Erika Gyurival, Teca Don Padréval, az állatorvos pedig Dórival. ,,Dehát doktor úr, akkor nekem mi a bajom?” – teszi fel a kérdést a jónő. ,,Megfáztál. Hűvösek az éjszakák ahhoz, hogy bugyiban rohangálj a kertünkben” – semmisíti meg az állatorvos Dórit. Teca végül Gyurinak adja a Hungaroringra nyert jegyeket, úgyhogy minden jó, ha a vége jó, jövő héten neki lehet menni a gulyásfőző versenynek!

Címkék: A mi kis falunk
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gillotte 2018.03.06. 21:54:38

@Pácsó Ármándó: Az ő ügyük még húzódik, de azért a pap eléggé elkötelezettnek tűnik a cölibátusban.

Pácsó Ármándó 2018.03.06. 22:31:58

@Gillotte: De akkor miért rohangál a csaj a kertben bugyiban? Vagy a paphoz megy vagy onnan jön vagy kukkol?

Gillotte 2018.03.06. 22:35:18

@Pácsó Ármándó: Jaa... Gondolom, mutogatja a bájait abban a reményben, hogy a pap sutba dobja a cölibátust.
süti beállítások módosítása