Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Babilon Berlin 2x02 – Egyszerre édes és száraz

2018. március 02. 09:00 - szde

Az első nagyjából 2 percben azt hittem, belecsöppentem valami musicalbe, Helga és Gereon álomvilágába, ahol égő serpenyők között gyerekmentes életben dalolásznak és táncolnak (innen üzenem a sorozat készítőinek, hogy ne erőltessék Volker Bruch komplikált mozgásformáit, mert nem megy neki), de szerencsére kiderül, hogy Helga csak álmodta az egészet. Az ajtóban azonban a kellemetlen meglepetés és a valóság várja, mini Arno ugyanis szemtanúja anyu és nagybácsi romantikus együttébredésének. A reggeli sem telik el jobban, a gyerek ugyanis rájött, hogy Gereon be szokott bújni anyu takarója alá, amit nagypapának nem szabad elmondani, mert dühös lesz, és azt sem fogadja valami jól, amikor Helga közli vele, hogy az apját nem keresik tovább, meghalt. A kissrác – ahogy minden egyes gyerek, aki nem akarja elfogadni, hogy egy szerette meghalt – elutasítja ezt a feltételezést, és hazugnak nevezi a felnőtteket (ez speciel igaz rájuk).

vlcsnap-2018-01-31-15h52m47s595.png

vlcsnap-2018-01-31-15h54m37s006.png

Lotte dolgozik, Wolter érkezik hozzá az egyik kuncsaft után, meghozta az erkölcsi bizonyítványát, a lány nagyon örül neki. Wolter aggódva kérdezi, hogy még mindig dolgozik-e, mire a lány mondja, hogy igen, kell a pénz. Kint a bárban ismerős arcokat lát – a sebhelyes ezredest, az orosz nagykövetet és az egyik nagydarab kopaszszerű rendőrt, nekem teljesen egyformák, de elvileg ő a rendőrfőkapitány – és meggyőz egy lányt, hogy cseréljenek ruhát. Így pincérnőként közelebb tud férkőzni az asztalhoz, ahol kihallgatja, hogy a vonat elengedéséről van szó. Mikor távozna, a szovjet leszólítja, mert ismerős neki Lotte, de a lány lazán kivágja magát, hiába van a nagykövetnek fotografikus memóriája.

Gereon jön reggel, Lotte kint alszik az asztalra dőlve, majd amikor felkelti, elmennek beszélgetni. A lány elmondja neki az éjjel történteket, majd flashbackel anyuról, ahogy sír, végül leszédül egy lépcsőfokot, amire főhősünk hazaparancsolja aludni.

vlcsnap-2018-01-31-16h01m31s271.png

Sebhelyes jön a lóversenypályára beszélni az ezredessel, és már bánja, hogy felelőtlenül viselkedett, amivel a tervüknek sokat ártott. Az ezredes biztosítja, hogy a vonat asap vissza fog térni a Szovjetunióba, mire sebhelyes elárulja, hogy tudja, mire kell a szovjeteknek annyira az a vagon. Ha elárulja a számát, akkor fele-felében tudnak osztozkodni az arany értékén.

Lotte hazaér, ahol Sógor és Nővér leltározzák anyu cuccait, amin a lány jogosan kiakad, még ki sem hűlt a test, de ők máris garasoskodnak. Sógor szerint nekik kell a pénz, mert egy családot kell eltartania (kac-kac), majd a nagypapát is bántalmazza, mire Hugi ráugrik, és kap egy pofont. Ezt Lotte megelégeli, és ad egy jobbegyenest Sógornak, aki meg orrbaveri. Végül Lotte közli, hogy hozzá ne merjenek érni a nagyapához.

vlcsnap-2018-01-31-16h06m38s154.png

Greta vásárol a tanácsoséknak, amikor jön a kommunista felvonulás, köztük Fitz-cel, az udvarlóval. A lány nem érti, barátja miért vonul, amikor nem is ismerte az áldozatokat, és nem akarja elhinni, hogy munkaadói a felelősek a lövöldözésekért.

