Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 2x02 - Pajkaszegi autópáyeah

2018. február 26. 17:00 - Gillotte

Akárcsak az előző részben, most is az első évadból kapunk visszaemlékezést, amikor is áthelyezték a Pajkaszeg táblát a közeli körforgalom elé, hogy úgy tűnjön, hogy jó helyre ment az EU-s pénz, és lett körforgalom. Feltételezhető hát, hogy ebben az epizódban is lesz szerepe a körforgalomnak. Idilli a reggel, a madarak csicseregnek, minden nyugodt és boldog. Egészen addig, míg meg nem érkezik a Hírmondó újság, melyben írják, hogy autópályát vezetnek fel a falu felett, így tartóoszlop kerül Károly szeretett tavába, és Gyuri és Erika újonnan telepített medencéjébe is. Erika félti a medencét, Gyuri viszont a remélt kártérítésből tervezi megnyitni a benzinkútját, hisz ,,há’ annyi autó lesz itten, hogy még!” - mondotta Bodri György, a pajkaszegi Jockey Ewing.

mi_kis_falunk_2_1.jpg

Károly összehívja a tanácsot, ahol jelen van a tanárnő, Erika, Stoki, az állatorvos, és Laci. Gyuri is ott van az elején, majd inkább elmegy Tecához, mert ő is amellett van, hogy legyen autópálya. Teca nem kicsiben gondolkozik: panziót akar nyitni, és reményei szerint belekerül az Étterem-kalauzba, amibe az előző évadban nem sikerült. Gyurinak azt tanácsolja, hogy először gumiszervizt nyisson, a benzinkút túl drága. Teca kész maffiózó: levezeti, hogy szögekkel kiszórják a falut, így mindenki kénytelen lesz gumit cseréltetni Gyurinál, és megszállni nála. Ördögi terv!

mi_kis_falunk_2_2.jpg

Károly emberei rendkívül aktívak, a tanárnő lelkesen javítja a helyesírási-és beszédhibákat (,,Károly, helyesen úgy mondjuk: értesítjük a sajtót, nem a sajtot!”). Erika tervei szerint a fejlesztési minisztert hívja fel, aki régi barátja, you know... Eközben aláírásokat is gyűjtene az autópálya ellen, de Teca pillanatok alatt kizavarja a kocsmából. Az aláírások gyűjtése így a buszmegállóra korlátozódik, ahol Stoki ül a kempingasztalnál, és várja az aláírókat. Táblára is kiírja az egésznek a lényegét, csak teccik tudni, elfogyott a hely… Teca uszítja a Szifon-Baki-Matyi triumviráust, hogy lopják el Erikáék aláírásait, és jó lenne saját aláírásokat gyűjteni az autópálya mellett. Cserébe egy napig ingyen sör, a hülyének is megéri! Stokit nem nehéz kicselezni, bár Matyi egy kukához láncolva ott marad túsznak, de az aláírásokat hamar megszerzik. Szerencséjükre Erika nem töltött sok időt az ominózus kempingasztalnál, mert annyira frusztrálja, hogy Gyuri ellene szövetkezik, hogy abban a pillanatban, amikor félnapos várakoztatás után maga a fejlesztési miniszter veszi fel a telefont, ő éppen azzal van elfoglalva, hogy magassarkúban üldözi a kocsival haladó Gyurit. Végül Gyuri azzal nyugtatja le Erikát, hogy ha majd meglesz a saját gumiszervize, annyi pénzt csinál, hogy olyan lagzija lesz Erikának, amilyet csak akar. Ettől még segít a jövendőbeli Györgynének megszerezni az aláírásokat, azokét is, akik az autópálya ellen vannak, és azokét is, akik ellenzik, hogy bárki az autópálya ellen legyen. Érdekes lenne kiértékelni az aláírásokat, mert többen aláírták mindkettőt.

mi_kis_falunk_2_3.jpg

Károly a papnál próbálkozik, hogy győzze meg az embereket arról, hogy a tavuk különleges, gyógyvíz, csodatévő-víz, ,,vagy mondjuk ez a lebegés” – vázolja fel a lehetőségeket a város első embere. Don Padre határozottan visszautasítja, hogy bármerre is terelgesse a nyáját, de azért amikor senki sem látja, lemegy a tóhoz, és teszteli, hogy lehet-e rajta ,,lebegni”. Először úgy tűnik, hogy igen, ő a kiválasztott, aki alászállt, hogy a világon másodikként a vízen járjon, ám hamar gödörbe lép és fürdik egyet a nem szentelt vízben.

mi_kis_falunk_2_4.jpg

Károly ekkor már messze jár, most Reviczky állatorvost bombázza káprázatos ötletivel. Nem lehetne-e a tóban a halakat védetté nyilvánítani? – veti fel a kérdést. A tudor sajnos nemleges válasszal szolgál, ezek sima halak, de ha nem is azok lennének, többéves kutatással tudnák csak igazolni. Szerinte hamarabb találnak Árpád-kori leletet, mint védett fajt. Károly, a kétségbeesett mindent szó szerint vesz, úgyhogy ebben az irányban halad tovább falva megmentése érdekében. Kiásatja Lacival az első évad első részében elpusztult Koncsita, a ló földi maradványait. Az unokaöcs meg is érkezik a lelettel, amit Károly ,,koncsitaurusz”-nak keresztel, és az állatorvosra bízza, hogy öregbítse a csontokat, amiket újra elásnak jó mélyre. A doktor szerint ez baromság, de nem baj, mert Károlynak új terve van. Előkukázza valahonnan Matyi egyik régi munkaruháját, amit a városban kellett használnia a Monsters Pizzéria reklámfigurájaként. Ezt majd Laci felveszi, és abban ijesztgeti másnap a tónál a sajtótájékoztató résztvevőit.

mi_kis_falunk_2_5.jpg

Másnap a sajtósokat tüntetők várják. ,,Nem kell aszfalt!” illetve ,,autópáyeah!” amik elhangzanak. Károly egy gyors interjú után a tóhoz vezeti az érdeklődő újságírókat, hogy megmutassa a csodálatos tavat, amit az autópályával lerombolni készül a Minisztérium. Amikor int, Laci, a pajkaszegi szörny lép elő, de Teca nem vacakol, és úgy kupán vágja egy vastag faággal, hogy hamar vége a shownak. Laci megható beszédben elmondja, hogy ő csak nem akar betont Pajkaszegen. ,,Hát akkor nem is lesz!” –szólal fel a mérnök, vagy ki, ugyanis Pajkaréten lesz az autópálya, csak a rossz helyre rakott helységnév-tábla összezavarta. Tegyék vissza! – rendelkezik, majd mindenki elvonul. Éljen a pajkaszegi szörny! És a polgármester zárómondata: ,,lófasz lesz itt, nem autópálya, chicano!” Ámen.

Címkék: A mi kis falunk
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2018.02.26. 17:19:32

Jó volt ez is, köszi! :-)
Mondjuk a pizzamonsteresek elég nagyvonalúan kezelik a munkaruházatukat, biztos nem két fillér volt egy ilyen nagy jelmez, még ha erősen béna is :-)

Gillotte 2018.02.26. 17:21:05

@Pácsó Ármándó: Köszi :) Nem akarom elképzelni, Matyi milyen kárt tett a munkaruhában, ha úgy voltak vele, hogy ,,inkább vigyed" :D

Pácsó Ármándó 2018.02.26. 19:01:21

@Gillotte: Ja, hogy bele .... izzadt?! :-)

Gillotte 2018.02.26. 23:41:32

@Pácsó Ármándó: Én is pontosan erre gondoltam ;-)
süti beállítások módosítása