Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egynyári kaland 1x01 – Beköltözés

2018. február 26. 09:00 - szde

Nyugi, nem időgép, ezt most elkezdjük előröl, mert a mienk, ha sárga, ha savanyú, akkor is örülni kell neki, mert sorozat és magyar, és ha nem lenne, akkor még kevesebb saját gyártás lenne, és az szar. Szóval tessen fogadni szeretettel. (sixx) 

Legalább háromszor olyan hangosan, mint nézném a tévét, elkezdődik az Intim Torna Illegáltól a „Szállunk a fény felé, nézd ahogy az arcunk összeér” (vagyis az Örökké c. daluk), és bevágásokat láthatunk 30 másodpercben a szereplőkről, valamint arról, hogy mit fogunk látni az évadban. Értsd: strandoló és lángost zabáló emberek, akik néha elmennek valami ultrafenszi szórakozóhelyre, kikapcsolódásképp pedig dolgoznak, mert miért ne.

Miután röviden megtudtuk, hogy van egy szőke, dögös csávó, egy barna, szomszédsrác, egy még szomszédsrácabb egyed, illetve egy szőke, dögös csaj, szőke jókislány, valamint barna szomszédlány, kezdődhet a sorozat, rögtön egy vidéki tájba csöppenünk, ahol egy piros Seat süvít az utakon. #termékmegjelenítés

vlcsnap-2018-02-20-14h56m21s706.png

A háttérben még mindig szól a zene (gondolom, jelzik, hogy éppen rádiót hallgatnak, ahol pont ugyanaz a szám megy, mint az intró alatt), a szőke és barna fiú beszélgetnek, vagyis Szőke nyugtatgatja a barnát, hogy minden rendben lesz, a munka és a szállás el van intézve. Nyilván nem neki, mert szerintem ő még soha életében nem hajtogatta össze a ruháit.

Képváltás, újabb kocsit látunk, amiben két lány ül, akik közül a jókislány éppen szelfizik, miközben a másik mosolyog rajta, és közli, hogy nem is tévedtek el annyira, de azért a következő kútnál megállnak, mert barátnőjének pisilnie kell.

vlcsnap-2018-02-20-14h57m28s127.png

A benzinkúton termékmegjelenítést látunk mindenhonnan, valamint konfliktust kell generálni, mielőtt igazán megtudnánk a neveit a szereplőknek. Miközben a dögös csaj válogat a nyalókák közül (teljesen valid, hogy 18 évesen az ember még mindig a kedvenc ízesítésű darabot válogatja ki, mint egy ötéves), de Szőkének sajnos nincsen ideje végignézni a műveletet, mert már amúgy is csekkolta a lány fenekét, és fizetne. Át is nyújtja felette a pénzt, 3-as kút, kösz, már el is tűnt, a blokkot bezzeg nem kéri el. Kifelé menet a pisilésből visszatérő jókislány is végigméri, majd mondja a barátnőjének, hogy látta-e, aki nemes egyszerűséggel bunkónak titulálja Szőkét. Szerintem is elég paraszt módon viselkedett, de nem a pénztárnál kéne nyalókát válogatni, hanem három centivel arrébb, hogy a forgalom haladjon. Amúgy a nyalókát a jókislánynak vette, aki ovis módjára megörül neki.

A mégszomszédsrácabb fiúhoz érkezünk, aki éppen mered maga elé, miközben egy idősebb férfi (az apja) tőle alig pár centire keresgél valamit. Nem tudom, ez hogy van másoknál, de nálunk általában ilyenkor felemelem a hátsóm, és segítek a keresésben én is, nem csak ülök, és nézek magam elé, de nyilván ez is csak a proliknál szokás. Közben kiderül, hogy apuka a búvárfelszerelést keresi, Gáborka (a fia, ahogy a kedves mama szólítja) nem tudja, hol van (tuti tudja, csak valamit sumákol), majd miközben mennek ki, a szülők instrukciókat adnak Gáborkának, miszerint: a kapu rossz, ne feszegessék, ne használják a melegvizet, mert kevés van belőle. Azonban Gáborka nem akar ezzel foglalkozni (megértem, 18 évesen én sem akartam más 18 éveseket pesztrálni). Miután a szülők távoztak, Gáborka visszamegy a lakásba, és leemel egy kartondobozt, amiből előszedi a búvárfelszerelést (mondtam én, hogy tudja, merre van a cucc).

vlcsnap-2018-02-20-15h01m06s492.png

Közben a piros kocsi megérkezik a „dzsungelbe”, ahogy a helyre referál Szőke, ez egy romhalmaz, a fotókon jobban nézett ki, mondogatják egymásnak, amúgy a hellyel nincsen probléma, aki végigsétál a Balaton-parton, ilyen állapotú házakkal találja szemben magát. Gáborka lakónak titulálja magát, és kiderül a két srác neve is Péter (Szőke) és Bence (a barna). Közben megérkeznek a lányok is, meglepő módon, az ő nevüket is megtudjuk: Dóra (a dögös) és Fanni (a jókislány).

A vasútra váltunk, ahol megismerünk egy új szereplőt, aki éppen a félig telepakolt sporttáskájával a vállán, egy sárga bőröndöt húzva próbálja felvenni a telefont, amin édesapja keresi. Igen, apa, minden rendben, késett a vonat, majd hívlak, közben elhagyja az egyik bőröndkereket, és sétál tovább.

vlcsnap-2018-02-20-15h06m11s817.png

A házra visszatérve, megy a nagy panaszkodás a minőségét illetően. Bencét nevelő célzattal küldték el a szülei, hogy dolgozzon a nyáron, és hotelba menni túl drága a főszezonban, plusz úgyis lebukna a barna, így maradnak. A lányoknál is hasonló szintű problémák vannak, Dóra nem akar kipakolni, mert poros a hely (ja, évente három hónapra van kiadva a hely, nyilván poros, mert nem használják), a tulajok küldjenek takarítót, mert ugye az nem opció, hogy Dóra fogjon egy porrongyot, és röpke harminc perc alatt kipucolja a helyet. Fanni egy hotelben fog dolgozni, Dórának (ez sem) tetszik, hogy egyedül lesz a strandon. Mondom, dolgozni luxus.

Bence – a nevelő célzatú nyárnak köszönhetően – egy étteremben fog robotolni, ahová Szőke elfuvarozza, majd megismerjük a vendéglőst, akit Mucsi Zoltán alakít (egyben az eddigi játékidő első hihető játékát is látjuk), aki tisztázza a pesti gyerekkel a szabályokat, azaz déltől az utolsó vendégig van munkaidő, majd standolás, és mögötte elég sokan vannak a sorban, szóval jól becsülje meg magát. Kendő, kötény, szirszar, holnap kezdesz, bocsátja útjára a srácot Mucsi, majd amikor Bence éppen távozna, megérkezik a vasutas lány, Zsófi, aki a feleség vett fel a nyárra. Bumm, konfliktus.

vlcsnap-2018-02-20-15h10m45s046.png

A hotelben az igazgató éppen Fanninak mutatja be a helyet (aki szerintem vendégként már legalább tucatszor látott négycsillagos szállodát, de azért úgy bólogat, mintha minden tök új lenne neki), majd Erika gondjaira bízza, aki a gonosz főnök szerepét kapta.

Az étterembe a félreértés tisztázása végett befut az asszony is, akinek kicsit oroszos akcentus van, annak ellenére, hogy Ilona a becses neve, és kiderül, hogy először neki kellett volna felvennie valakit, majd Mucsi úgy gondolta, hogy inkább ő intézi. Ez azonban már nem jutott el a neje tudatáig. Mucsi felajánlja, hogy fele fizuért és munkaidőért mindkettejüké a munka, amit Bence el is fogadna, de Zsófi köti az ebet a karóhoz, így 2 nap próbaidő lesz belőle. Aki a nagyobb forgalmat csinálja, az maradhat.  

vlcsnap-2018-02-20-15h14m03s499.png

A hotelben Erika megmutatja Fanninak a dolgokat, majd rögtön a nulladik munkanapon feladatot ad neki, hogy szedje rendbe a raktárt. A lány kiakad, hogy ma még nem dolgozik, de hát az élet nem mindig fair, a munkát meg kell csinálni, és amilyen naiv szegénykém, nem is sejti, hogy saját magának ássa a sírt ezzel a hozzáállással.

Szállásra váltás, Szőke és Bence megbeszélik a történeteket, Szőke éppen a vízforralót próbálja megszerelni (szerintem most láttuk valamit is csinálni a srácot, ami nem a semmittevés), de elég hamar feladja, és Bence próbálkozik, majd megérkezik Zsófi. Bonyolódik a történet.

vlcsnap-2018-02-20-15h17m32s842.png

Másnap Szőke félmeztelenül ül az ágyon, és a fejét fogja, nyilván rájött, hogy nem egy rossz rémálomba csöppent, hanem tényleg a Balatonon fogja tölteni a nyarat, mondjuk a spanyol tengerpart helyett. Közben kimegy a mosdóba, még mindig félmeztelenül, hogy a kamaszlányok kapjanak valami motivációt, ami miatt a következő héten is le fognak ülni a tévé elé.

Az étteremben Zsófi elkésett, Bence már kötényben feszít, majd Mucsi kiadja az utasításokat, hogy a jobb oldal lesz a srácé, a játékszabályok még mindig ugyanazok, mint tegnap.

vlcsnap-2018-02-20-15h20m49s069.png

vlcsnap-2018-02-20-15h22m39s628.png

A strandon vagyok, ahol megtudjuk, mennyire szar gazdag gyereknek lenni Magyarországon, amikor a nyarunk csak arról szól, hogy fekszünk a vízparton, és zenét hallgatunk. Tehát Dóra és Szőke romantikus közös idejét tekinthetjük meg, akiknek tényleg annyira nincsen erejük bármit is csinálni, hogy Péter csak magát hozza, Dóra a zenelejátszóját, de ne adj isten, könyvet, azt egyik sem. Beszélgetést is próbálnak imitálni, elég sikertelenül, néha mereven bámulnak egy lila vizibiciklit a vízben. Szintén a strandon megismerünk egy új szereplőt, aki éppen egy horgászbotot javítgat. Mellé ül le Gáborka és a doboza, amiben a búvárfelszerelés volt, a két srác cserekereskedelmet akar folytatni, de megismerkednek az infláció fogalmával, azaz most már a horgászbotért a búvárfelszerelés mellett bicikli is kell, de azzal Gáborka nem rendelkezik.

Szőke arckifejezése, amikor Dóra szerint a kedvenc zenéivel van versenyben (a személyes kedvenc pillanatom a részből):

vlcsnap-2018-02-20-15h21m46s644.png

Az étteremben bepillantást nyerünk, hogy éppen hogyan áll a verseny a hősszerelmes és Zsófi között. Nem kell sokat mondani, de Zsófi áll vesztésre.

A strandon eközben Szőke és Dóra tovább romantikáznak, reklámelhelyezéses üdítőt iszogatnak, majd Dóra jobban szemügyre veszi a srác törölközőjét, amire Amalfi felirat van írva. A lány rácsodálkozik, hogy te jártál ott? Nem, képzeld, apám ajándékba hozta. Igen, minden évben odamennek nyaralni apámék, de idén nem mentem velük (vagy nem vitték el Szőkét), mert az a legunalmasabb hely a világon, de egyben a legdrágább is, kontráz rá Dóra. Majd kiderül, hogy Szőke hányatott gyermekkora úgy telt el, hogy még sosem járt a Balatonnál, és ezt Dóra szerint mivel mással lehetne megünnepelni, mint egy lángossal.

A hotelben Fannit közben lecseszik, és rájön, hogy az élet nem fair.

vlcsnap-2018-02-20-15h30m38s371.png

Az étteremben a két fiatal csak kárt tesz, ez az a pillanat, amikor Mucsi átértékeli, miért is lett neki vendéglője, és nyaranta miért diákmunkásokkal egészíti ki a személyzetet.

A strandon Dóra és Szőke a lángososhoz andalognak, a pultban Gáborka próbálja meggyőzni a munkatársát, hogy el ne árulja a fiataloknak, hogy köze van a házhoz, pechjére ezt a beszélgetést meghallja a botos srác is. Miközben Dóra érdeklődik, hogy van-e hír a tulajról, a botos kihasználja a helyzetet, és kizsarolja a búvárkészletet Gáborkából (értem, ő lesz a gonosz szépfiú), aki mindent megadna azért, hogy ne derüljön ki, övé a ház. Balázs a botos becses neve, Dóra viszont nem mutatkozik be neki, helyette két sajtos tejfölös lángost kér, dupla sajttal.

vlcsnap-2018-02-20-15h31m53s577.png

Hirtelen ugrunk az időben, máris este van, a Dóra és Fanni közös szobájában az előbbi éppen Erikát keresi az interneten, aki – minő meglepő a mai világban – nem szerepel egyik közösségi oldalon sem, nyilván az történt, hogy nem az igazi nevét mondta meg. Mert igen, a gonoszok balatoni szobalányok mind-mind álnéven gonoszkodnak, ez tény. Amúgy Erikát klasszik kígyónak nevezték el, kis elmélkedés azon, hogy ne nézzék már egérnek Fannit (pedig de, az), de ne csináljon semmit a naiva, csak legyen résen, és ha Erika továbbra sem száll le róla, akkor majd Dóra kitalál valamit. Na, hát ennyit arról, hogy ne nézzük egérnek Fannit.

Az este másik pontján Szőke és Bence egy szórakozóhelyen nyomulnak, mert ugye hiába a nevelő célzat, csak élni kell, és egy egyszerű dizsi a szomszéd utcában nem teszi meg, de valamiért barnánk nem képes elengedni a Zsófi-ügyet, szerinte a lány számára vérre megy a pincérkedés. (Ha azt nézzük, hogy Zsófi a fizujából az egyetemet akarja elkezdeni, fizetni a lakbért, míg Bence csak azért dolgozik, mert otthon ezt mondták neki, jogos a feltételezés, hogy Zsófi egy fokkal jobban érdemli meg a melót, mint a srác.) Szőke azt tanácsolja, hogy mutasson Bence a lánynak erőt. Bármit is jelentsen, mert a szomszéd srácok nem szokták az erejüket fitogtatni, legalábbis a valóvilágban nem. 

vlcsnap-2018-02-20-15h33m43s441.png

A párhuzamos valóságban Zsófi végre bemutatkozik a két lánynak, akik megalakítják az „öljük meg a kollégánkat” zártkörű Facebook-csoportot, mert ugye ismertek a tények, és megtudjuk, hogy Fanni amúgy tud beszélni. Ja. Bár én inkább nem erőltetném, mert keresztben lenyelik. Valószínűleg ezért is csacsog helyette Dóra. Közben a srácok hazaérnek, és Bence szépen kihallgatja a lányok, mialatt komoly fejet vág.

Másnap Bence elmondja Szőkének, hogy Zsófinak kell a meló, aki kiakad a barátjára, hogy máris szerelmes Zsófiba. Mondtam, ő a hősszerelmes. (Nem baj, Szőke, gondolj arra, hogy… na jó, nem tudom, mire kéne gondolni, talán az olasz nyarakra, vagy a Dórával eltöltött időre, de lépj túl azon, hogy vannak emberek, akik egy nap közös meló után máris fülig szerelmesek a partnerükbe. Előfordul az ilyen, általában ők a béna romkomok főhőseinek legjobb barátai.)

vlcsnap-2018-02-20-15h35m25s314.png

A hotelben Erika tovább szívatja naivánkat, most egy kiszakadt kukászsák személyében, aminek köszönhetően Fanni találkozik egy a sorozat készítői által helyesnek titulált férfivel. Eközben az étteremben Bence látványosan nyerni hagyja Zsófit, akinek ez nem tetszik, le is oltja a hősszerelmest, de azért amikor a srác nem látja, meghatódva mosolyog a kamerába.

A házban egy rettentő eseménydús (értsd: strandon fetrengős) nap után Dóra és Szőke felhívják a tulajdonost, hogy a problémákról beszéljenek. Minő meglepő, lerágtam már mind a tíz körmömet, annyira kíváncsi vagyok, megszólal-e Gáborka mobilja… tádámm, megszólal.

A hotelben az igazgató máris új szobalányt keres Fannink helyére, mert nincsen megelégedve a teljesítményével. A helyes férfi bejön hozzá (gondolom, rokonok), és tanácsolja, hogy ne foglalkozzon egy ilyen problémával, inkább teniszezzenek, ez elvégre csak egy négycsillagos hotel.

vlcsnap-2018-02-20-15h40m31s248.png

vlcsnap-2018-02-20-15h41m27s517.png

Közben a szép és dögös pár Gáborkát vallatja, aki csak nyugalmat akart, nem a problémás lakókkal foglalkozni. Mivel a történtek nem maradhatnak hatszemközt, különféle büntetést találnak ki szerencsétlen srácnak: hideg vízben kell fürdenie, takarítania, azonban az igazi bünti nem más, mint bulizni menni velük. Ez aztán a kínzás.

Az étteremben megtudjuk, hogy bár Bence nyerte meg a próbaidőt, Mucsi mindkettejüket – teljes fizetésért – felveszi a nyárra, a feleségével így jótékonykodnak. A hotelben a titokzatos lakó pedig megfenyegeti Erikát.

vlcsnap-2018-02-20-15h46m23s830.png

Az ötvenperces rész mivel mással, mint egy nagy közös bulizással zárul. Gáborka állja a piákat.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása