Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Knightfall 1x08 - IV

2018. március 01. 09:00 - Szencsike

Navarrában elkezdődik a szóbeli catfight, Johanna és Elena szemtől szemben találkoznak. Johanna a kuzinja anyai szívére apellál, hiszen gyászol, ne felesleges csatározásokkal állítson emléket Lajosnak. Elena nem hátrál meg, neki jóvátétel kell a meggyilkolt fiáért. Aról is tud, hogy Johanna tervei bedőltek, hiába ígérte meg a népének, a francia felmentősereg nem fog megérkezni, Fülöp meggondolta magát, egyedül maradt. Elena távozik, majd Johanna valóban koppan egy jó nagyot, egy navarrai hírnök hivatalosan is átnyújtja neki Fülöp levélét, sereg nuku és jöjjön szépen haza.

1.png

Párizsban az áruló Pierre Godfrey sírjába dobja bele Parsi holttestét. Nem így kellene lennie, de vajon kinek dolgozik az áruló? Navarra, itt az idő felkészülni a harcokra, Johanna már parancsokat osztogat, az élelmet be kell osztani és a hűbéresek hozzák a katonáikat. A navarrai hadvezér szerint Johannát a nép nem fogadja el vezetőjének, sose volt Navarra valódi királynője, sőt, Johanna anyja sem látta át igazán a helyi viszonyokat. Johanna kész meghalni a népéért, a hadvezér szerint ez hamarosan összejöhet. Landry hazatért Párizsba, meghozta a Grált, a társak is boldogok, hogy az ereklye itt van náluk. 15 év után végre ismét a Templomosok védik a Grált. Mindenki örül, az áruló Pierre csak megtévesztésből hurrázik a többiekkel, Landry Mamája pedig összetört, számára ez a vég. Landry négyszemközt Drapernak meséli el Gawain árulását, a jó doktor hitetlenkedik, hogy a társ képes lett volna megölni Landryt, de nem tartja hibásnak a Mesterét, Gawain már elveszett számukra. Érkezik Pierre, jelenti Parsi tettét, hogy elrabolta Rolandot, ám a lovagtárs nem jött haza. Draper még Roland üzenetéről is szót ejt, egy bizonyos IV volt az aláírás. Landry háborog, semmit sem tudott erről, a doktor szerint azért, mert a genovai Testvéreknek adták át Roland ügyét, a levél pedig sajnos Parsinál van. Landry megparancsolja az Ulrich nevű lovagtársnak, hogy kezdje meg a kutatást a szökevények után, de mivel egy jókora erdőt kell átfésülni, mindenkit magával kell vinnie, csak páran maradnak a rendházban, köztük Pierre, aki jelt ad egy kint posztoló árulótársának.

Landry és a Mamája veszekednek egy jót, a nő azt se akarja elmesélni, honnan ismerte Godfreyt és arról se akar nagyon beszélni, miért hagyta magára Landryt gyerekként. Miután Godfrey hazatért Akkóból, azután kereste meg, és megbízta a Grál védelmével, ezt teszi most is. Bárki is akarja megszerezni, még mindig vadászik az ereklyére. Landry nyűgjeit még Rashid is fokozza, eljött a rendházba, hisz megvan a Grál. A szaracén kiáll az eredeti terv mellett, biztonságba kell vinni a Grált, de Landry átadná az Egyháznak. Mama állítja, hogy sose ismerte Rashidot, de ez is Godfrey tervének a része. Rashidnál volt a kérdés, Landrynál a válasz, Mama ismerte a helyet. Rashid nem bízik Landryban, túlságosan is heves, az érzelmei vezérlik, ráadásul hamarosan gyereke lesz, erre a Mama felkapja a fejét. Rashid azért kínozta meg, mert tudni akarta, hogy képes-e meghozni az igazán súlyos döntéseket, most sem tudja erre a választ, de most a legfontosabb a Grál védelme. Godfrey több helyszínt is kijelölt erre, csak oda kell vinni, majd Landrynak választania kell egy tanítványt, úgy ahogy őt kiválasztotta Godfrey. Nem, nem és nem, az ereklye a Pápát illetti, aki hamarosan eljön érte. Mama szerint csak egy újabb, felesleges keresztes hadjáratra fogják felhasználni az ereklyét. Landry szóba hozza Tankrédot, egy kiváló harcost veszített el, csak mert átadta a szaracénoknak. Érkezik Pierre, hamarosan jön a Pápa. Landry részéről lezárta vitát, egyedül fog a Grál sorsáról dönteni.

Egy ivóban Őszarkeverősége bérel fel egy zsoldos vezetőt, van elég pénze hogy kifizesse őket, csak harcoljanak, ha hívja őket. Később elkapja Nicolast, be kell juttatnia őt a királyhoz! A rendházban egy maroknyi lovag fogadja a Pápát, végre megvan a Grál! Őszentsége áhítattal szemléli a kelyhet, de csodálkozik, hogy egy egyszerű kis pohárféle ekkora erővel bír. Landry elkísérné a Grált Rómába, de  feladata itt véget ért. A pápai katonák védik majd az ereklyét, és a Mamának igaza lett, a Pápa hamarosan új hadjáratot fog kihirdetni a Szentföldre. Landry kételkedik, hogy valóban ez a helyes lépés, de a Pápa megnyugtatja, a szaracénok csak telebeszélték a fejét, azért kételkedik. A hívásra minden keresztény felelni fog, Landry őrizze meg a hitét. A Pápa elteszi a Grált, immár biztonságban van, Landry hiába figyelmezteti, hogy Roland emberei még tervezhetnek valamit. Nem lesz itt már semmi, nyugodjon meg, a Szentatya és a kísérete távozik. Landry észreveszi, hogy a katonákat a páncéljukba vésett római számokkal azonosítják. IV, ugye, IV.

6.png

Landry összehívja a rendházban maradt lovagokat, a Pápa tervelt ki mindent! Landrynak még sikerül kérdőre vonni a Pápát, Roland volt IV, miért ölette meg Godfreyt?! Mert nem akarta átadni az egyháznak az ereklyét. A kehely fogja egységgé kovácsolni Európát, ez lesz az Egyház jövője, nincsenek eretnekek, nincsenek királyok. Tehát marad a Pápa, aki uralkodni fog. Felette csak Isten ítélkezhet, egy Landry-féle nem. A Pápa viszi a szent ereklyét, és kezdődhet a harc: kevés Templomos, rengeteg pápai katona. Pierre is a pápai testőrség tagja, a csapata egyik felét elküldi a Pápával, a másik marad Templomosokat gyilkolni. Landry ész nélkül kirontana a katonákhoz, Mama szerencsére megállítja őt, az élete most jobban számít, mint a Grál. Navarrában Johanna azon morfondírozik, hogy miért nem támad az ellenség. Az udvarhölgy szerint azért, mert Elena belátta, hogy mennyire bátor asszonnyal kell szembenéznie. Ugyan, itt ez nem számít. Johanna nagyon kicsi gyermek volt, mikor az anyja elküldte Navarrából. Az asszony őt is és az országot is magára hagyta, ugyanolyan gyenge és ostoba, mint az anyja volt. Johannát a tanácsba hívják, ott kellemetlen meglepetés várja, Elena ül Navarra trónján. Fülöp parancsára történt minden, így megússzák a vérontást és Johanna hazamegy végre. De csak azután, hogy Elena is rendezte vele a dolgait.

Párizsban Nicolas meghozta Őszarkeverőségét Fülöpnek, ő rögtön az őröket hívja, egy áruló ne legyen a szeme előtt. Még mielőtt elvinnék, elmondja, hogy megtalálták a Grált, és a Pápa ezzel akarja megfosztani őt a hatalomtól. Fülöp nem akar neki hinni, de csak mondja tovább, a Templomosok a Pápához hűek, és bármelyik pillanatban támadnak. Őszarkeverőségének van egy serege, tapasztalt harcosok, ők legyőzhetik a Templomosokat. Ugyan már, minek ártanának neki, ráadásul Landry Mester a barátja. Ja, persze, a barátja, és egyben Johanna szeretője. Navarra, a hölgyek a kápolnában rendezik le a soraikat. Elena nem tette túl magát a fia kegyetlen halálán, tudja, hogy Izabella és Őszarkeverősége gonosz ármánykodása miatt halt meg. Johanna választhat, ki marad életben: Izabella vagy a születendő gyermeke… Párizs, patthelyzet, a Templomosok kevesen vannak, alig van fegyverük, de Landry legalább bocsánatot kért Rashidtól, hallgatnia kellett volna rá. A királyi palotában Fülöp elképzelni se tudja, hogy Landry elárulta őt, hisz ő segített rendbe hozni a házasságukat. Azt a házasságot, ami már közel két éve tönkrement, Johanna csak azért tért vissza a királyi ágyba, mert rájött, hogy terhes Landrytól, így leplezhette a viszonyt. Hiteles forrásból tudja, Templomosok között van a besúgója, igaz az illető nem említette név szerint Johannát. Mégis kivel volt két évig a királyné, ha nem vele, gondolkodjon végre. Fülöp hiszi is, meg nem is, de az egyszerűség kedvéért elviteti Őszarkeverőségét.

10.png

A rendházban a katonák bejutottak az épületbe, a Mama nyílpuskával szedi le az ellenséget.  Hiába vannak kevesen a lovagok, sikerül elintézni a katonákat, igaz Rashid megsebesült, egy kard szúrta keresztül valahol deréktájon. Szerencsére életben marad, csak ki kell húzni a kardot és kiégetni a sebet, amit Rashid fájdalmas visongásai közepette Draper meg is tesz. A doki nem szívbajos, a szaracén orra alá dörgöli, hogy Rashid fiát is ugyanígy kezelte, de az ifjú nem kiabált ennyit. De sajnos a fiú meghalt, a Grált védelmezve halt meg. Navarra, a katalán követ a kétségbeesett Johanna döntésére vár, aki alig hiszi, hogy a franciák cserben hagyták. Irány a trónterem, Elena a nevet kéri, vagy Johanna kisbabája lesz most rögtön az áldozat. Izabellát mondja, de próbálja menteni a lányt, Őszarkeverősége manipulálta őt! Mindegy, minél hamarabb jöjjön Navarrába. De az ő halála nem hozza vissza Lajost, és erre végre Elena megtörik. Zokogni kezd, még a tőrét is kiejti a kezéből, Johanna pedig igyekszik meggyőzni őt, ez felesleges vérontás, és a kisbaba Elena vérét is hordozza, megfogja a nő kezét és a pocakjához vezeti, ahol érzi, ahogy kicsi rugdos. Elena észbe kap, tovább sír, mit művelt? Johanna szerint azt, amit minden anya tenne, a gyermekét védi, és ő is azt teszi, majd beleszúrja Elena szívébe a tőrt. Johanna véresen sétál ki az udvarba, ahol a katalán küldöttség és a katonák is várakoznak, mögötte érkezik a katalán zászlón a halott Elena. Johanna egy nagyszerű beszédet tartva meggyőzi a katalánokat, hogy mostantól eljött a béke, nincs több háború, és a katalán katonák leborulnak Johanna előtt.

Párizs, nagy a baj a rendházban, a kis templomos csapatot az ellenség égetett mésszel próbálja kiűzni az épületből, sűrű füstfelhő borít be mindent, a kéményen keresztül juttatták be az anyagot. A palotában Fülöp maga se tudja, hogy hányadán áll Őszarkeverőségével, szóval bizonyítékot kér az állításaira. Őszarkeverősége sem szívesen bizonyít be ilyen súlyos állításokat, de megtesz mindent, hogy a király higgyen neki. Fülöp egy ládányi aranyat hoz neki, hogy fizesse ki a zsoldosait, ha igazat beszél. Navarra, Johanna jó hírt kap, a navarraiak hivatalosan elismerték őt mint királynéjukat és Katalónia is a szövetségesük lett, Elena nem volt népszerű. Johanna nemsokára visszatér Navarrába, sőt hozza Izabellát is, a kisbaba pedig itt fog megszületni, akár engedi Fülöp, akár nem. A kis udvarhölgy azon gondolkodik, vajon a baba apja is velük lesz? Johanna csak remélni tudja, hogy velük tart. Párizs, rendház, Landryék az előcsarnokban várakoznak, Landry buzdítja a többieket, hogy Isten segít nekik a harcban, sőt még a sérült Rashid is velük tart. A lovagok kitörnek az udvarra, 30 katonát kell legyőzniük. Rashid hamar elesik, bátran küzdött a sérülése ellenére. Landrynak Pierre jut, Mama is beszáll a csatába és végre valahára megjött az erősítés, a Fény Testvérisége, az egyik harcos szemei nagyon ismerősnek tűnnek. Velük együtt hamar legyőzik a katonákat, Pierre Templomos pályafutása véget ér, Landry adja meg neki a kegyelemdöfést, sose volt igazi Templomos. A csata végén ideje a halottakat számba venni, Rashidnak már csak pillanatai vannak, egy nyakláncot ad neki, rakja rá a fia sírjára. Még bocsánatot akar kérni valamiért, hogy el kellett hitetnie, hogy valaki meghal, de hogy ki… Nagyon hamar megtudjuk, hogy ki nem halt meg, az ismerős harcos nem más, mint a jó öreg Tankréd.

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása