Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 2x06 – Lazac, hering és tőkehal

2018. február 27. 11:00 - szde

Eredeti cím: The Right Hook

A választások előestéjén járunk, a 2. világháború után most először nyerhet a jobboldal, Katerina háza előtt újságírók várják a nőt, hogy nyilatkozzon. Lena a híreket nézi, és teljesen kétségbe van esve, hogy a nő simán letagadja, hogy ismerte volna aput. Hector érkezik egy váltás ruhával, tipli van, ugyanis a portás nemsokára fel fogja ismerni őket Lenát. A lány nem akar menni a CIA-s disznóval. Hector lassan leül, átértelmezi az életét, hogy neki mégis miért kellett bármikor is elvállalnia ennek a lánynak a bébiszittelését, és nyugodtan kijelenti, hogy EX-CIA-s disznó.

vlcsnap-2018-01-27-10h05m54s305.png

Robert és Stevie megérkeznek Oslo-ba, előbbi értesítette az itteni részleget, hogy megjöttek, mert ez a protokoll. Stevie lemarad, nehogy Nick felismerje, de közben még szitkozódik, mire Robert szerint jól jön a segítség a skinhead vikingekkel szemben.

BB jön a nagykövethez, aki közli vele, hogy a holnap reggeli 8-as járaton van hely foglalva neki, gyorsasági beszállással. BB szerint óvatlan volt, de igaza volt, és ha már ő feláldozza magát, akkor Robertet hagyja békén a nagykövet.

Robertet Nick várja a terminálban, aki rögtön közös ebédre invitálja, és megmutatja neki a világ legboldogabb országát, amely a World Happniness Report 2017-es felmérésében 3 helyet lépett előre, leverve a trónról Dániát, aki már csak a második. Közben BB a híreket nézi a főhadiszálláson.

vlcsnap-2018-01-27-10h08m52s909.png

Hector és Lena egy Trabantot bérelnek, a lánynak fenntartásai vannak azzal kapcsolatban, hogy egy manapság már ritka kocsival mennyire lesznek feltűnőek, de Hectorunk szerint itt senki sem kérdez semmit. Lena szerint Katerina megérdemli a halált, és nem akarja, hogy másnap akár egyetlen szavazatot is kapjon. Megérkeznek úticéljukhoz, a loviban megismert taghoz, aki eleinte nem akarja, hogy őt is belekeverjék a dolgokba, de végül beengedi a lányt. Hector mielőtt elmegy, rábízza a táska pénzt.

Danielhez Esther érkezik, neki Lena kell, és azért ide jött, mert régi-új szeretője ismeri Hector tervét, valamint a cégnél elég sokan a PFD-t támogatják, többször is elhangzik a varázsszó. Otto-ra terelődik a téma, Esther még a csábítással is megpróbálkozik, de Daniel nem árulja el, hol van másik fele és a lány.

vlcsnap-2018-01-27-10h13m36s939.png

Valerie Emmerich mellett ébred, ez az utolsó közös reggelünk, közli a férfi, ugyanis Katerina még nem sejt semmit, de ha megnyeri a választásokat, nem játszhatják az Egy ágyban az ellenséggelt tovább. Valerie szerint nem kell ennek véget vetni, még el lehet kapni a nőt. Emmerich ebben nem bízik annyira, Katerina telefonál is neki, hogy a BBC interjút akar készíteni velük, és ő fog szerepelni benne. Valerie szerint ez jó jel, a pasas pesszimistább, szerinte Katerina csak vár addig, amíg a zsebében nem lesz a győzelem, akkor rúgja ki.

Immár felöltözve távozik, Valerie kedvesen egy bögre kávéval áll az ajtóban, és odabúgja, hogy a szervizlift a hátsó kijárathoz viszi, búcsúcsók. De ahogy ismerem a forgatókönyvírókat, lesz itt még fejlemény.

vlcsnap-2018-01-27-10h16m11s122.png

April érkezik BB-hez, aki nagyon elégedett a lány munkájával, rögtön kap is egy újat. Mivel Robert nem tartózkodik az országban, és találkozója lenne Hectorral, a lánynak kell elmennie, és megkaparintania Lenát, ugyanis nem tudták elintézni még a pasas kéréseit.

vlcsnap-2018-01-27-10h16m48s295.png

Robert torkán éppen fennakad a falat - az arca egy tanulmány -, amikor Nick a lutefiske-ről beszél, azaz a lúgozott halról, valamint a fogyasztása utáni evőeszköz tisztításról. Munkára terelődik a szó, Robert csak tájékozódni jött, hogy mire számítson a német választásokon, általánosságban érdeklik a dolgok. Nick titkárnője még egy ajánlott túraútvonalat is összeállított, amire Lars, a sofőr, elviszi nagyon szívesen Robertet. Káromkodósunk visszautasítja, hogy ez azért kicsit sok, jön is a pincér menteni a kínos pillanatot: Norvégiában a sajt barna. Robert megszólal: de az emberek nem, kac-kac, Nick torkán pedig fennakad az étel döbbenetében.