Gereonhoz Jänicke érkezik, hogy azonosították a fegyverek kaliberét, ilyen csak az orosz nagykövetségen van regisztrálva, Nikita és Dima* nevére, akik a titkosszolgálat emberei. Már többször próbálták őket letartóztatni illegális kutyaviadalokon való részvétel miatt, de sosem sikerült, mert diplomácia mentességük miatt mindig szabadultak. Ezen felbuzdulva el is mennek a rendőrökkel a viadal helyszínére, ahol rajtaütnek az embereken, és el is fogják Nikitát és Dimát, akik naná, hogy a menteségre hivatkoznak, de most nem jártak szerencsével.

vlcsnap-2018-01-31-16h11m37s208.png

Lotte Jänickéhez csenget be, aki beinvitálja. A szülők elmutogatják, hogy nem értik, amit a lány mond, a fiuk fordít. Vacsora közben Jänicke elmondja, hogy megvannak a gyilkosok, délután letartóztatták őket, de Lotte egy másik dimenzióban mozog. Jänicke papa mutogat valamit, amit alap testbeszéd ismeretekkel érteni lehet: ITT ALSZIK A LÁNY?, de először a fiú nem akarja lefordítani, majd a papa erőszakosodása után felajánlja, Lotte pedig két pityergés között elfogadja az ágyat. Reggel az ébresztő sem kelti fel, Jänicke még a függönyt is behúzza, hogy hadd pihenhessen a lány.

vlcsnap-2018-01-31-16h14m02s804.png

Gereont JSZAF látogatja meg, holnapig szerezzen be egy rádiót és egy cetli üzenettel, majd távozik.

Jänicke pedig megfigyelésen van, sebhelyes, ezredes, Sveta és Wolter találkoznak, a vagon számát megtudja, majd hívja a tanácsost, aki azonban nincsen otthon, de a munkahelyén sem. Gereonnal van az orosz nagykövetségen, ahol alkut ajánlanak a nagykövetnek. Ha átadja a 15 legrangosabb összeesküvőt és bizonyítékot szolgáltat, akkor elfelejtik a szerepét a történetben.

vlcsnap-2018-01-31-16h19m55s793.png

Wolter és Lotte nézik, ahogy a halottasok elviszik anyu holttestét, a férfi fizette ki az árát, majd felajánlja, hogy elviszi a lányt a rendőrségre. Később Wolter a lifteknél RUR-ral fut össze, aki tudni akarja, hogy mit csináltak a bárban Szent József eltűnése napján.

Jänickéhez érkezik a helyszínelő, akit a távirat fordításával bíztak meg, hogy megvan a szöveg, és még este el kéne juttatni a főnökhöz. RUR is befut, szintén Gereont keresi, majd a kollégák javasolják Jänickének, hogy látogassa meg Wolternél főhősünket. Gyorstalpalón elmondják neki, merre található a lakás.

vlcsnap-2018-01-31-16h23m46s703.png

Gereon hazajött a házinénihez, a konyhában hagyja a lakbért meg a lakáskulcsát, és benéz a lakótársához kölcsönkérni a magnóját. Az éppen a meglőtt rendőr esetén dolgozik, utánajárt ugyanis a dolgoknak, hogy mi történt, holnap meg is fog jelenni az igazság. Gereon távozik, a rádiót legkésőbb 1 hét múlva hozza, majd beszélni akarna házinénivel, de az meg van rá sértődve, és nem nyit ajtót.

Doktor Sztálina az utcán várja, tudni akarja, hogy ki adta le a lövéseket, meg miért ment vissza Gereon a lakásba, és csak annyit kellene vallania, hogy a nők fegyvertelenek voltak és senkit sem rejtegettek a lakásban. Főhősünknek szigorú elvei vannak, nem árulhatja el a kollégáit. A bárhoz ér, ahol Helga már vár rá, táncolnak. (Könyörgöm, soha több táncos jelenetet a színész részéről.)

Wolter telefonon beszél Willy-vel (?), hogy a pincébe hozhatják a szállítmányt, a kulcs helyét tudja. A beszélgetést mini Arno kihallgatja.

vlcsnap-2018-01-31-16h28m42s252.png

Jänicke a sötét utcán sétál, gyártelepen halad keresztül, amikor 4 pasas körbeveszi. A srác elmenekül, be egy hangárba, de csapdába került, a lépcsőn felfelé haladva egy duci alak (tipp: Wolter) homlokon lövi, majd még el is veszi a piros noteszét, amibe jegyzetelgette a megtudott információkat.

*A két leggyakoribb orosz férfinév

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbekcs 2018.08.01. 21:47:43

a rádiómagnóját, ugye? : )
süti beállítások módosítása