Stevie eközben a halpiacon próbál szerencsét, ahonnan az utalások jöttek, be is megy a főnöknővel az irodába, hogy átnézzék a jegyzeteket. A legkeresettebb halak a lazac és a hering, a harmadik pedig a tőkehal. Mintát is tud hozni, mialatt a nő távozik, Stevie gyorsan lefotózza a feljegyzéseket, egy bizonyos Björn Larsen érdekli nagyon.

vlcsnap-2018-01-27-10h21m20s719.png

A találkozóra Robert helyett April jön, Hector nem vele akar beszélni, meg a feltételeit amúgy sem teljesítették, szóval nem fog segíteni. A lány még elég idealista, szenvedélyes, de ez 5 éven belül el fog múlni, majd távozik, magára hagyva a meglepett Aprilt.

Stevie és Robert találkoznak, utóbbi a telefonját a szállodában hagyta, hogy ha Nick lenyomozná, akkor igaz legyen, amit kitalált neki. Megvan a halas ember, a címe is, Norvégia az éjféli nap országa, meg a fjordoké meg a vízé, ezért hajóval mennek az egyik szigetre. Közben kicsit lelkiznek is, BB még mindig nem veszi fel a telefont, Stevie pedig realizálja, hogy Robertnek tényleg tetszik a nő.

Norvégia és a bérelt SMART

vlcsnap-2018-01-27-10h22m14s952.png

vlcsnap-2018-01-27-10h22m29s873.png

vlcsnap-2018-01-27-10h22m37s871.png

vlcsnap-2018-01-27-10h25m15s032.png

Valerie egy fürdőben áztatja magát munkaidőben, majd a BBC-s interjút figyeli. Hector közben visszaért a fekete taghoz, akit Lena jól lecsapott, a sporttáskát is elvitte. Hectorunk kiakad, jogosan.

Daniel a bárba tör be, az irodát kutatja át, majd széttöri az egyik képkeretet. Ekkor érkezik meg Hector „mi a faszt csinálsz” nézéssel-kérdéssel. Közben a főhadiszálláson Valerie Emmerichről akar beszélni BB-vel.

A bárban most Hector játssza a 112-t, egy adag vodkával (talán) fertőtleníti a sebet, közben Lenáról beszélgetnek, hogy a lánynak vajon most mi célja van. Nem kell sokat várni, cseng Hector telefonja, az egyik alvilági fegyvernepper hívja, hogy megjelent nála Lena, és fegyvert akar venni. Daniel csatlakozni akar másik feléhez, de Hector szerint pihenjen, antibakteriális krémmel kenegesse a kezét.

April éppen érkezik a főhadiszállásra, amikor veszekedést hall BB irodájából: Valerie és az állomásfőnök egymásnak estek.

vlcsnap-2018-01-27-10h30m38s437.png

R&S megérkeztek oda, ahova akartak, a szigetre, ahol Larsen lakik. Be is térnek a kocsmába, hogy ismerik-e a tagot, mert ebben az utcában lakik. Fel nem tűnt, hogy vannak utcák, de igen, ismeri a kocsmáros Larsent, a feleségének segített a szülésnél meg nagy vadász, kint is van a képe egy bazinagy hallal. A fotón ketten szerepelnek, a másik ember Nick az oslói részlegről.

Hector jön Lenáért, a lány kiakad, hogy az egyetlen általa ismert fegyvernepper is a CIA besúgója, life sucks, anyám, és neki el kell végeznie a dolgát, különben… dühbe jön, de ez egy alig ötvenkilós lány esetében nem a legnagyobb fenyegetés.

vlcsnap-2018-01-27-10h33m48s409.png

R&S arról beszélgetnek, hogy a pénz akkor most az oslói nagykövetségről jött-e, a nagykövet áll-e az egész mögött, szólni kéne BB-nek, de a szigeten úgy látszik, nincsen térerő. Közben az utcában megtalálják Larsen házát, amiben ég a villany, be is mennek, miután senki sem nyit ajtót. Larsent megtalálják felakasztva a szobájában, a hulla még meleg, mondja Robert, amit nem tudom, honnan vett, mert hozzá sem ért. Civilizált helyre akar menni, ahol van térerő, de előbb még lefotózza a hullát. Lent talál egy vezetékes telefont, nagy sebtében telefonálni is kezd, meg megérkezik Lars, a sofőr, és lecsapja káromkodósunkat.

Amikor felébred, egy székhez van kötve, Lars pedig Nick-kel telefonál, hogy mi legyen, ő csak a nyomokat tünteti el. Nick beszélni akar Roberttel, akit elment meglátogatni a hotelbe, de miután nem nyitott ajtót, a portással bementek, hátha meghalt a berlini vendég, ez nagyon cuki. És most nagyon nehéz helyzetbe hozta őt Robert, nem tudja, mit tegyen. Már nem is tudjuk meg, mert Stevie érkezik, és fejbevágja Larsot. A duó elindul a kocsma felé, de pechjükre a következő komp csak reggel 5-kor indul, azonban találnak egy kenut.

vlcsnap-2018-01-27-10h38m31s287.png

Valerie érkezik Emmerich lakására, ahol elsírja a bánatát, hogy vissza kéne mennie az USA-ba, de ő marad, szóval kvázi felmondott, mindezt a pasas miatt, mert úgy gondolja, így lesz a legjobb. Nagy ölelés.

April az ázsiai geek-kel konzultál, be akarja mérni Hector telefonját.

Esther éppen az esti rituáléját végzi, tévézne, de jön Daniel, kissé részegen, fáradtan, sérülten, neki most beszélnie kell valakivel. Csak Otto jár a fejében, hogy meg is menthette volna, hol szúrta el az egészet. Esther szerint sehol, ez csak egy terrorista volt, egész lelkesen nyugtatgatja a férfit, csókkal zárul ez a jelenet.

vlcsnap-2018-01-27-10h40m36s970.png

Nos, öltönyben is lehet evezni Norvégiában, R&S haladnak előre, közben arról beszélnek, hogy Németországban már elkezdődött a választás, Stevie-t pedig az érdekli, hogy vajon megölte-e a Larsot, a sofőrt. Robert végre megpillantja az áhított civilizációt, majd korrigálja magát, hogy szerűséget, mert egy sátor az. A benne lakó faszi szerint haladjanak csak észak felé, ott lesz komp, azzal bejutnak a városba telefonálni, de neki van műholdas készüléke, ha az megfelel.

BB érkezik az üres főhadiszállásra, Robert asztalára búcsúajándékot tesz: a Casablancát DVD formátumban. Közben Norvégiában Robert próbálja elérni a központot, a telefon kicseng, de BB szépen lassan elsétál.

vlcsnap-2018-01-27-10h44m21s694.png

Ugrunk az időben, Stevie elég gyorsan odaért Nick lakására, amikor a pasas felkelt, elmondja, hogy tudják a pénzt. Nick zsákokban kapta a pénzt, nem tud többet, ez a nagykövet magánakciója volt. Szerintem hazudik, de Stevie ennyiben hagyja a dolgot.

vlcsnap-2018-01-27-10h45m01s196.png

Valerie BB-vel találkozik a folyóparton. A tegnapi veszekedés csak egy színjáték volt, mert előbbinek van egy ösztönös megérzése azzal kapcsolatban, hogy valami nem stimmel, Emmerich nem mond el mindent a Katerinához fűződő viszonyáról. BB nem szólt senkinek a távozásáról, és mindig büszke lesz az itt végzett munkájára. Búcsúzóul megkéri Valerie-t, hogy vigyázzon Aprilre.

Akit a kameraman egy szórakozóhelyen talál meg, sms-t kap, hogy aktiválva van a program. Hallhatjuk Lenát és Hectort, hogy Katerina feltételezhetően kivégzéséről beszélnek. Hector szerint nem csak megállítani kell az ilyeneket, hanem üzenni az összes követőjének nyilvánosan. Lena könyörgő szemekkel néz a férfire, hogy segítsen neki, April pedig döbbenten mered a kamerába.

vlcsnap-2018-01-27-10h48m11s935.png

Hector igent mondott.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása